Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogólne pecetowe pierdu-pierdu

Featured Replies

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 474,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zrobiłem sobie dziś prezent na gwiazdkę. Do Oleda C2 42 przyda się trochę dodatkowej pary, 3090 Suprim X idzie zatem na Ebay. 4090 też chciałem Suprima, ale z różnych przyczyn padło na Gaming X T

• SpacierShark123
    SpacierShark123

Samo życie Panowie ... samo życie ...

• Będzie dziś składane, jaram się jak dziecko 

Opublikowano

Ostatnimi laty Summer Sale był zawsze w lipcu. Widziałem niby jakiś leak wczoraj że w tym roku daty sale to 19-30 czerwca.... czyli za tydzień.

Any thoughts?

Opublikowano

Najlepszy system dla (pipi)owego netbooka działającego na atomie?
Jest jakiś win7 start ale (pipi)ica bierze jak każde klikniecie wymaga czekania 4 minut na efekt.

Opublikowano

No to co Ci zostaje? Możesz próbować z jakimiś ekstremalnie odchudzonymi XP-kami albo jakiś Linux z bardzo lekkim Windows Managerem, tylko to nigdy nie jest takie proste, że instalujesz i działasz, szczególnie na laptopach (netbookach itp.).

Opublikowano

No nie wiem. Jakieś Ubuntu podobno jest dla netbooków może jakiś XP czy coś? Mogę się pobawić bo to nie jest zbytni problem. Chodzi o to, żebym po ustawieniu i zabawie moja dupeczka miała system który nie wymaga czekania przy odpalaniu muzyki, filmu czy neta.

Opublikowano

Mam starego netbooka, chyba z 2006 roku i na xpeku do dziś śmiga. Instaluj xpeka z autobootującego pena, wpisz autoboot XP, to coś znajdziesz.

Opublikowano

No mimo wszystko szerokie kryterium. Przybliżyłbyś jakie gatunki preferujesz.

Z nowszych, w które grałem i które jestem skłonny polecić:

Shadow Warrior

Defense Grid

Sins of a Solar Empire: Rebellion

Divinity: Dragon Commander

To the Moon

Orcs Must Die 1&2

FTL

Path of Exile

Papers, Please

StarCraft 2

Hotline Miami

Recettear

Seria King's Bounty

Awesomenauts

Hawken

Z tych rzekomo lepszych co wyszły, choć nie grałem, a które osobiście mam w planach/na oku:

Age of Wonders III

The Banner Saga

Civ 5

Rise of the Triad

Shadowrun Returns

Half Minute Hero: The 2nd Coming

Transistor

Nie liczę Early Access, ani żadnych tasiemcowych moba czy zombie-survival.

Opublikowano

Choćby na allegro ;). Kiedy ostatnio sprawdzałem (rok temu) to były same oryginalne, nikt nie złamał (a więc i nie podrobił) protokołu czy czego tam M$ używa do komunikacji bezprzewodowej.

Pady chyba można też podłączyć kablem, wtedy odbiornik nie jest potrzebny.

Opublikowano

No jakby można było podłączyć kablem było by klawo. Bo od intensywnego grania w Fifę pad od 360 już powoli traci precyzyjność i chciałbym spróbować czegoś nowego jak ten się całkiem rozsypie :) albo DS 4... hmm 

Opublikowano

Gattz, Suavek - dzięki, jak macie coś jeszcze do polecania to pisać

No mimo wszystko szerokie kryterium. Przybliżyłbyś jakie gatunki preferujesz.

cRPG i inne erpeżki (z nostalgii chyba sobie odświeże Planescape'a albo coś)
action/adventure
RTSy też

praktycznie wszystko wyłączając gry typu MOBA, MMO, racery i symulacje

Opublikowano

No jakby można było podłączyć kablem było by klawo. Bo od intensywnego grania w Fifę pad od 360 już powoli traci precyzyjność i chciałbym spróbować czegoś nowego jak ten się całkiem rozsypie :) albo DS 4... hmm 

Sorki, no mozna tez kablem ofcoz. Sam tak mam podpiety. Pomylily mi sie pady.

Opublikowano

Wrzucam tutaj, bo w pchlim targu i tak nikt nie zobaczy

Divinity: Dragon Commander za 10zł - http://www.mediamarkt.pl/wroclaw-pl-dominikanski/gra-pc-cdp-pl-divinity-dragon-commander,id-886176

Darmowy odbiór jak kto ma salon w miescie, lub 8zł paczkomat. Świetny tytuł i niedoceniony, polecam.

Nie wiem tylko czy przypisuje się do Steam, czy nie. Wersja "z biedronki" miała klucze Steam i GOG.

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

http://www.theverge.com/2014/6/30/5857228/windows-9-preview-desktop-features-rumors

Windows 9 skupiony na Desktopach, wersja testowa później w tym roku. No ja się jaram. Mam nadzieję, że finalna wersja wyjdzie kiedy jeszcze będę na studiach i dostanę go za darmo w ramach DreamSparka (tak jak DOS6.22, XP, Vistę, 7, 8 i 8.1 :D).

Opublikowano

Zgodnie z "tradycją" ten powinien być dobry.

Opublikowano

Windows 8.1.1 mi się bardzo podoba. Właściwie nie chciałbym już wracać do siódemki, chyba niczego mi nie brakuje. Na początku przegięli z tym umetrowieniem interfejsu, ale teraz kiedy system startuje prosto do pulpitu a w innych miejscach wracają domyślne, a nie nowe menu to jest dobrze. Szybko i ładnie (tak, desing ósemki jest ładny, na pewno ładniejszy od błyszczącej się w każdym miejscu siódemki).

Opublikowano

Tak jak Suavek napisał, co druga Winda  się do czegoś nadaje. Pół biedy,że nie będzie to jakiś na siłę wciskany design rodem z komórek bo to była imo padaka w tym Win8.

Ja siedzę nadal na siódemce i jestem zadowolony. Pewnie nie prędko przesiądę się na tego win9, o ile w ogóle to nastąpi. Bo póki mogę sobie na obecnym systemie w gierki pyknąć,buszować po sieci i słuchać muzyki z Foobara to mi więcej do szczęścia nie trzeba.

Edytowane przez Paliodor