Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaming World

Featured Replies

Opublikowano

XD

LollipopChainsaw_11c.gif

LollipopChainsaw_08.gif

LollipopChainsaw_04a.gif

• Odpowiedzi 625
  • Wyświetleń 40,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Niby beka z kafelkowców, a konsolowa dyskusja Nvidia vs. AMD rodem z PC...   Niektorych pokroju Insa nie ma co przekonywac, ze jest jakis inny wybor niz to co akurat jemu pasuje bo zawsze sie znajdz

• Nie wiem czy było ale jakiś czas temu wycziłem, że rmfka ma stacje internetową puszczającą muzykę z gier RMF Game Music, świetna sprawa przy przeglądaniu forumka. http://www.rmfon.pl/play,156

• Bardzo ciekawy wywiad (a właściwie to Ask Me Anything z użytkownikami wykopu) z byłym polskim pracownikiem People Can Fly i Epic Games. Zajmował się między innymi Bulletstormem (zrobił m.in. poziom kt

Opublikowano

Giera będzie zwariowana, jak wszystko od Sudy. BTW to jedyny gość w tej branży, który robi gry jakie chce, nawet jeśli są niszowe.

Opublikowano

Giera będzie zwariowana, jak wszystko od Sudy. BTW to jedyny gość w tej branży, który robi gry jakie chce, nawet jeśli są niszowe.

Właśnie wrzuciłem do koszyka na zavvi Shadow of the Damned i zastanawiam się czy potwierdzić :P

Opublikowano

Ja się przy niej bawiłem zajebiście, gra na jeden raz, ale bardzo dobry raz. I z całych 3, czy 4 osób które grały i dzieliły się wrażeniami w odpowiednim temacie nikt nie narzekał.

Opublikowano

Nie musisz lobbować, już zamówiłem ;) Ciekaw jestem co tam wysmażyli. Co ciekawe, to w PL można grę kupić tylko w sklepach jak Ultima i to za grubą kasę - 199 zł. Na allegro nie ma od bardzo dawna ani jednej sztuki. Za to z zavvi ze zniżką 10% ok. 115 zł :P

Opublikowano

Te gify wprost mówią, że to gra od Sudy. Gość ma pokręcone pomysły, każda jego gra to zawsze coś nowego i za to go lubię. Może kokosów na tym nie zarabia ale widać starcza na tyle by robić kolejne projekty, więc jest ok. Potrzeba takich ludzi w branży, która już od dawna kręci się wokół jednych i tych samych utartych schematów.

Edytowane przez Paliodor

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Widać, że EA nie boi się cyfrowej dystrybucji. Niedawno wrzucili swoje największe swoje tytuły tego roku na premierę na PSN, a teraz eksperymentują z "nową" formą wydawania gier.

Otóż wczoraj EA wydało na PSN(US) Fight Night Champion za 5$. Za tą cenę dostajemy dostęp tylko do kampanii singlowej. Za resztę musimy odpowiednio dopłacić (Fight Now – 5$, Legacy Mode i Boxer Share – 10$, gra sieciowa – 10$). Oczywiście jakbyśmy chcieli od razu kupić całą grę to też płacimy 30$.

Ja szczerze mówiąc taką inicjatywę popieram. Płacę tylko za to w co będę grał (i nie muszę płacić za całą grę, w tym multi, którego pewnie nawet bym nie włączył). I mam nadzieję, że to wejdzie również do polskiego psstore i będzie dotyczyć również innych gier EA (nawet jeśli to miałyby być tylko starsze tytuły). A jak Wam podoba się (lub też nie) taka forma wydawania gier?

źródło - [ niezgrani / ps blog us ]

Opublikowano

Widać, że EA nie boi się cyfrowej dystrybucji. Niedawno wrzucili swoje największe swoje tytuły tego roku na premierę na PSN, a teraz eksperymentują z "nową" formą wydawania gier.

Otóż wczoraj EA wydało na PSN(US) Fight Night Champion za 5$. Za tą cenę dostajemy dostęp tylko do kampanii singlowej. Za resztę musimy odpowiednio dopłacić (Fight Now – 5$, Legacy Mode i Boxer Share – 10$, gra sieciowa – 10$). Oczywiście jakbyśmy chcieli od razu kupić całą grę to też płacimy 30$.

