Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

FA01.jpg

FA02.jpg

Przyjemnie to wyglada.  Halo i Fable Anniversary pokazuja jak powinny wygladac reedycje HD.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 387,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Zgadza sie, szkoda ze reedycje HD mam w du.e.

Jezeli to jest ich ta mega niespodzianka na ostatniego exa Xboxa 360, to kabaret trwa dalej.

Edytowane przez easye

Opublikowano

ja może kupię nie ograłem jedynki a RPG lubię

Opublikowano

Pierwszy ex z zapowiedzianej listy 15-stu.

Od kiedy Disney to wewnętrzne studio Microsoftu?

Od kiedy w CW piszemy poważnie? Wyjmij kijek z tyłka, bo każdorazowo gdy KTOKOLWIEK zażartuje sobie z dywagacji dotyczących Xbone, to spinasz się niemożliwie. Ale odpowiem - Harmonix nie jest wew. studiem MS (bo to oni robią, nie Disney).

Opublikowano

Musiol po prostu zażartujesz z xboxa i już jest najazd xbotów. Ja spytałem się MaZZeo czy lubi jakąś grę na ps3 to już DonSterydo zdążył odpowiedzieć za niego jeszcze na mnie naskoczył :)

Opublikowano

tja ... napisz cos złego o Sony, Yeti, Mendrek i Janek też swoje 3 grosze wcisną :P

ode tego jest CW ... nie czy nie

Opublikowano

Lol, jaki kijek z tyłka, to ty sprawiasz wrażenie kolejnego gościa, który przeczesuje neta z każdym xboxowym niusem i od razu leci z jęzorem na wierzchu do CW robić "bekę". A do prostowania niusów dotyczących Sony jesteś pierwszy.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

(pipi) wiesz. Podalem przyklad, nie tylko z wypasionego lapka, ale wiekszosc for pisze jakie nieziemskie problemy sa z odpaleniem tej gry czy to na 8mce, czy na 7dmce. Ludzie o zwroty pytaja, bo maja dosyc czekania na patch.

Sam gó,wno wiesz, mam FIFA 13 na Originie i nie ma z tą grą żadnych problemów, cały wysiłek jej zainstalowania polegał na kliknięciu "Instaluj".

A z tą reedycją Fable to zaje,bista sprawa. Patrzcie Sonyboty i uczcie się, jak wygląda prawdziwa reedycja a nie dymanie na kasę przez podbicie rozdziałki :>.

bo walnę, sonyboty tutaj proszą o wyjęcie kija z du,py xDDDD

A kto pierwszy się gromadnie rzuca do minusowania jak tylko pociśnie się cokolwiek związane z PS3? Gdyby ktoś miał mierzyć bul dupy to w tym temacie u sonoklapów na pewno zbierałby najwyższe możliwe odczyty.

O, 6000 post, najs.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Dorabianie "bekowej" teorii do newsów które wkleiłem jest Twoim wymysłem mój Ty drogi bastionie Microsoftu. Albo takie wrażenie sprawiasz. Pokaż mi te wszystkie "bekowe z MS posty", które tutaj wklejałem i te wszystkie posty w których prostuję Sony. Czekam, a jeśli nie znajdziesz tych "kolejnych newsów" to na przyszłość - pomyśl jak coś napiszesz i przestań rzucać się o głupie gierki. I w bonusie - pokaż mi tą "bekę", którą zrobiłem. Bo to co wyczyniasz to powoli jakaś paranoja - widzieć bekę, gdzie jej nikt nie robi.

O, widzę, że już mnie kruk_kruk nazwał sonybotem. Wy serio nie znacie innych określeń albo serio nie potraficie inaczej dyskutować. Człowiek nikomu nie wrzuci, to wyjeżdżają z bociarnią. Ogarnij się człowiecze :whistling:

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Sonoklapy daja rade, spinaja sie, ze ktos prostuje ich "beke", a sami sraja krwia jak cos zlego sie napisze o TLoU lub Uncharted xD

Na rozluznienie:

HPPH7eW.gif

Opublikowano

Tak samo bekowe jest wmawianie mi że się rzucam o gierki albo ciśnienie mi się podnosi. Siedzę sobie po dniu w pracy, piję herbatę spokojnie i czytam internet a ten mi wmawia że się denerwuje przed monitorem. Odnośnie XONE to spójrz na mój avatar jaki mam stosunek do tego sprzętu albo wróć do postów pisanych przeze mnie parę dni po evencie zanim palniesz że się spinam jak plandeka na Żuku. Wrzucaj co chcesz tutaj, jednak nie trudno zauważyć że "bekowe" dla ciebie są niusy odnośnie MSu, jakoś nie leciałeś do tematu by pośmiać się chociażby z Wonderbooka czy pierdół na Move'a. Ale rozumiem, jeszcze jakiś fan PS3site mógłby zobaczyć :P

Opublikowano

Z Wonderbooka tak samo zlewałem jak zlewam z każdej popierdółki na kontrolery ruchowe. Także strzał kompletnie chybiony. A bekę z tego nie toczę, bo wbrew temu co niektórzy mogą sobie myśleć w tym temacie - serio mam gdzieś w co kto gra i co pokazują firmy.  Ale specyfikację tematu rozumiem, spiny niereformowalnej bociarni także.

Opublikowano

ja na moment wroce do tematu grania na PC. Bez kitu to naprawde jest chyba dla najwytrwalszych...

Probowalem odpalkic u siebie ostatnia jedna gier, ciagle czegos brakowalo- a to plikow DLL, a to DX byl niezgodny, to to to tamto.

Dzisiaj dostalem lapka znajomej, bo synowi nie dziala FIFA 13.

No rzeczywiscie - wykrzacza sie na samym starcie, czytam fora:

pierwszy problem występuje przy wczytywaniu ustawień osobistych. Po zatwierdzeniu jednego z profilów gra wyłącza się i użytkownik jest w pulpicie windowsa. Da rade jakoś łaskawie odpalić grę dzięki tworzeniu nowych profili zamiast wczytywaniu już istniejących...tylko co z tego ? Gra wygląda jak mario bros z nintendo, tak jakby nie akceptowała wcześniej ustawionych rozdzielczości i odpalała się na 800x600. Gram na laptopie i obraz był ucięty a grafika jest jedną wielką pikselozą.

Z góry informuje że próbowałem już chyba każdego sposobu zaczynając od tych podstawowych : sterowniki do karty graficznej najnowsze, direx 11, nie ma polskich znaków w nazwie komputera / użytkownika, plik replay0 jest tylko do odczytu (inaczej gra w ogóle sie nie odpala) itp itd można wymieniać.... Na koniec przy okazji chciałbym się zapytać jak wygląda reklamacja i czy bez problemu odzyskam swoje wyrzucone w błoto pieniądze ?

Granie na PC - LOOOOOL!

LOL o czym ty pier,dolisz za przeproszeniem. Więcej kłopotów miałem z odpaleniem gry PS1 z PSN na PS3 (instalowanie instalek i te sprawy) niż z jakąkolwiek grą na PC. Steam robi WSZYSTKO za Ciebie. Instalujesz Steam, kupujesz grę, klikasz graj i przy pierwszym odpaleniu program sam instaluje/konfiguruje wszystkie te dodatkowe pierdoły typu DirectX, .NET itd. Nawet patchowanie jest prostsze niż na PS3 - robi się samo w tle, kiedy na konsoli musisz włączyć grę i samemu i potwierdzać te głupoty.

Jestem ciekaw na jaki problem natrafiłeś. Że konsola zrobiła WSZYSTKO za ciebie?

Opublikowano

Co ten temat robi z ludzmi? Ja np lubie i szanuje ravena i zawsze go uwazalem ze sensownego czlowieka, ale w tym temacie szajba mu odbija i zaczyna gadac jak pisowiec na wiecu palikota:p

Zdrada!

Z ravenem to przyklad bo jego najbardziej lubie z xboxowcow, ale innym odbija nawet bardziej

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Masz PS3 więc jesteś Sonybotem, tak samo jak ja mam Xboksa 360 i jestem xbotem. Tak wychowano nas.

e: chyba powinienem przestać tutaj pisać, bo naprawdę wszyscy mnie za wojownika Microsoftu wezmą :D

Opublikowano

ja na moment wroce do tematu grania na PC. Bez kitu to naprawde jest chyba dla najwytrwalszych...

Probowalem odpalkic u siebie ostatnia jedna gier, ciagle czegos brakowalo- a to plikow DLL, a to DX byl niezgodny, to to to tamto.

Dzisiaj dostalem lapka znajomej, bo synowi nie dziala FIFA 13.

No rzeczywiscie - wykrzacza sie na samym starcie, czytam fora:

pierwszy problem występuje przy wczytywaniu ustawień osobistych. Po zatwierdzeniu jednego z profilów gra wyłącza się i użytkownik jest w pulpicie windowsa. Da rade jakoś łaskawie odpalić grę dzięki tworzeniu nowych profili zamiast wczytywaniu już istniejących...tylko co z tego ? Gra wygląda jak mario bros z nintendo, tak jakby nie akceptowała wcześniej ustawionych rozdzielczości i odpalała się na 800x600. Gram na laptopie i obraz był ucięty a grafika jest jedną wielką pikselozą.

Z góry informuje że próbowałem już chyba każdego sposobu zaczynając od tych podstawowych : sterowniki do karty graficznej najnowsze, direx 11, nie ma polskich znaków w nazwie komputera / użytkownika, plik replay0 jest tylko do odczytu (inaczej gra w ogóle sie nie odpala) itp itd można wymieniać.... Na koniec przy okazji chciałbym się zapytać jak wygląda reklamacja i czy bez problemu odzyskam swoje wyrzucone w błoto pieniądze ?

Granie na PC - LOOOOOL!

LOL o czym ty pier,dolisz za przeproszeniem. Więcej kłopotów miałem z odpaleniem gry PS1 z PSN na PS3 (instalowanie instalek i te sprawy) niż z jakąkolwiek grą na PC. Steam robi WSZYSTKO za Ciebie. Instalujesz Steam, kupujesz grę, klikasz graj i przy pierwszym odpaleniu program sam instaluje/konfiguruje wszystkie te dodatkowe pierdoły typu DirectX, .NET itd. Nawet patchowanie jest prostsze niż na PS3 - robi się samo w tle, kiedy na konsoli musisz włączyć grę i samemu i potwierdzać te głupoty.

Jestem ciekaw na jaki problem natrafiłeś. Że konsola zrobiła WSZYSTKO za ciebie?

Pewnie akurat psn nie działał jak to ma w zwyczaju przez wiekszość czasu.

Ale przecież za darmo ;D

Opublikowano

Dobra, zamiast pieprzyć to macie - Square od stu lat pokazało ciekawą i co wazne - nową markę:

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Wydawanie nowego IP na stare konsole to podzielenie losu Fuse :]

A co do pieców i kruka_kruka to jak zwykle ktoś próbuje wmawiać, że gierki na kompa nie sprawiają ŻADNEGO problemu. Ciekaw jestem więc po co taki Battlelog i Steam mają działy z problemami hardware/software gdzie nie raz i nie dwa wrzucane są print screeny z jakimś komunikatem z Windozy.

Opublikowano

Przecież wiadomo, że to jest Windows i komputer, gdzie konfiguracji mogą być miliony a sam system ma trochę więcej ustawień, niż PS3/X360. Choćby nie wiadomo jak wydawcy się starali, to zawsze trafi się tak zasyfiony PC, że nie ruszy na nim nawet saper z powodu bałaganu w bibliotekach, robali itd. Konsole to konsole, od zawsze (i oby na zawsze) wygrywają wygodą - wkładasz płytę i grasz. PC przez swoją otwartość daje możliwości, ale i zagrożenia.

Niemniej to jest trade-off, coś za coś. Tutaj masz możliwość modowania gier, nie ogranicza Cię sprzęt (tj. w każdej grze możesz w końcu osiągnąć 60 fps). A na konsoli co, wszystko zawsze idealnie? Mało to gier, gdzie przepełnia się cache, psują się save'y, są bugi uniemożliwiające ukończenie gry i w ogóle szpil chodzi w 20 fps w subHD? Na to ostatnie nic już się nie poradzi.

EDIT: @down

Dokładnie, cała ta dyskusja tutaj powinna się toczyć w dziale blacharskim, a nie w Console Wars.

Opublikowano

Po co w ogóle jest poruszany tutaj temat problemów z wersjami pecetowymi? Nazwa tematu nie zobowiązuje? Potem tylko wychodzą jakieś dissy na każdego kto odezwie się coś nie w smak.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Znudził mi się PC. Z każdą grą inne jajca. Jak tak sięgam pamięcią to od 2007 ( w międzyczasie był upgrade ) gdy kupiłem z powrotem kompa to z prawie każdą grą były mniejsze czy większe jajca. I nie pitolić mi , że miałem wirusa, syf czy kompa z Biedronki. 

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

(pipi) wiesz. Podalem przyklad, nie tylko z wypasionego lapka, ale wiekszosc for pisze jakie nieziemskie problemy sa z odpaleniem tej gry czy to na 8mce, czy na 7dmce. Ludzie o zwroty pytaja, bo maja dosyc czekania na patch.

Sam gó,wno wiesz, mam FIFA 13 na Originie i nie ma z tą grą żadnych problemów, cały wysiłek jej zainstalowania polegał na kliknięciu "Instaluj".

Dlatego wyedytowałem posta, instalacja przebiega sprawnie, tylko gra sie przy intro wykrzacza i przechodzi do pulpitu.

Tobie poszlo, ale zapytaj wujka googla ile osob do tej pory ma problem, by normlanie ta gre odpalic.

Przeciez nie wysalem sobie tego z palca....

Edytowane przez easye

Opublikowano

PC to również system do grania, posiadający największą bazę tytułów ekskluzywnych z wszystkich konsol. Jej upadek przepowiadano od zawsze... Niestety, w niesmak konsolowym furiatom, rynek PC ma się bardzo dobrze i rośnie, rośnie, rośnie. Do tego jest wylęgarnią nowych pomysłów zrodzonych w grach niezależnych. 

Ja tam mam lapka z GTX 660 na pokładzie i konsolki zaczęły mnie śmieszyć ostatnio ;)  (Dumny posiadacz PS3) 

Opublikowano

Ojej, wiesz o co mi chodzi, o granie. Mam i gram w FIFĘ 13 bez problemów. Ale skończmy ten temat, bo faktycznie tutaj średnio pasuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.