Jeez_PS 832 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Przeszedłem właśnie ten niesławny mega trudny fragment na hardzie. Dużo szumu o nic, po prostu mashując tego nie da się przejść - pewnie stąd lamenty casuali ze trudne i nie do przejścia nawet na normalu. Trzeba dokładnie wiedzieć co się robi, nawet wymaksowanych ostrzy nie mam jeszcze (prawie) i za 6 czy 7 razem poszło. Na najtrudniejszym poziomie pewnie będzie jazda w tym fragmencie - 3 czy 4 hity i Kratos leży. Cytuj Odnośnik do komentarza
Assphalt 17 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Przeszedłem właśnie ten niesławny mega trudny fragment na hardzie. Dużo szumu o nic, po prostu mashując tego nie da się przejść - pewnie stąd lamenty casuali ze trudne i nie do przejścia nawet na normalu. Trzeba dokładnie wiedzieć co się robi, nawet wymaksowanych ostrzy nie mam jeszcze (prawie) i za 6 czy 7 razem poszło. Na najtrudniejszym poziomie pewnie będzie jazda w tym fragmencie - 3 czy 4 hity i Kratos leży. Kluczem w tym momencie jest parowanie ciosów meduz i kontra. Z tym, nawet na hardzie robi się łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Pytanie do tych co już ograli. Jestem w 13 rozdziale i dopadł mnie pewien bug. Po zabiciu gościa z dodatkową głową w brzuchu zabieramy mu amulet, który regenruje przedmioty i niszczy.Problem w tym, że w tym momencie obraz mi się zawiesił na tym wybudowanym z powrotem moście i 'teoretycznie' nic nie mogę zrobić, bo nic nie widzę. Na ślepo doszedłem Kratosem do zabitej wyroczni, filmik mi się pojawił, wszystko ładnie pięknie, ale po obejrzeniu go obraz wrócił do tego feralnego mostu :confused:Widzę, że to dość częsty problem - Edytowane 18 Marca 2013 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Mialem to samo. Wyszedlem z gry i zaczalem wybierajac ch select.Mam nadzieje ze nie zwali mi to trofika za przescie gry na hardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
cwieri 92 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 A patche ściągneliście, bo ja dziś przechodziłem ten fragment drugi raz i nie miałem tu żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
spoko-kolo83 0 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Nie wiem czy to istotne ale grając zauważyłem doczytujące się z pewnym opóźnieniem tekstury ,czasem wczytują się dłuższą chwilę nie do końca mi to pasuje a nikt do tej pory o tym nie wspomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Oczywiście, patche ściągnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza
spoko-kolo83 0 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Spotkaliscie sie z takim problemem, ze przy Manticorze przy 2 etapie, jak nie ma skrzydla i wypluwa te male manticorki to konsola sie zawiesza? Cholera caly czas zawiesza mi sie dokladnie na tym samym etapie. Jest zwiecha, ale muzyka gra dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Wspomniane przez was momenty ograłem kilka razy i ani razu nie miałem tych błędów. Doczytujących się tekstur też nie uświadczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
spoko-kolo83 0 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Przyjrzyj się dokładniej tekstury się doczytują , nie jest to doczytywanie typu goła ściana i nagle bum ale zjawisko występuje i basta.Widać to szczególnie zaraz po wczytaniu rozdziału i przy szybkim przemieszczaniu się po lewelu też tego z początku nie dostrzegłem ale przy kolejnym przejściu gry na spokojnie już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 przeszedłem grę i raz widziałem doczytującą się teksturę, czyli dla mnie problem nie wystepuje, santa monica mi nie płaci, zadnych zacięc ani bugów nie miałem, pogódzcie się z tym że macie haluce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Jakby się doczytywaly to bym po prostu o tym napisał, a nie ściemniał. Kwestie grafiki stoją na najwyższym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza
