Mendrek 570 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ja bym się nie napalał tak na ten wątek inżynierów, bo pewnie będzie to mało oryginalna "chęć stworzenia idealnej bronii biologicznej, która dostosuje się do każdego otoczenia i jego organizmów, a do tego jest niesamowicie zabójcza, zaś ludzie inne istoty zostały stworzone by sprawdzić skuteczność xenomorphów". Czy coś w tym stylu, czyli de facto pomysł podobny do tego, na który dekadę temu wpadli designerzy Starcrafta przy okazji Zergów Trailer normalny, bo niby co mieli pokazać światu, przecież to film o zabójczym potworze w kosmosie. Nie spodziewam się by tam była jakaś filozofia głębsza, zwłaszcza po chłodno przyjętym "Prometeuszu" Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ale chu.jnia Pod żadnym względem nie podoba mnie się ten obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Nie napalam sie specjalnie na ta czesc, bedzie co bedzie, takie samo mialem podejscie do Promka. Bardziej mnie interesuje kontynuacja Aliens, to bedzie sztos dla fanow. Strasznie mnie irytuje natomiast to co bylo juz tu wspomniane, czyli scena pod prysznicem, glupota ludzi wchodzacych w obcy ekosystem bez kombinezonow (moze ich nie mieli xD) no i ta baba ewidentnie ma byc nowa Ripley 2.0 biegajac w podkoszulku bez stanika. Do tego ten fryz i miny tez przypomina to Ripley. Plakat za to mi sie podoba i zalatwie sobie go z kina, szkoda tylko, ze ma ten ulomny tekst. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 nie, ona miala zagrac w zablokowanym projekcie blomkampa czyli obcym5 No właśnie, jak to w końcu jest? Bo miały być dwa filmy. Prometeusz 2 i ten Alien od Blomkampa. Ten pierwszy zmienił nazwę na "Alien: Covenant" a ten drugi w ogóle nie powstanie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 nie jest anulowany, jest wstrzymany, pewnie duzo zalezy od wynikow finansowych covenanta i tego kiedy scott bedzie chcial robic prometeusza3 konczacego trylogie Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Scott niech sobie spokoj bo trojki w rok chyba nie zrobi a Aliens 2 juz wyszla z fazy notesu i cchialbym ja wresszcie zobaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 wlasnie alien blomkampa chyba z fazy notesu nigdy nie wyszedl, zdjec na pewno nie zaczeli Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 A wydawalo mi sie, ze Weaver jest zachwycona i cos tam juz bylo krecone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 weaver byla zachwycona, gadal tez z biehnem ale chyba ostatecznie kontraktow nikt nie podpisal i na plan nie weszli z tego co sledzilem newsy o tym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zdjęć nie było, nawet nie wiem czy gotowy scenariusz był. Alien Blomkampa wstrzymany i albo zrobią go po trzecim filmie Scotta albo w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Film jest na wstrzymaniu ale scenariusz ponoć gotowy od roku. Na IMDB Weaver i Biehn figurują jako jedyni z obsady filmu. Weaver ostatnio powiedziała, że I hope that Neill Blomkamp and I will eventually get back to it. He’s written such a wonderful script. I look forward to finishing Ripley’s story. A co do bardzo podobnego do Ripley wyglądu Daniels z Covenant to zgadnijcie jaki spoiler wyciekł? Jest jej matką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Scena pod prysznicem przypomina mi milosne zagwozdki z AVP2, a to juz niedobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 jak to prawda to gardze Scottem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Fassbender jest? No to idę. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 ja licze na orgie audiowizualna jak w interstellarze Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 No biedny ten trailer, jak jestem fanem Obcego to tutaj zero podjarki, wygląda to bardziej jak fan film aniżeli porządna produkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Covenant ma być pomostem pomiędzy Prometeuszem, a pierwszym Alienem. I na trailerze dostaliśmy dokładnie to. Tyle, że w dosłownym tego słowa znaczeniu. Zapewne pierwsza połowa będzie wyglądała jak Prometeusz (odwiedziny nowej planety, eksploracja, zabranie formy życia na statek), a druga jak Alien (protoplasta xenomorpha osiąga dojrzałość i zaczyna się polowanie na załogę złożoną z stereotypowych postaci. Nie wiem tylko po co znów Ridley próbuje porównać postać kobiecą do Ripley. Weaver wykreowała świetną postać dzięki grze aktorskiej. Tutaj pewnie będzie kalka bez emocji. Zresztą pamiętacie kultową scenę z "narodzinami" xenomorpha z Obcego? Większość obsady miała tylko zarys tej sceny. Ridley nie powiedział im o rozerwanej klacie dzięki temu uzyskał wiarygodność. Sporo rzeczy mogło się wydarzyć czytając jakie wariacje chciał Ridley umieścić w filmie (sceny seksu, bardziej poronione designy obcego czy to, że Ripley miała latać w finalnej scenie bez majtek), a na które nie zgodzili się producenci. W kinie jest bardzo cienka linia pomiędzy mistrzowskim obrazem, a totalnym chłamem i tak naprawdę jedna, drobna rzecz może całkowicie zmienić odbiór filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 chetnie zobacze dla samej sceny rozrywania klatki piersiowej Cytuj Odnośnik do komentarza
wozek 77 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 troche sie zgubilem w newsach - czyli najpierw alien covenant a pozniej prometeusz 2? czy z tego drugiego juz zrezygnowali na jakis czas? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Covenant to prometeusz 2. Potem jak Ridley nie wys.ra czegoś nowego to Aliens 2 od Pana B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Końcówka tego zwiastuna jak z jakiegoś slashera. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 (edytowane) http://www.filmweb.pl/news/Nie+czekajcie+na+%22Obcego+5%22-121365 Niech Blomkamp już skończy pier*dolić "Nowy obcy! Lepszy nić Obcy 2! Fajne nie!" "Ten film powstanie, rozmawiałem na ten temat z moją mamą i ona jest za, a nawet Ridlej powiedział, że może będzie OK" "Ten film nie powstanie, rozmawiałem z Ridleyem i on powiedział, że jednak nie" "Mój pies i ja wierzymy w ten film, nawet Sigirni Łiwer wierzy i będzie w obsadzie, zobaczcie, tutaj namalowałem szkic" "Dobra, ja jednak nie wierze, że to powstanie" Edytowane 24 Stycznia 2017 przez gekon Cytuj Odnośnik do komentarza
Humulus 820 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Jak mnie wkur.wiaja takie gadki jak powyżej woohoo wielka wyprawa woohoo wielki krok dla ludzkości, s.ramy z radości. To samo było w prometeuszu. Nie lepiej było coś na wzór pierwszego obcego gdzie załoga przypadkiem odkrywa coś czego nie powinna? Edytowane 23 Lutego 2017 przez _K_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Jak Ridley spier.doli uniwersum Aliena to robi głębokie gardło rozżarzonym prętem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi