Opublikowano 25 kwietnia 201410 l Czas na mnie ... W tamtym roku ps vita - średni zakup (ale dla gier z psp było warto) 3ds - najlepszy przenośniak ever Już przegrałem ponad 400 h w gry z ds'a i 3ds'a ps4 - meh .... nie licząc 3 gier i okazyjnych meczyków w fife i cod ghost W tym Wii U Na obniżkę za bardzo nie liczę ale czekam na bundla z mario kart w polskich sklepach (internetowych) i biorę . No i na wypłatę do 10 maja muszę poczekać Tutaj moje pytanie: Kupuję czarną 32 gb premium i co potrzebuję aby się bawić we wszystkie gry z wii i wii u bez stresu. Z tego co sam wyczytałem to oddzielnie musze dokupić: sensor bar wii remote plus gruche pro controler Czy to wszystko ? czy są jeszcze jakieś rzeczy które muszę umieścić w budżecie? Co do gier to jestem fanem jrpg, gier akcji i platformerów. Nie podobała mi się zelda ocarine of time ale kiedyś miałem chwilkę wii i przeszedłem twilligh princess z przyjemnością. Jakie gry mi polecacie z Wii i Wii u. Poza oczywistym mario 3d world i donkey kong (gram teraz w donkey konga 3d na 3ds i po prostu super gra ) Dobre pytanie, wlasnie tez sie zastanawiam nad dodatkowymi akcesoriami do konsoli w wersji czarnej 32 GB jest już sensor bar
Opublikowano 26 kwietnia 201410 l Czarne sie nie rysuja bo niby dlaczego - chyba, ze ktos cos kladzie na konsoli, jak juz to na czarnej konsoli i GamePadzie widac "paluchy" i odciski. Co do bialych to zolkna analogi i przyciski - spusty. Konsola rysuje sie latwo, mi sie porysowala od przetarcia kurzu.
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l zastanawiam się, czy jest szansa, aby Nintendo sprzedawało Wii U bez tableta. powiem szczerze, że korci mnie ta konsola i z chęcią kupiłbym, ale cena mnie trochę odstrasza. ostatnie wielkie gry od Nintendo nie wykorzystują możliwości drugiego ekranu. sądzicie, że to jakiś sygnał i możemy się na E3 spodziewać ogłoszenia cięcia ceny i zestawów z pro kontrolerem ? Sent from my iPad using Tapatalk
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l Newermajnd, zapomniałem, że padlet i tak jest w wielu grach opcjonalny. Edytowane 27 kwietnia 201410 l przez DonSterydo
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l Dokładnie. Te minigierki gdzie trzeba się obracać wraz z padletem żeby widzieć gdzie iść są genialne. Bankowo będzie tańsza wersja, pewnie wytną kompatybilność z Wii, internet i takie tam, ale padlet zostanie. Jego przecież też mogą "potanieć"
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l Jak wytną kompatybilność z Wii to odpadnie jeden z największych atutów WiiU Tak na marginesie to konsola już jest tania, bo taki bundle z MK8 w USA chyba stoi po 250$, co daje nam 200$ za samą konsolę, problem z cenami jest taki, że w EU jest super przelicznik 1:1, który sprawia, że w Europie konsola jest o jakieś 30-40% droższa. Trzeba powiedzieć jasno, nie każda konsola N może sprzedawać się w niebotycznych ilościach i nawet cięcia ceny nic nie dadzą. N i tak ma dobrą passę, na ostatnie 5 konsol, 3 okazały się dużym sukcesem.
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l Gdzie takie minigierki są ? Sent from my iPhone using Tapatalk Np. W 3D World, dmuchasz do ekranu albo przesuwasz przedmioty na tablecie.
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l no tak. Mario posiada wsparcie. ja myślałem o Donkey Kongu i Mario Kart. co prawda ten drugi jeszcze nie wyszedł, ale jakoś nie mówi się o sensownym wykorzystaniu drugiego ekranu... or am I missing something ? Sent from my iPad using Tapatalk
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l W grach takich jak Mario Kart raczej będzie ciężko, to super dynamiczna gra i czasu na jakieś zabawy z tabletem zwyczajnie nie ma.
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l Co do drugiego ekranu to mogli by zapowiedzieć NMH 3 tam to dopiero mogli by go wykorzystać Edytowane 27 kwietnia 201410 l przez Karas
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l Nie przeszkadza mi specjalnie brak wykorzystania 2 ekranu w każdej grze. Fajnie ze nie wciskaja tego na sile, powinni jednak wprowadzic mozliwosc wylaczenia padleta ;-). w zeldzie jest super wykorzystany i wlasnie do takich gier powinno sie tego używać. Zresztą od zawszs mowili, ze to bardziej zastepstwo tv.
