Tamashi 4 Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Platynkę można wbijać nawet po ukończeniu gry. Bez problemowo można powtarzać lokację i wydarzenia więc nie masz co się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Do tych co widzieli zakończenie, czy podczas ostatniej walki gdy jest wybór opcji Show mercy, finish him .... wybór wpływa na zakończenie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Layla 5 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Wychodzi na to samo Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ok dzięki. No nic, teraz czas na masterowanie gry.... ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Layla 5 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Chciałam napisać, że wybierając 1wszą opcje i tak po chwili stanie się ta druga:P ale stał się error bo nie wiem jak się wsadza posty w spoiler łaaaa xD A co do masterowania... pootwierałam już wszystkie możliwe bramy, do którym potrzebne były Wild Artefacts i nie wiem co dalej. Zastanawiam się nad tą bramą w Archetype Steppe. Ona jest jakoś bardziej zaawansowana;] Czy po wykonaniu wszystkich questów w tej lokacji będzie można przez nią normalnie przechodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jesli chodzi o AF??? ARCHYLTE STEPPE i brame w Grave Ridge, to musisz znalezc trzy zielone posagi kaktusa.Po dotknieciu rozpoczyna sie walka , jak zabijesz 3 kaktusy to ta ala mgla na bramie zniknie i bedzie mozna z niej skorzystac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hipo 0 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Calak wbity po 75 godzinach grania. Teraz trzeba nadrabiać zaległości na uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Jakies podpowiedzi odnosnie walki z Raspatil-em? Jakie akcesoria? Krew mnie z nim zaleje .Na poczatku idzie dobrze, potem sie jakos korkuje i nie moge go dziabnac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hipo 0 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Jakies podpowiedzi odnosnie walki z Raspatil-em? Jakie akcesoria? Krew mnie z nim zaleje .Na poczatku idzie dobrze, potem sie jakos korkuje i nie moge go dziabnac. Ja z nim walczyłem dosyć późno gdy miałem już prawie wszystkie klasy na 99lvl Podczas walki korzystałem z takich stworków: Gold Chocobo (COM) Purple Chocobo (SYN) Flowering Cactuar (MED) Najpierw szybko sobie dawałem profity 3xSYN Następnie osłabiałem przeciwnika 2xSAB + COM Potem już atak Serah (RAV) Noel (COM) Gold Chocobo (COM) a gdy spadało HP to przełączałem na różne medyczne kombinacje. Do tej walki najlepiej podchodzić już po skończeniu wątku głównego. Pamiętaj, żeby walczyć z nim na poziomie Normal bo inaczej nie dostaniesz Achievmenta/Trofeum! Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 (edytowane) Watek juz skonczony , wlasnie lize sciany.Chyba mam pecha bo jade go do 1mln hp , potem rzuca 5 Wladkow i dupa zaczyna miec coraz wiecej zycia. EDIT: No i pan zly zostal rozniesiony w pyl, zmiana potworkow na chocobosy zmienila ta walke w banalnie prosta. Edytowane 15 Lutego 2012 przez darkknight Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) Panowie, są jakieś sidequesty w tej grze? W sensie polowanie na potworki, jacyś trudni przeciwnicy czy coś takiego? Oczywiście bez spoilerów poproszę. Edytowane 15 Lutego 2012 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ta część akurat sidequestami stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Layla 5 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Jesli chodzi o AF??? ARCHYLTE STEPPE i brame w Grave Ridge, to musisz znalezc trzy zielone posagi kaktusa.Po dotknieciu rozpoczyna sie walka , jak zabijesz 3 kaktusy to ta ala mgla na bramie zniknie i bedzie mozna z niej skorzystac. Z tego co pamiętam miałam 2 walki więc jeszcze jedna.. Dzięki wielkie, sprawdzę od razu po feriach:)) Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 3 walka musi być w deszczowy dzień, przy jeziorku w drugiej części lokacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
