Opublikowano 5 września 201212 l I tak VW ma już w ofercie kompakty o ciekawym designie - nowego Beetle i dostępne nie tylko z mocnymi silnikami Scirocco, więc osoby szukające czegoś przyciągającego uwagę nie muszą szukać gdzie indziej. Golf ma pozostać niekontrowersyjny. A największy skok to jednak było przejście od kanciastej II, do zaprojektowanej kompletnie inaczej III.
Opublikowano 5 września 201212 l Golf VI wygladał fajnie a ten jest jeszcze lepszy. Idą w dobrą stronę w wypadku tego modelu. Niestety Nowy Passat CC wyglada gorzej niż pierwsza wersja i zwykły Passat też szału nie robi no ale chociaż w przypadku Golfa im się udało.
Opublikowano 5 września 201212 l Teraz to już chyba nawet nie jest Passat tylko po prostu CC. U mnie mają ogromnego plusa, za powrót do motoru 1.8T 160KM z gładziutkim przebiegiem momentu - ciekawe czy teraz też można kręcić spalanie na poziomie 6,7-6,9l/100. Idą w coraz bardziej zadziorną stylistykę, ale są ładne te nowe VW.
Opublikowano 21 września 201212 l Po Sportbacku czas na nowe S3. 2.0 TFSI i 300 koni, quattro, S tronic.
Opublikowano 5 grudnia 201212 l RS6 4 litry V8 TFSI, 560 koni, 700 Nm, wg producenta 3,9 sekundy do setki. Wygląda fajnie, chociaż te obręcze 21' sprawiają wrażenie monstrualnych.
Opublikowano 11 grudnia 201212 l Zupełnie nowa Octavia. Zaskoczenia nie ma, ekstrawagancji brak. Z przodu nieco kojarzy mi się z aktualnym Passatem, oczywiście wygląda inaczej, ale grill też jest masywny, a światła o podobnym kształcie. Tył niezły. No a teraz będzie to pewnie jeden z najpopularniejszych samochodów na drodze przez najbliższą dekadę, więc każda z osób na forum jeszcze się naogląda tej nowej Skody, a pewnie sporo będzie miało okazję pojeździć albo nawet kupi.
Opublikowano 11 grudnia 201212 l Z Passatem ? To bardziej przypomina A6C6 albo A4B6. Gdyby nie te przetłoczenie na masce rodem z Mercedesa SLR i brzydki grill to byłoby jeszcze lepiej chociaż jest i tak bardzo dobrze moim zdaniem i Octavia może zryć mocno rynek.
Opublikowano 13 grudnia 201212 l Przecież ta Octavia wygląda jak marna podróbka A6. Czesi zapomnieli już chyba, że Skoda nigdy nie będzie Audi i odpuścili by sobie. Lusterka wyglądają identycznie jak w Polo. Ogólnie zwykły samochód dla zwykłego nowaka czy jakiegoś tam innego krawaciarza.
Opublikowano 13 grudnia 201212 l Tylko, że te podróbki wyglądają dobrze i jeszcze lepiej się sprzedają. A czesi nie mają nic do gadania bo projekty narzucają niemcy. Nowy Superb jest brzydki z tylu bo za dobrze sie wcześniejsza generacja sprzedawala i była konkurencją dla pdobnych cenowo aut VW stąd te dziwne nowe projekty.
Opublikowano 13 grudnia 201212 l Tak wyglądają dobrze dla polskich i czeskich kieszeni. Skoda nigdy nie będzie marką premium, jakością wykończenia pomału się zbliżają do VW. Nigdy nie rozumiałem tego zachwytu co u nie których nad czeską marka, ani to sportowy charakter, ani luksus, ale kto co lubi.
Opublikowano 13 grudnia 201212 l Skąd taki gł upi pomysł w ogóle, że skoda zmierza w kierunku aut premium ? LoL To tak jakbyś napisał, że fiat chce być premium a nie chce i nigdy nie chciał bo nie musi. Skoda też nie musi a ma wszystko to co jest w passacie i golfie czyli jest dobra, sprawdzoną konstrukcją, tanią i nie wygląda jak skoda z lat 80tych.
Opublikowano 13 grudnia 201212 l Nigdy nie rozumiałem tego zachwytu co u nie których nad czeską marka, ani to sportowy charakter, ani luksus, ale kto co lubi. Ale jakiego zachwytu? Skoda ma po prostu świetny stosunek ceny do jakości i przestronności, a jej samochody wyposażone są we wszystkie aktualne technologie jakie stosuje VAG. A sformułowaniem "marki premium" się ostatnio szasta na prawo i lewo, w VAG tzw. marką premium jest Audi (pomijając egzotykę jak Lambo, Bentley czy Bugatti) i choć Skoda może wypuszczać Superba L&K, VW produkować w szklanej fabryce wspaniałego Phaetona, to fakt ten jest bez znaczenia.
Opublikowano 13 grudnia 201212 l Takiego zachwytu, że ludzie idą do salonu biorą w kredyt taką Octavie czy Fabie i się zachowują i gadają o tych swoich 4 kółkach jakby co najmniej stali się posiadaczami serii 7 czy CLS AMG.
Opublikowano 13 grudnia 201212 l Aha, czyli ktoś kupuje "normalny" samochód i się tym jara? I tak podobnie by było jakby kupił zamiast Skody VW Polo, Opla Astrę czy cokolwiek innego, więc nie wiem jakie znaczenie ma tu marka. A sam fakt komentowania i cieszenia się z zakupu nowego samochodu, to przecież nic dziwnego, o ile ktoś nie traktuje samochodu zupełnie przedmiotowo, no i zmiana nie była na gorsze. Jak rodzice kupili Punto z salonu też się jarałem i gapiłem wieczorem przez okno, a przecież to nawet nie było moje auto i wtedy nie miałem też prawka żeby się przejechać.
Opublikowano 14 grudnia 201212 l Ja przecież nie napisałem, że nie można się cieszyć ze swojego nowego samochodu jaki by on nie był to każdy ma prawo być z niego zadowolony. Bardziej chodzi mi o to, że ludzie jak już kupią tego Passata 1.9 tdi czy coś innego co jest w modzie w śród kowalskich to zaczyna się gadka jaka to nie jest rakieta, jak to mało pali i się nic nie sypie, a sąsiada BMW 320d to ma wir w baku, co chwile w warsztacie i ogólnie kupił je żeby szpanować. Edytowane 14 grudnia 201212 l przez Kuno
Opublikowano 14 grudnia 201212 l Wracając do tematu: E-klasa z grillem, z którym wygląda na Mercedesa (i ogólnie nieźle) i z atrapą, której styl może pasuje do A czy B, ale w najbardziej klasycznym modelu Merca wydaje mi się już nie na miejscu Podwójnych reflektorów nigdy nie lubiłem, od W210 i tak je poprawili, ale bynajmniej nie żałuję pożegnania się z tym pomysłem. Więc to z kolei na plus.
Opublikowano 14 grudnia 201212 l Jakieś strasznie kosmiczne te nowe zwykłe mercedesy - dla mnie trochęzbyt przekombinowane jeśli chodzi o design.
Opublikowano 14 grudnia 201212 l Ten znaczek na grillu jest ohydny. Czy to nie jest przypadkiem wersja AMG? Zobaczcie jakie duze wloty powietrza ma w zderzaku.