spoko-kolo83 0 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 A ja Ci je mogę pokazać w każdej lokacji i od razu mówię jestem fanem tej gry więc nie pisze tego żeby zdenerwować innych sprawdziłem sprawę i to fakt.Może jestem zbyt wymagający ale po trzeciej części dopracowanej do granic możliwości mam prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 ale po trzeciej części dopracowanej do granic możliwości mam prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 niektóre ps3 średnio sobie radzą z dwuwartowymi blurayami i tyle w temacie. Nawet nie trzeba mieć porysowanych płyt, miałem np dwa egzemplarze uncharted3...oba w stanie idealnym, jeden egzemplarz działał zawodowo, drugi czasem lubił czegoś nie doczytać na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
spoko-kolo83 0 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 A to ciekawe stąd może wynikać różnica zdań tyle że w gow 3 tego nie zauważyłem ten sam sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Jak pisałem, u mnie nie zauważyłem żadnych baboli jeżeli chodzi o grafikę, czego niestety nie mogę powiedzieć o ścieżce audio. Niekiedy muzyka jest przyciszona, niekiedy dzwięki. Dodatkowo dzwięki w niektórych momentach nie są dokładnie zsynchronizowane. To mnie strasznie wkurza, bo w poprzednich częściach tego nie było (ani razu). Ma ktoś też takie odczucia odnośnie ścieżki dzwiękowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza
spoko-kolo83 0 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Chciałbym napisać że nie ale niestety też to zauważyłem, trzeba się z tym pogodzić że pomimo ogólnej miodności tytuł nie jest tak dopracowany jak byśmy tego chcieli . Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Jak pisałem, u mnie nie zauważyłem żadnych baboli jeżeli chodzi o grafikę, czego niestety nie mogę powiedzieć o ścieżce audio. Niekiedy muzyka jest przyciszona, niekiedy dzwięki. Dodatkowo dzwięki w niektórych momentach nie są dokładnie zsynchronizowane. To mnie strasznie wkurza, bo w poprzednich częściach tego nie było (ani razu). Ma ktoś też takie odczucia odnośnie ścieżki dzwiękowej ? Mam takie same, a myslalem juz, ze to moja konsola... Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Na stronie gry jest napisane, że pracują nad patchem naprawiającym różne błędy z dzwiękiem, więc jest szansa, że to poprawią. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaMaJ 46 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Nie napotkałem problemów z doczytywaniem czy zawieszaniem, ale napotkałem inne kwiatki, m.in. takie: W poprzednich częściach nie było żadnych problemów, a przynajmniej sobie ich nie przypominam. Edytowane 18 Marca 2013 przez JaMaJ_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Jak pisałem, u mnie nie zauważyłem żadnych baboli jeżeli chodzi o grafikę, czego niestety nie mogę powiedzieć o ścieżce audio. Niekiedy muzyka jest przyciszona, niekiedy dzwięki. Dodatkowo dzwięki w niektórych momentach nie są dokładnie zsynchronizowane. To mnie strasznie wkurza, bo w poprzednich częściach tego nie było (ani razu). Ma ktoś też takie odczucia odnośnie ścieżki dzwiękowej ? Grasz z polską lokalizacją? Zauważyłem, że polskie głosy są różnie nagrane. W oryginalnej ścieżce dźwiękowej nie ma tego rodzaju problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Squareowi i mnie raczej chodzi o to, ze od strony dzwiekowej sa niedorobki. Kratos spada i wydaje okrzyk w polowie tego lotu, zamiast na poczatku i to opoznienie czuc. Np przy tej mocy, w ktorej w furii wbija ostrza w ziemie raz sie drze, a raz nie ma dzwieku. Takie pomniejsze bledy, ktore denerwuja. Poza tym raz Kratosa krzyk jest sciszony, a raz normalny. Ze swojej strony mowie o oryginalnej sciezce dzwiekowej. Edytowane 19 Marca 2013 przez Voytec Cytuj Odnośnik do komentarza
spoko-kolo83 0 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 A jak waszym zdaniem wypada wstąpienie pod kontem jakości grafiki w porównaniu do trójki ,jaki macie odczucia z tym związane ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi