Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dark Souls II

Featured Replies

Opublikowano

Dobra nie wazne. Jak przyjdzie mi na ps4 gram od nowa. Ale mam pytanie, co mam robic zeby walczyc z Aldia. Nie moge jej spotkac ani przy ognisku w czarnym jarze ani nigdzie. Wtf? Jak to jest z tymi 3 spotkaniami z nia?

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 366,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Niektóry mają wy*ebane czy to polski czy nie polski bo nie sprawdzają bez przerwy na wiki byle gówna 

• Ogniska tuż przed bossami są bez sensu dla mnie. Zabija to większość emocji i strachu podczas walki. Świadomość tego, że będziesz musiał od nowa przedrzeć się przez zastępy przeciwników oraz że znowu

• Jak ja raz rozpieprzyłem beczkę na działce, rozsypały się deski i uciekły z niej 2 małe pająki. Żadnych gemów ani złota tam, nie było.

Opublikowano

Nie wiem jak jest teraz ale kiedy grałem po premierze to na Darklurkera brałem great resonant soul oraz resonant soul i boss leżał.

darkiem w darklurkera  :dunno:

Opublikowano

Nom widocznie zbyt duże stężenie ciemnosci nawet jak dla Ciemnego Szperacza.

Opublikowano

Grasz na spatchowanej wersji? Dodali go dopiero niedawno z którąś łatką. Powinieneś Aldia spotykać normalnie pod koniec gry przy ogniskach, pojawia się gdy rozpalasz ognisko.

http://darksouls2.wikidot.com/aldia-scholar-of-the-first-sin

No to widocznie grałem w niespatchowana wersje :/ No nic spróbuje w wersji na ps4.

Opublikowano

wydanie na ps4/xone/pc różni się od tego na stare konsole (mimo paczy). rozmieszczenie przeciwników, itemów, nowe bronie, sety. inaczej zdobywa się sublime bone dust, fragrant branch of yore i inne bajery 

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

To tylko lepiej Kazi, tylko lepiej

Powiedz tylko gdzie ma sie ta ci.pa pojawic poraz pierwszy , ta Aldia. 

Opublikowano

Ok, czyli w sumie chyba sie nie da przeoczyc. 

Opublikowano

Nie wiem jak jest teraz ale kiedy grałem po premierze to na Darklurkera brałem great resonant soul oraz resonant soul i boss leżał.

darkiem w darklurkera  :dunno:

No te 2 spelle (i w ogóle hexy, zwłaszcza z Abyss sealem) były mega op w vanilli :reggie:

Opublikowano

Faktycznie dosyc mocno sie rózni ta wersja na ps4 od tej na stare konsole. Myslalem ze to tylko beda kosmetyczne zmiany a jednak jest cos wiecej.

Opublikowano

Jakis build na Pilgrims of The Dark? Mam 192 lvl, odblokowany sunlight spear, arch drake chime+10, lightning clutch ring. Jak rozdac punkty (oprocz 65 faith) any nie spocic sie przy darklurkerze?

Opublikowano

185 lvl i problemy? Ale jako, ze darklurker to mój ziom nie zdradzę na co jest podatny. Poczekaj na pomoc kogoś innego :Coolface:

Opublikowano

Jeszcze nawet nie zaczalem pierwszego lochu :king: Dzerom jak bedzie mi potrzebny ktos do stania za kolumna to cie zawiadomie.

Opublikowano

Przy takim levelu nie widzę problemu z tą tanią mendą. Ja na SL 130 go całkiem nieźle lałem postacią typowo pod walkę w zwarciu, ale niestety gładko szło tylko do momentu sklonowania - później to już niestety zwykłe oszustwo, jakże typowe dla Dark Souls II - jak sobie za dobrze radzisz, to znajdziemy sposób, by cię u(pipi)ć.

W tym przejściu (gram od nowa), jeszcze się z nim nie mierzyłem, ale najpierw podpakuję sobie zdeczko mojego rycerza w temacie magii (bo choć gardzę, to ten przeciwnik niestety tego wymaga). Soul Vessel odpada, bo jeszcze tego brakuje, żebym się przez jedną mendę musiał przebranżowić - wszechstronność jednak jak najbardziej - zejdzie trochę dłużej, ale zaprocentuje w przyszłości.

Opublikowano

Tam nic niczego nie wymaga i nie oszukuje. Jeśli zrobisz build pod siebie i dobrze będziesz umiał nim grać to rozwalisz wszystko. Grunt to stawiać swoje warunki

Opublikowano

Sorry J, ale tam nie ma kolumny, wielka jaskinia, pusta w środku - taka sytuacja... :reggie:

Opublikowano

Na bank jest jakiś stalagnat/stalagnit (nie pamiętam które to które). Takie wystające z ziemi. 

Opublikowano

Jakis build na Pilgrims of The Dark? Mam 192 lvl, odblokowany sunlight spear, arch drake chime+10, lightning clutch ring. Jak rozdac punkty (oprocz 65 faith) any nie spocic sie przy darklurkerze?

Dużo w int dla dark resistance

Opublikowano

Masz go zabić zanim on zabije ciebie, a skoro z wysokim dark res on nie może zabić ciebie...  :whistling:

Opublikowano

Moze zabić, bo samo levelowanie dla defu to imo najgorsza rada. Podstawa to upgrade tego co chce nosić na sobie i broni. Ma ring z def na Dark co już jest lepsza opcja.

Imo dowalić z pyro jeśli ma się je dosyć mocne. Broń z ogniem tez się sprawdzi.