Opublikowano piątek o 15:344 dni ja nawet nie wiedziałem że Nowa Zelandia ma reprezentację piłki nożnej....
Opublikowano piątek o 17:074 dni Ma, i już trzeci raz zagra na Mundialu. Teraz gdy Oceania-bez-Australii ma gwarantowane miejsce, to oczywiste, ale też wcześniej w 2010 roku udało im się pokonać w barażu Bahrajn, a w 1982 roku normalnie pokonali samą Australię. Niby same randomy, ale też Chris Wood był czwartym strzelcem Premier League w ostatnim sezonie... a nasze orły nie dały mu prawie w ogóle pograć, gdy wszedł w 84 minucie... Takiemu Fidżi czy Samoa ładował po hat-tricku, a Polsce przez te 6 minut nie strzelił nic, to coś mówi.
Opublikowano sobota o 18:483 dni Litwa niby cieniasy - 3 punkty w tabeli. W ostatnich latach, wygrywają średnio jeden mecz na rok - z Gibraltarem, San Marino, Bułgarią...Ale też... nikt nie ma z nimi łatwo. I Holandia, i Polska, i Finlandia wygrały z nią tylko jednym golem. To też kontynuacja ich fatalnej passy z Ligi Narodów, gdy przegrali wszystkie 6 meczów... z czego 5 przegrali jednym golem. A porażka 3-1 z Rumunią też była zacięta, bo 5 minut przed końcem meczu było jeszcze 1-1.A jeśli ktoś umie przegrać tylko jednym golem, to pewnie umie też zremisować! PO CICHU trzeba na nich uważać.
Opublikowano sobota o 19:512 dni Reduta Lewego xD Ale nowe dyscypliny olimpijskie to jakiś inny poziom, liczenie pieniędzy przez żydów Oglądajcie zanim spadnie z rowerga.
Opublikowano niedziela o 19:292 dni Widać tylko tyle potrafią, zresztą nie pierwszy raz. Czy np w siatkówce albo koszykówce kibice też na meczach kadry rzucają bluzgami?
Opublikowano niedziela o 19:401 dzień Ja to w ogóle nie rozumiem tej napinki co niektórych dałnów na Litwę. Ja na ten kraj akurat patrzę dość pozytywnie z nutką sentymentu, że kiedyś wspólnie tworzyliśmy wielkie imperium. A te oprawy w stylu Lecha podczas gigawpierdolu od Żalgirisu, żenada i wstyd w ch...
Opublikowano niedziela o 19:461 dzień Tu nie chodzi o napinkę na Litwę. Oni mają chyba jakiejś kompleksy, więc muszą sobie powydzierać mordy aby się dowartościować. Nie widzę innego wytłumaczenia.
Opublikowano niedziela o 21:231 dzień No i w sumie po eliminacjach. Nierealne wydaje się pokonanie Holandii na wyjeździe, nierealne też wydaje się, że Finlandia pokona Maltę 15-0, a Polska z nią przegra.Czyli - czekają nas baraże w marcu. Dwa mecze z rywalami, którzy mogą być bardzo różni. Jako że trzeba wygrać dwa mecze, szanse na Mundial nadal są pod górkę. Ale to już było jasne w momencie losowania, gdy Polska jako ekipa z drugiego koszyka musiała trafić na kogoś silniejszego. Wychodzi nudny, przewidywalny wynik, w granicach polskiego poziomu - drugie miejsce w grupie, za mocnymi, przed słabymi, i teraz baraże, w których trzeba będzie pokonać innych średniaków. Trzeci raz z rzędu.