tom0803 1 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) Jak dałem 20lv mojej postaci to wyskoczyła tabelka z jakimiś bonusami. Bonus dla comando i ravege co one dają, jest jeszcze pasek ATB i 20% do przedmiotów tak? i są dodatkowe role jak saboutur i coś jeszcze. I jeszcze jedno jak przeciwnik mnie uderzy to dostaję jakieś dziwne obrażenia. Jak zwiększyć ten CP żeby więcej przedmiotów nosić? Edytowane 18 Lutego 2012 przez tom0803 Cytuj Odnośnik do komentarza
Riski3Run 2 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Dziwne obrażenia? Chodzi Ci chyba o Wound. Musisz to wyleczyć itemem bo magią tego nie wyleczysz. Aby zwiększyć CP co by móc nosić więcej ekwipunku to chyba trzeba levelować w Crystalisum i co jakiś czas pojawia się właśnie bonus i jak pisałeśjest do wyboru nowa rola,ATB Guage,bonusy do danych ról i z reguły na dole pojawia się właśnie incriese CP. Cytuj Odnośnik do komentarza
tom0803 1 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Tak chodziło mi o Wonud:) Dzięki wielkie. Jeszcze się odezwę pewnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Riski3Run 2 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Tak chodziło mi o Wonud:) Dzięki wielkie. Jeszcze się odezwę pewnie:) Wound to rana i podczas tego statusu hp będzie Ci spadać do póki tego nie wyleczysz. Za mało grałem jeszcze aby sprecyzować który dokłądnie item to ulecza ale ja to robię Remedy'm. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Jak sie nie myle to ten item nazywa sie wound potion. Cytuj Odnośnik do komentarza
tom0803 1 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Co daje dokładnie Learn:Com lub RAv BONUS BOOST?? Jak raz dałem to było kolejne drzewko do ulepszania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Przyrost większej siły lub magi w zależności co wybierzesz małe sfery,a przy dużych sferach dochodzą dodatkowe punkty do siły, magii lub hp. Edytowane 19 Lutego 2012 przez Strife Cytuj Odnośnik do komentarza
Riski3Run 2 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Kto mi powie po co są w sklepach jakieś szajskie bronie które są dużo słabsze od tych co "normalnie" kosztują. Chodzi mi o te które są tańsze a wymagana jest dana ilość specjalnych itemów w posiadaniu aby móc ją kupić. Jak narazie nie zauważyłem aby miały one jakieś super dodatkowe atrybuty.Może są tylko dla uzrozmaicenia :-) EDIT: Nie wiem jak dalej ruszyć z fabułą. Byłem w Academia następnie idę do Tower 200 ale śledząc Caiusa dochodzę do jakiegoś panelu dotykowego i Noah cośgada o tym,że musimy w to samo miejsce przyjść ale w czasach 300 a problem w tym,że nie wiem za cholerę jak wejść do Tower w latach 300... Edytowane 19 Lutego 2012 przez Riski3Run Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Bramę do Augusta Tower 300 AF masz w Yaschaf Massif 01X AF (południowy zachód od miejscówki Unicorn Horn) Najlepiej sprawdzić w Historia Crux w jakich miejscówkach nie masz jeszcze bram aktywowanych. Bronie mają różne przydatne pierdołki jak buffy, szybsze ładowanie atb itp, pomocne jest to przy różnych dodatkowych bossach, których zwykłymi szlagami ciężko zatłuc, a różnica w damage'u wcale nie jest tak wielka, no chyba że ma się już te najlepsze wtedy widać. Edytowane 19 Lutego 2012 przez Strife Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 (edytowane) Zdobycie fragmentu na slotach jest jedną z bardziej bezsensownych decyzji podjętych w czasie tworzenia 13-2 Edytowane 20 Lutego 2012 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Fragment jest za te bezsensowne slot machine?! fuuuuuk... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi