Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Easy, to przecież widać jak na dłoni - MS chce upipić rynek gier używanych co do nogi. GameStop, second handy etc.

Jak idziesz do kolegi z gra na Xbox One, i grasz na SWOIM koncie - nie płacisz. Ale kiedy kolega loguje się na swoje konto to płaci. Jaka jest różnica kiedy kolega gra na Twoim koncie ? TY nie możesz grać. Czyli kupujesz gre w pudełku, podpinasz neta, wklepujesz kod jak na PC, masz gre na koncie a pudełko z płytą możesz dać psu. To jest Steam w wersji konsola, ale obiecali handel grami online. Czyli nie grasz w gre wrzucasz ogłoszonie jak na Pchlim Targu w wersji XO i czekacz czy ktoś się skusi. I pewnie MS sobie naliczy za to. I oczywiście kasy nie dostaniesz tylko pewnie punkty do kupna gier z MarketPlace.

Mówię - koniec z normalnymi używkami, będziemy gry w wersji cyfrowej od siebie odsprzedawać/kupować. W zasadzie to always on mnie już nie dziwi.

GameStop jest w ciemniej (pipi)e, i tyle. Chyba ktoś stamtąd musiał żonę oficjela z MS przelecieć. No i koniec z piractwem na Xboxie, ale za jaką cenę ?

Jezu ale beka będzie jutro, ja się kładę dość tego.

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 376 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Serio wierzysz w koniec piractwa? Scena teraz uderzy ze zdwojoną siłą, żeby to (pipi) złamać na każdy możliwy sposób i odegrać się na MS za te używki. Mają większa motywację.
Czym się te kodziki i podłączenie do neta różni od tego co masz na PC? Chip tu, patch tam i korsarze będę śmiagać wesoło szybciej niż sobie wyobrażasz.

Opublikowano

Serio wierzysz w koniec piractwa? Scena teraz uderzy ze zdwojoną siłą, żeby to (pipi) złamać na każdy możliwy sposób i odegrać się na MS za te używki. Mają większa motywację.

Czym się te kodziki i podłączenie do neta różni od tego co masz na PC? Chip tu, patch tam i korsarze będę śmiagać wesoło szybciej niż sobie wyobrażasz.

A zatem ahoj przygodo, zacznę żyć życiem pirata !

One+Piece+New+World.jpg

Opublikowano

Odnośnie używek na xbox one wklejam mój post z działu xbox one :)

Z eurogamer.net

Update 3: Xbox Support's Twitter has announced that there won't be a fee to share games with friends.

When asked if one could lend a game to a mate without them paying for it, Xbox Support confirmed, "You will not have to pay a *fee*. I can confirm that those reports are wrong."

This suggests that the purported "fee" is really just a game sale that you could happen to attain through a friend's disc, but you could just as well borrow a game without purchasing indefinite access to it.

No nic trzeba czekać na e3, co do konferencji to w sumie tego sie spodziewałem ze pokażą konsole plus społecznościowe bzdury a gry zostawia na e3, trochę za dużo gadania o tv, wkurza tez przymusowe podłączenie kinecta,

Pad prezentuje sie za(pipi)iscie, ( mam nadzieje ze zostaną przy bateriach, wbudowany akumulator to kpina ) xbox one tez ok tylko imo trochę duży

Co do rynku używek to w uk "juz planują" sklepy sprzedaż gier razem z ta opłatą aktywacyjna

This is quite probably the “change of model” that UK retailers were briefed on by Microsoft representatives last week. MCV understands that some retailers have said they will be willing to sell this 'fee' along with the pre-owned games themselves

Użytkownik kubson edytował ten post 24 minut temu

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Ciekawe czy nowy xbox pojawi sie w japonii, 360 praktycznie tam nie istnieje, obstawiam sprzedaz na poziomie 500 sztuk miesiecznie.

