Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwiezdne Wojny, Epizod 7: Przebudzenie Mocy

Featured Replies

Opublikowano

Przebudzenie Mocy czyli VII część Star Wars jest poczatkiem nowej SZESCIO częściowej sagi a nie trylogii. To tak dla przypomnienia.

Dlatego błędem byloby oddać całość w rece jednego reżysera.

Edytowane przez u55r

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 190,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Skisłem   

• nie no ja wiem, ze ogor sie lubi czepic jakies rzeczy i nonstop do niej przypier... ale to juz przegiecie.   NIKOGO NIE DZIWI OBECNOSC CZARNOSKOREGO W FILMIE.   NIKOMU TO RACZEJ NIE PRZESZKADZA.

• Jak się nad tym zastanowić, to rzeczywiście głupia. EPI Dwóch dziadów znajduje na pustyni chłopaka z wysokim stężeniem midigó.wna we krwi, więc zabierają go ze sobą, żeby szkolić na rycerza dżedaj

Opublikowano

gdzie tak jest napisane, ze to szescioczesciowa saga?

Opublikowano

Będzie jedna trylogia i 3 spin offy. A potem też coś pewnie wymyślą, bo Disney nie zabije kury znoszącej złote jajca.

Opublikowano

Jaka 6 czesciowa saga. Przez 6 lat co roku ma wychodzic film z Gwiezdnych Wojen, co 2 lata czesci trylogii przeplatane spin offami.

Opublikowano

Idę dziś ponownie między innymi z moją narzeczona. Nigdy nie oglądała gwiezdnych wojen i próbowałem jej wyjaśnić w skrócie. Przy części 4 wymiękłem. Idąc chronologia zdarzeń to strasznie głupia historia:)

Opublikowano

Tak samo jakbyś tłumaczył serię MGS, na szczęscie moja żona ogarneła oba tematy choć z pewnymi lukami i też wystawiła ocenę 8 SW. Cóż, ani nowego reżysera ani Disney'a nie winię za to bo widać, że się starali ale po obejrzeniu w kinie drugi raz (niegdyś zapewne na br) muszę stwierdzić, że film jest tylko albo aż dobry, nic poza tym. Puszczanie oczek fanom okej, ale nakreślanie nowej historii i odrębności samej części to żart, czasami miałem wrażenie, że jest to fanowski filmik z zacnymi efektami i powrotami starych bohaterów.

Ps. Żal też idzie w stronę OST, nie ma żadnego motywu, który kojarzy się tylko z tą częścią, a walki na miecze daleko z tyłu pojedynku Anakina z Obi:

http://youtu.be/k5XPxWx8dlM

Edytowane przez Wesker

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Jak się nad tym zastanowić, to rzeczywiście głupia.

EPI

Dwóch dziadów znajduje na pustyni chłopaka z wysokim stężeniem midigó.wna we krwi, więc zabierają go ze sobą, żeby szkolić na rycerza dżedaj (to tacy goście, co biegają z kolorowymi mieczykami i pilnują, żeby w galaktyce burdelu nie było). Jeden z dziadów niestety zj.ebał sprawę i dostał kosę od faceta w pełnym mejkapie na twarzy i rogami na głowie.

EPII

Chłopak wyrasta na pi.zdusia i zako(pipi)e się w jakiejś laseczce. Na koniec filmu osiemdziesięciolatek ucina mu dłoń.

EPIII

Pi.zdusiowi przyśniło się, że umiera mu dupencja, więc dołącza do tych złych i przystępuje do mordowania dzieci i rycerzy dżedaj. Dupencja jednak umiera (z powodu złamanego serca), ale wcześniej zdążyła wydać na świat bliźniaki - Luke'a i Leię. Pi.zdusiowi tym razem ucinają na koniec ręke i nogi. Wpada też do lawy, ale wychodzi z tego cało, bo zakładają mu garnek na głowę.

EPIV

18 lat później Luke łączy siły z byłym mistrzem pi.zdusia i lecą mu wpie.rdolić. Po pojedynku rodem z domu starców, były mistrz ginie, a Luke z nowymi koleżkami ucieka.

EPV

Luke szkoli się u gadającej żaby i próbuje dobrać się do majtek swojej siostry. Ostatecznie znowu przegrywa. Traci też dłoń i dowiaduje się, że ten w garnku to jego ojciec.

EPVI

Żeby pozbyć się w końcu tych złych, Luke ze swoimi ziomkami zatrudnia do walki gadające pluszaki. Pi.zdusiowi w garnku znowu coś odcinają, więc wk.urwia się, zabija swojego szefa i przechodzi na zasłużoną emeryturę. Dobro zwycięża, jest impreza, pojawiają się duchy zmarłych i ogólnie wszyscy są szczęśliwi. Ciąg dalszy nastąpi...

Ja to bym jakoś tak wytłumaczył.

Opublikowano

Niby głupia ale z drugiej strony seria MGS też jest głupia a jednak na swój sposób magiczna. Nowe Gwiezdne porównałbym niedosytem z MGSV. Sorki, że wtrącam serię Metala ale udzieliło mi się :P

Opublikowano

Ps. Żal też idzie w stronę OST, nie ma żadnego motywu, który kojarzy się tylko z tą częścią, a walki na miecze daleko z tyłu pojedynku Anakina z Obi:

http://youtu.be/k5XPxWx8dlM

Oj fakt, muzyka zrobiła swoje przy tej walce, świetnie wpasowała się w walkę mistrza z uczniem.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

a walki na miecze daleko z tyłu pojedynku Anakina z Obi:

Mhmmm

l50sp.gif

Opublikowano

walka anakina z obim > walka obiego z vaderem

ta druga walka wyglada jakby byla wyjeta z filmu 'dwoch zgryzliwych tetryków'

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

To teraz na chłodno, trafny tekst dotyczący EVII (po angielsku) :

http://www.bloombergview.com/articles/2015-12-29/-the-force-awakens-has-a-perfection-problem

w skrócie : o przesadzonej zayebistości Rey, "płaskości" niektórych bohaterów itd.

Polecam też sprawdzić ten filmik (autor to jakiś noname).

Teza mocno kontrowersyjna (samo postawienie siódemki poniżej prequeli pewnie dyskwalifikuje autora w oczach większości widzów, sam się z tym oczywiście nie zgadzam), ale jest tam kilka dobrych spostrzeżeń. Gość pod koniec trochę zbyt się wczuł w rozkminy astrofizyczne (co w przypadku SW jest po prostu bez sensu), ale poza tym ma dużo racji.

Opublikowano

jedyna poważna głupota VII epu to

zbudowanie pod nosem republiki i rebelii stacji bijącej na głowę rozmiarami stare gwiazdy śmierci, która w dodatku, będąc planetą nie była mobilna i zwyczajnie bezużyteczna po wyssaniu resztek energii słonecznej

Opublikowano

Sorry, ale ten typ w okolicach 6 minuty kompletnie się kompromituje.

Edytowane przez Hejas

Opublikowano

Mhmmm

l50sp.gif

Jak mnie wpienia dawanie wycinka, który nijak ma się do całej walki i takie stwierdzania. Obejrzyj minutę przed i po tej scenie chociażby a najlepiej całą, w hd, z muzyką podczas jej to zrozumiesz.

Opublikowano

Mhmmm

l50sp.gif

Jak mnie wpienia dawanie wycinka, który nijak ma się do całej walki i takie stwierdzania. Obejrzyj minutę przed i po tej scenie chociażby a najlepiej całą, w hd, z muzyką podczas jej to zrozumiesz.

Problem w tym, że ten wycinek idealnie podsumowuje wszystkie pojedynki w trylogii prequeli. Autystyczny balet z choreografią rodem z power rangers, gdzie w pierwszych 10 sekundach mają 30 okazji, żeby się nawzajem pozabijać, a w zamiast tego skaczą jak małpy i robią wokół siebie piruety. W dodatku tutaj, żeby podkreślić doniosłość sytuacji, cały czas podbijają współczynnik najbardziej absurdalnej miejscówki, w której może toczyć się walka na miecze świetlne. 

Opublikowano

jak ktoś krytykuje walki w prequelach to chyba nie ogladal walk w oryginalnej trylogii :D

Opublikowano

jak ktoś krytykuje walki w prequelach to chyba nie ogladal walk w oryginalnej trylogii :D

To jest walka z ANH, tam były czerstwe. Ale walki w V i VI łykają bez popity te nudności z prequeli.

Opublikowano

aaa chyba, że tak, chyba, że pomijamy IV część xdddd beka