Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

tak sony pomgało - to się ceni

nie zmienia to jednak faktu że gra nie zarobiła na siebie a Sony mimo posiadania tytułu który zgania nagrody projektu nei dofinansował

odpowiednio ... But Chen feels that limiting the game to a single platform prevented it from achieving a broader, bigger success... http://www.polygon.c...thatgamecompany

to tylko obrazuję jak zakłamany jest obraz dojrzałego gracza ps3 (który kreują bociki sony)

Za cholerę nie rozumiem o co Ci chodzi.

Piszesz, że gra nie zarobiła na siebie po czym wrzucasz link do artykułu w którym jest napisane: "Eventually, it did make its money back plus some,". Czyli coś zarobiło.

A ten fragment: "But Chen feels that limiting the game to a single platform prevented it from achieving a broader, bigger success..." Co miał na celu?

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Obys nie mial racji i jak wyjda nowe konsole to ludzie nie rzuca sie dałny na porcik CoDa zamiast na nowe IP, ktore najwieksze szanse na przebicie mialy zawsze na poczatku generacji :)

Niestety, wydaje mi się, ze się mylisz. Osobiście znam kilka osób, które kupiły Vite tylko dla Cod cz Fify. Niektórzy mając Ps3 nie znają innych gier poza tymi seriami. E co teraz grasz? Uncharted 3. A co to za gra...

Opublikowano

Czyli jak widać na powyższym przykładzie, PS3 kupują osoby nieświadome, że to samo tylko lepiej działające mają na innej platformie. Odejmujemy więc od tych opchniętych 80 mln, jakieś 79 mln i wychodzi nam prawdziwa baza fanów exów od SONY>

Opublikowano

Bo mało jest w stanach ludzi, którzy kupili Xboxa dla samego Maddena i CoDa.

Opublikowano

A Beyond nie będzie miał QTEs. Ha. Suck it, xbots ;)

Beyond: Two Souls won't play anything like Heavy Rain, Cage promises. In the cinematic adventure game, players will take control of both the supernaturally gifted Jodie — played by Ellen Page — and Aiden, the intangible entity that can travel places and behave in ways a human character can't. There are no QTEs, Cage says. Instead, Beyond will introduce new gameplay mechanics that offer similar advantages, but "play more in line with what gamers expect" from a modern action-adventure game.

Cage says that perception of Heavy Rain's QTE-heavy gameplay turned off potential players, even though Quantic Dream received "very positive feedback" about their implementation.
Opublikowano

Ta nowa mechanika to "press L2 to do anything" jak mniemam :P

Opublikowano

Ja bym obstawiał "press Start to play" :P A na tych gameplayach co były pokazywane to bylo tam przecież QTE co nie ? To co on pieprzy.

Opublikowano

To nie QTE, tylko zupełnie nowe spojrzenie na imersję ze światem gry.

Opublikowano

Raczej suck it Figaro i banda idiotow, ktorym podoba sie QTE w grach i chca go wiecej  :P Xboty sie ciesza, sonoklapy placza bo przeciez to byl taki wypas w Heavy Rain.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Raczej suck it Figaro i banda idiotow, ktorym podoba sie QTE w grach i chca go wiecej  :P Xboty sie ciesza, sonoklapy placza bo przeciez to byl taki wypas w Heavy Rain.

No ale cytat, który podałem mówi, że nie będzie QTe. Ten post nie ma sęsó.

Opublikowano

Nie rozumiesz sensu po prostu. 

1. Sonoklapy jaraja sie HR i jego QTE

2. Xboty nie lubia QTE i sie smieja z tego w HR

3. Okazuje sie, ze Beyond nie bedzie miec QTE (niby)

4. Xboty moze zainteresuja sie gra

5. Sonoklapy traca ta "zayebista" mechanike i dlatego suck it i placz 

Opublikowano

Ja bym obstawiał "press Start to play" :P A na tych gameplayach co były pokazywane to bylo tam przecież QTE co nie ? To co on pieprzy.

Najwidoczniej dla Cage'a QTE to jedynie wciskanie odpowiednich przycisków w dynamicznych cutscenkach, a motywy jak, hmm... wciśnięcie L2 żeby postać sama wycelowała w przeciwnika i strzeliła celnie to już ta "nowa mechanika"  :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Fable 2?

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=mf5Uj4XIT1Y

Na rozluźnienie,

Dobry kawalek o Alienie nowym, gdy koles przytacza tweeta redaktora jakiegos tam ze demo ktore on gral na pokazie, w ogole nie pojawia sie w grze (ów fragment). Wszystko by tylko kase wycyckać.

Edytowane przez El Loco Chocko

Opublikowano

Halo 4

Jak Beyond ma nie być oparty na QTE tak jak HR to co będzie głównym trzonem gameplayu? Ciekawe

Opublikowano

To w sumie trochę śmieszne. Heavy Rain to taka niby uber gra, a teraz kolejny killer nie będzie miał QTE i nagle to jest super? Jeśli tak mówisz, to jest tylko kilka wniosków z tego powodu (w nawiasach domyślne komentarze Sonybotów)

• Heavy Rain i jego gameplay oparty na QTE był tak naprawdę gów,niany (nie może być!)
  • Jednak nie, QTE są super, ale Beyond tego nie będzie miało i nie będzie tak super (nie może być!)
  • Jesteście hipokrytami (chyba Ty xbocie)

Tak btw, dzisiaj w jakimś starym PE znalazłem super ksywkę. XBOS. Od dzisiaj jesteśmy Xbossami. Like a xboss 8).

e: je,bły mi się tytuły, nawet mi to TLoU nie może wyjść z głowy!

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Z ciebie taki "xboss", że robisz ze szczęścia nad grami Niny.  :rofl:

Opublikowano

ale to ciagle xboty dostaly najlepsze qte w historii.

Press X to kill final boss

Osoba odpowiedzialna za ta jedna akcje powinna zostac wyj.ebana z 343. Nikt tego nie broni, czego nie mozna powiedziec o sonoklapach i ich epickich, immersyjnych i ch.uj wie jeszcze jakich QTE.

Opublikowano

Tylko, że grając w Halo 4 na legendary trzeba było się sporo namęczyć , aby do tego bossa dojść. A w grach od Quantic Dream jest chociaż poziom trudności do wybrania?

Edytowane przez Marian446

Opublikowano

Z ciebie taki "xboss", że robisz ze szczęścia nad grami Niny.  :rofl:

Fakt, mam przeje,bane. Mam najlepszą konsolkę z poważnymi grami i do tego jeszcze mam konsolkę ze specyficznymi, ale wciąż ultra-miodnymi grami (Metroid, Zelda, Mario i inne produkcje Nintendo).

8) Still - like a xboss 8)

Opublikowano

Tylko, że grając w Halo 4 na legendary trzeba było się sporo namęczyć , aby do tego bossa dojść. A w grach od Quantic Dream jest chociaż poziom trudności do wybrania?

nie mam zielonego pojecia bo po demo ta gra mnie odrzuciła :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.