Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 727
  • Wyświetleń 114,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Niewidoczny
    Niewidoczny

Gram od wczoraj, Kiedys na PS2 skonczyłem te gre z 10 razy.     Wszystkie Finale po FFX to kupa. To ostatni przejaw geniuszu w SE

• Nikt tak nie uważa.

• Wersja długa "dlaczego nie lubię FFX", do lektury jeśli masz za dużo wolnego czasu - http://ja.gram.pl/blog_wpis.asp?id=724057&n=19   Wersja tl;dr - grindu nie ma, bo gra jest tak do bólu linio

Opublikowano

trylogia jaka to tragikomizm - bez aa, w rozdzialce chyba z psp, do tego gubi klatki

mgs hd na vite nie jest w natywnej rozdzialce, podobnie jak nap lbp vita - po prostu ma fajny filtr i mocny aa wiec nie kuje w oczy

remaster finala na vite wg opinii japonczykow jest bardzo dobrze wykonany - mimo braku natywnej rozdzielczosci chodzi i wyglada wszystko bardzo fajnie, ponoc czasem animka minimalnie zwolni ale tylko w paru cutscenach ale z tego co pamietam wersja na ps2 miala to samo jak bylo duzo npc na ekranie

hmm, zastanawiam się teraz czy oddworld strangers wrath śmiga w natywnej rozdzielczości Vitki? Jeśli nie, to i tak wygląda super, a jeśli tak, to każdy PS2kowy remaster hd  powinien w takiej rozdziałce śmigać i niema żadnej wymówki dla developerów, tym bardziej, że odworld to jedna z najlepiej wyglądających gier na Xklocka do tego dopasieli jeszcze grafioze, tworząc taki pół rimejk, który fajnie popyla na Viciuszce.

Opublikowano
  • Autor

oddworld strangers wrath chodzi w natywnej rozdzielczości vity

Opublikowano

Ja też biorę na Vitę i też zastanawiam się skąd. W Gamestopie jest za 40$, wysyłkę mam gratis. Ale nie wiem czy amerykański kod zadziała na polskim koncie...

Opublikowano
  • Autor

na pewno nie zadziala :(

Opublikowano

No to tyle :(

Chyba po prostu pojadę do m1 i wezmę w sklepie z grami. Nie chce mi się w amazona bawić

Opublikowano
  • Autor

najtaniej w pl masz w chwili obecnej w robsonie i electricdreams - 136 i 139zł + przesylka. Ja tez na razie czekam i wypatruje okazji, moze cos sie urodzi taniego jeszcze.

Opublikowano

W sklepie pewnie będzie 140 albo 145. Ale odbiór osobisty

Opublikowano

No faktycznie zaoszczedzicie 10zł lol. Watpie zeby cena szybko spadla pewnie z pol roku minie

Opublikowano

Albo wcale bo moze kiedys do plusa dadza.

Opublikowano

Jest recenja na IGNie. Podsumowujac - gosciu jara sie dodatkami z wersji International, ktore zdaje sie ze my juz wczesniej mielismy. Ogolnie pamietam, ze w FFX przefarmilem jakies 100h, a i tak nie bylem bliski pokonania dark aeonow. Straszny pochlaniacz czasu.

Opublikowano

Ta gra jest tak dobra, że w samego Blitzballa miałem przegranych więcej godzin niż w przeciętną nową grę na PS3/4.

Opublikowano
  • Autor

Jest recenja na IGNie. Podsumowujac - gosciu jara sie dodatkami z wersji International, ktore zdaje sie ze my juz wczesniej mielismy. Ogolnie pamietam, ze w FFX przefarmilem jakies 100h, a i tak nie bylem bliski pokonania dark aeonow. Straszny pochlaniacz czasu.

premierowa wersja europejska to byla wlasnie international wiec kazdy z nas mial juz doczynienia z ta wersja (czyli dark aeony i dwa sphere grid do wyboru).

ja mialbym platyne jak zerkne pamiecia w to co zrobilem grajac na ps2 ale przyznam bez bicia ze penance i dark eaony rozwalilem zanmato bo bylem pionkiem do nich.

jaram sie nieziemsko ta reedycja - ffx/x-2 i football manager i moja vita nie bedzie sie studzic od grania przez najblizsze pol roku

Opublikowano

W ogole czym sie te sphere grids roznily bo ja gralem tylko na tym expert czy jak to tam bylo.

Opublikowano
  • Autor

najwieksza roznica to miejsce, w ktorym sie zaczyna - w basic kazda z postaci zaczyna w miejscu na sphere grid najbardziej charakterystycznym do klasy postaci jaka reprezentuja (np lulu najblizej czarów atakująych, yuna - leczących), w expert zaczynaja blizej siebie i od poczatku mozna kreowac wybrana postac jak sie chce i mozna np z lulu zrobic wojownika, a z wakki czarodzieja

Opublikowano

Aha to w sumie dobrze gralem bo nie lubie byc ograniczony dana klasa jakos specjalnie wlasnie.

Opublikowano
  • Autor

i tak kazda postac nie ma indywidualnego sphere grid tylko wszystkie poruszaja sie po jednym wiec wczesniej czy pozniej i tak kazda postac z druzyny umie to samo przy czym na expert dzieje sie to szybciej

Opublikowano
  • Autor

jeszcze apropo tego ze na vicie gra nie chodzi w natywnej rozdzielczosci....neogaf donosi ze na ps3 calosc chodzi w 720p....

Opublikowano

Jak to wygląda w kwestii zamówień FFX+X2HD? Gdzie najbardziej się opłaca zamówić? Wiadomo, czy do pudełka z grą będzie dodany kod na wersję PSV, tak jak to miało  miejsce np. w Sly Złodzieje w Czasie?

Opublikowano

Jak to wygląda w kwestii zamówień FFX+X2HD? Gdzie najbardziej się opłaca zamówić? Wiadomo, czy do pudełka z grą będzie dodany kod na wersję PSV, tak jak to miało  miejsce np. w Sly Złodzieje w Czasie?

Wiadomo ze nie bedzie, trzeba kupic osobno wszystko. Dostajesz na vite pudelkowa wersje Finala X + kod do pobrania X-2. Na ps3 obie wersje sa na plycie, oraz mamy opcje cross save miedzy platformami.

Opublikowano

W przypadku zakupu z poziomu PS Store, oriantacyjna cena 130-140 jest ceną za pakiet? Można kupić samą dziesiatkę?

Opublikowano
  • Autor

na razie masz preordery na pakiety, nie wiadomo kiedy i czy w ogole square w swojej chwicowsci zdecyduje sie rozbic obie czesci i pozwoli je kupic osobno

Opublikowano

W przypadku zakupu z poziomu PS Store, oriantacyjna cena 130-140 jest ceną za pakiet? Można kupić samą dziesiatkę?

Chyba 159zł (Vita) i 153zł (PS3) niech sobie w buty wsadzą taką dystrybucje cyfrową skoro za taką cene bez żadnej łaski zakupisz pudełko. Tez jestem chętny tylko na FF X bo kod na FFX-2 mnie nie interesuje także za 50zł pewnie będe sprzedawał.