Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Areny gdzie na czas trza było wykonywać zadania 

No cos kojarze, ale nie przypominam sobie bym rwal wlosy gdy to zaliczalem. 

To bylo zdecydowanie trudniejsze niz cokolwiek w God of War 

DMC4:

All Bow Before You
Clear all missions in Dante Must Die Mode.

40 ODBLOKOWANE DNIA 2008-03-04

Covered in Blood

Clear all Bloody Palace Mode stages.

40 ODBLOKOWANE DNIA 2008-03-04

Opublikowano

Maciuś z Klanu bardzo sexy (:*) i na pewno żadna (pipi)a! 

Tak serio, to która jest która, bo obie mają dałna?

E: A nie dobra, zajarzyłem że lewa to z next genów. Wiesz prawda jest taka że wszystko zależy od ujęcia w danym ułamku sekundu, (zmienna mimika twarzy). W ruchu, na filmikach wygląda o wiele lepiej. 

[media]http://www.youtube.com/watch?v=GIB_qeBKbYM[/media]

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Po lewej NG, widać po włosach i solarze.

Opublikowano

Patrzac na screeny na NeoGafie roznie to z ta morda jest, raz nienaturalnie, raz lepiej, raz gorzej, a czasem wrecz fenomenalnie:

recentral2014-01-2416tijxa.png

Opublikowano

Umówmy się że nowa Lara nie jest szpetna a jedynie plastikowa i niefotogeniczna. :sweat:

Opublikowano

Ale musi być kiepsko z konsolami jak tyle stron poświecone jest grze sprzed roku :(.

Moje odczucia po pierwszych kilku godzinach przy PS4:

Menu jak menu, ważne, że nie muli jak na PS3. Padzik gites, ale potwierdzam, że z gumą na gałkach SONY poleciało grubo (konsole mam od kolegi, który grał na niej ok 3 tygodni) i już się wyciera. Światełko mi nie przeszkadza, ale prądożerność kontrolera jest niepokojąca (częstsze ładowania raczej też pozytywnie nie wpływają na żywotność akumulatorków). Umiejscowienie przycisków menu można uznać za sporego faila.

Reszta jest mało istotna.

Wrażenia oczo(pipi)ne:

Ogrywałem multi BF4 i singla Asasyna.

Jeżeli BF4 wygląda tak jak na piecu, to mamy chyba do czynienia z regresem w serii. Dla mnie to jest 6 może 7/10 w kwestii grafiki przy uwzględnieniu, że to multi. Doczytujące się tekstury i obiekty kilka/kilkanaście metrów przed nami, ząbki które przy takich odległościach utrudniają grę, animacja też bez szału. Pomijam oczywiście takie rzeczy jak ilość bugów i samą jakość rozgrywki (zrobili z tego CoDa z tym, że na mapie biega kilkudziesięciu ludków).

Asasyn, eeeeeee.....

Ogólnie ziew, poczekam raczej do E3.

Przetestowałem również remote play na vicie w odleglości od pokoju do tronu. Szybkość działania jest bardzo dobra, lagi są minimalne i w grze singlowej w ogóle nie przeszkadzają. Niestety cały bajer jest tylko bajerem i jeżeli ktoś chce traktować przenośniaka jako pełnoprawny kontoler i ekran w jednym to musi być sporym masochistą. Po pierwsze: przy tej wielkości ekranu, grafika raczej (wbrew ekstazie niektórych) nie zyskuje, chyba, że ktoś używa lupy do przyglądania się detalom. Napisy są mikroskopijnej wielkości, do tego rozmywają się (np. główne menu wygląda trochę jakbym oglądał skompresowany filmik na youtube). Konsolka nas informuje o tym która część panelu dotykowego odpowiada za konkretne przyciski na padzie, ale:

1. Np. grając w asasyna na ekranie pojawia się "wciśnij R2" więc smyram sobie panel palcem w miejscu gdzie powinienem (pokazuje się wtedy prześwitująca schemat sterowania, który jak zakładam można i trzeba wyłączyć, bo raczej irytuje), ale reakcji brak, bo jak się okazuje asasyn sam z siebie zamienił R2 na R1  (panel wykorzystywany jest tylko do mapy). Czyli nie dość, że musimy pamiętać o tym, że przechodząc na z PS4 na vite zmienia się sterowanie, to jeszcze gierki mieszają w tym schemacie.

2. Nie wiem jak wy, ale ja naturalnie opieram palce środkowe w miejscu gdzie jest panel dotykowy, a nie podkurczam ich...

3. gałki w vicie kontra gałki w padzie, niebo a ziemia w ergonomii i precyzji sterowania.

Niech lepiej sony dba o porządne wsparcie w postaci gier dedykownych tej konsolce, ja już raczej z remote play nie będę korzystał, chyba, że mi TV padnie albo utopię pada.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ponoć według jakiegoś tam developera te najnowsze sterowniku od MSu o których była mowa będą dostępne w lutym i dają 10-20% wzrost wydajności. Nie mam tweeta bo wczoraj wieczorem to widziałem i teraz nie mogę znaleźć. Spoko, może CoD w tym roku będzie w 900p xD

Opublikowano

Anyway, Minecraft w miesiac na PS3 = 1 mln sztuk. Ja nie moge xD

Co tak słabo?

Tyle stron o porcie HD rocznej gry - tyle przegrać, nawet jak na CW :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Trochę już spędziłem godzin z multi BF4 i nie pamiętam aby coś się doczytywalo, jedynie jak lecimy spadochronem z dużej wysokości, co pewnie i występuje na pc.

Opublikowano

Odkąd ogłosili że TR DE będzie w 60 FPS na PS4 ta gra stała się niesamowicie ważna :D

Opublikowano

Odkąd ogłosili że TR DE będzie w 60 FPS na PS4 ta gra stała się niesamowicie ważna :D

Nie, odkad oglosili ze TR DE bedzie na PS4 w 60fps a na X1 w 30FPS to sypie sie hejt ze strony bocików.
Opublikowano

Zamiast hejtowac, to niech przyzwyczajają się do takiego stanu rzeczy.

Opublikowano

Jaki hejt ? Jak ogłosili że gra jest 30 FPS to było jedno wielkie nikogo, później ta afera z 60 FPS rozpętała burzę, ale tylko na chwilę, bo to szybko zostało potwierdzone i teraz spór jest PC vs PS4 i nie jest to łatwy wybór, która lepsza. I są takie osoby którym fakt że konsolka za 400 dolców dorównuje rigom za 2k $ nieco popsuł krew :)

chociaż i tak twarz Lary w nowej wersji jest słaba ;(

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nie od dzis wiadomo ze kupno komputera podczas wyjscia nowej generacji to szczyt debilizmu.

Pomijam kwestie exow na PC

Opublikowano

Jeżeli BF4 wygląda tak jak na piecu, to mamy chyba do czynienia z regresem w serii. Dla mnie to jest 6 może 7/10 w kwestii grafiki przy uwzględnieniu, że to multi.

No ale to porównując z dobrym PC, a nie z tą kupą jaką EA zaserwowało ostatnio na starszych konsolach.

A właśnie, w BF na PS4 są oficjalne serwery EA - DICE? Bo nie cierpię tych prywatnych z własnymi zasadami, możliwością wylecenia przez widzimisię hosta i powtarzającymi się ludźmi. Źle że wprowadzili pecetowy bałagan w 3, za czasów BC 1/2 grało się przyjemniej.

Opublikowano

Widac ze blacharze tez maja poczucie humoru wzgledem konsol :D

zsTAJ6F.png

Opublikowano

Już przestańcie jarać się Lara. Tylko odgrzewane kotlety Was jarają? Zobaczą dopisek fHD i kisiel w majtach. Zostańmy przy jaraniu sie "świeżymi" tytułami jak driveclub czy titanfall.

Opublikowano

I są takie osoby którym fakt że konsolka za 400 dolców dorównuje rigom za 2k $ nieco popsuł krew :)

Za 2k, ale chyba złotych :P

Opublikowano

I są takie osoby którym fakt że konsolka za 400 dolców dorównuje rigom za 2k $ nieco popsuł krew :)

Za 2k, ale chyba złotych :P

No, juz byl tu taki jeden co tak mowil, pokazal screeny zabili go smiechem i juz do CW nie wchodzi.
Opublikowano

@ Mustang: Nie wiem jak było w BF3 na innych platformach ale na PS3 wśród serwerów graczy były (są) też oficjalne serwery EA ze standardowymi zasadami i bez wyrzucania przez hostów, którzy dostaną w dupę ;)

Opublikowano

Strasznie źle musi być z tymi nowymi konsolami skoro jedyną wartą wzmianki grą jest port z zeszłego roku. A nowy Thief w ilu klatkach będzie chodził? W 120 czy 60?

Opublikowano

Strasznie źle musi być z tymi nowymi konsolami skoro jedyną wartą wzmianki grą jest port z zeszłego roku. A nowy Thief w ilu klatkach będzie chodził? W 120 czy 60?

lepiej niż na kompie za $4k !11

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.