Opublikowano

Poczekajmy do E3, póki co była to tylko zajawka. Faktem faktem, Sony wypada obecnie znacznie lepiej z PS Meeting ale nie wiemy jeszcze nic o wyglądzie, premierze i cenie PS3. Dlatego trzeba wstrzymać się z wszelkim hejtem i zaczekać do 10 czerwca.

Opublikowano

Obudziłem się i nadal nie mogę uwierzyć, że wszystkie najgorsze plotki o nowym iksie się potwierdziły ...

ijW9KbFN8WmTW.gif

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Akurat Halo serial robiony przez Spielberga >>>>>>>>>>>>>>>> Killzone jakiś tam

Wiadomo serial>>>>>>>>>>>>>>>>>>>gra a później samograje, press x to awesome i inne (pipi)ety. 

Serial przynajmniej będzie trzymał jakiś poziom.

Killzone to zapewne będzie gówienko w ładnym papierku z kretyńską fabułą.

FPSów jest pełno na rynku, a Killzone, póki robi go Guerilla Games, w żaden sposób "nie robi".

Nie wierzę....

Leję na Killzone tak samo jak na Halo, ale choćby nie wiem jak słaba była nowa odsłona serii o helghastach, to jedynym sprzętem gdzie mógłbym sprawdzić ten tytuł będzie PS4. Pytanie: czy serial Halo będę mógł obejrzeć tylko i wyłącznie na X0? Jak to ma kogoś zachęcić do kupienia tego sprzętu? Już pomijam bzdurny argument na temat porównywania gry do filmu, bo to chyba jakiś akt desperacji, ew. zupełne zaślepienie tematem Halo.

Parę przemyśleń na najczęsciej tutaj poruszane tematy.

Sprawy czysto techniczne, to drugorzędna sprawa. Od dawna twierdzę, że nawet lepiej mieć słabszą technicznie konsolę, bo to wymusza na producencie większe zaangażowanie i produkcję eksów, czego właśnie przez balans w tej kwestii nie uświadczyliśmy na obecnej generacji (Wii się wpisuje w tę tradycję).Dziwię się wszystkim tym, którzy narzękając na brak eksów jednocześnie oczekują, że będziemy mieć powtórkę z rozrywki, która w dużej mierze była spowodowana właśnie praktycznie identycznym hardwarem i dominacją multiplatform. Mniejsza o to.

Kwestia używek była do przewidzenia i mógłbym ją zaakceptować, gdyby nie potencjalne koszta jakimi będziemy obarczani. Jeżeli mam płacić za każą gierkę ponad 200 złotych plus abonament (pewnie cena również wzrośnie), to ja dziękuję. Zwłaszcza przy założeniu, graniczącym z pewnością, że te gierki nie będą warte takich kosztów. 5-6 h gameplayu i do widzenia. No właśnie: do widzenia i to chyba nie tylko X0, ale PS4, bo nie wyobrażam sobie, żeby np. takie EA zgodziło się na używki na jednej z konsol, podczas gdy na drugiej będą zarabiać 2 razy na tym samym. Tzn. taka możliwość istnieje, o ile chcą wykończyć jeden z systemów.

W każdym bądź razie na tę chwilę nie mam zamiaru inwestować w konsole, ale wszystko zweryfikuje E3.

Nadal nie mogę uwierzyć, że ktoś mógł zaakceptować design tej konsoli. Na tych zdjęciach w zbliżeniu widać taniość i fatalną jakość wykończenia. Jak można wrzucić zdjęcia reklamowe z kurzem zalegającym na sprzęcie? Ktoś narzekał, że pad od PS4 wygląda tandetnie, ale jak oglądam ten od X0, to jest dopiero bazarowa chińszczyzna, zwłaszcza spoglądając na spód pada oraz trigery.

