Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

 

przepis na zaje.bistą pastę:

 

- 500 gram ugotowanej piersi z kurczaka

- 3-4 łyżeczki musztardy

- natka pietruszki

- bazylia

- czerwona papryka słodka, ja dałem zwykła, a następnym razem może dam ostrą.

- 3 suszone pomidory, też można dać więcej

- 3 łyżeczki oliwy z oliwek

- łyczek wody

- pieprz

- sól

 

wszystko blendujemy, przeprawy dawane na oko. Naprawdę jest pyszne, rozdzieliłem na 2 dni do pracy do tego świeża bułeczka i wchodziło fantastycznie. Na pewno będę robił częściej i jakieś inne proporcje dam bo lubię ostrzejszy. Przepis zgapiony z wk, mają filmik jak robią.

Dlugo takie cos świeżość trzyma? Ugotowana kura po dwóch dniach zaczyna śmierdzieć i strach jeść, zmielona domyślam sie, ze szybciej

 

 

nie odpowiem ci na te pytanie, bo póki co robiłem raz i zjadłem w ciągu dwóch dni.  Możliwe, że jest tak jak mówisz dlatego o większej porcji robić na pewno nie będę. Zrobić i zjeść.

Odnośnik do komentarza

A nie zaleje mnie po tych ładowaniach?Niby ujemny bilans ale każą tez węgle proste. Troche sie cykam

Nie zaleje bo wystąpi nad kompensacja glikogenu,czyli organizm zmagazynuje co najmniej 2 razy tyle cukru co normalnie,bo czyszcząc glikogen zwiększa się wrażliwość komórek na cukier.Ja przed zawodami żarłem po 100 gram żelek co 2-3 h i forma życiowa.

  • Plusik 1
Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...