rajnerGT 159 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 http://www.youtube.com/watch?v=8l-oi05_lwU Szczena mi opadła :o 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 (edytowane) Na portalu cicho a od wczoraj na Silverstone w Anglii dwaj Polacy walcza w finale GT Academy Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez BoryzPL Cytuj Odnośnik do komentarza
kasper 3 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) No...tyle się dzieje w świecie GT,a tu wieje nudą. Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez kasper Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 nasi rodacy jednak odpadli z zawodów. tak czy siak chłopaki zaliczyli pewnie przygodę życia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dobos 83 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Jak wiadomo Academy Edition będzie zawierać dodatki DLC, okazuje się jednak że jest haczyk. Z oficjalnego forum: Will the DLC be on the disc or will we only get vouchers? There will be voucher to redeem, but the content of the DLC will be on the disc, since they are implemented with each major patch. This means that to access the extra content of the DLCs you only have to download a bunch of KB when you enter the Promotional Codes! Czyli Academy Edition nie będzie istnieć na rynku wtórnym Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Nie wiem czy bylo, troche pozno ale wrzucam. Edytowane 3 Września 2012 przez Redmitsu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kasuro 34 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 usunięcie startu lotnego w wyścigach sezonowych. ktoś wie jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
rajnerGT 159 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 A da się tak w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Nie da się. Co to za pomysł wogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza
kasuro 34 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Nie da się. Co to za pomysł wogóle? A w A-spec się da? Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Tam gdzie masz z góry ustalony start lotny to nic z tym nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenikz 89 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 te okropne fioletowe kółka powinni naklejać na folię. ale okładka i tak super. Cytuj Odnośnik do komentarza
kasuro 34 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 te okropne fioletowe kółka powinni naklejać na folię. ale okładka i tak super. To kiedy oficjalnie premiera PL i jaka cena ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Według ultimy premiera w piątek. Cena u nich to 119 zł. http://www.ultima.pl/gran_turismo_5_pl_academy_edition/i12425/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kuno Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 jak bym kupił ta edycje to bede miec auta w garazu itd. z normalnego gt5 czy bedzie trzeba od poczatku śmigać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Przecież to ta sama gra, tylko z upakowanymi DLC, więc nie widzę powodu żeby "sejw" nie działał Natomiast mam pytanie a propo DLC, a mianowicie torów do pobrania. W tym "ulepszonym" sklepiku i wspaniałej wyszukiwarce nie ma jak dokopać się do tras do kupienia - Spa+gokartowe oraz Motegi. Akurat pierwszy pakiet mam więc to nie problem(ale chętni go nie kupią), ale już japońskiego toru ni chuchu nie odkopię, a z kolei Test track, który mi powiewa jest dostępny. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to odnaleźć, czy może te tory nie są już dostępne w store(co byłoby głupotą ze strony PD czy tam $ony)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Natomiast mam pytanie a propo DLC, a mianowicie torów do pobrania. W tym "ulepszonym" sklepiku i wspaniałej wyszukiwarce nie ma jak dokopać się do tras do kupienia - Spa+gokartowe oraz Motegi. Akurat pierwszy pakiet mam więc to nie problem(ale chętni go nie kupią), ale już japońskiego toru ni chuchu nie odkopię, a z kolei Test track, który mi powiewa jest dostępny. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to odnaleźć, czy może te tory nie są już dostępne w store(co byłoby głupotą ze strony PD czy tam $ony)? Odpowiadam sam sobie, ale może komuś też pomoże... Gry>PS3 Add-ons>pojazdy i trasy - tam znajdziemy Motegi, natomiast Spa+gokartowe poprzez "wszystkie dodatki" i wyszukanie albo wpisanie w wyszukiwarce gran turismo. Niby nic trudnego jak się wie, ale bur.del w sklepiku jest. :ph34r: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 TVN Turbo 18:30 - GT Academy z Polakami na Silverstone Cytuj Odnośnik do komentarza
