Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano
Rare nie robi Killer Instinct tylko Double Helix. Żeby takich rzeczy nie wiedzieć... Wiec nope, Rare nadal od Viva Pinata (?) nie zrobiło dobrej gry.

A to przepraszam.

Ja o GG nic nie pisałem mi osobiście KZ2 bardzo się podobał w MP przegrałem masę godzin :)

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 767 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Hejt na GG bo robia ladne gry ale nic wiecej.

to samo mozna bylo powiedziec o Naughty Dog- tylko ladne korytarzowki, slabe postacie, fabula dla 10 latkow.

nagle wychodzi The Last Of Us.

BUM

kazdy xbot dostaje knebel na ryj i jedyne co potrafi napisac w przyplywie szalu to 

"kiedys robili z(pipi)ane gry"

zamiast 

"teraz zrobili za(pipi)ista gre".

scenariusz sie powtorzy. GG osiagneli mistrzostwo w dziedzinie wizualii i skupia sie za(pipi)istej rozgrywce i dobrym scenariuszu. Wiedza bardzo dobrze ze maja swietne uniwersum, Helghastwo, ktorzy designersko bija wszystkich badguyow w dobie current genow. Kwestia pewnego rodzaju tendencji ktora przechodza wszystkie gry- zmniejsza sie ilosc patosu i bajkowosci, a zaczna sie historie prawdziwe, z krwi i kosci. No ale lepiej powiedziec ze nic wiecej nie wykrzesaja, bo w koncu jest sie alfa i omega i pizdowatym fanbojem.

zeby nie bylo. Zycze kazdemu devowi, nie wazne na jaka konsole tworzy, by rozwijal swoje pomysly, maja ku temu w koncu coraz lepsza technologie.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Tak jakbym mało pochwalil do tej pory TLOU, nie?

A w Killzone chociaż grales czy jestes teoretykiem gawedziarzem jak w przypadku Uncharted?

Wlasnie o to chodzi ze helghasci to zadni badguye, obie rasy maja cos,za skora i fajnie by bylo pokazać to, glebiej wejść w konflikt, moze pokazać to rownie dosadnie jak w spec Ops the line?

Ale po co, czerwone ślepia + angielski akcent ochh jacy oni sa źli, najtmer jest zadowolony. A zamiast ambitnej historii kretyńskie,misje jak np Sev przechodzący każde zabezpieczenia pod futerkiem badguya.

Opublikowano

Chwalenie co chwilę TLoU i pisanie, że to GOTG to w świecie najtmera knebel na ryj xD

Killzone to tylko benchmark, jako gra nie ma startu do prawie każdego FPS'a.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Micro moze i ma jakies tam studia ale co z tego jak one klepia te same gry w kolko. Bungie chcialo zrobic Destiny to ich wykopali bo przeciez liczy sie tylko Halo. Lionhead to tylko Fable i nie ma co liczyc na jakiekolwiek inne IP no chyba ze cos na Kinecta  :teehee: Rare zajmowalo sie Avatarami a teraz pewnie koloruje kafle z Windowsie o takie studio wyrobnicze sie teraz zrobilo :wallbash: Za taka profanacje MS powinien splonac w piekle  :drag: Turn10 bedzie klepalo Forze do konca swiata a 343 to tylko studia od wydawania Halo na wszystko co sie da. Smieszne jak Mattrick mowil ze widzial co robi Black Tusk i to jest amazing a potem pokazali jakis render i nikt nie wie o co chodzi :down:  Micro poprostu preferuje aby w kazdym zdaniu i nowym CoDzie pojawiala sie tez nazwa Xbox one i w taki sposob wypiora ludziom w USA mozgi i kazdy poleci i kupi ta gre na Xbona.

Opublikowano

Killzone w przedbiegach wygrywa w konkursie na najbardziej zmarnowany potencjał we wszechświecie. Mając tak wykreowany świat, tak nakreślone backstory, podwójnie moralnych ludzi, pokrzywdzonych Helghastów - zrobiono z tego FPS-a z podejściem "Fuck yeah! Vekta!". Zero książek, zero filmów, zero komiksów, zero niczego. Sony powinno brać przykład z MS w przypadku Halo jak się buduje markę.

Opublikowano

Sev przechodzący każde zabezpieczenia pod futerkiem badguya

To była kwintesencja głupoty w KZ 3. Szkoda, że potem wcale nie było lepiej :pinch:

Po fajnym KZ2 zrobić taki syf to naprawdę jest przykre, dlatego na nowego KZ w ogóle nie czekam po pewnie poza super grafą cała reszta będzie leżeć.

Opublikowano

ja bardziej czekam na Mercenary niż na Shadow Fall, głównie dlatego, że produkcja na vitę dalej prezentuje klimat i styl za który pokochałem tą serię i z racji tego, że będziemy najemnikami i staniemy po obu stronach konfliktu liczę naiwnie, że wreszcie pokażą Helgastów i ten cały harmider jaki dokonał się na Helganie z ciekawej i dwuznacznej strony, a nie tylko w postaci nazistów z czerwonymi lampkami na oczach :/

Opublikowano

Jak w filmach bohaterowie jak biegaja jak Rambo po wrogich bazach i hackuja wszystkie zabezpieczenia jak prawdziwy PRO to jest ok, a w grze to juz lipa tak ? Ehhhh. ;)

Opublikowano

Właśnie.. KZ2 to był taki przebłysk geniuszu GG (chociaż singiel nie był jakiś szałowy.. a końcówka z Rico - bez komentarza), szczególnie multiplayer. Niestety z KZ3 wszystko się znowu popsuło.

GG to bardzo dobre studio od strony technicznej i ma potencjał do robienia dobrych gier, szczególnie że (jak wcześniej wspomniał Musiol) mają świetne uniwersum do obróbki. Może w KZ:SF zaskoczą jednak czymś więcej niż ładną grafiką. Lepszy singiel niż do tej pory + multi z KZ2 i będziemy w domu. Ewentualnie.. poczekajmy na te ich ponoć nowe ip...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

KZ2 multiplayer - IMO świetnie spędzony czas, jedno z lepszych multi tej generacji. KZ3 singleplayer. Niech połączą obie części i będzie bardzo dobrze.

Opublikowano

Intro w KZ2 było świetne, jedno z lepszych tej generacji. Mi dwójka znacznie bardziej się podobała od trójki, a graficznie na tamte czasy to była gra na 10.

Jest moc.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

A ja dwójki nie mogłem się przemóc w single'u żeby skończyć (nudna, no), za to z trójką w co-opie świetnie się bawiłem. Podobnie w multi, dwójka jakoś tak genericowo mi się wydawała, za to trójka i zabawa z klasami to była naprawdę miodna sprawa. Gdybym nie miał BF-ów, to pewnie bym właśnie w KZ 3 szarpał po sieci.

Co mi się w KZ3 podobało, to niezwykłe dopracowanie elementów graficznych i wkład designerów, grafików i programistów nawet w momentach, gdzie praktycznie nie było to konieczne. To najbardziej dopracowany graficznie FPS, i to jest choćby powód by sobie w to zagrać od początku do końca.

Fabuła faktycznie taka trochę naiwna i ciągle ta ISA, już rzygam nimi. W jedynce co ciekawe było więcej postaci różnorodnych, i w ogóle to bardzo niedoceniona gra. KZ3 to tak czy siak czołówka i coś w co warto zagrać...

Opublikowano

A w Killzone chociaż grales czy jestes teoretykiem gawedziarzem jak w przypadku Uncharted?

przeszedlem jedynke i dwojke a co?

poza tym nie chodzi o pucowanie sie do TLOU, tylko o zauwazenie ze tworcy poradzili sobie z latka jaka przypieli im hejterzy. Do dobrej historii potrzeba kogos odbarzonego smakiem i wyobraznia a nie wybitnego grafika czy programisty. Moze przyjsc z zewnatrz i serwujac maly restart serii stworzyc fabule ktora naprawde bedzie spoko, chocby znany ze SW motyw przejscia na zla strone.

To ze helghasci to nie badguye, bo historia jest skomplikowana jakos specjalnie sie nie gryzie z faktem ze przez 4 gry strzelamy im w glowy. ale hej, ja jestem zdania, i bylem juz tego samego zdania kilka lat temu, ze lepiej byloby wrzucic w zbroje Higa, dac do dyspozycji wszystkie te szalone zabawki ktore dysponowali i design, i stworzyc fajna historie, moze np Gregora Hakha'i.

To ze robia gry bardzo casualowe nie znaczy ze marka nie moze sie odrodzic, to tylko chce dac do zrozumienia.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

jakie spinanie du.peczek o Killzony. oprócz Bad Company 2 i BF3 nie było lepszego fps'a na ps3. na xboksie też, elo ;)

Opublikowano

Bad Company 2 najlepsze multi jakie wyszło w tej generacji

Opublikowano

Ja bym powiedział, że COD 4.

Opublikowano

cod4, res1, bc2, k2 - z fpsów

Opublikowano

Micrososft zrobił kolejny spin i ogłosił, iż od teraz z każdą konsolą dołączany będzie headset! Najs :)

Opublikowano

Czyli co, już ten z Kinkieta nie wystarcza jednak?

Jeszcze parę takich spinów i dostaniemy po prostu klona PS4 :)

Opublikowano

Właśnie mnie w(pipi)iło ściąganie patcha do BF3 na PS3... patch zajmuje 2GB. Na początku szedł ok (chociaż nie full łączem) i przy 85% ściąganie praktycznie stanęło w miejscu (1% na jakieś 5 minut). No (pipi).. <_<

ps. Zdarzyło mi się to pierwszy lub drugi raz.. jeżeli drugi to kiedyś możliwe, że przy podobnym (pipi)utnym patchu do BF:BC2...

e: Na taką reakcję czekałem raven :P

Edytowane przez Emet

Opublikowano

jakie spinanie du.peczek o Killzony. oprócz Bad Company 2 i BF3 nie było lepszego fps'a na ps3. na xboksie też, elo ;)

w sumie racja ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.