Opublikowano 4 września4 wrz Tak i nie. Trzeba podpiąć konto z innego regionu, ale wtedy leci cała zawartość karty pamięci.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Forumki, jest może ktoś na forum kto ma Vitę OLED i Slimkę i mógłby podzielić się przemyśleniami na temat ekranu? Od kilku tygodniu znów obsesyjnie choruję na ostatniego handhelda na rynku, przeglądając non stop OLXa, ale lokalnie dostępne są tylko te drugie. O jak dużych różnicach jest tu mowa i jak ekran Slimki wypada na tle np. New 3DSów czy pierwszego Switcha?
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Nie wiem jak na tle tych hh, ale miałem równolegle oleda i slima i zostawiłem finalnie slima. Oled to jakaś pierwsza generacja i tam występują jakieś dziwne zielone plamy na czarnym tle, co mnie denerwowało, a ekran slima mi pasował mimo swoich mankamentów. Dodatkowo lżejszy, dłużej trzyma na baterii i ma normalne gniazdo ładowania.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. No tylko argument o gnieździe ładowania trochę się przeterminował, bo to micro usb więc i tak trzeba mieć drugi kabel inny niż usb-c pod ręką. Porównania do Slimki nie mam, ale OLED nawet dziś prezentuje się świetnie.Lepiej unikać modelu 3G z powodu, który opisywałem całkiem niedawno: https://www.psxextreme.info/topic/103481-zielony-jak-ta-trawa-vvita/page/44/#findComment-5418298
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Tak jak patrzę po OLXie to u mnie tylko Slimki w dobrym stanie i normalnej cenie (ok. 6 stów). Dzięki za tipy, odwdzięczę się plusikami jak się odnowią. edit: no ale gieruchny to mocno podrożały, obecnie używki najbardziej pożądanych gier to jak nówki na S2
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Jeszcze niedawno nowe slimki z Japonii kosztowały 1000 zł. Dla mnie wypierdziany oled z olxa a nowa slimka za kilka stówek więcej to oczywista decyzja. No ale ja się z vitą nie polubiłem. Kup sobie switcha lite, niewiele większy a biblioteka gier o wiele lepsza i bogatsza.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Teraz, Ukukuki napisał(a):Kup sobie switcha lite, niewiele większy a biblioteka gier o wiele lepsza i bogatsza.Na Vicie mam jeszcze do ogrania Tearaway, Luminesy, kolekcje z PS2 Ratcheta, Jaka oraz Sly'a, GoW-y z PSP w normalnej jakości, Gravity Rush i emulację PSP na normalnym ekranie. Na chwilę obecną z linii Switcha interesuje mnie już tylko dwójka.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. A na złamanym lite to nie pójdzie? Też myślałem o lite, to jednak ostatni kieszonkowy hh.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Z lite można też fajnie się pobawić w modowanie, większa bateria, ekran oled, analogi halla i mamy topowego przenośniaka. Tylko trochę kasy pójdzie. Do tego przeróbka i jazda.