Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alan Wake's American Nightmare

Featured Replies

Opublikowano

Witojcie z przykrością stwierdzam że finalna wersja zajmuje 1,4GB ( AW z dwoma dlc 8GB )

alsize.jpg

Co do gry od wersji alpha/beta do finalnej ( rok czasu ) zmieniło się niewiele, od wersji z której screen opublikował Robert_Kendo ( pierwszy publiczny LEAK ) można stwierdzić że drobne głupoty, a minęło już sporo czasu ( 6 mc ? )

Tak więc mamy grę w języku angielskim, nie polskim ! Może po pobraniu z polskiego XBLA będzie ona po polsku, ale ta która trafi na EN/US kraje niestety będzie anglojęzyczna, nie widać aby była w multilang. Tak więc w dniu premiery przemyślcie czy warto zakupować ją z generowanych MSP ( z serwisów aukcyjnych ), czy nie lepiej na polskich kontach :)

alanei.jpg

• Odpowiedzi 409
  • Wyświetleń 45,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Może i tak, ale szanuje developera nie za patrzenie na słupki sprzedaży, ale za to, że daje nam grę z duszą. Do tej pory nie mogę zrozumieć narzekań na pierwszego Alana. Na to, że nudny, mało urozmaic

• Są i kolejne recenzje, większość ocen w przedziale 6-8. Wygląda na to że mamy pierwszego poważnego kandydata do rozczarowania roku.

• AW to jedna z najlepszych gier tej generacji, a to, że tak słabo się sprzedała świadczy o totalnym bezguściu dzisiejszych graczy, którzy wolą napieprzać w różne cody (nie mam nic do Cod'a, świetna gra

Opublikowano

A dlaczego z przykrością? :P

Opublikowano

bo można grę zakwalifikować jako "popierdółkę", czego nie można powiedzieć o I'm Alive czy Trials...

Po całym Alanie NS to "popierdółka" ale warta kupna ( 1200MSP? )

Opublikowano

Dalej nie wiem co jedno ma wspólnego z drugim. Gra na 4-5 godzin trybu fabularnego + Fight till Dawn. Lepszy stosunek zawartości do ceny niż przy Alan Wake.

Opublikowano

właśnie miałem na myśli czas rozgrywki, przy w/w grach spędzimy więcej czasu :)

Opublikowano

Przy Trials na pewno, ale to tego typu gra. Ale na pewno nie przy I am Alive, tam jest tylko tryb fabularny.

Powiedz mi czy w Fight till Dawn jest split albo jakiś co-op po sieci?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

nie, tryb jest nazwany arcade. nie ma w nim cooperative ani multi

Opublikowano
  • Autor

co za różnica czy gra zajmuje 2GB czy 100MB jeśli zawartość i jakość zadowala, co do grafiki dla mnie wygląda tak samo świetnie jak AW1 ale miejscówki są daleko za dużym bratem.

Opublikowano

Świetne :) A mój komentarz do tego co się działo na ekranie - "Pojawiam się i znikam i znikam..." :P

Opublikowano

No nie do konca jest ona dla mnie jasna. Ok, na angielskim XBL jest po angielsku, a na polskim?Ja mam polskie konto.

Aha, z polskiego konta nie mozna jeszcze pobrac nawet wersji probnej tej gry...

Opublikowano
  • Autor

premiera 22 lutego więc co chcesz pobrać teraz

Opublikowano

Ups!To sorry :bad: Zasugerowalem sie postem Dabmana, ktory napisal, ze gre mamy w jezyku angielskim dodatkowo podajac info ile wazy...

Opublikowano

Nie będzie spolszczenia, z tego co pisał na forum Remedy ich community. Za to AW na PC będzie po Polsku, a premiera już za 5 dni :D

Opublikowano

Szkoda zatem.Duza niekonsekwencja. Nie bedzie spolszczenia - nie bedzie zakupu z mojej strony.

Opublikowano
  • Autor

Horda w AW

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Ciekawe informacje odnośnie strony technicznej (oficjalne, a nie żadne ploty z tyłka):

Vsync - będzie można ustawić opcję gdzie jest włączony, wyłączony albo "inteligentną" - tak jak w Alan Wake będzie włączony lub wyłączony w zależności od wydajności.

Alan Wake miało 4x antyaliasing, a AN ma jeszcze dodatkowo FXAA.

Rozdzielczość jest wyższa niż w Alan Wake.

Opublikowano

Przecież nie na iPhonie :P

Opublikowano

Skoro tak to AWAN bedzie pierwsza konsolowa gra, w ktorej bedzie mozna sobie samemu regulowac takie rzeczy jak Vsync.Ciekawe...

Opublikowano

Nom właśnie, gdzie to wyczytałeś? Oznaczałoby to, że jak zostawię Vsync włączony zawsze to niekiedy gra miałaby mi "chrupać" ?

Opublikowano

Na oficjalnym forum Remedy. Jest FAQ Alan Wake na PC i napisali przy okazji parę rzeczy o AN.

http://forum.alanwake.com/showpost.php?p=138982&postcount=6

Vsync - Xbox had "smart vsync" i.e. Vsync on if frame rate above 30, and off if below 30. PC doesn't support a mode like this. American Nightmare Xbox360 btw has a selectable Vsync (on, off, smart).

Antialiasing and FXAA - We had 4xAA on Xbox. FXAA was added to American Nightmare.

http://forum.alanwak...55&postcount=14

The resolution is higher, and the game looks much "cleaner".

Edytowane przez DonSterydo