Może sam zaczynam się przekonywać do tej fali ktytyki, a może to zwyczajnie M$ fatalnie postąpił i nie powinien, pomimo wcześniejszych uprzedzeń pokazywać konsoli nie pokazując jednocześnie mięsa, a już na 100% powinien dać jasno znać co z tymi nie wyjaśnionymi jeszcze sprawami (w sumie to przecież informacje techniczne). W dobrym tonie byłoby, gdyby ktoś z M$ wydał oficjalne oświadczenie w sprawie tych rewelacji.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Plotki co do RAM się sprawdziły, podobno GPU również słabsze niż w PS4. Pojawiały się jakieś plotki/przecieki co do

No tak ,a jak na razie Forza 5 graficznie przebija wszystko co było widać na konferencji ryżojadów.Zresztą Microsoft nic jeszcze nie potwierdził ,te całe teksty typu "że ram jest słabszy" ,"GPU w XOne to złom" są oparte tylko na plotkach rozsiewanych przez czarnopijarowców sony.

Według mnie Microsoft powinien wydać oficjalne oświadczenie ,na temat tych plotek i skończyć raz na zawsze z tym hejetem ze strony graczy(nie liczę oczywiście sonyboyów).

Opublikowano

No nic trzeba czekać na e3, co do konferencji to w sumie tego sie spodziewałem ze pokażą konsole plus społecznościowe bzdury a gry zostawia na e3, trochę za dużo gadania o tv, wkurza tez przymusowe podłączenie kinecta,

Pad prezentuje sie za(pipi)iscie, ( mam nadzieje ze zostaną przy bateriach, wbudowany akumulator to kpina ) xbox one tez ok tylko imo trochę duży

Niby dlaczego ? Bo będziesz musial raz na jakiś czas kabel podlazyc ? MS nie daje kabla jak SONY 1metrowego.

Opublikowano

Ja też nie jestem fanem wbudowanych aku - po jakimś czasie się zużyje i będziesz musiał non stop grać na kablu.

Opublikowano

Plotki co do RAM się sprawdziły, podobno GPU również słabsze niż w PS4. Pojawiały się jakieś plotki/przecieki co do

No tak ,a jak na razie Forza 5 graficznie przebija wszystko co było widać na konferencji ryżojadów.Zresztą Microsoft nic jeszcze nie potwierdził ,te całe teksty typu "że ram jest słabszy" ,"GPU w XOne to złom" są oparte tylko na plotkach rozsiewanych przez czarnopijarowców sony.

Nie rób sobie nadziei. MS nie był zainteresowany żeby mieć najmocniejszą konsolę. Zrobili taką żeby im wystarczała do swoich celów. Gry dalej będą świetnie wyglądać.

No i jednak część z tych plotek potwierdził sam MS:

For the GPU, Microsoft claimed 768 operations per cycle. This is again consistent with leaked information.

What Microsoft didn't specify, of course, was the number of cycles per second each processor runs at, so we still have no basis for actually assessing the device's performance.

Similarly, the company claimed that there was more than 200GB of bandwidth within the system. Again, the number had no context or clarification and if rumors are to be believed, it suggests some rather creative accounting: 68 GB main memory bandwidth, 102GB bandwidth to an embedded(pipi) buffer for the GPU, and 30GB bandwidth between the CPU and GPU. While that does add up to 200GB, there are no two parts of the SoC that can communicate with each other at 200 GB/s. The fastest link is believed to be the GPU read performance, which can aggregate across the main memory and(pipi) buffer for 170 GB total.

http://arstechnica.com/gaming/2013/05/microsoft-talks-about-xbox-ones-internals-while-disclosing-nothing/

Nie weszli w szczegóły GPU, stosują śmieszną matematykę przy RAM. Gdyby zrobili konsole na równi, lub lepszą od PS4 to by o tym trąbili, a na konferencji więcej czasu spędzili mówiąc o specyfikacji Kinecta.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Akurat Halo serial robiony przez Spielberga >>>>>>>>>>>>>>>> Killzone jakiś tam

Wiadomo serial>>>>>>>>>>>>>>>>>>>gra a później samograje, press x to awesome i inne (pipi)ety. 

