grzybiarz 10 289 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Tony Hawk, wyszedł w 1999 roku, Silent Hill podobnie - 17 lat temu. No to raczej już nie taka nowość. Chyba wolę POWSPOMINAĆ takie retro, niż czytać o Zx Spectrum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 a kupie, czemu nie, CDA tez dawno nie czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Tony Hawk, wyszedł w 1999 roku, Silent Hill podobnie - 17 lat temu. No to raczej już nie taka nowość. Chyba wolę POWSPOMINAĆ takie retro, niż czytać o Zx Spectrum. SH2 w 2001. Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Jakoś nie jestem przekonany. Poczekam na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Ja chetnie odkupie retro za 1zl jesli ktos kupuje cda Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Mejm: Kurczę 15 lat temu, były fajne czasy. Ja wiem, że magazyn zwie się "retro", to czyli najlepiej jakby pisał o 8/16 bitowych grach z lat '80-tych. Jednak dla mnie "retro", to gry stare. Nawet moje wrażenia z odpalenia pierwszego Uncharted w 2008, to już jest "retro". Roger kiedyś fajnie opisywał "to było grane", opisał Dead Space'a, tak, że ponownie miałem ochotę zagrać w gierkę. I nawet o takich "świeżych" grach bym poczytał, bo pikselowe czytanie o gierkach z Amstrada, mi nie odpowiada - zbyt odległe czasy. Zresztą cała ta nostalgia działa dobrze, jeśli my osobiście posiadaliśmy dany sprzęt (a swoje sprzęty mam wymienione w sygnaturze i nie ma tam żadnych starych komputerów). Edytowane 13 Października 2016 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Te retro to bedzie miesiecznik? Chce to kupowac bez cd action. Co to za (pipi)owy system wydawania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 w cenie zwykłego piśmidła dostajesz 2 pisemka + jakieś gierki, imo dobry deal. chociaż faktycznie po[winni wydawać tego retro osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Wczoraj kupiłem pierwszy raz Pixela. Przeczytałem kilka artykułów i wygląda mi na całkiem solidne pismo. Nie zauważyłem tam ocen gier super sprawa. Oceniać cyframi gry to porażka. Zamówie chyba prenumerate. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Jako prenumerator dostaniesz pismo z 5 dni wcześniej, niż premiera kioskowa (wysyłają priorytetowo), a czasem się trafią jakieś crapowate pełniaki na Steam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Retro+CDA lepszy deal niż prenumerata szmatławca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Butt, Insane cie ugryzl? @grzybiarz no ja tez juz mam dosc retro zx spectrum. Ale SH2, kiedy niedawno byl remaster na ps3 to dla mnie osobiscie nie jest retro. Co innego lata 90, tyle dobrego stuffu tam jest, ze im na rok miesiecznika wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) O tym, że CDA kupowało się dla pełniaków, słucham już od czasów gimnazjum (a mam prawie trzydziechę). Teraz mało kto kupuje pismo dla pełniaków, w dobie kluczy steamowych po śmiesznych cenach. A mimo to, pismo się sprzedaje i jest 20 lat na rynku. A jakieś bączki z forum psx extreme twierdzą, że to pismo jest gów.nem. No nie wiem, co tak słabo. Kupiłeś Ty ostatnio numer CDA, czy dla beki tak piszesz? Nie bronię tu CDA, ale chcę byście popatrzyli na to pisemko obiektywnie. Przy premierze magazynu Retro, nadarzy się okazja do zakupu CDA - pewnie o taki zabieg im chodziło, by przekonać te wszystkie marudy do CDA:) Edytowane 13 Października 2016 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Przy premierze magazynu Retro, nadarzy się okazja do zakupu CDA - pewnie o taki zabieg im chodziło, by przekonać te wszystkie marudy do CDA:) bardziej chodzi o to by czytelnikow CDA przekonac do RETRO Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Ja ostatnio próbowałem się przekonać do CDA po raz 4? 