K@t 116 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Mnie takie średnie oceny absolutnie nie dziwią. Już Brotherhood mnie wymęczyło i generalnie w moim odczuciu wypadło o wiele gorzej od genialnej dwójki. Z wielu recenzji wynika, że nie poprawili największej bolączki ACB, czyli nudnych i absolutnie nijakich misji. Dobrze, że tym razem olałem premierę. Edytowane 15 Listopada 2011 przez K@t 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Nie grałem w żadną z poprzednich części Assassina a przymierzam się do tego. Ponoć jedynka była dość nudna i wolałbym ją ominąć. Czy można zacząć od którejś innej części bez martwienia się, że nie będzie wiadomo o co biega? Ewentualnie czy macie namiar na jakiś dobry opis fabuły pierwszej części? Najlepiej po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Możesz zacząć od dwójki, na samym początku jest krótkie przypomnienie co z czym i dla czego. Edytowane 15 Listopada 2011 przez Soul Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Dobra gr na razie tylko ją nagryzłem przez 2 h Czeka na lepsze czasy czyli jak skończę Skyrim Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Giera skończona, uczucia mieszane, jak będzie więcej czasu przejdę raz jeszcze robiąc wszystkie pierdoły, bo póki co przeszedłem dla końcówki która myślałem, że będzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Czy tylko mi sie wydaje ze desmond i ezio maja zupełnie inne twarze niż w poprzednich częściach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Morikage 111 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Czy tylko mi sie wydaje ze desmond i ezio maja zupełnie inne twarze niż w poprzednich częściach? Nie tylko Tobie;) O ile w przypadku Ezia, z początku sądziłem że takie wrażenie może być spowodowane postarzeniem modelu, to już w przypadku Desmonda wyraźnie widać że to inna twarz niż w poprzednich częściach AC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 dobra chłopacy - jest fun jak w poprzednich częściach czy można se darować bo zmułka i w sumie to takie duże DLC a nie kolejna część? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Powiedziałbym ze bardzo duże DLC jak już, No ale to można powiedzieć o każdej części wielu gier ;-) Jak dla mnie trzeba zagrać, dalszy ciąg historii, nowe miejscowki wszystkiego wiecej. Ale ja kocham ta grę i mógłbym co pól roku dostawać nowa czesc ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Tamashi 4 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Skończyłem i jestem bardzo zadowlony. Brotherhood było świetną grą, a Reveletaions jak dla mnie pobiło Bortherhood. Otóż, ACB kulało nieco od strony scenariusza. Revelations zdecydowanie w tym aspekcie wyprzedza swojego poprzednika. Co prawda wciąż nie jest to poziom fantastycznej "dwójki" ale wsyatrczająco blisko. Konstantynopol jest świetnie wykonany i klimatyczny. Jedyne co mnie irytowało to te tower defensy. Za wszelką cenę starałem się ich unikać. Ale i tak miałem nieprzyjemność zagrać w nie 3 razy (wliczając misję fabularną). Również bomby wydają się nieco wciśnięte na siłę. Prawie całą grę przeszedłem nie używając ich. Dopiero pod koniec gry przypomniałem sobie o ich istnieniu i zacząłem ich używać nieco więcej. Choć i tak sto razy bardziej wolałbym zamiast nich zwyczajną bombę dymną, niż musieć samemu je robić i posiadać max 3 w kieszeni. Ale suma sumarów świetnie bawiłem się przy ACR i mnie nie zawiodło choć pierwsze wrażenia były raczej średnie. Ale im dalej tym lepiej. Dla mnie ta gra zasługuje na mocną "dziewiątkę". Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Tak zapytam ile zajęło wam przejście kampani? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 3 dni. Końcówka mnie rozczarowała, ale w sumie nie bez kozery gra nazywa się Revelations - wyłożyli wszystko jak krowie na rowie i czy się to podoba czy nie, jest to prawda objawiona. Co powinno być w broniach lewy dolny róg? W ogóle ta ukryta zbroja - lol. Nie wiem czy zauważyliście taką tendencję, że w każdej następnej grze Ezio dostaje coraz cięższe zbroje. W 3ce Desmonda przerobią na cyborga. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Gdzie jest ta misja do singla z edycji kolekcjonerskiej gry ? Wpisałem kod a na mapie pusto. Więzienie vlada czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
o.b.star 2 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Gdzie jest ta misja do singla z edycji kolekcjonerskiej gry ? Wpisałem kod a na mapie pusto. Więzienie vlada czy jakoś tak. To unlock the location on the map, you must find a book that is in Sofia Sartor's House. This will unlock Vlad the Impaler's Prison as a Hidden Tomb on the map http://assassinscreed.wikia.com/wiki/Vlad_the_Impaler's_Prison . Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Jestem właśnie po samym początku. ŚWIETNY! Klimat dobry w cholere, misje świetne. Brawa dla Ubi za świetnie poprowadzoną akcję. I od razu mam jedno ale. Nie do gry, ale do opakowania. Dlaczego jes ono CZARNE? Kuzwa to wyglada tak fatalnie, że sie tego opisac nie da. Na szczescie trzymam wszystkie gry z AC w pudelku Auditore z kolekcjonerki Brotherhooda, ale to czarne pudelko... musze je wymienic... Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 kuna pudelko do tej edycji jest czarne i jakies takie bardziej "mientkie", generalnie z wygladu spoko ale jakosciowo gorsze od zwyklych Na poprzedniej stronie tez o tym pisalem Ja kilka slow o multi: trybow jest ponad dziesiec, to rewelacyjny wynik. Gra bedzie bardziej zywotna. Bardzo podoba mi sie walka o flage, to taki typowy capture the flag (z tym, ze flagi sie respawnuje po niedlugim czasie odebrania/stracenia). Najlepiej grac w 4 z hs'ami. Wtedy latwo sie dogadac kto kryje swoja flage a kto atakuje na przeciwnika. Jak po raz pierwszy zagralem w ten tryb, nikt nie kumal o co chodzi i latali i zabijali sie wzajemnie a ja myk po flage myk po flage jaja sa generalnie . Mozna sobie stworzyc druzynke kumatych i wszystko wygrywac. Jest oprocz tego typowy Deathmatch i klasyczny Scigany z radarem, Polowanie druzynowe (to jest kozak), jeden tryb ktorego nie kumam narazie (tzn. kumam ale przegrywam :blum2: - za pomoca L1 naprowdzamy cel do eliminacji), dwoch lub trzech jeszcze nie sprawdzilem (walka o skrzynie czy cos) NO JEST TEGO MASA! Oprocz tego w tle przygrywa niezla muzyka, troche dolujaca, ale klimatyczna. PS. w multi gram z wlaczonym 3D- utrata kolorow, ale glebia rewelacyjna, jest mroczniej i bardziej mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Pogralem troche i jestem bardzo zadowolony, wrecz zachwycony. Dlaczego? Bo to kolejny Assassin's Creed a ja jestem wielkim fanem tej serii. Tak naprawde lykam wszystko co z nia zwiazane. Od razu chcialbym stanac w obronie grafiki w tej grze. Trzeba byc ignorantem, by pisac, ze to gra kopiuj-wklej. Tak, to ten sam silnik co AC i AC2 z naciskiem na ten drugi, ale lifting jest znaczacy. Po pierwsze ostre tekstury i ogromna szczegolowosc miasta. Trzeba przyznac, ze w Ubi sa ludzie, ktorzy maja ogromny talent do projektowania miast. Doslownie wszystkie miasta w serii Assassin's Creed sa wykonane wzorowo i z pietyzmem. To moim zdaniem druga firma po Rockstar, ktora robi tak zaje.biste miasta w sandboxach. Martwi mnie tylko, glowny watek bedzie krotki. Doslownie pogralem chwile i juz mam 8% ogolnej synchronizacji a fabula skonczy sie jak bede mial gdzies 40, 50 pare %. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ne jest krótki. Ja robię wszystko na co mam ochotę i na liczniku mam 15h synchronizacji 57% i jestem po 5 sekwencji. ostatnia misja altaira genialna. Ledwo idzie w wieku 82 lat, ale w walce jest niezły. Niesamowicie sie wkrecilem w ta serie, dawno już tak nie miałem. Jak dla mnie najlepszy tytuł generacji(jako całość) o ile nie w ogóle na konsolach. No chyba ze strasznie z(pipi)ia AC3 za rok ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Znow mam to samo i gram i nie chce konczyc gry Kurde, ostatnio pisalem, ze nie chce, zeby AC3 ukazalo sie za rok tylko minimum za 2. Wiec z technicznego punktu widzenia tak by bylo lepiej. Niech poswieca 2 lata i maksymalna ilosc ludzi do tego by z tych konsol wycisnac juz maksa i pozegranc generacje w wielkim stylu. Gra jest piekna graficznie, ale jakby na to nie patrzec, to juz sa tylko szlify tego samego silnika i tej samej formuly. No i wlasnie co do tego drugiego to jest ona tak fantastyczna, ze chcialbym z punktu widzenia gracza, by AC3 ukazal sie w przyszlym roku i by znowu moc zagrac w gre z serii Cytuj Odnośnik do komentarza
Danilo1972 91 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja gram tydzień a fabuły prawie nie ruszyłem. W tą grę albo wsiąkniesz albo przelecisz pobieżnie i nie zaznasz jej prawdziwego smaku. Dla mnie genialna gra, choć trochę brakuje mi jazdy konnej i terenów poza miastem. Cytuj Odnośnik do komentarza
maddest 1 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) skonczylem dzisiaj Revelations , niestety nie zmienilo to mojego podejscia do tej serii jako bardzo przereklamowanej , baaa nawet je umocnilo - mimo to nie powstrzymalem sie od kupna kolekcjonerka , a niech to przeciez to juz ostatnia czesc a we wszystkie poprzednie gralem - nawet uwazajac ze to srednia gra kupilem kolekcjonerke. ogolnie jest gorzej niz bylo moim zdaniem , konstantynopol mimo ze ma fajniejsza kolorystyke i jest odmienny od miast z wszystkich czesci to zawodzi architektura. fabula jest bardzo biedna jednak cała seria zawodzi fabularnie tak więc nie będę tego nawet poruszał - jednak śmiesznym jest dla mnie to że przez trzy części gry nic się nie mówi o żadnej bibliotece i ogólnie ma sie wy(pipi)ane na ojca Ecjo a potem boom , nagle to wpierdalaja do glownej fabuly... w gameplayu rewolucji nie ma - no niby sa jakies bomby ale who cares? misje sa tak samo nudne i monotonne jak byly w kazdej czesci dodajac do tego konstantynopol wychodzi to gorzej niz w poprzednich odslonach. zasmucil mnie fakt ze ubisoft montreal mial do takiego poziomu wy(pipi)ane ze nawet nie wprowadzil jakiejs legendarnej zbroji asasyna - no sorry ale to bylo w kazdej czesci... ogolnie gra miala odpowiedziec na pytania i oczywiscie tworcy sie z tego nie wywiazali , znowu postawili nowe pytania - pewnie po to zeby zrobic kolejna czesc na przestarzalym silniku nie wprowadzajac zadnych rewolucji i sprzedawac to za pelna cene a rownie dobrze patrzac na roznorodnosc misji i ciekawosc postaci i wiele innych czynnikow jakie wypisalem na gorze, jakie serwuje gra, rownie dobrze mogloby to byc DLC za 20 zl wydawane online. Edytowane 24 Listopada 2011 przez maddest 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemo_Perfecte 0 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 To nie jest ostatnia część. W tej części ostatni raz widzimy Altaira i Ezia. Za rok będzie AC III i to będzie ostatnia część z Desmondem. A później mają być następne części, już bez dotychczasowych głównych bohaterów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rybok23 0 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Czy w tej częśći jest kusza jak w brotherhood? Czytałem teraz recke w psxextreme i nic nie było o niej wspomniane Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemo_Perfecte 0 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Jest do kupienia u kowala, kosztuje coś ponad 15 k Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Już ktoś pytałal o to. Jaka broń ma być w lewym dolnym rogu? Skończyłem grę a jest pusto. No właśnie skończyłem grę:-( końcówka szybko nastała i nie mogłem sie opanować aby do niej nie dojsc. Zakończenie dość przewidywalne. Znowu rok czekania :-( Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi