Opublikowano sobota o 19:591 dzień W dniu 12.09.2025 o 00:59, Rtooj napisał(a):Laboratorium z kosmitami które może mogą zgładzić ludzkość, a gościu otwiera drzwi i blokuje je ciałem androida.Widzial trupa, a i tak otworzyl drzwi jak gdyby nigdy nic. Nie zaatakuja mnie, pomyslal. Glupota totalna.
Opublikowano sobota o 20:121 dzień Odcinek 6 ,,Alien: Earth" był mocno wyjątkowy. Był tak samo wyczesany, jak i nie. Nie, bo fabuła troszku ,,zbladła" kosztem wręcz wizualnego efektownego przerażania widza tym, co mogą i jak to robią nie tyle co xenomorphy a nazwane w tym serialu te istoty ,,okazami", w kwestii ,,straszenia" oglądającego: jednym słowem gwałtowne i szybkie emocje budowane obrazem (efekty wizualne są w ,,Earth" pierońsko mocne i bezpośrednio robią tą swoją horrorkową robotę) niszczące logicznie (w miarę!) budowaną dotąd fabułę. Tak, bo jedynie mega dobra i mocna pozostaje w serialu ta ,,korpo-intryga" w kwestii pozyskania ,,okazów" dla swoich korzyści kosztem istnień ludzi. Ocena serialu, za 6 odcinków dotychczas, cóż... spadła do: 7,5/10.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. @Rtooj miałem to samo oglądając ten odcinek. Wszystko po to, żeby pewnie dać akcję w stylu pierwszego Predatora. Tylko zamiast Arniego będą te androdzieci (czy jak to nazwać), a zamiast Predatora Obcy i polowanko w dżungli na tej wyspie.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 9 minut temu, PiotrekP napisał(a):@Rtooj miałem to samo oglądając ten odcinek. Wszystko po to, żeby pewnie dać akcję w stylu pierwszego Predatora. Tylko zamiast Arniego będą te androdzieci (czy jak to nazwać), a zamiast Predatora Obcy i polowanko w dżungli na tej wyspie.Gorzej, to wygląda jakby ktoś napisał durny scenariusz, dostał plaskacza od dystrybutora i w ramach naprawy zmienił fabułę by to duże bobasy rządziły w laboratorium i robiły głupie rzeczy :D Ogólnie cały ten pomysł że to są dzieciaki jest tak niedorzeczny że póki nie obejrzę całości to biorę to jako rozwiązanie Hideowskie, idiotyczne, ale w całym obrazku może być fantastyczne.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Niby w 1 odcinku było że dzieciaczki, bo transfer świadomości jest mniej ryzykowny. Tak jakby oni się liczyli z czyimś życiem.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 30 minut temu, Rtooj napisał(a):Ogólnie cały ten pomysł że to są dzieciaki jest tak niedorzeczny że póki nie obejrzę całości to biorę to jako rozwiązanie Hideowskie, idiotyczne, ale w całym obrazku może być fantastyczne.Było już mówione, że chcą dać klientom nieśmiertelność, nie wiem czego jeszcze się spodziewasz. Tłumaczyli, że mózg dzieci jest bardziej plastyczny i zdolny do adaptacji, niż mózg dorosłego, co akurat jest prawdą, mózg przestaje się rozwijać po 20 roku życia. Co do laboratorium to głupie to było jak but, nawet w zoo widziałem jak lwy czy tygrysy karmią dwójkami, jeden rzuca żarcie drugi ubezpiecza, ale jakby nie robili głupich rzeczy w horrorach to by nie było co oglądać.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Byc moze mi sie przywidzialo, ale ten co chodzi boso szef wspominal, ze dziecieca wyobraznia jest nieograniczona i dlatego "korzysta" z dzieciakow bo starzy ludzie juz niczego nie wymysla. Jest to jakis koncept, okropny ale jest.Ciezko ocenic serial bo plusow tyle co minusow, wazne, ze chce sie ogladac.Wizualnie jest bardzo przyjemnie, "duszno", klaustrofobicznie czasem.Stwory sa ciekawe. Koza FTW. Boje sie jej wzroku i spokoju. Koza jest szefem.Glupoty sa jak w kazdym podobnym filmie sci fi, oni to chyba robia specjalnie, zeby byly emocje poczas seansu "po co otwierasz te drzwi jestes debilem?!!!??!" niejeden widz bedzie tak krzyczal (ja nie)
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. @Shen Akurat ilość głupot im mniejsza tym lepiej dla każdego filmu, więc wymyślanie dodatkowych powodów przykrywających głupoty tylko je mnoży.Te argumenty za młodym wiekiem dawców umysłów był wskazany, ale w takim razie może trzeba było zdecydować się na 16-20 lat a nie 10-12. To jakby firma ferrari zrobiła nowy supersamochód za 20 milionó złotych, i ze względu na mało miejsca w środku, za kółkiem mógł być tylko 8 letni kierowca, a karzeł nie, bo kaski robią małe, a oni mają duże głowy, tego typu szycie tu jest.A później zdziwienie że bobas miał wypadek i zniszczył furę, albo że nie wygrał wyścigu. Edytowane 18 godzin temu18 godz. przez Rtooj
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Widać im młodsze tym lepsze To prototypy i pierwsze próby. Wendy odstaje na plus, bo reszta tej grupy to faktycznie wkurwia, chociaż najgorszy i tak jest ten brat.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. W 6 odcinku była kameralna i nieco intymna scena między bratem a Wendy, myślałem przez mikrosekundę że to pójdzie w bardzo popier$%##lonym kierunku xDDDDDNa tylu płaszczyznach xD Edytowane 18 godzin temu18 godz. przez Rtooj
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Mnie jeszcze zastanawia co to robi, chyba jako jedyne jeszcze nikogo nie zabiło
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Było to gdzieś w tym labie, czy tylko tyle co na statku go pokazali?
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 2 minuty temu, PiotrekP napisał(a):Było to gdzieś w tym labie, czy tylko tyle co na statku go pokazali?Karmił to nawet typ w ostatnim odcinku, najpierw dał żarcie owcy a potem temu.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Jak kokon to wygląda. Może to też łapie ofiarę, wciąga do środka i albo zżera, ale robi sobie z niego nosiciela i wypluwa.
Opublikowano 31 minut temu31 min 19 godzin temu, PiotrekP napisał(a):Niby w 1 odcinku było że dzieciaczki, bo transfer świadomości jest mniej ryzykowny. Tak jakby oni się liczyli z czyimś życiem.Nie da się świadomości "wyjąć" z mózgu, można co najwyżej skopiować i tak też zrobili w serialu.Ja tam pomimo tych głupot bawię się fantastycznie i czekam aż to wszystko jebnie.Btw, pokazują Yutani a gdzie jest jakiś przedstawiciel rodziny Wetland?