Opublikowano 1 października 20251 paź Grzybiarz, ale kto ci każe wszystko kupować? Przecież na pewno nie kupiłeś CDA o serialach ani wydania o horrorach. Przezywasz jak świnia grzmot.
Opublikowano 2 października 20252 paź To wydanie o horrorach i to jeszcze filmowych to tak z dupy. Odświeżają Retro, a 3 rok nie potrafią przejść na kwartalnik. Samo cda to też już padaka, przeglądnąłem nowe i nie ma tam nic, za co bym dał te 35zł. Ale widać ktoś to kupuje, skoro 4 rok na tym jadą.Polecam komentarze z 2022, jak wieszczono im tutaj szybki upadek, po zmianie na kwartalnik.Ciekawe ile znowu byków narobią w tych specialach.
Opublikowano 2 października 20252 paź 13 godzin temu, Danny85 napisał(a):Grzybiarz, ale kto ci każe wszystko kupować? Przecież na pewno nie kupiłeś CDA o serialach ani wydania o horrorach. Przezywasz jak świnia grzmot.Ale tu nie chodzi o to czy ja mam to kupić czy nie, tylko zrobili kwartalnik z cda (bo niby tak sprzedaż spadła), a wydają kilka różnych innych pism. I to jeszcze numer poświęcony konsolom, co zapoczątkowało PE. Oni mieli numery poświęcone danym seriom, a my konsolom. A kupię pewnie tylko to retro.
Opublikowano 2 października 20252 paź I dobrze że tak robią. Wiedza że cd action już kupuje garstka ludzi kasę mogę mieć tylko na starych jak ty czy ja co kupią retro albo wydanie specjalne.
Opublikowano 2 października 20252 paź Kupił może ktoś "Gry które należy znać" od CD-Action ? Jak poziom merytoryki, warto?P.S Dostałem info,że kompedium PSX ze zrzutki będzie wysyłane najwcześniej pod koniec pażdziernika.
Opublikowano 2 października 20252 paź Skusiłem sie w końcu na Seriale od CDA, bo lubię... seriale. :D I Walkiewicza w sumie tez, a on tam jest redaktorem prowadzącym. 40 zeta za 180 stron, papier raczej z tych słabszych, nietanio, ale do przeżycia.To wydanie to w wiekszosci takie kompendium najważniejszych seriali, ktorym poświęcono 1 lub 2 strony tekstu, poprzetykane bardziej przekrojową publicystyką i wywiadami, ktorej jak na moje oko mogłoby byc wiecej.Póki co dopiero czesc za mną, ale dosc to nierówne jest... niektore teksty całkiem spoko, w miare pogłębione i ciekawe, analityczne, ale z kolei sa tez takie bardzo po lebkach i bez większej wartości. Sporo znalazłem literówek czy różnych mniejszych baboli, jakby korekty zabrakło, aż sie przypominają niektore specjale ze stajni Extrima. ;) Na przykład imie bohatera 1670 to nie Paweł, ale Jan Paweł, a zdarzaja sie tez takie dziwnosci jak tekst o The Office, w ktorym w skrocie przedstawia sie prawie wszystkich bohaterow, a nie ma ani slowa o... Jimie. Ogólnie to oczekiwania mialem większe, ale jeszcze sporo lektury przede mną, wiec moze wrażenie sie poprawi.
Opublikowano 2 października 20252 paź W dniu 16.09.2025 o 22:22, czapa napisał(a):A no właśnie Łapusz nie dosłał tych kartonowych Amig a już przecież były wydrukowane xdE tam, przecież dał chyba pliki do samodzielnego wydrukowania, żeby można było sobie samemu to zrobić.
Opublikowano 2 października 20252 paź O co chodzi z tymi amigami i łapuszem? Dużo osób pisze że to jakiś wał, ale nie wiem o co biega. Czy może ktoś streścić całą aferę? Edytowane 2 października 20252 paź przez Danny85
Opublikowano 3 października 20253 paź W sumie za czasów Saturna chciałem zareklamować swój sklepik u niego i powiedział: to weź prenumeratę i będzie git. Wziąłem prenumeratę premium i nie było git, bo reklamy ostatecznie nie było!A pisaliśmy maile „tak, ta grafiką będzie dobra, wymiary pasują, akceptuję”. Później premiera magazynu, szybko rozrywam folię, wertuję, a tu chuj. A chciałem mieć pamiątkę na koniec, czułem wtedy że biznes pada i trza spierdzielac.
Opublikowano 3 października 20253 paź Ale cię zrobił 🤣 kasa musi się zgadzać, a czy będzie tam twoja reklama? Kogo to obchodzi!Pewnie po pijaku to z tobą uzgadniał a później wytrzeźwiał i zapomniał.