Bumier 25 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Dzisiaj byl 2 z 5 odcinkow. Ogladalem pierwszy odcinek i nasi dobrze sobie radza. Fajna przygoda najblizsza powtorka 2odcinka 24listopda o 13.05 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sig 395 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 gdzie pisze w salonie które auta są premium a które standard ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 W salonie nie jest nic napisane bo tam są tylko premiumy. Standardy są w używanych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sig 395 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) powiem wam że gram sobie w to gt5 i zastanawiam się nad czym oni spędzili te spore kilka lat , przeciwnicy jeżdżą jak po sznurku , brak zniszczeń , jakaś widownia z dykty wycięta , jedynie te autka premium wyglądają fajnie te standardy to jakaś poracha . edit : aha i bym zapomniał oczywiście o wszechobecnych loadingach mimo iż instalowałem grę na dysku . Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Sig Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 To jest jedna wielka niewiadma, którą znają tylko twórcy. Do najbardziej zauważalnych problemów obok loadingów i standardów, jest jeszcze tragiczny poziom v-sync'a (szczególnie na trasach miejskich), który potrafi odrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) powiem wam że gram sobie w to gt5 i zastanawiam się nad czym oni spędzili te spore kilka lat , przeciwnicy jeżdżą jak po sznurku , brak zniszczeń , jakaś widownia z dykty wycięta , jedynie te autka premium wyglądają fajnie te standardy to jakaś poracha . edit : aha i bym zapomniał oczywiście o wszechobecnych loadingach mimo iż instalowałem grę na dysku . Nie mam zamiaru bronić tej gry.. bo to dla mnie jeden z największych (a moze i największy) zawód tej generacji... ale małe sprostowanie..Zniszczenia są wizualne (bardzo biedne, nieco lepsze są tylko w tych kilku autach WRC.. ale i tak szału nie robią) jak i mechaniczne (te są jak najbardziej ok.. tylko, że niestety nie wystpują w trybie kariery). Co do przeciwników to AI jest właśnie całkiem niezłe (od któregoś patcha). Przeciwnicy zachowują się dosyć naturalnie i nie jadą po sznurku tak, jak poprzednich częściach. A że starają się trzymać optymalnej linii toru...? To chyba normalne i oczywiste. Słabe AI to w GT5 JUŻ na szczęście tylko mit. Jak dla mnie gra ma MASĘ innych wad... wymienie kilka najbardziej mnie irytujących: - Mały i niezbyt trafny wybór samochodów (licząc tylko premiumy) - brakuje wielu nowych jak i klasycznych ważnych modeli.. - Mimo wszsytko niezbyt duży wybór tras. - Tylko kilka torów ze zmienną pogodą i tylko 2 w pełni dynamiczne (Nurb i Sarthe). - Słaby performance (na dynamicznych trasach framerate często bliżej 30 niż 60fps) i tragiczny screan tearing. - Słaba jakość cieni (w Prologu była o niebo lepsza). - Niska rozdzielczość efektów dymu/kurzu/pyłu itp (co, jak wiadomo skutkuje słynną "pikselizacją")... podczas gry mogę przełknąć.. ale w trybie photo powinny być renderowane w pełnej rozdzielczości. - Niedokładnie i błędnie wykonane niektóre modele premium. - Słabo wyglądające niektóre modele premium w wersji in-game (zdecydowanie za mało polygonów). Na koniec... TRAGICZNA fizyka. Nie mylić proszę z modelem jazdy.. bo ten ogólnie jest bardzo dobry... Jest bardzo odbry przy prędkosciach od... powiedzmy 20km/h i tylko w autach ze stosunkowo niskim i twardym zawieszeniem. W każdej innej sytuacji to jest niestety zwykła kpina i zenada Niestety ogólnie fizyka jest beznadziejna. Niedługo postaram się nagrać jakiś filmik, żeby pokazać dlatego tak twierdzę (bo tak niestety jest...) i wrzucę go na YT. wylałem żale Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Emet 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sikor 1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Proszę pomóżcie zanim mnie szlag trafi - jak w Academi Edition zmienić konfigurację przycisków? Tzn. to umiem zrobić, tylko ustawiłem gaz pod R2, a wcale nie działa. Wyłączyłem przyspieszanie prawą gałką i teraz w ogóle mam tylko wsteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi