Opublikowano 4 września 201212 l Nie powiem, ale i mnie chyba skusiliście na kupno, pomimo, że dawno już nie siedzę w konsolowych grach (ostatnio to chyba grałem w PES 5 na pierwszym Xie z 5 lat temu...). Mam pytanie, czy w tekście o Chrono Trigger są spojlery? Bo zamierzam w końcu w to zagrać to dobrze by było wiedzieć.
Opublikowano 4 września 201212 l Dotarl do mnie wlasnie. Jest fajnie, lezka sie w oku kreci, bedzie co czytac
Opublikowano 4 września 201212 l No i co zrobiliście ? Dopiero co przestałem kupować od 2 czy 3 miesięcy, a tu taka zagrywka sentymentalna ; /
Opublikowano 5 września 201212 l Playtest FIFY 13 to kolejna porazka Soqa( po recenzji Euro w sumie moglem sie spodziewac) ale to wszystko moge na forum wyczytac. Za malo czasu na gre bylo pewnie?
Opublikowano 5 września 201212 l Playtest FIFY 13 to kolejna porazka Soqa( po recenzji Euro w sumie moglem sie spodziewac) ale to wszystko moge na forum wyczytac. Za malo czasu na gre bylo pewnie? Właśnie też uważam, że brakuje teraz w redakcji eksperta od piłki wirtualnej, jakim byli wcześniej Shiva a po nim Koso. Ale z drugiej strony wiadomo, że Soq czy Roger nie wiedzą tyle co Ty easye, bo na pewno nie grają tak maniakalnie w FIFE na manualu (oraz nie wkręcający mnie kompletnie Ultimate Team) tyle co Ty
Opublikowano 5 września 201212 l Panowie, będzie krótko Ostatnio muszę powiedzieć nie było najlepiej, ale to, co dostarczyliście w tym miesiącu przechodzi moje wszelkie oczekiwania. MIAZGA i totalne MISTRZOSTWO ŚWIATA. Oczywiście duża i pewnie największą rolę odgrywa tymczasowy powrót starych zgredów i wspominki, ale całość dopełniają mega materiały. Elder Scrolls, Grand Theft Auto, publicystyka. Nawet te screeny i oprawa graficzna pisma jakaś taka lepsza Powraca znaczek "Gra Numeru", "3 grosze Szeryfa" - to też plus! W ogóle na każdą recenzję większego hitu powinny się składać również trzy "3 groszówki", pisane przez trzech różnych redaktorów. Sprawiliście mi wielką radochę tym wrześniowym numerem i za to wielkie dzięki. Mam nadzieję, że kolejne numery będą również trzymać ten poziom, stopniowo będąc jeszcze lepszymi. A już niedługo przecież wielki wysyp gorących hitów i duże pole do popisu. Może nawet skusicie niektórych starych zgredów do powrotu, kto wie? Dla wszystkich zastanawiających się, czy ten numer warto kupić - mówię z pełnym przekonaniem - warto Neo też warto wspomóc, po ich powrocie z zaświatów mają też suty numer Edytowane 5 września 201212 l przez [InSaNe]
Opublikowano 5 września 201212 l Playtest FIFY 13 to kolejna porazka Soqa( po recenzji Euro w sumie moglem sie spodziewac) ale to wszystko moge na forum wyczytac. Za malo czasu na gre bylo pewnie? Porazka bo?
Opublikowano 5 września 201212 l Bo nie przeczytalem tam nic, suche info o trybach i zmianach ktore od dawna leza na sieci. Myslalem, ze przeczytam cokolwiek o gameplayu, o feelingu z gry, czy cos sie zmienilo, cokolwiek. Ludzie chwala wychodzenie na pozycje, AI napastnikow i konstruowanie akcji, podejscie jeszcze bardziej symulacyjne, pisza o obronie, a u Ciebie jedyna wzmianka to napastnicy i mozliwosc ich kontroli przy nacisnieciu 2 spustow, badz mozliwosc wybiegania murem po gwizdku (lol). Co z fizyka pilki,jak sie prezentuja strzaly z RB, cokolwiek? Daras, uwazam ze tego typu gry, podobnie jak bijatyki powinny byc recenzowane przez osoby, ktore w tym siedza, wlasnie jak Koso, Shiva niegdys, ktore wylapia roznice. Nie trzeba byc mega fanem, wystarczy regularnie grywac by roznice w gameplayu co roku wylapac. Edytowane 5 września 201212 l przez easye
Opublikowano 5 września 201212 l Zagadka miesiąca: z którym raperem kojarzy wam się Ściera na podstawie jego zdjęcia z HP?
Opublikowano 5 września 201212 l Dawno nie było tak dobrego numeru z porządną zawrtością Miło jest powspominać i poczytać starych zgredów raz jeszcze
Opublikowano 5 września 201212 l Snoop Dogg? Kurcze, co za fenomenalny numer wam wyszedł. Zrobiliście super przyjemność stałym czytelnikom. Na razie przeczytałem tylko wspominki Ściery i Myszaqa. Podoba mi się pomysł na filmowe rekomendacje przy recenzjach (tym razem przy Sleeping Dogs). Człowiek ogląda masę filmów a i tak dzięki PE poznałem wiele ciekawych tytułów. Pochwały lecą też do grafika, bardzo ładnie wszystko wygląda. Okładka genialna. Gdybym miał czas to bym usiadł i przeczytał cały numer.
Opublikowano 5 września 201212 l Wkurzony że w pobliskim kiosku nie mają PE, udałem się dziś do roboty. Cały czas myślałem o nowym numerze, może by tak jakiegoś gościa wysłać?... Udało się! Sam się zerwałem na 5 minut i pobiegłem do Tesco. Wbijam na dział z gazetami, jest PE, ale... jakieś stare numery i to aż tyle sztuk? - Gdzie nowe numery? (pipi)vvaaa... - powiedziałem na głos. Pytam babki z ochrony, gdzie dzisiejsza prasa: - Powinna pani rozłożyć o 9:00. Fak, było chyba przed czasem. Biegnę do stoiska z gazetami na pasażu: - Dzień Dobry, jest Psx Extreme - taka gazetka o grach, dodałem - Jest na dziale "komputerowe". Patrzę, jest! Zacząłem się chichotać. Było mi tak głupio przed ekspedientką, że dodałem "wie pani, bo piętnastolecie magazynu"... --- Pierwsze wertowanie i mały opad szczeny po ujrzeniu HP, Ściery. "Borze", gdybym dawniej zobaczył Ścierę na mieście podszedłbym i normalnie zapytał "Ej Ściera! Podpiszesz mi się?". Dziś wyglądałoby to inaczej: "Przepraszam... Pan Ścierski? Mógłbym pana prosić o autograf? Dziękuję serdecznie." Ściera rzucił PE i od razu wygląda jak gangster!!! A tak się śmialiście z jego krzywej mordy! --- No i jestem w "gazecie". Juppi, we wspominkach Czytelników. Dalej jestem podniecony, zacząłem czytać wywód HIVa i idę go skończyć. Zapowiada się świetny numer.
Opublikowano 5 września 201212 l Rewelacyjny numer, taki wszystkomający! Wspomnienia starych zgredów - rewelacja. Myszaq nic się nie zmienił, za to Ściera to jaki gangsta madafaker teraz U takiego gościa w filmach to się zioło i broń zaopatrują Ale co ważne - poza wspomnkowa zawartością numer pęka w szwach. Świetna recka Sleeping Dogs (tez mi się podobają te filmowe ramki), mega artykuł o serii GTA (czekam na piątkę jak na zbawienie) i nie mniej ciekawe wywody kosa o 25-leciu i historia Pegasusa. Nie ma pytań - mimo iż czasami na was psioczyłem teraz powiem wprost - najlepszy numer od lat!!!
