Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forza Motorsport 5

Featured Replies

• Odpowiedzi 588
  • Wyświetleń 66,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Linki do fotek w 1080p (oczywiscie podj.ebany AA )   http://images.gamersyde.com/image_forza_motorsport_5-22122-2721_0001.jpg http://images.gamersyde.com/image_forza_motorsport_5-22122-2721_0002.jp

• http://www.youtube.com/watch?v=K-okY2QUhuI&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=OPWNXcW4EGs&feature=player_embedded   Gdzie można zobaczyć tą dodatkową prezentację FM5, kt

Opublikowano

Osobiście chcę by w FM6 zdecydowanie zwiększyli ilość torów ilość wozów ma dla mnie zdecydowanie mniejsze znaczenie , ba wyzej na mojej liście oczekiwań jest dodanie zmiennych warunków pogodowych.

Opublikowano

Rzucają te nowe autka, mam nadzieję że w Fm6 będzie ich przynajmniej tyle co w FM4...

No ze wszystkimi DLC Forza 5 będzie miała chyba ponad 300 aut, więc 400-500 w FM6 obstawiałbym w ciemno.

Osobiście chcę by w FM6 zdecydowanie zwiększyli ilość torów ilość wozów ma dla mnie zdecydowanie mniejsze znaczenie , ba wyzej na mojej liście oczekiwań jest dodanie zmiennych warunków pogodowych.

Ja bym wyłożył na zmienną pogodę i zamiast tego wolałbym 40 osobnych lokacji na starcie :)

Opublikowano

Ja jestem zadowolony, że grę kupiłem teraz, a nie na premierę. Przynajmniej mam te 3 dodane tory od razu, dokupiłem sobie parę ulubionych autek (nowa Corvette :wub: ).

A tak poza tym, to wybaczam im zmniejszenie ilości, w zamian za możliwość dokładnego oglądania sobie każdego z obecnych modeli.

Opublikowano

Ja bym wyłożył na zmienną pogodę i zamiast tego wolałbym 40 osobnych lokacji na starcie :)

Dlatego napisałem ze oczekuje większej liczby torów , potem niech zrobią w końcu zmienne warunki (jak nie teraz to chyba dopiero przy następcy XO) a dopiero później koncentrują na liczbie dostępnych samochodów , bo to co prezentuje sobą FM5 jest dla mnie wystarczającym minimum w tej kwestii.:)

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie gry - czy można w grze ustawić sobie wyścig na dowolnej trasie, np. z samymi autami typu open wheel albo indy? A może są takie osobne zawody w karierze/kalendarzu eventów?

Opublikowano

Rozumiem, że jak się kupi DLC z autami, to te auta są włączane do tych wszystkich eventów (kiedyś coś takiego czytałem). Bajka :)

Opublikowano

Tak , tak samo jak tory wydane po premierze z automatu trafiły także do kariery.

Opublikowano

Rozumiem, że jak się kupi DLC z autami, to te auta są włączane do tych wszystkich eventów (kiedyś coś takiego czytałem). Bajka :)

Nawet nie kupując DLC jeździsz z autami które są w DLC.

Opublikowano

Tego to nie wiedziałem :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. W jaki sposób można zrobić zrzut ekranu z xbone lub wyciągnąć fotki zrobione w Forza 5. Będę wdzięczny za info.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Twórcy sprawili przyjemną niespodziankę nowymi darmowymi autami, a przecież od wydania Ringu chyba mało kto jeszcze czegoś od nich oczekiwał w kwestii rozwoju gry. Na razie przetestowałem dwa.

Nowy Mustang był dla mnie świetną wiadomością, gdyż naprawdę miałem ochotę przejechać się nim chociaż w jakiejś grze (zadebiutował w NFS, wiem). Zasadniczo po wcześniejszym wydaniu nowej Corvette, Audi S3 i teraz Mustanga, w Forzie do pełni szczęścia brakuje mi chyba tylko ostatniego Golfa GTI. W grze samochód spisuje się bardzo dobrze. Czuć co prawda jego niemałą masę, ale nadrabia to dużą mocą, a przy tym daje mnóstwo frajdy dając się łatwo prowadzić na granicy poślizgu tylnych kół. Poza tym można na spokojnie obadać go w Forzaviście, podczas gdy w rzeczywistości nie trafił jeszcze nawet w ręce szczęśliwych nabywców.

Z zainteresowaniem obadałem też Rollsa. Wcale nie jest aż tak ociężały jak można by się spodziewać, a mimo ogromnego momentu obrotowego zachowuje się bardzo spokojnie. Zakręty przejeżdża dość majestatycznie i zaskakująco szybko, a na prostej przyspiesza bez końca, osiągając zwykle niespotykane w klasie C prędkości. Ze standardowym wydechem jest bardzo cichy, więc ciekawie jedzie się nim np. w Le Mans po długiej prostej, kiedy powyżej 300 słychać w zasadzie tylko szum powietrza i efekty przy mijanych szybko słupach. No i debiut marki w grze wideo, no no.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2OAoGad_Og

Edytowane przez Mustang

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zaraz po ostatniej konfie się pojawiła, chwilę nawet pojeździłem żeby pobić czas Aarona Paula. Konkurs i tak wygra jakiś pro, na padzie to już w ogóle nawet nie ma się po co bawić.

Opublikowano

a to sorki, myślałem że coś świeżego. dopiero na fejsie zobaczyłem bo profil TG udostępnił.

Opublikowano

Jako wieloletni fan wyścigówek spod znaku GT od PD (od czasów GT1 na PSX-a) i z racji braku porządnej ścigałki na PS4, które posiadam (GT5 i GT6 na PS3 również ograne) mam do Was pytanko czy Forza5 powinna mi się spodobać? ;) NIgdy nie miałem żadnego X`a, a przymierzam się do zakupu XO w bundle z FM5 i po oglądnięciu dziesiątek filmików z FM5 mam na nią straszną chrapkę :)

Opublikowano

Pad od One to i tak najlepszy możliwy kontroler poza kierownicą. Uwielbiam serię Forza, nawet jeśli z braku miejsca nie posiadam kierownicy.

A Forza 5 to must have.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

po kilku godzinach grania:

plusy

- oprawa graficzna, głównie samochody wykonaniem ryją beret i niektóre trasy jak Nurb

- wykonanie kokpitów 

- model jazdy to na serio chyba najlepszy na konsolach, jest znacznie trudniej niż w fm4

- drivatary

- tuning

- przyjemność z jazdy

minusy

- mało tras (17)

- brak większych zmian nocka/pogoda

- najgorsza muzyka w serii

8/10  

Czekam na FH2 i FM6 które liczę że dostanie dużo nowych tras i nowości.