Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

I tak, na pewno wszyscy grali w HR wyłącznie dla QTE - bo to było w tej grze najważniejsze. Co tam fabuła, oprawa audiowizulna, przecież całe forum jarało się QTE!!11!

Rozwala mnie logika niektórych osób:

Heavy Rain - ble, gówniany samograj od Sony

Walking Dead - ale świetny szpil, jedna z najlepszych gier w zeszłym roku

:rofl2: I kto tu teraz jest hipokrytą??

(Już pomijam fakt, że WD pod względem gameplayu jest jeszcze bardziej ograniczony niż HR)

@Raven, znalazłem jeszcze lepszą ksywkę: xlosers :teehee:  Myślę, że ta jest bardziej odpowiednia.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

W HR jest poziom trudności, im wyższy tym dokładniej trzeba wciskać poszczególne kombinacje.

Opublikowano

Gameplay w Heavy Rain i Walking Dead jest tak samo beznadziejny. Walking Dead natomiast rozwala HR jezeli chodzi o fabule i postacie, Heavy Rain za to ma ... ladna oprawe xD

Opublikowano

http://www.shacknews.com/article/77805/burning-bridges-abandoning-playstation-exclusivity

Ciekawy artykuł o developerach współpracujących z Sony, świetnie kontrastujący z tymi słowami.

To tylko pokazuje jak różni się polityka wewnętrzna Sony i Microsoftu względem studiów wewnętrznych. Czy jeszcze kogoś dziwi, że studiom dobrze przy Sony, a firmy takie jak Bungie uciekają od MS nawet do Activision, byle jak najdalej?

:)))

Opublikowano

I tak, na pewno wszyscy grali w HR wyłącznie dla QTE - bo to było w tej grze najważniejsze. Co tam fabuła, oprawa audiowizulna, przecież całe forum jarało się QTE!!11!

Rozwala mnie logika niektórych osób:

Heavy Rain - ble, gówniany samograj od Sony

Walking Dead - ale świetny szpil, jedna z najlepszych gier w zeszłym roku

:rofl2: I kto tu teraz jest hipokrytą??

(Już pomijam fakt, że WD pod względem gameplayu jest jeszcze bardziej ograniczony niż HR)

@Raven, znalazłem jeszcze lepszą ksywkę: xlosers :teehee:  Myślę, że ta jest bardziej odpowiednia.

o bo je,bnę

Ja byłem pierwszy, który po skończeniu TWD zadał w odpowiednim wątku pytanie, czy to w ogóle można nazwać "grą". I dostałem swoją drogą burę za to, bo faktycznie trochę się myliłem. Mniejsza. Przygodówka przygodówką, rozmawiamy o QTE. Żywe Trupy skończyłem całkiem niedawno, ale ni ch,uja nie przypominam sobie QTE w nich.

Rzucacie się jak nienormalni. Nikt nie kwestionuje fajności gry samej w sobie, bo świetna fabuła może zrobić całą grę. Tutaj chodzi stricte o QTE i ciekawe zachowanie, gdzie przy HR to było super, a teraz ktoś pisze o braku QTE w nowym tytule i czytamy "in your face xboty".

A tak ksywka... jakie to pomysłowe i śmieszne! Dodanie "x" do wyzwiska, takie chwytliwe i błyskotliwe.   :teehee:  :teehee:  :teehee:

Opublikowano

Raven, widocznie nie miałem ciebie na myśli pisząc o logice pewnych osób (dodatkowo liczba mnoga, że nie mogłem mieć na myśli tylko jedną osobę, więc nie bierz tak zawsze wszystkiego do siebie :* - tym bardziej w tym temacie).

Niby WD nie ma QTE? :D Albo nie wiesz co ten skrót znaczy albo grałeś w jakieś inne "Żywe Trupy".

I w ogóle kto się tutaj niby rzuca? Figaro po prostu wrzucił newsa, że Beyond nie będzie miał QTE, a xboty oczywiście musiały naprodukować kilka postów o tym, że widocznie w takim razie HR jest gówniane - nie wiem co jedno z drugim ma wspólnego, no ale ok. A tak poza tym to nie przypominam sobie by ktokolwiek bronił QTE, więc nie wiem skąd ta cała dyskusja.

A z tą ksywką to wiesz, że był sarkazm? Właśnie się przez to nabijałem z tej twojej - do słowa boss dodałeś "x", ŁAŁ, gratuluje kreatywności! ;)

Opublikowano

No wiesz, xbot jest całkiem pomysłowe, bo zmienia jedną literkę w nazwie konsoli i już mamy fajne określenie. Xbos w sumie podobnie, a jest jeszcze bliższe oryginałowi.

