Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Nie lol do kwadratu, tylko xbot jarający się nowym, wydanym po kilku miesiącach posuchy, super ekskluzywnym tytułem.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Nie lol do kwadratu, tylko xbot jarający się nowym, wydanym po kilku miesiącach posuchy, super ekskluzywnym tytułem.

Dodatkowo ograbionym z jego najważniejszych funkcji. Ale co tam, ważne że działa w 60FPS (bo w MC to jest najistotniejsze!).

Opublikowano

Jak tam Starhawk i Twisted Metal? Pogrywasz?

Nie, obecnie od czasu premiery multi w Uncharted 3 i czasami Gotham City Impostors (polecam, świetny fps z PSS). Niedawno ukończyłem Deus Ex BL, a w wolnej chwili mam zamiar zabrać się za Dead Nation na najwyższym poziomie trudności.

Opublikowano

Przeczytałem spokojnie kilka poprzednich stron tematu i mam do Was jedno zasadnicze pytanie:

nie nudzi się Wam to wzajemne hejtowanie? Te dyskusje prowadzą do nikąd. I tak racja zawsze leży w tym przypadku po obu stronach, jedno i drugie ma swoje wady i zalety.

Dzięki Maz za listę płac od Halo 4. To mi dało wiele do myślenia w temacie tej gry. Może być killer. A sama okładka czwartego Chief'a prezentuje się wyśmienicie.

Opublikowano

Przeczytałem spokojnie kilka poprzednich stron tematu i mam do Was jedno zasadnicze pytanie:

nie nudzi się Wam to wzajemne hejtowanie? Te dyskusje prowadzą do nikąd. I tak racja zawsze leży w tym przypadku po obu stronach, jedno i drugie ma swoje wady i zalety.

you-think-this-is-a-motherfucking-game-cat.jpg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Hell yeah ;)

Jeśli już mówimy o żywotności multi w exach obu konsol to raczej nowością nie jest, że prym wiodą gry M$. Pewnie po jednej odsłonie Gearsów i Halo statystycznie miażdżą dwa Killzone'y i dwa Uncharted'y. Nie liczę LBP, bo to już jest inna bajka.

No i co? Mam się z tym czuć źle?

Opublikowano

Chciałem tylko wyjaśnić jedną rzecz. Każda konsola (nawet PS3!) > PC.

Próbowałem dzisiaj pograć w Portal 2. Efekt?

przechwytywanievil.png

Komputer po raz kolejny pokonał biednego konsolomaniaka :sleep:

Opublikowano

Popularność multiplayera w GeoW i Halo wynika z tego, że pod tym względem są to bardzo dobre gry. Na PS3 U2 i U3 także cieszą się dużą popularnością, bo to także bardzo dobre multi (w U2 nadal gra sporo ludzi, a w U3 o każdej godzinie dnia, w każdym trybie znajdziesz pełno graczy). Cała tajemnica. A to, że największą popularnością na obu platformach cieszy się CoD/MW wynika z faktu, że te gry są łatwe i przyjemne i byle n00b odnajdzie się na serwerach tych beznadziejnych gier. :)

Opublikowano

No nie wiem czy taki byle noob z łatwością pobiega sobie "na partyzanta" w takim BF3, w CoD to może tak, bo tam mapki są małe i niezbyt skomplikowane do ogarnięcia. W BF3 liczy się przede wszystkim praca zespołowa, poza tym feeling bycia na polu walki stoi na o wiele wyższym poziomie. W CoDach praktycznie w ogóle tego nie ma, przez co przypomina mi to udawaną strzelaninę małych dzieci na podwórku. Jako gra akcji CoD daje radę, bo MW3 nawet zaliczyłem Spec Ops na wszystkie gwiazdki ale multi nie ma startu do Battlefield 3.

No tak, ale 50 tys. osób grających sieciowo w U2 nijak ma się do tego co można zobaczyć jeszcze w Gearsach 2. Halo vs. Killzone to też jak starcie Pudziana z Najmanem.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Na PS3 U2 i U3 także cieszą się dużą popularnością, bo to także bardzo dobre multi (w U2 nadal gra sporo ludzi, a w U3 o każdej godzinie dnia, w każdym trybie znajdziesz pełno graczy).

Ziew. U moze byc fajny w multi tylko dla posiadaczy 1 konsoli. Nie widzialem jeszcze goscia, ktory by mial X'a i PS3 i napisal, ze Uncharted jest fajna strzelanka sieciowa.