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l W grach takich jak Mario Kart raczej będzie ciężko, to super dynamiczna gra i czasu na jakieś zabawy z tabletem zwyczajnie nie ma.no to jest jasne. ja tu widzę raczej jakiś asymetryczny co-op/multi. Sent from my iPad using Tapatalk
Opublikowano 27 kwietnia 201410 l A mi jednak trochę to przeszkadza bo można go z głową wykorzystać w większości gierek na WiiU a tym czasem samo Big N sprowadza go do poziomu nie użytku lub raptem kopiowania obrazu z dużego ekranu. Jak ma tak dalej być to niech dadzą opcje wyłączenia go a nie nie dość że jego atrybuty nie są wykorzystywane to jeszcze musi być aktywny podczas korzystania z pro controlera
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l Konsola rysuje sie latwo, mi sie porysowala od przetarcia kurzu. Sama sie nie rysuje. Uzywaj w miare czystej sciereczki, jesli przed przetarciem byly na niej jakies brudy to sam sobie jestes winien. Edytowane 28 kwietnia 201410 l przez saptis
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l Wiadomo ze sama sie nie porysuje, ale tu material jest na to bardzo podatny. Pierwsza ps3 nie miala rys, a specjalnie o nia nie dbalem. Wii U przetarlem pierszy raz i rysy, potem paluchy odbite przez syna chciałem zetrzeć i rysy. Tak Wii u latwo sie rysuje.
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l Dokladnie, ja nowa mikrofibra przetarlem nowa konsole z palcow i oczywiscie rysy (pod swiatlo).
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Wiadomo kiedy polski dystrybutor zacznie normalnie działać. Mam na myśli jakąkolwiek reklamę sprzętu, standy z możliwością grania, możliwość kupna sprzętu, gier i akcesoriów w większych sklepach takich jak media markt ? Przecież za czasów pegazusa wszyscy byli podjarania grami nintendo, gdyby to dobrze wykorzystać firma osiągneła by ogromny sukces w naszym kraju.
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Wiadomo kiedy polski dystrybutor zacznie normalnie działać. Mam na myśli jakąkolwiek reklamę sprzętu, standy z możliwością grania, możliwość kupna sprzętu, gier i akcesoriów w większych sklepach takich jak media markt ? Przecież za czasów pegazusa wszyscy byli podjarania grami nintendo, gdyby to dobrze wykorzystać firma osiągneła by ogromny sukces w naszym kraju. Nie, to się nie stanie. Ile razy musimy przeżywać rozczarowanie nowym dystrybutorem Nintendo by w końcu się nauczyć? Bywały już huczniejsze wejścia na polski rynek i zawsze kończyło się tak samo. Moim zdaniem Wii mogłoby być niezłym sukcesem w Polsce parę lat temu, tylko gdyby pojawiły się reklamy pokazujące specjalność tej maszynki. Teraz już za późno. Nie ma ratunku.
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Gdzieś DonSterydo chyba pisał o cenach gier w Polsce na wiiu na poziomie 169zł. Mógłbyś coś więcej powiedzieć ? Wiadomo kiedy w ogóle jakkolwiek do sprzedaży w Polsce wejdą produkty Nintendo, bo na razie to są tylko sklepy sprowadzające konsole i gry zza granicy ;/
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l To nie jest takie proste jak sie wydaje, zwlaszcza dla takiej malej firmy jak ci czesi. Np. pewnie wiekszosc ludzi nie wie, ale zeby w ogole moc sprzedawac swoje produkty w takim saturnie trzeba zaplacic 6 tys pln (razy zalozmy 50 sklepow = 300 000pln). Do tego haracze za banery, plakaty, ekspozycje... To samo w innych sieciach. To sie po prostu nie oplaca. Dlatego np w media markt z akcesorii 90% rzeczy jest z HAMA, niemieckich ziomusiow media markt.
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Wiadomo, zalezy jaki budżet mają. Jakby komuś udało się jednak wprowadzić markę na dobre to miałby spore zyski przez następne lata. Niestety pewnie się to nigdy nie stanie, ehh ;(
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l W Szczecinie Menago.pl miało z dystrybutorem przeprowadzić huczną premierę Mario Kart w jednym z centrów handlowych, ze standami itp. ale niestety przez ich planowaną zmianę lokalu i przeprowadzkę odpuścili z pomysłem. Ale może podobne eventy będą gdzieś w Polsce.
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Największym problemem Nintendo jest to, że Janusze nawet nie ogarniają, że ich konsole istnieją. Standy w centrach handlowych, banery i plakaty + sprzedaż w dosyć normalnych sklepach, a nie tylko tych specjalizujących się w grach to pierwszy krok, jaki powinni zrobić, jeśli mają jakikolwiek budżet, który pozwoliłby umożliwić zmianę sytuacji Nintendo w Polsce.
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Obojętnie co sie stanie, to Nintendo nie ma szans u nas, bo za mało "dorosłych" gier i ogolnie dużo osób jest zakompleksionych i granie w kolorowe gierki Nintendo jest dla retardów Pamietam jak kiedyś za czasów Gamecuba Krakowski Świat Nintendo chciał zrobić rewolucje jednak skończyło sie na rozwiązaniu firmy:)