Opublikowano 13 listopada13 lis 42 minutes ago, Perez said:Nie podpuszczaj mnie, bo znajdę CD-Rom i zacznę to przeglądać! ;)CD ROMy zarchiwizowane na innym nośniku? Bo jak są tylko na płytkach, które mają po 20-30 lat, to na pewno niektóre z nich już są nie do odczytania.Jak archiwizowałem swoje płyty, to około 1/6 była do wyrzucenia i nie do odczytania, mimo że były przechowywane tak samo wszystkie. Najstarsze CD jakie miałem były z circa 2005 roku.
Opublikowano 13 listopada13 lis 8 godzin temu, Eskimos napisał(a):CD ROMy zarchiwizowane na innym nośniku? Bo jak są tylko na płytkach, które mają po 20-30 lat, to na pewno niektóre z nich już są nie do odczytania.Jak archiwizowałem swoje płyty, to około 1/6 była do wyrzucenia i nie do odczytania, mimo że były przechowywane tak samo wszystkie. Najstarsze CD jakie miałem były z circa 2005 roku.Nie ma innych nośników. Ta słynna waliza przyjechała 14 lat temu przy zmianie wydawcy i tak gdzieś się po piwnicach przewalała. Pamiętam przy jakiejś okazji coś tam nawet próbowaliśmy z tych płyt odpalać i działało, ale to było naście lat temu, a niektóre z tych płyt to już lekko ponad 20 lat jak nie lepiej. Tak że w sumie z ciekawości kiedyś spróbuję to uruchomić, ale może być jak mówisz, że tam już sporo po prostu nie działa.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Jak ktoś czekał to proszę korzystać https://www.psxextreme.pl/kategoria-produktu/prenumerata/ Tylko nie żeby przedłużać na 8 lat do przodu, bo kiedyś padniemy i kto to odda :P
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. On 11/13/2025 at 9:50 PM, Perez said:Nie ma innych nośników. Ta słynna waliza przyjechała 14 lat temu przy zmianie wydawcy i tak gdzieś się po piwnicach przewalała. Pamiętam przy jakiejś okazji coś tam nawet próbowaliśmy z tych płyt odpalać i działało, ale to było naście lat temu, a niektóre z tych płyt to już lekko ponad 20 lat jak nie lepiej. Tak że w sumie z ciekawości kiedyś spróbuję to uruchomić, ale może być jak mówisz, że tam już sporo po prostu nie działa.Tutaj nie ma reguły, mam płyty nagrane ponad 20 lat temu i nadal działają. Warto sprawdzić i zarchiwizować dodatkowo gdzieś indziej bo szkoda takie skarby tracić.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Swoją drogą Szmatławiec w prenumeracie: 199/12=16,59 (cena okładkowa 24,99).Tymczasem CD-Action w prenumeracie 149/4=37,25 (cena okładkowa 35).
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. My ogólnie mamy tanio w stosunku do ceny okładkowej (inna rzecz na ile ona jest OK). Kiedyś robiłem analizę różnych prenumerat to waha się to 5-20% taniej od ceny okładkowej x 12 egz. Czyli u nas to 300 zł te 12 numerów okładkowo, więc prenumerata to powinno być tak ze 239-259. No ale póki co jakoś to się spina, odpukać w drukarniach spokój, to nie ruszam.
Opublikowano 47 minut temu47 min 2 godziny temu, Benson napisał(a):Swoją drogą Szmatławiec w prenumeracie: 199/12=16,59 (cena okładkowa 24,99).Tymczasem CD-Action w prenumeracie 149/4=37,25 (cena okładkowa 35).149 zł z dostawą inpostem. No i tam masz dostęp do archiwum ewydań w cenie tej prenumeraty. No ale mogli by dać bez tych bajerów w niższej cenie.@Perez Mógłbyś się z magazynem zapisać do izby wydawców polskich żeby też inpost kosztował 0zł?
Opublikowano 10 minut temu10 min 35 minut temu, Ukukuki napisał(a):149 zł z dostawą inpostem. No i tam masz dostęp do archiwum ewydań w cenie tej prenumeraty. No ale mogli by dać bez tych bajerów w niższej cenie.Archiwum obejmuje obecnie wydania CD-Action od 01/2012 do 09/2020. Dostęp do niego będzie aktywny w czasie trwania prenumeraty.Ciekawy wycinek historii :)