Velius 5 698 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Sa gry ktore maja lepszy dzwiek przestrzenny niestety, na prawilnym sprzecie czuc ze to niestety nie jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 No dla mnie to top3 dźwięku przestrzennego ever ale fakt nie mam sprzętu audio za 10 tys + Velius tak z ciekawości w jakich grach był lepszy dźwięk przestrzenny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Wydaje mi sie ze w The Last of Us byl o wiele lepszy, pamietam ze bardziej go odczulem bo nawet biegalem miedzy glosnikami i nasluchiwalem efektow bo dawaly niezle po pysku. W order bynajmniej nie jest zle, ale mysle ze mogloby byc lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Dla mnie w TLoU było gorzej ale grałem tylko w wersję na PS3, pewno w remasterze jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Fajna długa analiza DF, techniki zastosowane w grze i inne ciekawostki, do poczytania wolnej chwili DF stwierdza poprawe wzgledem wcześniejszego buildu i betownowe 30fps o czym w sumie już wiemy - It may not be to everyone's taste but The Order: 1886 features some of the best image quality you'll find on console at the moment. - the selected anti-aliasing and post-processing techniques really succeed in delivering the type of image one might find when examining a still frame on a Blu-ray film. - "We do what is essentially MSAA. Then we do a lens distortion that makes the image incredibly soft (amongst other blooms/blurs/etc). Softness/noise/grain is part of film and something we often embrace. Jaggies we avoid like the plague and thus we anti-alias the crap out of our images," said Pixar's Chris Horne. - w odniesieniu do Ryse haha http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-the-order-1886-tech-analysis Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Fanek takie rzeczy to chyba interesuja tylko blacharzy i w cw. Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Skończyłem przed chwilą na normal. Wczoraj grałem około 4h i dzisiaj może 2h. Co za tym idzie gra jest ciut za krótka i to uważam za największy jej minus. Raczej nie uprawiam speed runów i starałem się delektować widoczkami. Wydać 250 zeta za tyle czasu to się nie godzi, a poza tym po otwarciu pudełka chcę porządną wkładkę z przynajmniej jednym artem, a nie yebaną reklamę PS+ (wiem, to nie pierwsza gra tak nędznie wydana, ale wkruwia mnie to za każdym razem). Generalnie gra bardzo mi się podobała. Grafa i dźwięk mistrzostwo świata. Historia niezła, ale zmarnowany jej potencjał przez dziury, niedopowiedzenia. kim był do cholery typ z którym na początku i przy szpitalu rozmawiał Percival, a który potem razem z Teslą uratował Graysona? Dzisiaj pomęczę może jeszcze na hard i pewnie więcej jej nie ruszę. Przydałby się jakiś co-op, żeby wspólnie z kolegą ponakruwiać w lycanów każdą z postaci, ale pewnie musiałaby kosztować wtedy tysiącpincet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) :obama: Normalnie robi wrażenie, a na takim ekranie po prostu musi kosić. I just started up The Order: 1886 on my 34" 21:9 monitor. It looks stunning at this aspect ratio. It upscaled extremely well for a monitor at a native resolution of 3440x1440. Edytowane 21 Lutego 2015 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Jaka zgrabna femshep nad monitorkiem wisi. A Order prezentuje sie fajnie, brak pasow i od razu na gre lepiej sie patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Velius 5 698 Opublikowano 21 Lutego 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Order 1886 skonczony, platyna sie prawie wbila sama, brakowalo mi 2 znajdzkow bo okazalo sie ze pewien chapter trzeba powtorzyc bo nie mozna zebrac za pierwszym przejsciem wszystkich itemów. Nie bede tu duzo pisał bo Bansai juz wiekszosc wspomniał dlatego ogranicze sie do wypunktowania mocnych i slabych stron oraz lekkiego podsumowania: Plusy: - Naprawde mocna grafika, kapcie spadaja jak sie na to patrzy. Przejscie z cut-scenki do gameplayu nie zauwazalne, nie raz ogladam filmik cos mowia, mowia i postac stoi bo sie okazalo ze moge sobie juz chodzic xD - Ciekawy setting i klimat - Świetny angielski voice acting - Fajne collectible items do zbierania, troche ciekawostek ze swiata gry oraz tez easter eggów - Nie jest do konca fenomenalny ale dzwiek ostatecznie oceniam na bardzo dobry. - Niekiedy animacja - PKSy głównego bohatera - Lockpicking Minusy: - Długość rozgrywki, gre spokojnie można skończyć w około 5-6 godzin. Odliczylem wszystkie postoje, pauzy itp i mi wraz z lizaniem każdej ściany, czytaniem kazdej gazety i zagladaniem w każdy kąt zajelo to nie spełna 7 godzin. - OGROMNY MINUS za brak mozliwosci przewijania cut-scenek, trzeba ciagle ogladac to samo, konsola sie zawiesila? No to load i ogladamy. Chcemy powtorzyc dany etap? No to ogladanie. - Nieścisłości w fabule + kiepskie zakończenie sprawia iż odnosi sie wrazenie iż jest to gra nie dokończona - Itemy które zbieramy tak naprawde odkładamy spowrotem na miejsce, co przy gazetach i zdjeciach jescze rozumiem ale "Objects" to juz jakes dziwactwo. Podnosimy jakies losowe młotki, kubki, fajki, opakowania po herbacie i mamy opcje obracania ręki lewą gałką zeby sobie to poogladac, tylko po co? Mam wrazenie ze bylo to celowo dolaczone aby jeszcze bardziej moc podziwiac grafike i detale i patrzac na takie mozliwosci mam wrazenie ze gra jest nie dokonczona i mogloby to miec wieksze znaczenie niz tylko ogladanie przedmiotów. - Mało gameplayu, znacznie wiecej czasu spedzamy ogladajac wstawki oraz rozmowy niz aktualnie grajac. Czasami rzuca sie na nas przeciwnicy w zamknietej sterylnej przestrzeni, postrzelamy i potem znowu ogladanie - Wszechobecne korytarze i sterylność, poczucie klaustrofobii bo mozemy isc tylko przed siebie - Uczucie płytkiego gameplayu, mało swobody - Press X to Jason - Duzo zbednych QTE, moglyby byc spokojnie zastapiane zwykla cut-scenka - Duza czesc gameplayu to chodzenie z galka do przodu za kims - Brak Multiplayera - Brak Co-op'a - Brak New Game+ - Słaby przelicznik Cena - Jakość W gre grało sie dość przyjemnie, ale to nie jest to czego oczekuja od next-gen'a, zwlaszcza tak hucznie reklamowanego. Gra jest ewidetnie nie dokończona i zrobiona po łebkach i jest to bardziej film niz gra, niestety tylko na jeden raz. Ocena 6.5 / 10 Podsumowanie dla dorosłych: The Order 1886 jest jak pierwsza randka z naprawde piekna dziewczyną. Jestesmy oczarowani jej wdziekiem i wygladem, dajemy sie zwodzic na droga restauracje i kosztowne spotkanie. Niestety po wydaniu duzej sumy pieniedzy okazuje sie iż ów dziewoja mimo ze piekna, to pusta w środku. Dodatkowo randka nie konczy sie lądowaniem w łózku, ani nawet szybkim lodzikiem bo dziewoja bez słowa w trakcie kolacji wstaje i wychodzi, wywalajac Ci przed oczy Creditsy i napis "The End".Tak wiec wydajemy duzo pieniedzy, podziwiamy widoki i na tym sie konczy. Edytowane 21 Lutego 2015 przez Velius 15 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Wlasnie, dla mnie te rzeczy do zbierania to kolejny fail. Gazety, dokumenty sa rozmazane i pisane taka czcionka, ze ciezko sie czyta (nie rozumiem, dlaczego tego nie spolonizowali). Nagran audio moze z mojej winy nie sluchalem, bo niestety polskich lektorow sie sluchac nie da chcialbym zobaczyc jakis horror na tym silniku, bo shotter z tego zaden. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 audio polski oddzial dostarczyl ponoc w stereo, jego jakos tragiczna (w sensie doboru aktorow, przedstawienia emocji itp), a ty bys chcial by jeszcze gazety tlumaczono - oszczednosci panie, oszczednosci Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 To mogli to zrobic jak w TLOU by czlowiek nie meczyl sie kazdym rozmazanym zdaniem. Niektore z tych notatek sa przeciez nie do odczytania! Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 audio polski oddzial dostarczyl ponoc w stereo, jego jakos tragiczna (w sensie doboru aktorow, przedstawienia emocji itp), a ty bys chcial by jeszcze gazety tlumaczono - oszczednosci panie, oszczednosci Ile ta gra kosztuje w sklepie? 249zl, tak? Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Ficuś wersja PL jest drętwa ale jest normalnie dts 5.1. Może twoja kopia jakaś zepsuta ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 259zl nawet np w takich MM lub Saturn Ficuś wersja PL jest drętwa ale jest normalnie dts 5.1. Może twoja kopia jakaś zepsuta ? nie mam swojej kopii i nie gralem , napisalem ponoc bo w tym temacie pisal ktos ze wersja pl mu sie odpala w stereo Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Ale już zostało tu to kilka razy zdementowane, jest normalnie dts. Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Wlasnie, dla mnie te rzeczy do zbierania to kolejny fail. Gazety, dokumenty sa rozmazane i pisane taka czcionka, ze ciezko sie czyta (nie rozumiem, dlaczego tego nie spolonizowali). Nagran audio moze z mojej winy nie sluchalem, bo niestety polskich lektorow sie sluchac nie da chcialbym zobaczyc jakis horror na tym silniku, bo shotter z tego zaden. Wcale nie są rozmazane. Przy domyślnych ustawieniach TV miałem też takie wrażenie, ale trochę pogrzebałem i okazało się, że wszystko jest czytelne. Nie zmienia to faktu, że grałem bliżej TV (40 cali) niż w inne gry bo czcionki są małe. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 chcialbym zobaczyc jakis horror na tym silniku, bo shotter z tego zaden. o tym samym pomyślałem -> Silent Hills na pewno będzie wyglądał podobnie ^ ^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 platyna wbita, ale nadal opcja ZBROJOWNIA jest niedostepna, nie da sie tam wejść ktoś wie może o co z tym chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Pewnie nie dokonczona gra, trzeba czekac na platne DLC? Tak przypuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 platyna wbita, ale nadal opcja ZBROJOWNIA jest niedostepna, nie da sie tam wejść ktoś wie może o co z tym chodzi? Szedles od nowa, czy po chapterach skakales ze znajdzkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Fanek, na gamefaqs jest info, że trzeba mieć kod dodawany do preordera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 ok dzięki za info, teraz faktycznie przypominam sobie, że było coś takiego do preordera, strój nowy i coś tam jeszcze skakałem po chapterach, chyba ze 3 znajdzki pominąłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 To liżąc ściany bez większego wysiłku można znaleźć prawie wszystkie znajdźki a potem tylko szybko te chaptery gdzie się czegoś nie znalazło? W menu głównym są informacje ile na ile znajdziek się zebrało? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi