Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Featured Replies

Opublikowano

Grzybiarz, ale kto ci każe wszystko kupować? Przecież na pewno nie kupiłeś CDA o serialach ani wydania o horrorach. Przezywasz jak świnia grzmot.

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Wyświetleń 405,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Porządkami tego nie nazwę, bo zaraz większość z powrotem wyląduje w szafie, ale wspomnienia z dzieciństwa obudziły się we mnie dość mocno. Część pism sobie zachowam, ale Secret Service czy Bajtki musz

• Marzy mi się zrobienie konkurencji dla PSX Extreme:   Tak wziąć te posty i wkleić w "pismo", zrobić 100 stron, przecież to byłby hit (dla forumowiczy na pewno). A dział "właśnie ukończ

• Odwiedzając rodziców postanowiłem posegregować moje stare magazyny: wiele Playów, trochę CD-Action, jeden egzemplarz Neo i Neo+... oczywiście szmatławca najwięcej. Gdzieś poginęły mi Mangazyny i Game

Opublikowano

To wydanie o horrorach i to jeszcze filmowych to tak z dupy. Odświeżają Retro, a 3 rok nie potrafią przejść na kwartalnik. Samo cda to też już padaka, przeglądnąłem nowe i nie ma tam nic, za co bym dał te 35zł. Ale widać ktoś to kupuje, skoro 4 rok na tym jadą.

Polecam komentarze z 2022, jak wieszczono im tutaj szybki upadek, po zmianie na kwartalnik.

Ciekawe ile znowu byków narobią w tych specialach.

Opublikowano
13 godzin temu, Danny85 napisał(a):

Grzybiarz, ale kto ci każe wszystko kupować? Przecież na pewno nie kupiłeś CDA o serialach ani wydania o horrorach. Przezywasz jak świnia grzmot.

Ale tu nie chodzi o to czy ja mam to kupić czy nie, tylko zrobili kwartalnik z cda (bo niby tak sprzedaż spadła), a wydają kilka różnych innych pism. I to jeszcze numer poświęcony konsolom, co zapoczątkowało PE. Oni mieli numery poświęcone danym seriom, a my konsolom. A kupię pewnie tylko to retro.

Opublikowano

I dobrze że tak robią. Wiedza że cd action już kupuje garstka ludzi kasę mogę mieć tylko na starych jak ty czy ja co kupią retro albo wydanie specjalne.

Opublikowano

Kupił może ktoś "Gry które należy znać" od CD-Action ? Jak poziom merytoryki, warto?

P.S Dostałem info,że kompedium PSX ze zrzutki będzie wysyłane najwcześniej pod koniec pażdziernika.

Opublikowano

Skusiłem sie w końcu na Seriale od CDA, bo lubię... seriale. :D I Walkiewicza w sumie tez, a on tam jest redaktorem prowadzącym. 40 zeta za 180 stron, papier raczej z tych słabszych, nietanio, ale do przeżycia.

To wydanie to w wiekszosci takie kompendium najważniejszych seriali, ktorym poświęcono 1 lub 2 strony tekstu, poprzetykane bardziej przekrojową publicystyką i wywiadami, ktorej jak na moje oko mogłoby byc wiecej.

Póki co dopiero czesc za mną, ale dosc to nierówne jest... niektore teksty całkiem spoko, w miare pogłębione i ciekawe, analityczne, ale z kolei sa tez takie bardzo po lebkach i bez większej wartości. Sporo znalazłem literówek czy różnych mniejszych baboli, jakby korekty zabrakło, aż sie przypominają niektore specjale ze stajni Extrima. ;) Na przykład imie bohatera 1670 to nie Paweł, ale Jan Paweł, a zdarzaja sie tez takie dziwnosci jak tekst o The Office, w ktorym w skrocie przedstawia sie prawie wszystkich bohaterow, a nie ma ani slowa o... Jimie.

Ogólnie to oczekiwania mialem większe, ale jeszcze sporo lektury przede mną, wiec moze wrażenie sie poprawi.

Opublikowano
W dniu 16.09.2025 o 22:22, czapa napisał(a):

A no właśnie Łapusz nie dosłał tych kartonowych Amig a już przecież były wydrukowane xd

E tam, przecież dał chyba pliki do samodzielnego wydrukowania, żeby można było sobie samemu to zrobić.

Opublikowano

O co chodzi z tymi amigami i łapuszem? Dużo osób pisze że to jakiś wał, ale nie wiem o co biega. Czy może ktoś streścić całą aferę?

Edytowane przez Danny85

Opublikowano

W sumie za czasów Saturna chciałem zareklamować swój sklepik u niego i powiedział: to weź prenumeratę i będzie git. Wziąłem prenumeratę premium i nie było git, bo reklamy ostatecznie nie było!

A pisaliśmy maile „tak, ta grafiką będzie dobra, wymiary pasują, akceptuję”. [

Później premiera magazynu, szybko rozrywam folię, wertuję, a tu chuj. A chciałem mieć pamiątkę na koniec, czułem wtedy że biznes pada i trza spierdzielac.

Opublikowano

Ale cię zrobił 🤣 kasa musi się zgadzać, a czy będzie tam twoja reklama? Kogo to obchodzi!

Pewnie po pijaku to z tobą uzgadniał a później wytrzeźwiał i zapomniał.

Opublikowano

Teraz sobie przypomniało, że w 2003 wyszlo pismo o nazwie Virus i kosztowsło 1,99 PLN

https://star-wars.pl/News/3996,VIRUS_o_grach_Star_Wars.html

Opublikowano

Było, miałem któryś numer, nie wiem czy do teraz gdzieś nie leży. Ale mam wrażenie, że ten mój jakiś czerwony bardziej był z okładki.

Opublikowano

Pamiętam to pisemko, to było tanie, początkowo na bardzo kiepskim papierze (dlatego nie mam w kolekcji pierwszych numerów) i ogólnie to był taki gierkowy Fakt. Szybko przejrzeć gdzieś w pociągu czy busie. Ciekawe że początkowo to wychodziło jako wydanie specjalne CD-Action. Potem przejął to Click, poprawił się papier i chyba wzrosła cena. Ostał mi się jeden numer z 2005, właśnie czerwona okładka i żołnierze z First to Fight.

Ogólnie nie tęsknie za Virusem. Najbardziej mi brakuje Neo Plusa i PlayBoxa. Fajne też było Gramy! No i Click! Konsole z początków 6 generacji, ale też szybko padło.

Opublikowano

Przeglądam CD-Action z Cronosem na okładce i zastanawia mnie kto wpada na taki kiepski dobór kolorystyki. Artykuł o THPS2, czarna czcionka na ciemnoniebieskim tle. No kurde! Musze czytać to w kiblu przy lepszym świetle bo inaczej stracę wzrok.

Opublikowano
  • Autor

Z tego co czytam na forumku i różnych facebookowych grupach, chyba tylko mnie nie podobało się N+ w ostatnich latach, za bardzo starali się upodobnić do PE (Tragiczne komiksy) masa kiepskich nowych redaktorów bez żadnego stylu.

Opublikowano

Nie wiem czy wiecie ale kilka lat temu na youtubie zapoczątkował kanał z recenzjami z pierwszych numerów NEO Plus. Podaję adres https://youtube.com/@neopurasu?si=Nj4lp0hLVyk6o2Xv

I myslalem że to początek jakiejś promocji i wyjdą reedycje Neo Plusa, ale chyba nic z tego póki co.

Ja swoją kolekcję N+ sprzedałem kilka lat temu, a miałem większość numerów. Kasa mi była potrzebna.

Trochę szkoda, no ale trudno. Nie mozna mieć wszystkiego. Na szczęście mam komplety innych czasopism growych.

Edytowane przez Axelio