Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

No i jak tam ta beta Kratosa asenszyn ? Ujdzie czy marna podrobka Powerstone ?

Nie wiadomo, narazie wyszły już dwa patche do BETY (srotfl) więc w międzyczasie na ściąganie Figara i inne takie próbuje coś trollnąć o tej lepszej serii z akronimem GoW.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Mendrek będzie się pucować nad kolejną japońską grą, której nigdy na oczy nie zobaczy, a xboty będą musiały się zadowolić średniakami na 8+ ;)

http://youtu.be/t0OT2lVjIhM

PS. Nom, Judgement nikogo nie obchodzi tak jak nikt nie miał być zainteresowany Minecraftem na X360 :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak widze te fury to niezle na bogato poszli (Ford Cosworth :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: ) Szkoda tylko ze na tym filmiku wyglada to maksymalnie arcadowo :(

Opublikowano

Minecraftem

A ja nadal nie rozumiem fenomenu tej gry...

Opublikowano

Minecraftem

A grałeś w ogóle?

Opublikowano

Nie no, chyba chociaz zagral zanim sie wypowiedzial, przeciez to nie Mendrek.

Opublikowano

Może poczekajmy z oceną końca życia konsoli do końca życia konsoli, hm?

Niby tak, ale pewne wnioski można wysnuwać już teraz, chociażby przypominając sobie sytuację przy poprzedniej generacji.

Swoją drogą, tak w temacie przymusowych instalek, to jak tam multiplayer w Halo 4 ?

(...)

Chodzi mi oto że nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą wartością firmy mierzoną przez ceny akcji. Wszędzie tak podają ale gdyby np Sony sprzedało wszystkie swoje fabryki i pateny to wyszłaby suma grubo ponad 100 miliardów $. Gdyby Sony było warte 11 miliardów $ to microsoft kupiłby ich od razu dla patentów i fabryk. w ten sposób pozbyłby sie konkurencji. Chyba w zeszłym roku microsoft miał około 10 miliardów $ czystego zysku.

To co wypisał Sterydo nie przedstawiało wartości aktywów trwałych. Co do tego wykupywania, to nawet JEŚLI MS miałby kasę ,żeby wykupić Sony, to chyba istnieją jakieś regulacje prawne zabraniające takich praktyk (antymonopolowe, zresztą głośna sprawa procesów wytoczonych MS jakoś pod koniec lat 90tych jak dobrze pamiętam).

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

One Piece fajny serial, grę napewno kupię. Co do Sony - kibicuję by wyszli na prostą.

Opublikowano

Nie no, chyba chociaz zagral zanim sie wypowiedzial, przeciez to nie Mazzeo.

Fixed (mógłbyś nas nie mylić z łaski swojej?)

Nie no, GoW:J się sprzeda z braku laku, ot żeby poczuć pierwiastek unikatowości na tle innych. Kiedyś Painkillera dali, szkoda że potem sprzedali markę chyba jakimś mietkom z Rosji. Co prawda nie wiem jak bardzo brak Chmielarza im zaszkodzi, ale to i tak znana firma z Polski.

Lionel: może jakbym miał X360 to bym MUSIAŁ kupować gry (i jeszcze bulić za online w nich i nie mówie o online passach), ale mając PS3 dostaje je w abonamencie, a ja np. za zaoszczędzoną kasę mogę sobie np. kupić DLC do BF3 (co uczyniłem 2 dni temu :) ). Także sorry, nie moja wina że Sony zmiotło swoim P+ . No ale gry jakieś co jakiś czas kupuję (Beyond i TLOU zdefiniują na nowo rozgrywkę -> must buy) :)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Czego się spodziewałeś po becie? No sorry, ale normalne że beta ma błędy i czasami trzeba od razu poprawić pewne rzeczy. Chyba nie spotkałem się z betą, która nie miała patcha :) No ale to chyba dobrze?

EDIT: Ha, dostałem zaproszenie właśnie.

Po chvj się pucujesz jak Ty nawet nie ograłeś Gof of War III a Wstąpienia i tak nie kupisz.

Opublikowano

Screeny z Project Cars na PS3 http://www.ppe.pl/ne...oject_CARS.html

Wygląda to słabiutko i sucho w porównaniu do PC. Nie wiem po co wogóle robią wersje na konsole, mam nadzieję że to się wogóle nie sprzeda ( konsole ofkoz ). Blacharze mają kolejny powód do beki tylko.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Błagam wymieńcie inny gry oprócz Halo i Forza :) Mendrek idealnie tę sytuację spuentował: Kolejne nowe exy na PS3 są już na porządku dziennym, natomiast na Xboxie powtarza się tylko dwa na krzyż bo innych godnych uwagi po po prostu brak. Długo tak na tych tytułach nie zamydlicie oczu, a tym samym "dymańska" MS w tej kwestii. Jak przystało na prawdziwe konsole w mentalności tworzenia gier first party tj Nintendo oraz Playstation, Xbox nie ma kompletnie nic do zaoferowania. Jedzie na multiplatformach PC co czyni jego zwykłym Pecetem w białej/czarnej obudowie. Panowie z MS...konsola to coś więcej jak same multiplatformy konwertowane z PC. Oni i tak tego nie zrozumieją bo w tej kwestii nie mają żadnego doświadczenia. Gdzie im do marek Playstation, Nintendo, Sega w mentalności tworzenia wyjątkowych gier. Mam wielką nadzieję, że w przyszłej generacji konsol ta ich łatwizna połączona z pazernością da im po pupie i królować będą ci co tworzą wyjątkowe gry typowo konsolowe, bo jako posiadacz konsoli chcę mieć szerszy wybór gier jak na zwykłym blaszaku.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Minecraftem

A grałeś w ogóle?

Grałem,wiele razy próbowałem pojąć suksces tej gry

Opublikowano

Betony nie potrafia zrozumiec, ze tuz za rogiem nowa generacja. Nie potrafia zrozumiec, ze na 360tke jest mnostwo exow, dla nich licza sie tylko te wydane w przyszlym roku (jak co roku xD). No i przede wszystkim betony nie potrafia zrozumiec, ze dla wiekszosci ludzi te smieszne exy sony sa gorsze od zwyklych multiplatform.

Centralnie mam wrazenie, ze sonoklapy to jakas biedota, ktora dostala rok temu konsole pod choinke i bedzie grac na niej przez najblizsze 5 lat. W takim przypadku jaranie sie byle czym i PS+ faktycznie moze miec dla takich ludzi znaczenie.

PS. Probowalem grac w tego Batmana z PS+ ale odrzuca mnie ta gra niemilosiernie. Postaram sie pograc jeszcze, bo musze zobaczyc czym tak jaraja sie tutaj niektorzy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Widzisz Ins,PS4 też wyjdzie w przyszłym roku,ale Sony z tej okazji nie zaniedbuje PS3 wypuszczając The Last of Us,God of Wara czy Beyond

Opublikowano

No i fajnie ale:

1. Nie wiadomo czy PS4 wyjdzie w przyszlym roku

2. 360tka jest rok dluzej na rynku, zobaczymy czy Sony nie bedzie zaniedbywac PS3 w 2014 roku.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No i fajnie ale:

2. 360tka jest rok dluzej na rynku, zobaczymy czy Sony nie bedzie zaniedbywac PS3 w 2014 roku.

Spokojnie, jest Agent, The Last Guardian, któryś tam FF itd. ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

No i fajnie ale:

Spokojnie, jest Agent, The Last Guardian, któryś tam FF itd. ;)

to gry widmo

Opublikowano
Błagam wymieńcie inny gry oprócz Halo i Forza :)

Serio mam po raz trzeci robić listę exów na X360? Czy Ty w ogóle czytasz ten temat czy zacięła Ci się płyta? Kiedy do Was dotrze, że ilościowo wychodzi na to samo, a poza tym to jest kwestia gustu? Jeden kocha Halo nad życie i nic więcej mu do szczęścia nie potrzebne, drugi mógłby setny raz przechodzić Uncharted itd. itp. Tylko takie betony jak Ty czy Mendrek uważacie, że Uncharted i Heavy Rain >>> wszystko, BO SONY.

I to gadanie, że KIEDYŚ TO BĘDZIE, ZOBACZYCIE. No fakt, w zapowiedziach PS3 od zawsze była mocna.

Opublikowano

Minecraftem

A grałeś w ogóle?

