Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Gry to gry. Co za różnica jaki jest sposób dystrybucji? Albo gra jest dobra, albo nie. Są pudełkowe perełki, są cyfrowe shity. Prosta sprawa

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie no wtf !? powiedz, że motyw z płytą dvd to żart :|

Pisze całkiem serio.

Trzeba było wydać też w pudełku :P

Opublikowano

Gry to gry. Co za różnica jaki jest sposób dystrybucji? Albo gra jest dobra, albo nie. Są pudełkowe perełki, są cyfrowe shity. Prosta sprawa

A samochody, to samochody - rzekl kierowca Opla, do kierowcy Ferrari ;)

Opublikowano

Nie ta skala, nie ta cena, nie ten segment. Marne porównanie Panie Moderatorze. Postaraj się bardziej

Opublikowano

Rzekł Mendrek, który chwali tegoroczne pudełkowe exy Sony, które powinny wyjść w dystrybucji cyfrowej za 1/4 ceny jaką za nie wołają.

Opublikowano

LBP 2 to że jest wersja cyfrowa to ńie oznacza, że można je wrzucać do worka z grami wydanymi zmyślą o cyfrowej dystrybucji i tylko tak sprzedawane. To tak jak byś np wsadzał do tego worka takie Far Cry 3 bo też można w skeci kupić.

Opublikowano

Nie no wtf !? powiedz, że motyw z płytą dvd to żart :|

Pisze całkiem serio.

Trzeba było wydać też w pudełku :P

Przecież jest cała trylogia w pudełku. W Niemczech widziałem, więc możesz zamówić i postawić pudełko.
Opublikowano

Tyle że mi się nie opłaca trylogii kupować bo 2 I 3 mam,a po drugie Niemcy i ich okładki z wielkim oznaczeniem USK szpecącym okładkę ;)

Opublikowano

Przeszedłem wczoraj pierwszy epizod TWD i gra z tego żadna, trzeba po prostu obklikać wszystko dookoła, ale faktycznie - klimat, fabuła i wybory moralne świetnie oddane.

Wybory moralne chyba najlepiej zobrazowane w całej branży, człowiek faktycznie nie jest pewien, jaka opcja co przyniesie w przyszłości. Mass Effect mogłoby mieć to chociaż w połowie tak dobrze zrobione.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Niestety w większości przypadków nasze decyzje mają niewielki wpływ na fabułe w porównaniu z takim Heavy Rain. Prawie zawsze epizod kończy się tak samo. Walking Dead miażdży pod względem fabuły i klimatu. Jedna z lepszych gier pod tym względem. Przy heavy rain można było czasami zasnąć, szczególnie na początku.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Niestety, najwieksza wada WD. Decyzje, ktore sie podejmuje nie maja wiekszego znaczenia, bo serial biegnie okreslonym wczesniej torem.

Opublikowano

Rowniez przeszedlem pierwszy episod i jest to po prostu ok. Jestem na tyle zaciekawiony, ze prawdopodobnie kupie reszte odcinkow (o ile 28go promocja bedzie dobra), ale dawanie temu tytulowy GOTY to smiech na sali (podobnie Journey).

Opublikowano

A od Journey co chcesz? :) Gra jest fantastyczna. Trzeba troszkę mózgiem ruszyć aby zrozumieć ta grę ;)

Opublikowano

Journey to artystyczna popierdółka. Sliczna i tajemnicza, ale juz Flower bardziej mi sie podobal. Jak czytalem, ze ludzie placza przy tej grze to oczy przecieralem ze zdumienia. Zrozumiec ja raczej nie trudno, no ale moze gimbery czuja sie bardziej dorosle dzieki temu symulatorowi trzymania galki do przodu.

Opublikowano

no cóż może dzięki temu że That Game Company uciekło od $ony zaczną robić w końcu dobre gameplay'owo gry jak wkroczą na XBLA bo tam nie ma miejsca na gry typu: trzymaj X i gra się przejdzie :)

Opublikowano

Journey to artystyczna popierdółka. Sliczna i tajemnicza, ale juz Flower bardziej mi sie podobal. Jak czytalem, ze ludzie placza przy tej grze to oczy przecieralem ze zdumienia. Zrozumiec ja raczej nie trudno, no ale moze gimbery czuja sie bardziej dorosle dzieki temu symulatorowi trzymania galki do przodu.

pro tip, pierwszy epizod jest najnudniejszy. w drugim już możemy mówić że to już goty :) co do konsekwencji wyborów w WD nie przesadzajcie, duże tytuły nie dały sobie z tym rady jak seria mass effect, czy heavy rain a wy od gry z psn/xbla wymagacie konsekwentności. jak by taka gra powstała to by nie była "jedną grą" tylko "kilkonastoma grami" na razie takie rzeczy w tekstówkach, na pełnoprawne gry AAA naprawdę z "wyborami" poczekamy jeszcze kilka/kilkanaście lat

Edytowane przez Dr.Suess

Opublikowano

oczywista oczywistość że H4 zgarnia nagrody a X360 za najlepszy line up w tym roku.

plejsztejszon 3 nie istniało w tym roku :thumbsup:

Opublikowano

Daddy,kolejny po Mendrku który się jara jakąś grą(Halo 4) a w nią nie zagrał :(

Opublikowano

o, o, o... batalion SONY wbija! ogarnijcie sie, oczywista oczywistosc. PS3 Rules... to forum PSX - PlayStation Extreme!

oczywiscie ze sony betony nie do przebicia, masz dwie/trzy platformy zle, masz MS konsole, zle. Masz SONY jestes gosc:D

gdyby tak bylo super z PS3, gamestop ni zrobilby promocji, uzywana ps3 + minimalna do plata do x'a i mase gier za grosze przy tej wymianie.

Ludzie masowo tu gdzie jestem wymieniali PS3 na x'y w tym roku ( nie kwestia ze ich nie stac, kwestia ze nie kazdy potrzebuje 2 konsole w domu ).

dwa lata temu sony mialo dobry rok, ale ten? prosze Was, badzcie obiektywni.

Edytowane przez Dabman

Opublikowano

Nikt nie twierdzi, ze Sony mialo lepszy lineup w 2012.

Ogarnij sie sam.

Opublikowano

spokojnie, może w przyszłym roku będzie lepiej z plejsztejszonem, w końcu został im ostatni ex, kolorowa kraina grzybo-ludzi, zapowiada się niezła konkurencja dla uncharted :) Gorzej że ta gierka pogrzebała kontynuacje J&D która powstawała...zamiast platformówki kolejna strzelanka.

Opublikowano
na pełnoprawne gry AAA naprawdę z "wyborami" poczekamy jeszcze kilka/kilkanaście lat

No nie wydaje mi się, to nie jest kwestia technologii. Ilość możliwych ścieżek z każdą decyzją rośnie wykładniczo, więc przy większej liczbie decyzji jest niemożliwe stworzyć każdy możliwy scenariusz. Ścieżki muszą się zbiegać, a więc musi pryskać iluzja wyboru.

Opublikowano

Tlou kolejną strzelanką? Pogrzebał kolejną część j&d? a ty chociaż grałeś w Jaka? ND już dawno zamieniło platformera w kolejną strzelankę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.