Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Girsy fajny trailer... :rofl2: .

No ale xboty czymś muszą się pocieszyć.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie no faktycznie słabe...

Idź już Yeti się pucować gdzie indziej bo nudny jesteś.

Opublikowano

HL2 fajnie, ale grę dekady, to powinien WoW zgarnąć jednak.

Opublikowano

Ty przecież nie przyznasz, że Bayonetta na PS3 jest zauważalnie gorsza. Więc gorszy framerate i wycięcie niektórych rzeczy jest dla Ciebie subiektywną różnicą. Nic nowego.

A co do VGA wiadomo, że masz rację. Ale wyrażaj się precyzyjnie. Co nie zmienia faktu, że Gearsy graficznie mordowały wszystko co wyszło na PS3 na starcie

A, od kiedy traktujemy rynek jak całość? Bo do tej pory albo wykluczałeś niektóre podmioty na tym rynku (Wii), albo części tego rynku (USA), zależy jak Ci pasowało. A teraz jest całością?

Opublikowano

Szkoda, że gameplay z Infinite to była inna wersja etapu, który już 10x pokazywali.

Opublikowano

"z braku laku" to motto PS3 w tym roku ;) no i chyba zapomniałeś o Journey w tej samej kategorii. Boże, jak oni mogli tak się pomylić?!

No i xboty ograja TLOU po czym wrócą do mielenia mięsa w nowych girsach i walenia hedow w Halo 4 czekając na nowego x'a na jesieni. A ty? Bedziesz czekał na TLOU w plusie i pozostaniesz teoretykiem gawedziarzem ;)

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ej a gdzie ta rzecz związana z nextgenami? Podobno miało być

Opublikowano

To chyba ten Phantom, ale dla mnie to wygląd za słabo na next-geny (mam większe wymagania), a nieco za dobrze jak na obecną generacji.

Opublikowano

Phantom to nic innego jak kolejny zwiastun MGS:GZ, który sprytnie troluje Kojima....bo chyba nikt nie wierzy, że to gra szweckiego studia developerskiego, które stronę internetową otworzyło 2 tyg temu :P

Opublikowano

ten trailer sie pokazal ? bo większosc jest usuwana jak tylko cos znajde ;/

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

[...]

GTA IV różnice są, ale subiektywne - bo co kto wolał

[...]

No weź mnie nie osłabiaj... Tak sie skłąda, że kiedyś kumpel wpadł do mnie z X'em i porównaliśmy dokładnie na jednym TV 2 wersje.

W wersji na PS3 lepsze.. i to MINIMALNIE były tylko 3 rzeczy: minimalnie lepsza jakość cieni (na tyle małą różnica, że wręcz nieistotna), nieco lepsza jakość growej telewizji (komu to potrzebne?) i minimalnie lepsza jakość wody (porównując do ustawień na PC).. przy czym mowa o ogólnym efekcie bo na PS3 w wodzie nie odbijały się pojazdy ani ludzie (na X360 tak).

X360 ma pełne 720p - PS3 nie = subiektywna róznica? nie sądzę..

X360 ma jakieś AA (marne... ale ma) - na PS3 dodali AA chyba ponad rok po premierze

X360 ma ostry obraz - na PS3 jest rozmazana papka, na którą nie idzie patrzeć (naprawili to dopiero w TBoGT)

X360 ma też ogólnie nieco lepszy framerate

Na PS3 nie da się słuchać własnej muzyki.. a ta z gry jednak się po pewnym czasie nudziła (to jest dla mnie ogromny minus biorąc pod uwagę to, że PS3 ma w standardzie HDD i ogólnie oferuje taką możliwość).

Wszystko to podlega subiektywnej ocenie, tak? :rolleyes:

Opublikowano

[...]

GTA IV różnice są, ale subiektywne - bo co kto wolał

[...]

No weź mnie nie osłabiaj... Tak sie skłąda, że kiedyś kumpel wpadł do mnie z X'em i porównaliśmy dokładnie na jednym TV 2 wersje.

W wersji na PS3 lepsze.. i to MINIMALNIE były tylko 3 rzeczy: minimalnie lepsza jakość cieni (na tyle małą różnica, że wręcz nieistotna), nieco lepsza jakość growej telewizji (komu to potrzebne?) i minimalnie lepsza jakość wody (porównując do ustawień na PC).. przy czym mowa o ogólnym efekcie bo na PS3 w wodzie nie odbijały się pojazdy ani ludzie (na X360 tak).

X360 ma pełne 720p - PS3 nie = subiektywna róznica? nie sądzę..

X360 ma jakieś AA (marne... ale ma) - na PS3 dodali AA chyba ponad rok po premierze

X360 ma ostry obraz - na PS3 jest rozmazana papka, na którą nie idzie patrzeć (naprawili to dopiero w TBoGT)

X360 ma też ogólnie nieco lepszy framerate

Na PS3 nie da się słuchać własnej muzyki.. a ta z gry jednak się po pewnym czasie nudziła (to jest dla mnie ogromny minus biorąc pod uwagę to, że PS3 ma w standardzie HDD i ogólnie oferuje taką możliwość).