5? W każdym razie nie podobają mi się ani teksty pisemka ani layout. Za gówniaka kupowałem regularnie co miesiąc. Teraz gdy prawie 3 dychy na karku zupełnie pismo mi nie leży. Pełniaki nigdy nie były dla mnie motorkiem zachęcającym do zakupu. Podobnie jak gry w abonamencie PS+ na Playstation. Edytowane 13 Października 2016 przez ireniqs 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) O kurde, prawie laptop mi z kolan spadł. Nie no, retro jak się patrzy. Kolejne typowo blachowe "retro". Jak już tak bardzo chcą być retro i wrzucają tam gry z końca lat 90 i początku wieku, to może daliby coś stricte konsolowego? W drugim numerze będzie retro z lat 2005-2009? Tak po prawdzie to nie spodziewałem się po tym wydawnictwie niczego lepszego. Edytowane 13 Października 2016 przez marcinwks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 O tym, że CDA kupowało się dla pełniaków, słucham już od czasów gimnazjum (a mam prawie trzydziechę). Teraz mało kto kupuje pismo dla pełniaków, w dobie kluczy steamowych po śmiesznych cenach. A mimo to, pismo się sprzedaje i jest 20 lat na rynku. A jakieś bączki z forum psx extreme twierdzą, że to pismo jest gów.nem. No nie wiem, co tak słabo. Kupiłeś Ty ostatnio numer CDA, czy dla beki tak piszesz? Nie bronię tu CDA, ale chcę byście popatrzyli na to pisemko obiektywnie. Przy premierze magazynu Retro, nadarzy się okazja do zakupu CDA - pewnie o taki zabieg im chodziło, by przekonać te wszystkie marudy do CDA:) Oj Grzybi, masz ty poczucie humoru, lepszy stand-uper niz Ogór. Jak by nie hejtował CDA wcześniej to bym się nabrał. Nie dają gierek z retro konsol, bo.... nie muszą? Nie chcą? Nie potrzebują? Nikt im za to nie płaci? Pewnie jest kilka powodów, żeby nie wydawać "nic lepszego" (czyt. coś o konsolowych gierkach). Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Kupiłem sobie dzisiaj urodzinowy Komputer Świat, bo jubileusz, bo 3x dvd:) Ale... wziąłem też mamuśce Świat Kobiety - cena 2,50 150 stron. Wow, szkoda że pisma o gierkach tyle nie kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Jak by schodziły w takich nakładach jak te bzdety dla bab to pewnie by się dało zbić coś z ceny za gazetki o gierkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Wyszlo, ze to bedzie glownie PieCowe retro? Nie, dziekuje. Historie malych ludzikow i kisielu na monitorach crt mnie nie interesuja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Jak swoją gębą firmuje to najgorszy redaktor Neo-Plusa w historii, to nie ma się co dziwić, że tej kasy nie zbierze :potter: Nie mówiąc o tym, że ludzie po cyrku ze zbiórką na SS już nie są tacy chętni, by szastać kasą.Poznałem Miela podczas jednego z Xbox funday. Od tamtej pory przestałem czytac/kupować N+. Teraz czytam o jego bezcennych kontaktach to na twarzy maluje mi się uśmiech politowania. Pamiętam jak na xbfd będąc w domku z innymi cielakami z forum neo gdy jeszcze tam się udzielalem słuchałem bajeczki miela o jego insiderach w Sony jak to w grudniu na ps3 wyjdzie gt5 (a był bodajże koniec sierpnia i ZERO trailerow na necie a tu Mielu mówi że giera za 3 miechy wychodzi. LOL.) I w PL bundle z konsola będą o 4 stówki taniej niż na świecie (gołe ps3 wtedy kosztowało chyba 1699 zł a wg Miela ps3bundle z gt5 miało być za 1299 zł - "tylko nikomu nie mowcie"). No śmiech na sali a ludziki z forum wpatrzone w gościa niczym babcie w fote Rydzyka. Wyszedłem spalić lolka z kumplem bo się nie dało słuchać. A teraz jeszcze ich wspierać. Masakra. Edytowane 17 Października 2016 przez Mani Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ale ja mówię o Gonzo, czy jak mu tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 W sumie to on też chyba był tylko mało się odzywał ^_^ zdecydowanie piwko lepiej smakowało w towarzystwie kosa. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 No i kupiłem tego CDA z RETRO. Radzę się Wam śpieszyć, bo u mnie w kiosku już nie było, a w Polo Markecie został jeden egzemplarz, który właśnie rozfoliowuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Napisz później czy to cokolwiek warte. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi