Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Może dzięki temu Sony zacznie porządnie ulepszać PSN przed takimi profesjonalistami. Swoją drogą musieli nieźle kogoś wkurzyć, że przeprowadzono taki "sabotaż". Już widzę szyderczy uśmiech w M$.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Nie. To wina prawiczków z /v/. Pedały z /b/ są zbyt słabo zorganizowani :teehee:

Opublikowano

Napierdalam bez przerwy w MK, wszystkie te pseudo hity z tego roku pokroju Dead Space 2, Bulletstorm, Crysis 2, Killzone 3 dostają od Mortala fatality. :teehee:

Opublikowano

Dlaczego "pseudo" hity? Obecnie gatunek bijatyk nie jest zbyt należycie supportowany, więc powracający w chwale MK wydaje się być jedynym słusznym wyborem, jeśli komuś nie pasuje Tekken 6 czy inne UFC. Wszystkie te gry, które wymieniłeś są warte uwagi. :thumbsup:

Sorry, zapomniałem jeszcze o SFIV i Mvs.C3.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

tak mysle- skoro bylem w stanie kupic ps3, to moze udaloby sie to sprzedac z niewielka strata i kupic xboxa, skoro tak zachwalacie to online..

ale

-mam juz jednego xboxa, ktorego do neta nie podepne. z doswiadczenia wiem, ze chodzi bardzo glosno,

-nie interesuja mnie girsy czy halo. a oprocz tego nie widze tam ciekawszych multiplayerowych bangerow,

-mam sentyment do sony, jestem z ta marka od poczatku i w sumie dopiero teraz czuje sie traktowany jakbym to ja im robil łaske jakas,

-do tego dochodzi fakt, ze w tym roku sony jednak obdaruje nas paroma dobrymi exami, chocby infameous2+ tlg + tytuly niezapowiedziane-bedace w trakcie produkcji, ktore moga sporo namieszac.

rzeczywiscie denerwuje trend lepszych konwersji na x'a, mimo srania jakie to ps3 ma bebechy i w ogole... no nie wiem, poki co pieniedzy na to nie mam i nie wiem czy w ciagu roku bede chcial sprzedac pleja, skoro online gram na kompie. strasznie denerwuje fakt, ze takie uncharted 2, ktora jako tako uchodzi za poprzeczke graficzna, wyszlo stosunkowo niedawno, zostalo wydane za pozno. developerzy dopiero teraz wyciskaja soki z konsoli, a za rok, max 2 wejdzie nowa konsola, ktora bedzie taka grafe miala juz od poczatku i pewno tez tyle zajmie wejscie na wyzszy level oprawy av. i tak w kolo macieju. dochodzimy do momenty, ze zanim konsola pokaze pazury i tak naprawde sie "rozkreci", to juz wlasciwie generacja umiera... juz wole pakowac pieniazki w kompa, ktore i tak beda mniejsze niz zakupienie 2-3 konsol w ciagu generacji...

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Z tą nową generacją to wyszło teraz tak, że studia takie jak Crytek czy DICE mówią o potrzebie kolejnych konsol, bo PC je przewyższają. Przy next-genach po kilku latach na rynku sytuacja będzie analogiczna. Komputery będą wyposażane w jeszcze lepsze komponenty, a takie PS4 czy X720 zaczną znów przegrywać. Słowem, kilku developerów wypowiedziało się o potrzebie kolejnych konsol a wszyscy już bębnią o końcu tej generacji. Jak ona jest dopiero na półmetku. A Sony w 2008 roku mówiło o 10-letnim cyklu życia PS3.

Opublikowano

Sprzedałbyś,a po premierze Infamous 2 czy Uncharted 3 gorzko byś tego żałował :P Choć Gearsy 3 mogłyby w jakiś sposób to wynagrodzić,ale z tego co czytam to nie za bardzo cię jarają :P A kupowanie wypaśnego kompa mija się z celem trochę. Bo większość gier którymi jaramy sie my kąsolofcy ,szczególnie posiadacze PS3 nie uświadczysz na PC. No chyba,że wolisz RTSy,MMO itp.albo Crysisa 2 w full hd :potter:

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

PS2 po 7 latach dostałą jeszcze GOW 2 i Tomb Raider Anniversary.

Opublikowano

Bez przesady w drugą stronę - jeszcze nie ma żadnych pewnych plotek. Ja liczę na to, że Nintendo pokaże coś dla mnie - tzn. coś lepszego technicznie niż Wii + platforma społecznościowa jak XBL/PSN. Czekam też na nową konsolkę od Sony, bo 3DS póki co mnie nie jara i w zupełności wystarcza mi DSLite + PSP, ale obawiam się, że Sony jak zwykle coś spier.doli i wyda coś równie dobrego jak PSP GO.

