Opublikowano 23 czerwca 20177 l Komputer oczywiście zapiąłem pod telewizor (za monitorem nadal się rozglądam). pierwsza zainstalowała się FORZA (~50gb targnięte w kwadrans). No to jedziemy - gra z defaultu wszystkie suwaki przestawiła mi na ultra i zaproponowała locka na 60fps. Nie zmieniałem tej ostatniej opcji, bo telewizor i tak ma częstotliwość odświeżania 60hz. Podbiłem rozdziałkę do 4K i usiadłem do gry. Loadingi na klocku nie mają startu do tego co się dzieje na PC - demon prędkości. Ale pomijając już czasy ładowania, których na komputerku wręcz nie ma, grafa mnie poskładała. Ta wyrazistość, te detale, draw distance, tekstury, absolutnie ZERO jakichkolwiek ząbków znanych z konsoli. Licznik FPS przy większych zadymach dryfował między 57-60 FPS. Trochę mnie to zmartwiło, bo pewnie bardziej wymagające gry już nie pójdą przy takich parametrach.Takie spadki to bardziej wynikaja z doczytywania, niz za slabego sprzetu. Edytowane 23 czerwca 20177 l przez easye
Opublikowano 23 czerwca 20177 l Komputer oczywiście zapiąłem pod telewizor (za monitorem nadal się rozglądam). pierwsza zainstalowała się FORZA (~50gb targnięte w kwadrans). No to jedziemy - gra z defaultu wszystkie suwaki przestawiła mi na ultra i zaproponowała locka na 60fps. Nie zmieniałem tej ostatniej opcji, bo telewizor i tak ma częstotliwość odświeżania 60hz. Podbiłem rozdziałkę do 4K i usiadłem do gry. Loadingi na klocku nie mają startu do tego co się dzieje na PC - demon prędkości. Ale pomijając już czasy ładowania, których na komputerku wręcz nie ma, grafa mnie poskładała. Ta wyrazistość, te detale, draw distance, tekstury, absolutnie ZERO jakichkolwiek ząbków znanych z konsoli. Licznik FPS przy większych zadymach dryfował między 57-60 FPS. Trochę mnie to zmartwiło, bo pewnie bardziej wymagające gry już nie pójdą przy takich parametrach.Takie spadki to bardziej wynikaja z doczytywania, niz za slabego sprzetu. Teoretycznie na SSD-ku powinno zapyierdzielać, ale może gra kiepsko zoptymalizowana, w końcu z konsoli przyszła.
Opublikowano 23 czerwca 20177 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Świeże zakupy na konsolę bez gier. Pora wziąć się poważnie za japoński :D.
Opublikowano 23 czerwca 20177 l W tym świetle mój telefon nie chce robić dobrych zdjęć :(. Przeszkadza jeszcze folia na pudełku, której póki co nie chcę zrywać.
Opublikowano 23 czerwca 20177 l ta okładka kolekcji seiken densetsu gdybym tylko ogarnial choc troche krzaczki to bralbym ale tak to eeh
Opublikowano 24 czerwca 20177 l Z game.co.uk? Też dostałem w tym tygodniu? Jednak pudełko lekko pogniecione w transporcie :/
Opublikowano 24 czerwca 20177 l Bylem blisko zakupu ale.. Jednak obok kolekcjonowania na PS4, większe przebicie mają komiksy bo tych jest multum. :)
Opublikowano 24 czerwca 20177 l Z game.co.uk? Też dostałem w tym tygodniu? Jednak pudełko lekko pogniecione w transporcie :/Tak. To samo mam, ta folia bąbelkowa to kpina. Po bokach było zgniecione :/
Opublikowano 24 czerwca 20177 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Moje ostatnie zakupy growe. TV nie bez przypadku w tle, bo też dopiero co zakupiłem Samsunga 65KS9500. Przypadkowo tylko TLOU w tle, ale to dlatego, że kocham tą grę. Edytowane 24 czerwca 20177 l przez Mantis
Opublikowano 25 czerwca 20177 l Zdjęcie na pawcia i do tego SMG w klasyku, szanujmy się. Ale za to nówki ;)
Opublikowano 25 czerwca 20177 l Licze, ze na lipiec wpadnie jeszcze P5 i Yakuza 0. Do tego czasu pobiegam Just Five.
Opublikowano 26 czerwca 20177 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. przyszlo Ale zaraz, czemu to pudełko waży więcej niż zwykły box na switcha? płyta i instrukcja!! a pod spodem takie obrazeczki :) 1001 spikes na switcha? nicalis nas rozpieszcza... famitracki na mini cd! dat seal of quality ślicznie ilustrowana, bogata w treść instrukcja Nicalis? zawsze szanowałem. szkoda tylko, że brelok (jeden z trzech, losowy) w małym meszku był dodawany tylko jako bonus w gamestopie :(
Opublikowano 26 czerwca 20177 l Tak się jarać indykiem potrafi chyba tylko Fakt faktem wydanie fajne no ale nie jest to nic nadzwyczajnego dla starego wyjadacza. Edytowane 26 czerwca 20177 l przez ireniqs
Opublikowano 26 czerwca 20177 l oczywiscie, jaram sie bardziej samym wydaniem tego w pudelku w takim stylu na switcha niz sama gra, bo cave story i pozniej na stemie cave story+ juz dawno temu ograne najbardziej sie insturkcja jaram bo takie rzeczy sa strasnzie rzadko spotykane juz w dzisiejszych czasach
Opublikowano 26 czerwca 20177 l Oczywiście że tak i tak powinno być a... nie jest. szkoda, chociaż do takiego Coda dostać instrukcję to chyba padlbym śmiechem. Ważne że takie perełki dostają.
Opublikowano 26 czerwca 20177 l oczywiscie, jaram sie bardziej samym wydaniem tego w pudelku w takim stylu na switcha niz sama gra, bo cave story i pozniej na stemie cave story+ juz dawno temu ograne najbardziej sie insturkcja jaram bo takie rzeczy sa strasnzie rzadko spotykane juz w dzisiejszych czasach Ależ ten świat nisko upadł. Najpierw wyeliminowali wszelkie wkładki z filmów na DVD. Później zaczęli kombinować z grami, aż całkowicie zaniechali. Teraz instrukcję są w grach...niezależnych i różnego rodzaju niszowych wydaniach. Ciekawe co będzie następne? Kody w pudełkach zamiast płyt/kartridży? A nie, na rynku komputerowym to norma. Edytowane 26 czerwca 20177 l przez marcinwks
Opublikowano 27 czerwca 20177 l Dawno nic nie wrzucałem, to dziś patriotyczny zakup. Jak mi się ta okładka podoba.