Opublikowano 5 października 20255 paź Teraz sobie przypomniało, że w 2003 wyszlo pismo o nazwie Virus i kosztowsło 1,99 PLNhttps://star-wars.pl/News/3996,VIRUS_o_grach_Star_Wars.html
Opublikowano 5 października 20255 paź Było, miałem któryś numer, nie wiem czy do teraz gdzieś nie leży. Ale mam wrażenie, że ten mój jakiś czerwony bardziej był z okładki.
Opublikowano 8 października 20258 paź Pamiętam to pisemko, to było tanie, początkowo na bardzo kiepskim papierze (dlatego nie mam w kolekcji pierwszych numerów) i ogólnie to był taki gierkowy Fakt. Szybko przejrzeć gdzieś w pociągu czy busie. Ciekawe że początkowo to wychodziło jako wydanie specjalne CD-Action. Potem przejął to Click, poprawił się papier i chyba wzrosła cena. Ostał mi się jeden numer z 2005, właśnie czerwona okładka i żołnierze z First to Fight.Ogólnie nie tęsknie za Virusem. Najbardziej mi brakuje Neo Plusa i PlayBoxa. Fajne też było Gramy! No i Click! Konsole z początków 6 generacji, ale też szybko padło.
Opublikowano 8 października 20258 paź Przeglądam CD-Action z Cronosem na okładce i zastanawia mnie kto wpada na taki kiepski dobór kolorystyki. Artykuł o THPS2, czarna czcionka na ciemnoniebieskim tle. No kurde! Musze czytać to w kiblu przy lepszym świetle bo inaczej stracę wzrok.
Opublikowano 9 października 20259 paź Autor Z tego co czytam na forumku i różnych facebookowych grupach, chyba tylko mnie nie podobało się N+ w ostatnich latach, za bardzo starali się upodobnić do PE (Tragiczne komiksy) masa kiepskich nowych redaktorów bez żadnego stylu.
Opublikowano 9 października 20259 paź Nie wiem czy wiecie ale kilka lat temu na youtubie zapoczątkował kanał z recenzjami z pierwszych numerów NEO Plus. Podaję adres https://youtube.com/@neopurasu?si=Nj4lp0hLVyk6o2XvI myslalem że to początek jakiejś promocji i wyjdą reedycje Neo Plusa, ale chyba nic z tego póki co.Ja swoją kolekcję N+ sprzedałem kilka lat temu, a miałem większość numerów. Kasa mi była potrzebna.Trochę szkoda, no ale trudno. Nie mozna mieć wszystkiego. Na szczęście mam komplety innych czasopism growych. Edytowane 9 października 20259 paź przez Axelio
Opublikowano 12 października 202512 paź W dniu 22.04.2024 o 16:15, Ukukuki napisał(a): Przez krótki czas ukazywał się też Man!ak gdzie tworzyli go ludzie powiązani z PSXE i był o wszystkich konsolach + PC. Nie tak jak dzisiejsze PSXE które dodaje tylko notkę ,że gra wychodzi na PC ale była masa zapowiedzi i newsów również na tą platformę. Styl recenzji był skopiowany z Famitsu co świetnie się sprawdzało a sama ocena końcowa była wystawiana ze średniej innych redaktorów. @Perez Ej nie. Było kilka ocen, nie było średniej.
Opublikowano 16 października 202516 paź Jest dobra promka na książki Kosahttps://allegro.pl/uzytkownik/SklepOpenBeta/ksiazki-7Ktoś coś poleca? Chce wziąć Kapitana Tsubase, ale coś bym dobrał do smarta. @MichAelis ty chyba pisałeś, że masz Mortal Kombat? Warto?Ewentualnie myślałem o panu z Nintendo
Opublikowano 16 października 202516 paź Residencikowa spoko jak lubisz serie, ale jakoś mocno się nie zagłębiałeś w powstawanie pierwszych gier
Opublikowano 16 października 202516 paź 5 minut temu, Pupcio napisał(a):Residencikowa spoko jak lubisz serie, ale jakoś mocno się nie zagłębiałeś w powstawanie pierwszych gierNie jest w promce, ale chyba najbardziej moje klimaty.
Opublikowano 16 października 202516 paź No jak dla mnie Residentowa jest słaba i krótka, mógł się gościu bardziej w to zagłębić. Tomb Raider jeszcze cieńsza aczkolwiek z niej coś się dowiedziałem. Polecam Masters of Doom, nie dość, że od nich tańszy to masz jakieś 4 razy więcej czytania. Jacked i Doomguy też solidne księgi, ale u mnie czekają jeszcze na półce na swoją kolej.
Opublikowano 16 października 202516 paź Ja polecam "Jacked", bo tylko ją z tego zbioru znam xD. Czyta się dobrze, no i w końcu dotyczy Rockstar i GTA (choć kończy się w okolicach 2011 roku).