Opublikowano sobota o 20:011 dzień Kurde tak sobie siedzę przy pc i instaluję gierki sprawdzam jak wyglądają i odinstalowuję i cieszę się jak małe dziecko. Przez 12 lat miałem i3 2100, a przez 8 lat 750Ti. Całe życie chciałem mieć peceta i stanowisko (nawet nie stanowisko, ale chociaż normalne biurko) jak koledzy, a jak wyszedł W3 i musiałem w niego cisnąć przy 28 fpsach na low to aż mnie dupa piekła. Potem poszedłem na swoje, ale mieszkanie, remont itp. na peceta i inne bajery nie było kasy. W 2022 dochrapałem się 3060Ti, ale dalej był niedosyt, że trzeba rezygnować z niektórych ustawień. A teraz w końcu człowiek kupił to o czym marzył przez kilkanaście lat i aż mi się łezka w oku kręci. Wiadomo, że w grach chodzi głównie o zabawę i dobrze spędzony czas, ale nie ukrywam, że lubię detale i często spędzam czas w grze na podziwianiu "widoczków". Tak przy wieczorku chciałem się podzielić przemyśleniem :P
Opublikowano sobota o 20:431 dzień Aż mi się przypomniał mój 750 xd Na studiach kupiłem sobie lapka właśnie z 750M w SLI, i7 6700 oraz 16TGB ramu. To były czasy gdy karty mobilne jeszcze nie odbiegały jakoś znacznie od stacjonarek. I wiesiek na tym chodził 40-50 klatek na medium. Ratowało mnie tylko to, że wspierał technologię SLI. Z Doom 2016 już tak kolorowo nie było i gra działała tylko na jednej karcie graficznej Dark Souls 3 też. Powoli ta technologia umierała w giereczkowie. Było brać z jedną kartą graficzną a 760.
Opublikowano sobota o 22:361 dzień Kurde nawet nie wiedziałem, że były laptopy z sli xd jak oni to tam wpakowali
Opublikowano wczoraj o 09:33 1 dzień 10 godzin temu, rafanus2 napisał(a):Kurde nawet nie wiedziałem, że były laptopy z sli xd jak oni to tam wpakowaliTak to wyglądało u LenovoWkładałeś drugą kartę w port na napęd. Były różne rozwiązania i niestety różne standardy złącz. Najpopularniejszym był ten od Nivida.