OK, to jeszcze buziaczek na zgodę i możemy przejść do kolejnej spinki ;).

Opublikowano

Jeśli tak mówisz, to jest tylko kilka wniosków z tego powodu (w nawiasach domyślne komentarze Sonybotów)

• Heavy Rain i jego gameplay oparty na QTE był tak naprawdę gów,niany (nie może być!)
  • Jednak nie, QTE są super, ale Beyond tego nie będzie miało i nie będzie tak super (nie może być!)
  • Jesteście hipokrytami

Po prostu Quantic to wybitne studio, rewolucjonizujące branżę na nowo z każdą swoją grą, i chociaż w nowej grze nie będzie QTE, to można być pewnym, że wymyślą coś jeszcze lepszego niż "wciśnij XXOX aby odkręcić żarówkę".

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

W Heavy Rain nie grałem, miałem styczność tylko z demem i sterowanie nieco mnie zniesmaczyło, rozumiem przypisanie czynności podstawowym przyciskom, ale dorzucenie triggerów było mało fajne. Ciekawość jednak na pewno zmusi mnie do przejścia tego tytułu.

Jednakże taki Fahrenheit będący właściwie przygodówką QTE rozwiązania odnośnie sterowania miał naprawdę dość ciekawe - nie wymagające kamasutry na paluchach (przemilczę końcówkę gry, ale to oddzielny temat jak można spierniczyć świetna historię).

Jeżeli więc w Beyond wyeliminowali debilne sterowanie HR (o którym nie mam do końca pojęcia - grałem tylko w demo...) i nie zepsują historii 

kosmitami/aztekami i kij wie czym

to z niecierpliwością czekam na tytuł.

Opublikowano

Jeżeli więc w Beyond wyeliminowali debilne sterowanie HR (o którym nie mam do końca pojęcia - grałem tylko w demo...) i nie zepsują historii 

kosmitami/aztekami i kij wie czym

to z niecierpliwością czekam na tytuł.

Przecież w Beyond na starcie grasz postacią, która rozmawia z jakimś tam duszkiem.

Opublikowano

Duszek to duszek, wolę duszki od kosmitów, gorzej jak to duszek z kosmosu :/

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Cii... Casper chce uniknąć zaszufladkowania więc musi zagrac w "poważniejszej" roli :rolleyes:

Ale.. ciekawy jestem czy rzeczywiście zmienią całkiem mechanikę gry bo na tych prezentacjach była w 100% przeniesiona z HR. 

Opublikowano

właśnie chciałem napisać, że SCEP upadło na głowę....czekam na post Mendrka, który oczywiście wybroni ich decyzję i napisze, że to tylko sam pozytyw dla graczy.

Opublikowano

Jaka była wcześniej cena sugerowana ? O ile podwyższyli ceny? I o ile podwyższło ceny swoich gier ea ?

Opublikowano

Jaka była wcześniej cena sugerowana ? O ile podwyższyli ceny? I o ile podwyższło ceny swoich gier ea ?

Podwyższyli o jakieś 40 zł.

Opublikowano

a ja czekam na post większego betona

<YETI> boże jaki ból dupy xbotów hahaah ja pier.dole beka z was bo was nie stać na exy ps3  *tu gif z god of łora* </YETI>

albo inwalidy

<figaro> nawet w tej cenie i tak *excite* *jizzinmypants* </figaro>

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Na Amazonie macie za 39.99 funtów czyli około 193 złotych+free kurier :)

Nie zmienia to faktu że nieźle sobie z nas kpią

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Microsoft Polska załatwił Wiedźmina 2 za 119 zł, reszta gier od MS po 179 zł, a SCEP pokazuje w kraju Plejstejszyn wała. 

Muszą sobie w Polsce jakoś odbić starty na cebulakach co kupują PS+ w promocji 30% i jeszcze płaczą, że jakiejś gry nie dostali ;)

Opublikowano

Dojdzie do tego że gry w cyfrowej dystrybucji faktycznie będą tańsze niż pudełkowe :P

Opublikowano

no chyba ich popier.doliło xd. wyje.bane w przygody frustratra część 12, ale w the last of us to se chciałem na premierę pograć.

a będzie chyba trzeba trochę poczekać

Opublikowano

Na muve ciągle TLOU za 199. Trzeba brac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.