Opublikowano

Nie wiem czy to joke, ale jak dla mnie pierwsze wzmianki powinny pojawić się za jakieś dwa lata. Może przesadzam, ale jak tak dalej pójdzie to nowe konsole zaczną w końcu wychodzić co trzy lata.

Anonimowi wypowiedzieli się w sprawie paraliżu PSN:

http://www.ppe.pl/news-7168-Reakcja_Anonimowych_na_awarie_PSN.html\

Jeśli nie blefują, to dobrze myślałem, że Sony samo coś porąbało w swoich strukturach PSN. A może ktoś inny z zewnątrz jest za to odpowiedzialny. Równie dobrze ekipa z 4chan mogła tak oświadczyć specjalnie, żeby jeszcze bardziej skompromitować Sony.

Opublikowano

Obecna generacja miała być dłuższa. Jesli np.. X720 wyjdzie pod koniec 2013 roku a PS4 na początku 2014 to byłoby to jakieś 8 lat dla X360 a 7-7,5 dla PS3 czyli raptem 1,5-2 lata więcej niż poprzednie generacje.

Opublikowano
Może przesadzam, ale jak tak dalej pójdzie to nowe konsole zaczną w końcu wychodzić co trzy lata.

Eee?

Na jesieni 2012 minie 7 lat od X'a i 6 lat od PS3.

To jest taka sama, a nawet większa różnica niż ta pomiędzy tą a poprzednią generacją.

Jak dla mnie to nastał czas żeby już poważnie o tym myśleć, bo dla Sony i MS brakuje już pomysłów.

Opublikowano

Sądzisz, że z wejściem nowej generacji przyjdą jakieś bardzo istotne rewolucje poza grafą?

Opublikowano

Moim zdaniem to i tak sporo dłużej.

Dłużej ale dla mnie właśnie "w sam raz" ;)

Opublikowano

Bzdura. Ciekawe że tylko PCtowi deweloperzy idą w zaparte, trolują na największych imprezach branżowych jakby im za to płacili. To im brakuje pomysłów, nie reszcie stawki, która siedzi korzeniami w poprzednich generacjach konsol i się rozkręca wraz z każdym nowym tytułem. Taki geniusz Demons Souls mógł z powodzeniem powstać już na PS2 i jakoś nikt by nie płakał nad ograniczonymi możliwościami Emotion Engine. :whistling: Ba, przecież protoplasta powstał na PSX.

Opublikowano
Może przesadzam, ale jak tak dalej pójdzie to nowe konsole zaczną w końcu wychodzić co trzy lata.

Eee?

To jest taka sama, a nawet większa różnica niż ta pomiędzy tą a poprzednią generacją.

Jak dla mnie to nastał czas żeby już poważnie o tym myśleć, bo dla Sony i MS brakuje już pomysłów.

Nie wiem jak ty, ale ja nie narzekam na gry.

Opublikowano

Napierdalam bez przerwy w MK, wszystkie te pseudo hity z tego roku pokroju Dead Space 2, Bulletstorm, Crysis 2, Killzone 3 dostają od Mortala fatality. :teehee:

nowy MK jest bardzo dobry ale bez przesady, wydymanie graczy na brak 4 grywalnych postaci które są w grze, zablokowane klasyczne fatale po aktualizacji...ani jednej nowej postaci, tryb story raz super raz tandeta niesamowita, jak dla mnie zabrakło paru miesięcy na szlify i dorzucenie paru postaci + np: brutality

To byłby MK doskonały.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Przybywam aby was oświecić. Serio nie wiecie czemu niektórzy devi mówią o nowych konsolach ? Sprawa jest prosta jak drut, 80% devów cholernie mocno siedzi już w tej generacji, a skutkuje zalewem gier = ogromna konkurencja = mniejsze zyski przy analogicznych nakładach finansowych. Reasumując - wychodzi już tyle gier, że bardzo wysoki poziom techniczny itp. nie gwarantuje w żaden sposób rekordów sprzedaży. Nowa generacja konsol byłąby na rękę takim devom jak Crytek czy Dice z jednej prostej przyczyny - oni już mają technologię, którą spokojnie mogliby puścić na nowych sprzętach, a to oznacza mniejsze koszty i dużo większą szansę na oszałamiający sukces w sytuacji gdy pozostali devi nie wiedzieliby jeszcze o co kaman.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Virtua Fighter >>>>>> wszystkie bijatyki

Opublikowano

Virtua Fighter >>>>>> wszystkie bijatyki

Kłócił bym się o to.

Opublikowano

Eee?

Nie wiem jak ty, ale ja nie narzekam na gry.

A ja już powoli mam dość tych wszystkich sequeli, odcinania kuponów itd np. Sony w tylko tym jednym roku kończy chyba ze 4 trylogie, u MS też nie lepiej, ile można?

Chciałbym na przykład zobaczyć Half-life 3 albo Samaritana od Epic Games (ta gra co była pokazywana na prezentacji silnika), ale na tej generacji jest to już niemożliwe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.