Ja szczerze mówiąc taką inicjatywę popieram. Płacę tylko za to w co będę grał (i nie muszę płacić za całą grę, w tym multi, którego pewnie nawet bym nie włączył). I mam nadzieję, że to wejdzie również do polskiego psstore i będzie dotyczyć również innych gier EA (nawet jeśli to miałyby być tylko starsze tytuły). A jak Wam podoba się (lub też nie) taka forma wydawania gier?

źródło - [ niezgrani / ps blog us ]

Jestem na tak i mam nadzieję, że to się przyjmie. Bo jeśli będzie taka opcja, to nie chcę w żadnej grze płacić za multi.

Opublikowano

BTW to jedyny gość w tej branży, który robi gry jakie chce, nawet jeśli są niszowe.

Nie no, nie siedzisz ludziom w głowach. Jego gry mają bardziej autorską formę (jak na komercyjne gry studyjne, bo wśród indie pozycji na peceta i inne XBLA się znajdzie tego masa), ale czy na pewno developerzy takich gier, że chodzisz i strzelasz, nigdy nie chcą po prostu robić gier, w których chodzisz i strzelasz?

Opublikowano

Słyszeliscie o czujnikach w padach od sony, które mają wyczuwać tętno i potliwość (lol) skóry? Przez to będzie np. obniżany poziom trudności jak zbytnio będziemy się przy grze pocić lub podniesie nam się cisnienie.

Opublikowano

Z tym poceniem się skóry to bzdura by była, bo czasem po prostu w pokoju mam ciepło i naturalnym jest, że dłonie się bardziej pocą i od razu poziom trudności ma lecieć w dół?

Opublikowano

Nie no przesadzam z tym poceniem bardziej chodzi o tętno, ale i tak niezła beka.

Opublikowano

No ale to potwierdzone czy chodzi Ci o to, ze ktos sie doszukal jakis rysuneczkow?

Takie cos by pasowalo w Vicie, no ale za wczesnie chyba jeszcze na to. W kazdym razie - firmy pracuja, jest oczywiscie Nintendo ze swoim Vitality Sensor, pozniej Valve mowilo o pracach nad ta technologia (polecam obadac jakies wywiady z Gejbem na ten temat, ladnie tlumaczy jak to moze sie "przydac" graczom) no a teraz Sony.

Beka bedzie jak i tak Microsoft pierwszy to wprowadzi do padow do X720.

Opublikowano
Beka bedzie jak i tak Microsoft pierwszy to wprowadzi do padow do X720.

Jeśli Microsoft cokolwiek kiedykolwiek wprowadzi jako pierwszy, to będzie beka.

Opublikowano

Żart w stylu "jezeli Sony czegos nie ukradnie". I see what you did there.

Opublikowano

Nie podejrzewałeś chyba do tej pory, że mam ambicje odkrywać Amerykę w każdym swoim poście. Chyba że ktoś nie wie o Ameryce. Microsoft nie jest firmą, która słynie z innowacji, mówiąc oględnie. Sony też, co równie wiadomym jest. Nawet za przypisywanego im walkmana musieli zapłacić 10 mln dolców kolesiowi z Niemiec, który go zrobił pierwszy.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Jeśli zastanawialiście się kiedyś jakie są ulubione gry (na PS3) znanych deweloperów (m.in. Ken Levine, CliffyB czy David Cage) to w poniższym linku znajdziecie odpowiedź:

Game Developers Name Their Favorite PS3 Games - blog.ps.us

P.S. Tu jeszcze lista ulubionych gier z poprzedniej generacji (PS2):

Game Developers List All-Time Favorite PS2 Games

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Muszę przyznać, że kilkukrotnie byłem pozytywnie zaskoczony. Choćby tym, że np. takie Valkyria Chronicles się w ogóle pojawiło w zalewie Unchartedów, Resistance'ów i GoW'ów...

Opublikowano

Jeśli ktoś zastanawia się w jakiej wersji językowej kupić daną grę to polecam obejrzeć http://www.youtube.c...ser/dubscorepl. Jest to kanał poświęcony polskiemu dubbingowi w grach. Cała masa recenzji i wiele próbek głosowych. Można samemu posłuchać i ocenić.

Edytowane przez rkBrain

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiedzialem gdzie to wkleic za bardzo

http://www.wired.com/gamelife/2011/12/miyamoto-interview-transcript/all/1

As you know, we have already collaborated with Retro for the Metroid Prime series in the past. And I think when we talk about any other franchise, Zelda might be a possible franchise for that collaboration.

zjtsvc.jpg