Wszystko to podlega subiektywnej ocenie, tak? :rolleyes:

gta iv wygląda marnie w porównaniu z wersja na x-a tak samo RDR, a to że dodali AA rok po premierze to bzdura totalna ;/

Opublikowano

"z braku laku" to motto PS3 w tym roku ;) no i chyba zapomniałeś o Journey w tej samej kategorii. Boże, jak oni mogli tak się pomylić?!

No i xboty ograja TLOU po czym wrócą do mielenia mięsa w nowych girsach i walenia hedow w Halo 4 czekając na nowego x'a na jesieni. A ty? Bedziesz czekał na TLOU w plusie i pozostaniesz teoretykiem gawedziarzem ;)

Mógłbyś wymienić coś jeszcze poza Girsami oraz Halo? bo wiecznie rzucasz tymi samymi tytułami. Nie ma już nic innego godnego uwagi stricte na konsolę MS? Czy wreszcie przyznasz, że MS sra na ludzi w tej kwestii? Tyle "mamony" mają, a w (pipi)e mają swoje community.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

dixi ty chyba nie kumasz dwie swietne gry do multi na xie wystarczą w zupełności aby przyciągnąć ludzików, fakt dużo osób ogra tlou i wróci do szpilana w gow j halo to fakt faktyczny

Opublikowano

Napisałeś, że pierwszy raz wygrał X jak PS3 był na rynku. W 2006 roku wygrał X360. PS3 był na rynku. End of story. Następnym razem pisz, że to wypowiedź z gwiazdką

Różnice był zauważalne. Nawet więcej niż zauważalne. Wystarczy poczytać. Zwłaszcza w RDR. Co do Noire to fakt, powaliło mi się z Mafią 2. Moja pomyłka.

Rynek traktujemy jako zbiorczą grupę 3 kluczowych rynków: EU, Jap i US. PS3 wyszło w EU w 2007. Nie mogło być nominowane. Zresztą nominacje chyba były i tak przed premierą w USA. Sorry, nie ujmuję niczego GoW, wszak pierwsza next genowa oprawa, ale nie jest to zwycięstwo nad PS3 na VGA 2006.

GTA IV różnice są, ale subiektywne - bo co kto wolał, w RDR grałem w obie wersje, na PS3 przechodzę drugi raz (RDR kupiłem na premierę, teraz z Plusa). Nie czuję jakbym grał w gorszą wersję. Dla mnie 10/10 i gra dekady.

Faila z Noir nawet nie komentuje, skoro nie wiesz nawet o jakich grach piszesz, dla mnie to oznacza EoD.

Tekstury podłoża rozmazane jak psie guwno-w ogóle nie gorszy port!

Opublikowano

Half-Life 2 grą dekady, zasłużona i raczej przewidywalna decyzja.

Co mnie śmieszy, to spina Sonybotów na GOTY. Jak Wam ktoś mówi, że Heavy Rain czy Beyond to samograje i interaktywne filmy, to wielkie oburzenie NO BO SUPER GIERKA (pipi)O, ale jak już gra w podobnym stylu, ale nie ex na PS3 jest wychwalana, to spina, że samograj i o co chodzi xD

Opublikowano

dixi ty chyba nie kumasz dwie swietne gry do multi na xie wystarczą w zupełności aby przyciągnąć ludzików, fakt dużo osób ogra tlou i wróci do szpilana w gow j halo to fakt faktyczny

A ty nie czaisz, że ktoś może mieć wy(pipi)ane na fps'y, a kolejna odsłona strzelanki tpp go już tak nie jara (tym bardziej, że nie robią jej twórcy poprzedniczek) ?

Opublikowano

A ty nie czaisz, że ktoś może mieć wy(pipi)ane na fps'y, a kolejna odsłona strzelanki tpp go już tak nie jara (tym bardziej, że nie robią jej twórcy poprzedniczek) ?

No to kupuje inną grę w czym problem?

Opublikowano

A co ma do tego kto to robi skoro zapowiada się dobrze? :) Halo 4 też nie robiło Bungie, Forza Horizon nie robiło Turn 10, a jak wyszło wszyscy wiedzą.

No i dla ścisłości to Epic robi nowego Gearsa - tryby sieciowe, a PCF - singla.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A co ma do tego kto to robi skoro zapowiada się dobrze? :) Halo 4 też nie robiło Bungie, Forza Horizon nie robiło Turn 10, a wyszło średnio jak wszyscy wiedzą.

No i dla ścisłości to Epic robi nowego Gearsa - tryby sieciowe, a PCF - singla.

fix'd :sorcerer:

Opublikowano

Sonoklapy maja pewnie niezle cisnienie, ze kazdy olal pasciarskiego Heavy Rain, a teraz Walking Dead dostalo wyroznienie SROTFL Sony juz w ogole musi byc dumne, ze pompuje kase (chyba) w te pseudo dorosle projekty Cage'a xDDDDDD

PS. Lords of Shadow 2 :wub: Sonoklapy beda sie jarac tepym Kratosem, ale to juz ich problem.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Znów zasłaniasz się" multiplatformą" bo czym innym mógłbyś c'nie? To jest coś nieprawdopodobnego jak firma mająca tyle kasy dyma ludzi bez mydła jadąc tylko na multiplatformach. Do tego dodajmy podejście do klienta na zasadzie: Płacisz tojesteś naszym klientem i korzystaj w pełni z Live, a jak nie płacisz to wyp.i.er.da.laj. Przykre.

Edytowane przez Dixi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.