Edytowane przez easye

Opublikowano

To mało jeszcze widziałeś :whistling:

Nie pamiętam, który to z was opowiada ciągle te historie o swoich znajomych, którzy to tak pozbywają się wszyscy PS3 na rzecz X360.. :P

... ale tak się składa, że z kilkunastu moich znajomych X'a ma obecnie tylko 1 osoba. Wcześniej miały 3. Jeden z nich (wcześniej pecetowiec) po jakichś dwóch latach użytkowania zamienił X'a na PS3 (obie konsole "przerobione"). Ostatnio kupił drugą PS3 na której zaczął grać na oryginałach, też online. Obecnie pozbył się przerobionej "trójki" i przeszedł na jasną stronę mocy ;)

Opublikowano

Jak upada mit o tym, że na x360 grają tylko (albo w zdecydowanej większości) prawdziwi gracze HC i w ogóle, że 360 jest konsolą dla hardcorowców itp:

sprzedaż Trials Evolution (prawdziwa gra HC, niecały miesiąc od premiery) - 500k

sprzedaż Minecraft'a (wersja beta gry o kopaniu w ziemi, kilka dni od premiery) - ponad 1mln

P.S. Nie dziwię się już czemu M$ inwestuje głównie w popierdółki na Kinecta i inne casualowe gierki, skoro sami posiadacze X360 takich tytułów pragną.

Edit: Pozwolę sobie jeszcze przypomnieć sprzedaż Dark Souls:

PS3 - 1,08mln

X360 - 0,45mln

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Na PS3 byloby odpowiednie 50 tysiecy i 100 tysiecy.

Opublikowano

Wcześniej było Sony, teraz Microsoft. 10 najlepiej sprzedających się gier w ogóle. Tylko nie wiem czemu pierwsza jest wliczana, skoro dodają ją do kamery.

http://www.vgchartz....icrosoft-games/

Tym samym sposobem Wii Sports jest najlepiej sprzedającą się grą w historii.
Opublikowano
  • Autor

Wcześniej było Sony, teraz Microsoft. 10 najlepiej sprzedających się gier w ogóle. Tylko nie wiem czemu pierwsza jest wliczana, skoro dodają ją do kamery.

http://www.vgchartz....icrosoft-games/

No samego Wii Sports jest prawie tyle, co tych wszystkich gierek razem wziętych.

Opublikowano

Jak upada mit o tym, że na x360 grają tylko (albo w zdecydowanej większości) prawdziwi gracze HC i w ogóle, że 360 jest konsolą dla hardcorowców itp:

sprzedaż Trials Evolution (prawdziwa gra HC, niecały miesiąc od premiery) - 500k

sprzedaż Minecraft'a (wersja beta gry o kopaniu w ziemi, kilka dni od premiery) - ponad 1mln

lol @ you

Wg. Ciebie Minecraft jest dla casuali O_o?

xD

Opublikowano

skad sie tacy biora ze nie wiedze ze takich rzeczy sie nie ujawnia :P

Opublikowano

No samego Wii Sports jest prawie tyle, co tych wszystkich gierek razem wziętych.

A powinno się liczyć grę, która jest gratisowo dodawana do każdego egzemplarzu konsoli? Bo wiadomo, że Nintendo i tak czy siak wygrywa - w końcu w top 20 najlepiej sprzedających się gier, 19 pozycji to gry na konsole Nintendo (jedyny wyjątek to San Andres na PS2 na pozycji 15). Dlatego jakoś nie chce mi się wierzyć, że "WiiU" okaże się porażką.

@Szczurek, no co ty :o - kto by pomyślał, że powstaje PS4?

Opublikowano

A powinno się liczyć grę, która jest gratisowo dodawana do każdego egzemplarzu konsoli? Bo wiadomo, że Nintendo i tak czy siak wygrywa - w końcu w top 20 najlepiej sprzedających się gier, 19 pozycji to gry na konsole Nintendo (jedyny wyjątek to San Andres na PS2 na pozycji 15). Dlatego jakoś nie chce mi się wierzyć, że "WiiU" okaże się porażką.

@Szczurek, no co ty :o - kto by pomyślał, że powstaje PS4?

To, że powstaje to każdy wie. Ale raczej nie jest wskazane dla Sony żeby któryś z ich pracowników wpisywał to sobie w CV przed oficjalną zapowiedzią.

Opublikowano

No to gość chyba może już szukać nowej pracy: http://www.linkedin..../4b8?_mSplash=1

35jkrxt.jpg

;)

Co w tym takiego dziwnego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.