Opublikowano 5 września 201212 l Bo nie przeczytalem tam nic, suche info o trybach i zmianach ktore od dawna leza na sieci. Myslalem, ze przeczytam cokolwiek o gameplayu, o feelingu z gry, czy cos sie zmienilo, cokolwiek. Ludzie chwala wychodzenie na pozycje, AI napastnikow i konstruowanie akcji, podejscie jeszcze bardziej symulacyjne, pisza o obronie, a u Ciebie jedyna wzmianka to napastnicy i mozliwosc ich kontroli przy nacisnieciu 2 spustow, badz mozliwosc wybiegania murem po gwizdku (lol). Co z fizyka pilki,jak sie prezentuja strzaly z RB, cokolwiek? Daras, uwazam ze tego typu gry, podobnie jak bijatyki powinny byc recenzowane przez osoby, ktore w tym siedza, wlasnie jak Koso, Shiva niegdys, ktore wylapia roznice. Nie trzeba byc mega fanem, wystarczy regularnie grywac by roznice w gameplayu co roku wylapac. Zlapales mnie na goracym uczynku, wczesniej w ogole w Fife nie gralem, to moj pierwszy raz... A mowiac serio to raz, zapowiedzi nie beda czytac tylko gracze twojegp pokroju, ale tez ci ktorych interesujac tryby gry i nowe opcje, a nie to jaka jest fizyka pilki. Na jednej stronie tego wszystkiego zmiescic sie nie da, wiec potrzebny jest zloty srodek. Dwa - napisalem o obronie i tym jak zachowuje sie teraz odbior pilki, napisalem o feelingu z gry, ktora teraz wydaje sie faworyzowac napastnikow (i potwierdzaja to kolejne mecze) i sprawia wrazenie, jakby po prostu latwiej strzelalo sie bramki. Czas na doglebniejsza analize bedzie jeszcze, spokojnie.
Opublikowano 5 września 201212 l Ehh zobaczyć (przeczytać!) po raz kolejny HP ludzi dawno już się nie udzielających przywołuje niezapomniane chwile... Dziad, Star, Norby, nawet Playman ;p Kawał zaprawdę kawał czasu
Opublikowano 5 września 201212 l Sciera ,man niezły fryz gangsta latino po przeczytaniu Twoich wspomnień i ponownym umieszczeniu Twojej papy w magazynie uzmysłowiłem sobie jak bardzo Ciebie tu brakuje tak jak wszystkich starych zgredów.... nie wiem czy była potrzebna taka retrospekcja bo myślę ze spowoduje to ponowna krytykę nowej ekipy i chęć odtworzenia magazynu w pierwotnej formie... no ale to penie tak samo możliwe jak reunion Guns n Roses.... Tak czy inaczej łza się w oku kręci...
