Godot 416 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Sklep wysyła do swoich magazynów a potem od nich idzie. Jak reklamowałem PS4 w Eurortvagd to minął tydzień od złożenia reklamacji do wysłania do serwisu Sony. A potem kolejny od dostania konsoli do wysłania jej do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Z tymi Niemcami to dobry pomysł w sumie, ale nie mam nikogo niestety. A co to za różnica czy przez sklep czy bezpośrednio? Przecież sklep i tak wysyła to do Czech a Czesi to nie wiem gdzie, do Niemiec albo sami robią? Ze sklepem bardziej chodziło mi na zasadzie jeżeli masz dobrego znajomego, któremu możesz zaufać że wyślę konsole w takim stanie jakim sam mu przyniesiesz, ewentualnie po znajomości dogada/uda mu się od razu dorwać dla Ciebie całkowicie nowy egzemplarz (istnieje taka możliwość). Czesi obecnie sami naprawiają, nie wysyłają tego do Niemiec (przynajmniej tak czytałem), dlatego Ci poleciłem Niemcy bo sam po kadencji X360 widziałem różnice w obsłudze i stanie konsoli jaką otrzymałem z powrotem raz z Niemiec a raz z Czech (Niemcy wysłali mi nowiutki egzemplarz a Czesi naprawili stary - wybór był dla mnie prosty). @Godot A czasami Sony wzorem Microsoftu po zgłoszeniu u nich reklamacji nie wysyła kuriera po konsole do osoby reklamującej sprzęt? Sam osobiście bardzo bym chciał doczekać się właśnie takich czasów gdzie dzwonie na naszą infolinię Nintendo Polska, zgłaszam awarię konsoli, podaje numer konsolki po czym wysyłają do mnie kuriera na ich koszt i sprzęcik śledzę na swoim profilu. Ehhh marzenia..... Cytuj Odnośnik do komentarza
Yoshiharu 0 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Witam Mam pytanie do posiadaczy wii u czy ta konsola widzi karty mirco sd o pojemności 64 i 128 gb? A jeżeli tak to czy to muszą być jakiejś dobrej jakości karty typu sandisk lub samsung? Proszę o pomoc bo chce dziś kupić i boje wydać 100 lub 200 zł w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Witam Mam pytanie do posiadaczy wii u czy ta konsola widzi karty mirco sd o pojemności 64 i 128 gb? A jeżeli tak to czy to muszą być jakiejś dobrej jakości karty typu sandisk lub samsung? Proszę o pomoc bo chce dziś kupić i boje wydać 100 lub 200 zł w błoto. A do czego chcesz ją wykorzystać? System transfer, czy jakieś Homebrewy? Bo wejście na karty SD służy tylko do przechowywania save'ów z Wii (bez sensu, ale to Nintendo). Cytuj Odnośnik do komentarza
Yoshiharu 0 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Do Homebrewu i odpalania z niej gier. Przeczyta lem na angielsko języcznym forum, że np z samsunga 64gb odpala bez problemu tylko zastanawia mnie czy czyta np każda karte 64gb. Poleccie ewentualnie jakąś dobrą karte 64gb. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Wii U jest złamane? dobrze wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yoshiharu 0 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Rayos już od 4 lat, tylko na polskich stronach trudno znaleźć informacje o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Nintendon't - można nawet odpalać gry z GC z tego co czytałem, ale chyba wtedy przekreśla się możliwość grania online. http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=927094 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Rayos już od 4 lat, tylko na polskich stronach trudno znaleźć informacje o tym. Ok nigdy nie interesowałem się łamaniem konsol, może dlatego nie słyszałem. thx za info marcheweczko Cytuj Odnośnik do komentarza
Yoshiharu 0 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Na razie odpalam gry z wii u tylko że mam karte 8 gb i wieksze gry w stylu Bayonetty 2 nie wchodzą a do tego jedna gra nagrywa mi si e 30 minut co jest lekkim przegięciem. Stąd moje pytanie o wiekszą karte i jej kompatybilność. Gry z wii też można ale jeszcze nie sprawdzałem, bo do każdej gry trzeba mieć id. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) Mam 14 zł na starej konsoli. System transfer tez mi je przeniesie? : D Czy muszę do parów pisać i znowu się z nimi bawic? To samo z gierkami - przeniosę je na nowa konsolę, ale jak skasuje to koniec? Nie moge ich sciagnac na nowo na nowej konsoli? Przechodzi równiez konto? Czy tez musze pisac, żeby mi te japońskie fujary oddały gry na nowe konto? Edytowane 30 Września 2016 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Kurde,,sam nie wiedzialem,,ze wiu u przerobili. Posiedzialem godz na necie i widze, ze to najprostrza przerobka ever. Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Pytanie łodemnie ^_^ : czy we wszystkie gry da się grać przy użyciu tylko i wyłącznie pro controllera czy tylko wybrane?Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Pytanie łodemnie ^_^ : czy we wszystkie gry da się grać przy użyciu tylko i wyłącznie pro controllera czy tylko wybrane? Dzięki za odpowiedź. Jakieś 5 sekund w google, ale ok. Nie wszystkie gry obsługują, tutaj jest lista gier, w których w ogóle działa Pro Controller: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Wii_U_games_that_use_the_Wii_U_Pro_Controller Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Panowie, stała się mała tragedia... wycyckali mnie z preordera Switcha (10 sztuk, ja 11 na liście...) i pozostał mi wielki niedosyt, bo strasznie napaliłem się na Nintendo po latach grania na Playstation. W związku z tym żeby sobie jakoś oslłodzić rozpacz rozważam kupno Wii U. Mam parę nurtujących mnie pytań: - jaki jest zasięg padleta? Chodzi mi o granie w łóżku, które mam ze dwa metry nad tv (antresola). Dostępu nie blokowałaby żadna ściana, jedynie dosyć licha podłoga powyżej - wystarczy? - czy są jakieś sztosy na tą konsolę, których nie ogram na samym padlecie? - w jakie dodatkowe akcesoria powinienem się zaopatrzyć na starcie ewentualnie w niedalekiej przyszłości? - jakie konsole są we wstecznej kompatybilności? Ale tylko legalnie, przeróbki trochę chyba dodały urządzeń i sam już nie jestem pewien. - na liście jest chyba NDS, jak rozwiązano kwestię dwóch ekranów? Edytowane 3 Marca 2017 przez dawdi17 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Polecałbym jednak zapolować gdzie indziej, ale większości gier z Wii U nie można ograć gdzie indziej, a i jest to idealna konsola do legalnego grania w klasyki z poprzednich konsol Ninny. Więc tak: - jaki jest zasięg padleta? Chodzi mi o granie w łóżku, które mam ze dwa metry nad tv (antresola). Dostępu nie blokowałaby żadna ściana, jedynie dosyć licha podłoga powyżej - wystarczy? U mnie potrafi nie działać w tym samym pokoju, gdy drogę blokuje stół. Po wyjściu z pokoju nie działa w ogóle. - czy są jakieś sztosy na tą konsolę, których nie ogram na samym padlecie? Splatoon (mapa konieczna do gry jest na tablecie, a rozgrywka na TV). Wielkość czcionki w Xenoblade Chronicles X podczas grania na tablecie jest maciupka. - w jakie dodatkowe akcesoria powinienem się zaopatrzyć na starcie ewentualnie w niedalekiej przyszłości? Wii U Pro Controller (nie można jednak podłączyć do niego słuchawek), Wii Remote do grania w gry z Wii. Ja nic innego nie mam. Nie wiem, czy jest w ogóle coś innego xd - jakie konsole są we wstecznej kompatybilności? Ale tylko legalnie, przeróbki trochę chyba dodały urządzeń i sam już nie jestem pewien. NES, SNES, Nintendo 64, Wii, GBA, DS, jest też kilka gier z TurboGrafx-16. Pełna lista tutaj: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Virtual_Console_games_for_Wii_U_(PAL_region) - na liście jest chyba NDS, jak rozwiązano kwestię dwóch ekranów? Jeden ekran pod drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Ok, kiepski zasięg raczej przekreśla zakup, Switch miał być dla mnie konsolą "łóżkową", pod tv mam już pleja. No nic, trzeba zaczekać na drugi rzut konsol. Swoją drogą niezła jazda, tydzień przed premierą już nie dało się dostać Switcha nigdzie w Holandii. Przy składaniu preoreda babeczka za ladą "gwarantowała", że spokojnie będzie konsola na mnie czekać... J*bane wiatraki... Dzięki za szybką odpowiedź ;) Edytowane 3 Marca 2017 przez dawdi17 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 - jaki jest zasięg padleta? Chodzi mi o granie w łóżku, które mam ze dwa metry nad tv (antresola). Dostępu nie blokowałaby żadna ściana, jedynie dosyć licha podłoga powyżej - wystarczy? U mnie potrafi nie działać w tym samym pokoju, gdy drogę blokuje stół. Po wyjściu z pokoju nie działa w ogóle. Nie chcę zbytnio bronić WiiU i obiektywnie rzecz biorąc krótkiego zasięgu działania, ale np. u mnie działa bezproblemowo nawet, gdy wyjdę z padletem do kuchni. Co prawda od pokoju oddziela ją tylko gipsowa ściana (8cm), a TV i konsola są ustawione właśnie na tej ścianie. W pokoju z TV żadnych problem nie mam. Myślę, że w przypadku kolegi dawdi17 powinno zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ma ktoś wiiu z usa? Jak rozwiązana jest sprawa napięcia? Jeden pisze że konwenter, drugi że zasilacz od pal'owych konsol, trzeci że wystarczy przelotka na wtyczkę bo zasilacz od ntsc wiiu ma zakres 110-220w Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ma ktoś wiiu z usa? Jak rozwiązana jest sprawa napięcia? Jeden pisze że konwenter, drugi że zasilacz od pal'owych konsol, trzeci że wystarczy przelotka na wtyczkę bo zasilacz od ntsc wiiu ma zakres 110-220w Wszystkie 3 opcje zadziałają, najtańsza będzie przejściówka do wtyczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Dzięki, o taką odp. mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Dopiero dziś dorwałem się do pro controllera. Czy to normalne, że w momencie w którym go używam i chcąc zaoszczędzić baterię w gamepadzie, wyłączam w nim ekran i wtedy ikonka baterii zaczyna przygasać i zapalać się na niebiesko? WTF? Po to kupiłem pro controller, by nie męczyć gamepada, a ten i tak żre baterię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 calkiem normalne, padleta nie da sie calkowicie wylaczyc, nawet jak uzywasz pro controllera Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Trochę słabo. Znalazłem prowizoryczne rozwiązanie. Można całkowicie wyłączyć gamepada w menu synchronizacji. Konsola zostaje włączona, tak samo pro controller i wtedy sterowanie konsolą przerzucamy na pro. Nie wiem jak będzie po ponownym włączeniu konsoli, czy przypadkiem nie będzie trzeba parować ponownie, żeby zadziałał. Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Zawsze możesz wyciągnąć baterie z Gamepada. To tylko dwie śrubki i odczepienie badziewnego kabelka a gdy wkładałem tam większą baterię to żadnej plomby nei uświadczyłem. Wtedy tak jak opisałeś podpinasz Pro Controllera lub już z synchronizowanym uruchamiasz konsolę (ew. Wiilotem). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi