Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Jeszcze odnośnie tego screen'a od MaZZeo.

Niczego nie usprawiedliwiam, tak, czy inaczej wygląda to słabo. Ale ktoś chyba dodatkowo chciał "upokorzyć" PS3. Na screenie wyżej (wersja PS3) widać wyraźną granicę i po jednej ze stron są to tekstury rodem z PSX. Być może tekstura się nie doczytała/jest to zupełnie inne miejsce i ktoś specjalnie wyszukał, kamera zwrócona ku "ziemi". Bardzo fajny ten screen MaZZeo z Mafii 2 na X360, tylko biorąc pod uwagę fakt, że graficznie gra i tak leży na obu platformach, bo rozdzielczość nie jest tak piękna jak wyżej... Pierwszy raz styczność z tą grą miałem z okazji dema i wszystko było pięknie, do momentu wyjścia z domu

Klikajcie na nie.

2na5v0pt90h.png

nzm5gxfboz.png

pooebi6.gif

Jak w tej chwili, wiedząc jaką grafikę oferuje PC, można się czepiać takich ułomności na konsolach? To nie początek generacji.

Edytowane przez Vesper

Opublikowano

a9rdhk.gif

untitled-4o1lsc.gif

btxfw2.gif

sogood.gif

To z Mario na WiiU? Wygląda rewelacyjnie.

Opublikowano

Kurtecka czy płaszczyk też Ci nie pofaluje na PS3. Ogólnie Mafia II na konsolę Sony od strony technicznej to jakiś żart, ale i tak grało mi się świetnie.

untitled-4o1lsc.gif

sogood.gif

Pierwsze skojarzenie... Rayman Origins.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

No ale nie rozumiem, odkryłeś że pecety oferują wyższą rozdzielczość niż 720p?

Rozdzielczość jedno, brak jakiegokolwiek AA drugie. Ale nie to miałem na myśli, normalny gracz zrozumie.

Opublikowano

[...]

Resident Evil 5 - na obu konsolach ta sama rozdzielczość, ale na X360 brak v-sync, przez co obraz się rozpływa/rozjeżdża.

[...]

DICE ewidentnie nie potrafi, bo już Bad Comapny 1 wyglądało znacznie gorzej od wersji na X360. Jak widać, do BF3 się nie nauczyli.

[...]

Nudzi mi się więc naprostuję to, co wiem :P (o Mafii nie ma co wspominać, bo wersja na PS3 to niesmaczny żart).

RE5: Obydwie wersje chodzą w 720p. Obydwie mają zmienny AA zależnie od sytuacji. Na X360 jest to 0-4xAA, na PS3 "0"-QAA.

PS3 w przeciwieństwie do X360 ma v-sync więc nie ma screen tearingu.. jednak kosztem gorszego framerate'u.

Dodatkowo wersja na PS3 w wielu miejscach ma słabsze tekstury, lipną wodę podczas gameplay'u (na wstawkach, real-timeowych była taka jak na X360), i gorsze cienie (niższa rozdzielczość i brak cieni w niektóeych miejscach).

ps. Z porównań dema RE6 sytuacja wstępnie wygląda tak, że graficznie wersja na X'a jest minimalnie lepsza (minimalnie) i ma nieznacznie lepszy framerate kosztem bardzo dużego tearingu (na PS3 znowu jest v-sync).

Co, do DICE i BF na konsolach to... nie bardzo wiem o co Ci chodzi... W przypadku BC 1 jedyne różnice miedzy PS3 na X360 to minimalnie słabsze niektóre tekstury podłożna i nieco większy tearing.

W przypadku kolejnych części różnice są jeszcze mniejsze (już niekoniecznie na korzyść X360). Oczywiście pomijając problem input laga w multi BF3.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

[...]

Resident Evil 5 - na obu konsolach ta sama rozdzielczość, ale na X360 brak v-sync, przez co obraz się rozpływa/rozjeżdża.

[...]

DICE ewidentnie nie potrafi, bo już Bad Comapny 1 wyglądało znacznie gorzej od wersji na X360. Jak widać, do BF3 się nie nauczyli.

[...]

Nudzi mi się więc naprostuję to, co wiem :P (o Mafii nie ma co wspominać, bo wersja na PS3 to niesmaczny żart).

RE5: Obydwie wersje chodzą w 720p. Obydwie mają zmienny AA zależnie od sytuacji. Na X360 jest to 0-4xAA, na PS3 "0"-QAA.

PS3 w przeciwieństwie do X360 ma v-sync więc nie ma screen tearingu.. jednak kosztem gorszego framerate'u.

Dodatkowo wersja na PS3 w wielu miejscach ma słabsze tekstury, lipną wodę podczas gameplay'u (na wstawkach, real-timeowych była taka jak na X360), i gorsze cienie (niższa rozdzielczość i brak cieni w niektóeych miejscach).

ps. Z porównań dema RE6 sytuacja wstępnie wygląda tak, że graficznie wersja na X'a jest minimalnie lepsza (minimalnie) i ma nieznacznie lepszy framerate kosztem bardzo dużego tearingu (na PS3 znowu jest v-sync).

Co, do DICE i BF na konsolach to... nie bardzo wiem o co Ci chodzi... W przypadku BC 1 jedyne różnice miedzy PS3 na X360 to minimalnie słabsze niektóre tekstury podłożna i nieco większy tearing.

W przypadku kolejnych części różnice są jeszcze mniejsze (już niekoniecznie na korzyść X360). Oczywiście pomijając problem input laga w multi BF3.

Jeśli mam wybierać (ale to tylko mój wybór), to wolę v-sync w RE5 i tym bardziej w RE6, po tym co piszesz. Framerate nie kuleje, więc jest OK. :)

W BC grałem dawno, a opisałem swoje odczucia, które pochodzą jeszcze z czasów, kiedy jarałem się drobiazgami w grafice, więc mogą być mylne. Wtedy wybrałbym X360>PS3 i z tego, co pamiętam, tekstury + ostrość. Chodziło mi raczej o umiejętności w programowaniu. W przypadku BC2 różnice dla mnie są minimalne. BF3 to port plus minus na odpie*dol. ;)

Ostatni raz odniosę się do Mafii. Nie wiem, czy jest to prawda.

Warto jeszcze dodać, że 2k zleciło port na PS3 Massive Bear laikom odpowiedzialnym za kaszaniaste arcadówki.
Opublikowano

Patrząc na ich (Massive Bear) stronę.. wychodzi na to, że to prawda. To oni spartolili robotę na maksa.

http://www.massivebear.com/portfolio.php

e: Jestem ciekawy czy Black Ops 2 na WiiU będzie w pełnym 720p.. czy tak, jak na PS360 standardowo, czyli 600p...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Pod koniec roku może się okazać, że Wii U będzie kolejną platformą z ładniejszymi multiplatformami od mocarnego PS3 i dodajmy, że będzie praktycznie w tej samej cenie co obecne konsole z Move/Kinect. Tak swoją drogą, ciekawe czy PS4 też będzie najgorszą technicznie konsolą w przyszłej generacji, która będzie nadawać się jedynie do exów (chyba że ktoś lubi instalki i 20 fps)?

BTW, Dead Rising 2 to dobra gra, niestety nie na PS3:

http://www.youtube.com/watch?v=KDanwF1Nrcs

wtfps3.png

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

WiiU 1500 zł + 200 zł za pro pada - drogo wychodzi za pełny zestaw.

Nintendo dorzuciło do pieca z Bayonetta 2.

Opublikowano

hRFOl.jpg

No i Wii U bankowo laduje u mnie w domu :) To jest dopiero genialny ex, a nie te pseudo gry od Sony.

Opublikowano

Jeszcze chcialbym, zeby GTAV bylo exem, lub chociaz czasowym (mimo, ze gra mnie nie interesuje), tylko po to, zeby zobaczyc ten shitstorm w internecie xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ciekawe co wyjdzie z Bayonetty z odsuniętym na dalszy plan Kamiyą.

Opublikowano

@Daddy: z tym designem to poczekajmy lepiej jak pokażą wszystkich przeciwników. Bo bronie,miejscówki to fakt wyszły udanie ale z gnomami i innymi cudakami będzie to już wyglądać komicznieXD

oj tam oj tam, czyli tak jak we wszystkich exach plejsztejszona gdzie walimy do gadających rzodkiewek lub niebieskich małp w unch2.

Halo bez gnomów to nie Halo, a nowi przeciwni H4 mają design jak z Metriod Prime:

iAGjNBo12lQhK.gif

ibzKhDJHV29Rqx.gif

ilFHbTzgvibot.gif

:ninja:

Opublikowano

Ciekawe co wyjdzie z Bayonetty z odsuniętym na dalszy plan Kamiyą.

Jeśli to nie będzie obrazoburczy, seksistowski pastisz, jeno zwykły slasher, to ja czekam na Bayo 3, ale już jego autorstwa. Bynajmniej już efekt jego braku widzieliśmy na przykładzie DMC 2...

Opublikowano

Drugi Joe był spoko. Kamiya siedzi teraz nad nową grą, wygląda strasznie ale pewnie będzie znowu świetna.

Opublikowano

Na WiiU na ten moment interesuje mnie:

Rayman

Mario

Monster Hunter 3G

Bayonetta 2

The Wonderful 101

ZombiU

Nieźle. Za 2-3 lata dojdzie do tego jeszcze pokaźny zestaw gier (mam nadzieje) i kupi się za 700-800 zł :).

Opublikowano

ten rayman wyjdzie w końcu na ps360 czy pozostanie exem na WiiU?

Opublikowano

Na razie jest to ex na WiiU, ale chyba wychodzi na to, że to się już nie zmieni.

Opublikowano

pewnie z czasem wyjdzie na x i ps, zaklepanie raymana i bayonetty jako exy czy tam czasowe exy to niski koszt dla nintedno, obie gry nie sprzedały się najlepiej.

Opublikowano

Co do Bayo nie był bym taki pewien gdyż projekt miał iść do kasacji , gdyby Big N nie sypnęło $ pewnie w ogóle by nie ujrzała światła dziennego. A skoro opłacili proces produkcji to chyba normalne że maja prawo mieć ten tytuł na wyłączność.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.