Opublikowano 5 września 201212 l Pochwał dotyczących jubileuszowego magazynu było dużo pod wszystkimi się podpisuję - a i dodam coś od siebie. Stara i Nowa gwardia się popisała - spodziewałem się krótkich felietonów , a tu TAAAKA masa tekstu , rzetelnego ,szczerego, od serca (hiv ściera roger kali koso myszaq loki - dajecie radę)- dostałem pierwszą plombę Ściera po solarce - rzeczywiście Snoop Dog ,pewnie jeździ samochodem i robi "umcia umcia" oczywiście muzyką z gier _-Król Dopalaczów i kolega Playmana w jednym Star - przypomina mi ....Chudego z Toy Story Okładka - genialna - Perez ,Monika się nie zmieścili - będą na 30 lecie Kiedyś wspominałem w komentarzach że poczytałbym o Elder scrolls i GTA w przez pryzmat.. i oco chodzi.... - patrzę , to jakiś koncert życzeń- druga plomba Wspomnienia czytelników - Patrzę -Ja- i moje wypociny ( zapamiętam je jak Kali swoje występy na łamach prasy, BTW Resident kończę po kilkunastu próbach/ latach, być może rozpocznę Tomb Raider 2:) - trzecia plomba Wszystkiego najlepszego Crash - 16 lat - wracaj do formy (growej) Jedyne co mnie trochę zirytowało to blado szary wygląd większości stron w magazynie, zmiana kolorystyki oceniaczek -moim zdaniem na gorsze, oraz dobór i zbyt małą ilość zdjęć do recenzji Sleeping Dogs. Czyżby Romek wykorzystał całą palętę kolorów i dostał Bana albo popadł w melancholię, nawet błękitnym nie szasta. Ta zmiana to na stałe? Co człowiek się przyzwyczai to znowu coś pokręcą Pegazus + Top3 + Ksywki + Wesoła Kamera - cztery plomby w serii, w nos HYde park - uppercut felieton Butchera+Kosa - dobicie zawodnika i Knock Out ! (ciężko się będzie pozbierać, z łezką w oku do następnego numeru i kolejnego jubileuszu 200 numeru
Opublikowano 5 września 201212 l A właśnie, ktoś pisał że miały gdzieś być podpisane ksywy wszystkich osób z okładki, więc gdzie to jest? Przejrzałem na szybko i nic nie zauważyłem. ;]
Opublikowano 6 września 201212 l Autor @Tokugawa1982: ja do okładki nawet się nie przymierzałem, uroda mi nie pozwala . A co do istotniejszych spraw - kolorystyka została delikatnie stonowana, co po części jest wynikiem ankiet, które dostaliśmy. Czy na stałe - będziemy o to pytać po wprowadzeniu sugerowanych przez Was zmian. @Zwyrodnialec: spis osób z okładki zapewne wrzucimy na PPE lub do najbliższego numeru.
Opublikowano 6 września 201212 l Kurde, osobno ludzie czytają ppe.pl i osobno forum. Z portalu: Hiv-Clank Ściera-Daxter Kali-SubZero Kujot-Tommy Koso-Snake Mutti-Mitsurugi Myszaq-Maffia Playman-Katamari? Roger-Cloud Zax-Smok ze Skyrim Majk-Ryu Star-Vivi Mazzi-Kingdom Hearts Gamera to Kazuya? Kratos? Buffi-Infamous Komodo?-James Sutherland ???-Paul ???-Space Channel ???-Peach ???-Metal Slug ???-Killzone ???-Batman ???-Jin Uzupelnil by ktos luki:P Miło słyszeć że okładka się podoba. Co do uzupełnienia postaci to: Gamera - Bryan fury Dżujo - Paul Loki - Ulala Kilu - Peach Soyer - KZ2 Amer - Batman Rozbo - Jin Post Zafkiela jest "oficjalny", ten od adama może zawierać błędy. Edytowane 6 września 201212 l przez grzybiarz
Opublikowano 6 września 201212 l Po wielu latach nieobecności tutaj, przypełzłem, a boć i to okazyja zacna. Kochany PE, Kochani zg(Redz.)i, po prostu: DZIĘKI, ŻE JESTEŚCIE. Dzięki za wszystko, co mi daliście, a jest tego więcej, niż można wymienić w 1kB. Świetny numer jubileuszowy, choć Wasze wspomnienia i wynurzenia wywołały tak silny atak nostalgii, że mój odłożony na jesienne depresje zapas hydrochlorku fluoroksetyny pękł w jeden wieczór. Cóż, rezerwowa flaszka jeszcze się znajdzie, zatem - zdrowie Wasze w gardła nasze. Stu lat supportu graczy i rycia beretów kolejnych pokoleń!
Opublikowano 6 września 201212 l Przysięgam, że się wzruszyłem przeglądając zaraz po zakupieniu nowy numer PE. Może by tak wprowadzić jakiś kącik sentymentalny?