Serial przynajmniej będzie trzymał jakiś poziom.

Killzone to zapewne będzie gówienko w ładnym papierku z kretyńską fabułą.

FPSów jest pełno na rynku, a Killzone, póki robi go Guerilla Games, w żaden sposób "nie robi".

(pipi)a, nie wierzę że on tak na serio...

Opublikowano

Killzone poki co wygląda oblednie i jeżeli będzie trzymal cala gre taki poziom, to z checialbym go przeszedł. Chciałbym w końcu zobaczyć jakies killery graficzne na Xbox One, poza wyścigami.

Jeżeli MS nie roz(pipi)ie mnie na E3 swoimi grami, to nie wiem czy naprawdę nie wroce do obozu SONY.

Opublikowano

Tą generację wygrał X360, ale wygląda na to, że w następnej nie ma dla M$ zbyt dużych szans. Sony musi być mistrzem świata, by zje,bać sytuację w jakiej się znalazło.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

No ale z tymi dyrdymałami Mazzeo o serialu Halo, to może idź do Regionu Filmowego. Tu się dyskutuje o grach, a nie o jakiś tam Power Rangers robionych przez Spielberga.

Ta konferencja może przynieść pożytek MS-owi taki, że na E3 zmieni diametralnie styl i przekaz. No chyba, że dalej będzie chciał wciskać Smart TV + Kinect jako erę nowej generacji. Geez, o czym ja w ogóle piszę? -_-' Do czego to ku*wa doszło, że prezentacja konsoli jest o telewizji. Dawniej to było nie do pomyślenia :confused: Nawet kiedyś termin "gry telewizyjne" był w pewnym sensie nadużyciem i metaforą, a teraz to będzie dosłowne :confused:

EDIT: Raven z tą wygraną X360 w tej generacji, nie bądź zabawny :confused: MS nigdy nie wygrał żadnej generacji i jak widać chyba w następnej też się nie popisze. Z taką konsolą to nawet nie wiem czy jako uzupełnienie do PS4 będzie dobry. Może nawet Wii U będzie lepszym.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

No nie wiem jak Wy ale ja oczekuję konsoli do GIER - a nie multimedialnego pudełka ze zbędnymi rzeczami, z czego 3/4 u nas nie będzie działać. Kinect z każdym Xboxem też mnie nie jara, te 15 exów w pierwszym roku trzeba przyjąć na spokojnie napewno w tej liczbie sporą część to crapy dla burgerów pod Kinecta.

Temat opłat za używane gry - tego obawiałem się najbardziej i niestety się sprawdziło :/ Nie wierzę jednak (ale bardzo bym chciał) że Sony tego nie wprowadzi :/

gry - mało pokazali do tego same rendery, Forza na start cieszy ale wolałbym Halo 5 ;) serial mało mnie grzeje, spoko że jest ale nie na to czekałem. Nowy COD to żenada - to samo po raz kolejny. Z tym psem to w ogóle beka xD

E3 dużo nam wyjaśni - oby na plus bo czarno widzę jak narazie nową generację :/ Dobrze też nie będzie jeżeli faktycznie jedna z konsol będzie miało dużą przewagę - konkurencja musi być bo dopiero wtedy zaczną nas dymać na kasę.

A tymczasem trzeba zamówić packa Verbatimów i poruchać trochę ich póki można xD

Opublikowano

Wszystko zalezy od gier, sama konsola MS jest swietna, dedykowane serwery, mozliwosc nagrywania rozgrywki w locie, udostepniania, wszystko to dziala niesamowicie szybko i robi wrazenie. Teraz kwestia ile z tych 15 exow bedzie tworzona z mysla i Kinect.

Jezeli na Xie takze beda gry, ktore zryja czache, to niby czym poki co ta konsola przegrywa? Milionem dodatkowych ficzerow?

Opublikowano

ps4+ cross game chat + brak ząbkowanych krawędzi+ Killzone na start , może U4 na E3 ?, dużoooo gier+ multiplatformy = win win win. Xbox zero ?, sorry xbox one, forza + jakaś gra quantic coś tam ,pewnie 3 przełożenia premiery będą+ dużo exów pokroju karmienie zwierząt oraz fitness = upokorzenia ciąg dalszy.

Opublikowano

Zarówno jedna jak i druga konferencja były robione na siłę, poczekajmy z osądami do E3, jeżeli Sony i M$ zarzucą dobrymi exami - będzie dobrze, może konsolowy developing znowu nabierze rozpędu i świeżości.

Tymczasem mam do ogrania multum gier obecnej generacji :)

Quantum Break zapowiada się mimo wszystko dość interesująco.

Forza mnie ani ziębi, ani grzeje.

Gry EA sports w ogóle mnie nie interesują.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Ja też nie jestem fanem wbudowanych aku - po jakimś czasie się zużyje i będziesz musiał non stop grać na kablu.

Wbrew pozorom to się szybko nie zużywa. Jak dla mnie to optymalne rozwiązanie, kabel można kupić dłuższy albo przedłużacz USB. DS3 ładuje się szybko, jedna partyjka w BF3 czy ME3 i odłączam. No i jest to też bardziej ekologiczne.

Sony pewnie podrzuci kilka przykrych niespodzianek. Opłaty będą, bo ta nowa architektura online kosztuje, a konsola się musi zwracać. Sony szuka kasy, a MS chce jej po prostu więcej. Stąd nie powinniśmy pytać w następnej generacji - kto będzie dymał a kto nie. Tylko o to, kto będzie dymał mniej.

Opublikowano

M$ już w obecnej generacji pokazał, że nastawili się na płatna rozrywkę (i niem mam tu grania na myśli), stąd też ichnie rozszerzenie telewizyjnych wrażeń, klient na zachodzie pokazał gdzie chce lokować swoje pieniądze, więc głupio by było taka ofertę odrzucać.

Sony z kolei po wpadce w obecnej generacji (jak i na rynku handheldów) może w końcu poszło/pójdzie po rozum do głowy i zaoferuje graczom coś więcej niż odgrzewane kotlety HD na mniejszym ekranie.Patrząca na bibliotekę nieogranych jeszcze przeze mnie tytułów na poczciwej PS2 tego im z całego serca życzę.

Opublikowano

Sony pewnie podrzuci kilka przykrych niespodzianek. Opłaty będą, bo ta nowa architektura online kosztuje, a konsola się musi zwracać. Sony szuka kasy, a MS chce jej po prostu więcej. Stąd nie powinniśmy pytać w następnej generacji - kto będzie dymał a kto nie. Tylko o to, kto będzie dymał mniej.

aż chciałem dać plusa ale mi się po wczorajszej bece skończyły :P Masz ale Mendrek obiecane, że za tego posta go dostaniesz :P

Mnie coraz bardziej przeraża nowa generacja, na razie nic, dosłownie nic mnie do niej przekonuje, a wręcz milion rzeczy od niej odrzuca. Cierpliwie czekam na E3, jeśli dołożą kilka hitów na Vitę, a FF-Versus jednak wyjdzie na ps3 to w 2014 na pewno nie kupię next gena i będę ogrywać tytuły z mojego handhelda i zaległości z ps3(a jest ich mega dużo - do tego na horyzoncie genialne TLoU). Nawet graficznie ta nowa generacja mnie nie jara - jak na razie te zmiany to wszystko kosmetyka by uczynić skrypty jeszcze bardziej epickimi.

tLoU,Beyound, GT6, Tearaway,Killzone Marcenary,Dragons Crown, GTAV, nowy MGS.....do tego pełno zaległości z Bioshockiem Infinity i Tomb Raiderem na czele - nie mam nawet kiedy myśleć o next genach przy moim czasie na granie.

Edytowane przez Ficuś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.