Grałem,wiele razy próbowałem pojąć suksces tej gry

Tylko po co? :)

Zawsze mnie zastanawia po co ludzie starają się "pojąć sukces" jakiejś gry :P

Opublikowano

Błagam wymieńcie inny gry oprócz Halo i Forza :) Mendrek idealnie tę sytuację spuentował: Kolejne nowe exy na PS3 są już na porządku dziennym, natomiast na Xboxie powtarza się tylko dwa na krzyż bo innych godnych uwagi po po prostu brak. Długo tak na tych tytułach nie zamydlicie oczu, a tym samym "dymańska" MS w tej kwestii. Jak przystało na prawdziwe konsole w mentalności tworzenia gier first party tj Nintendo oraz Playstation, Xbox nie ma kompletnie nic do zaoferowania. Jedzie na multiplatformach PC co czyni jego zwykłym Pecetem w białej/czarnej obudowie. Panowie z MS...konsola to coś więcej jak same multiplatformy konwertowane z PC. Oni i tak tego nie zrozumieją bo w tej kwestii nie mają żadnego doświadczenia. Gdzie im do marek Playstation, Nintendo, Sega w mentalności tworzenia wyjątkowych gier. Mam wielką nadzieję, że w przyszłej generacji konsol ta ich łatwizna połączona z pazernością da im po pupie i królować będą ci co tworzą wyjątkowe gry typowo konsolowe, bo jako posiadacz konsoli chcę mieć szerszy wybór gier jak na zwykłym blaszaku.

Dlaczego każdy Twój post to stek bzdur i kłamstw :P? Że niby NINTENDO jest lepsze od Microsoftu w kwestii wydawania gier na wyłączność? :D Nintendo na Wii ma najmniej gier na wyłączność z całej trójki, nie mówiąc już o tym, że wo ogóle mieli najmniej gier wartych uwagi. Microsoft bije ich na głowę. No i co z tego, że Sony wydaje te swoje ex'y jak większość to zwykli figuranci, które kupisz tylko wtedy jak nie będzie żadnych innych gier - ex'y liczą się na początku generacji kiedy siłą rzeczy jest mało gier, a w drugiej połowie generacji liczą się te ex'y, które są tak dobre, że kupisz je w pierwszej kolejności przed multiplatformami, a nie będziesz czekał 2 lata jak będą dodawać w bonusie do chipsów.

I Microsoft się tu broni, wydał w tym roku Forza Horizon i jest to najpopularniejsza gra wyścigowa tego roku na X360. Wydał Halo 4, które ustępuje tylko BO2. Zainwestował w masę gier na XBLA, z których część biła rekordy popularności.

Sony w tym roku przecież też wydało dużo swoich gier, ale wszystkie przegrywały z kretesem nawet z kiepskimi grami od zewnętrznych developerów. Ale to jest ok, bo to jest SONY i zawsze jest PRZYSZŁY ROK :D

Nie wiem, pucujesz się nad Nintendo, ale Microsoft robi od nich wszystko lepiej. Masz jakiś tragiczny uraz do kawałka plastiku, że Ci tak zagina obraz rzeczywistości.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie potrafia zrozumiec, ze na 360tke jest mnostwo exow, dla nich licza sie tylko te wydane w przyszlym roku (jak co roku xD).

Serio mam po raz trzeci robić listę exów na X360? Czy Ty w ogóle czytasz ten temat czy zacięła Ci się płyta? Kiedy do Was dotrze, że ilościowo wychodzi na to samo, a poza tym to jest kwestia gustu? Jeden kocha Halo nad życie i nic więcej mu do szczęścia nie potrzebne, drugi mógłby setny raz przechodzić Uncharted itd. itp. Tylko takie betony jak Ty czy Mendrek uważacie, że Uncharted i Heavy Rain >>> wszystko, BO SONY.

I to gadanie, że KIEDYŚ TO BĘDZIE, ZOBACZYCIE. No fakt, w zapowiedziach PS3 od zawsze była mocna.

I jak co roku ujrzymy te zestawienie exclusivów, po czym triumfalnie sonoklapy stwierdzą "kolejny rok PS3!" By potem skulić ogony dwanaście miesięcy później jak się okażę że 1/3 z tych gier nie wyszła a kolejna 1/3 to crapiszcza i gierki nie mające startu do multiplatform.

Opublikowano

Dziwię się, że Dixi czy Mendrek nie jarają się tak PC - przecież tam wychodzą setki nołnejmowych ex'ów, w które zagra 5 osób na krzyż, a do tego w cenach bardzo zbliżonych do ulubionego przez nich ZA DARMO! :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.