Opublikowano 13 maja 20222 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zabieram się do składania z moim małym pomocnikiem. Pamięci jeszcze nie doszły, dzięki inpostowi jest jeszcze szansa na jutro.
Opublikowano 13 maja 20222 l Dwa koty w worku. @Wrednyzarekomendował Ghost of Tale to wziąłem. Dodatkowo przeczytałem tylko enigmatyczny opis co to za twór i powinno siąść. Wonderful 101 - tutaj też nie widziałem żadnych filmików. Pamiętam tylko, że kiedyś ta gierka zgarnęła wysokie oceny na Wii.
Opublikowano 13 maja 20222 l 4 godziny temu, Ukukuki napisał: Zabieram się do składania z moim małym pomocnikiem. Pamięci jeszcze nie doszły, dzięki inpostowi jest jeszcze szansa na jutro. co za chujek z psa, zasłonił wersję RTXa
Opublikowano 13 maja 20222 l 12 minut temu, Figuś napisał: co za chujek z psa, zasłonił wersję RTXa 3070 W ostatniej chwili w zamówieniu zmieniłem procek na mocniejszy, zapomniałem o chłodzeniu i bałem się ,że to które mam nie da rady. Niepotrzebnie, chłodzenie które zamówiłem nie pasuje do płyty Jutro na mieście szukam już chłodnicy.
Opublikowano 13 maja 20222 l 40 minut temu, Figuś napisał: co za chujek z psa, zasłonił wersję RTXa Chujek to z ciwy jest, bo mimo słodkiego pieseła dał minusa
Opublikowano 13 maja 20222 l 38 minut temu, Ukukuki napisał: W ostatniej chwili w zamówieniu zmieniłem procek na mocniejszy, A ktora generacje wziales?
Opublikowano 14 maja 20222 l Wleciał drugi Elite V2 mega cena, padzik z CP2077, Sniper i Dead Cell na Switcha bo mnie minął.
Opublikowano 14 maja 20222 l 9 godzin temu, Mejm napisał: A ktora generacje wziales? Dwunastej, 12600 i5.
Opublikowano 14 maja 20222 l 12 godzin temu, Ukukuki napisał: 3070 Nie obawiasz się że 8 GB vramu może okazać się kulą u nogi tej karty w najbliższych latach i nie zestarzeje się ona najlepiej?
Opublikowano 14 maja 20222 l Tak przeglądam sobie ofertę RTXów z serii 3xxx i w sumie dopiero 3080 ma powyżej 8GB. Dziwne to, bo obecnie gry w FHD na ultra niebezpiecznie blisko zbliżają się do górnej granicy.
Opublikowano 14 maja 20222 l Już nie przesadzajcie, karta z 12 Gb 3060Ti wzwyż to są kwoty od 6000 zł za samą kartę. No chyba, że ktoś chce grać na monitorze w 4K. W 1440p spokojnie wystarczy 8Gb. Edytowane 14 maja 20222 l przez SnoD
Opublikowano 14 maja 20222 l 6 minut temu, kes napisał: RTX 3060 ma 12GB GDDR6. Ale są gorsze niż 8GB 3070.
Opublikowano 14 maja 20222 l no Nvidia nie rozpieszcza graczy VRAMem, szkoda bo seria Ampere to generalnie świetne karty ale ramu mają tyle by było na styk żeby starczyło. To prawda że 8gb to grania w 1440p teraz wystarcza. choć powoli zaczynają się pojawiać gry, a przyszłości będzie ich coraz więcej dla których to będzie za mało. AMD pod tym względem imo lepiej to rozwiązuje bo tam już 6700xt ma 12 gb a każda seria powyżej 18 gb.
Opublikowano 14 maja 20222 l 52 minuty temu, ASX napisał: Nie obawiasz się że 8 GB vramu może okazać się kulą u nogi tej karty w najbliższych latach i nie zestarzeje się ona najlepiej? To sprzeda, dołoży ciut i kupi sobie 40XX jak nagle zacznie brakować mocy. Ludzie pewnie do tego czasu z 2 razy konsole zmienia.
Opublikowano 14 maja 20222 l 2 minuty temu, easye napisał: Ale są gorsze niż 8GB 3070. W jakim sensie gorsze? To dalej GDDR6 dopiero 3070ti ma szybsze GDDR6X.
Opublikowano 14 maja 20222 l 2 minuty temu, kes napisał: W jakim sensie gorsze? To dalej GDDR6 dopiero 3070ti ma szybsze GDDR6X. Wydajnościowo w grach. Przy rozdzielczości 4k np. czesto lepiej wypadala 3070, niż 3060TI.
Opublikowano 14 maja 20222 l 2 minuty temu, easye napisał: Wydajnościowo w grach. Przy rozdzielczości 4k np zdecydowanie lepiej kupić 3070, niż 3060TI. To jest raczej oczywiste dla wszystkich ale nie o tym pisal @Paolo de Vesir
Opublikowano 14 maja 20222 l W obecnej sytuacji lepiej teraz kupić kartę 8Gb, a za te 2-3 lata po prostu wymienić na kartę 12Gb i za te same pieniądze, które dzisiaj trzeba by wydać, kupi się po prostu nowszą rewizję.
Opublikowano 14 maja 20222 l 16 minut temu, SnoD napisał: Już nie przesadzajcie, karta z 12 Gb 3060Ti wzwyż to są kwoty od 6000 zł za samą kartę. No chyba, że ktoś chce grać na monitorze w 4K. W 1440p spokojnie wystarczy 8Gb. To zależy, mi Halo Unfinished w 1080p na wysokich zajmuje 5.5GB z 7.86GB dostępnych. Dla przykładu AMD już od RX 6700 XT ma już 12GB, a 6800 - 16GB. Generacja się na dobre nie rozkręciła i gdy zaczną pojawiać się tytuły już wyłącznie na Series X i PS5 VRAMu może zacząć brakować.
Opublikowano 14 maja 20222 l Ale to i tak lepiej teraz kupić Nvidię 8 Gb i pograć do tego czasu na takiej karcie, niż brać teraz Nvidię 12+ Gb, bo jest po prostu zbyt duży rozstrzał cenowy. Nie porównywałbym tego do AMD, bo jakby chciał, to by taką kartę kupił.
Opublikowano 14 maja 20222 l Czytałem, że jedyną niezmodowaną grą, która obecnie używa (a nie rezerwuje sobie) więcej niż 8GB VRAM w 4K to Doom Eternal na Ultra Nightmare settings. Wydajność jest mocno obcinana kiedy memory capacity zaczyna wchodzić w grę. 10:47
Opublikowano 14 maja 20222 l W Doom Eternal obecnie nie da się wybrać ustawień które przekraczają pojemność pamięci na karcie. 12 godzin temu, ASX napisał: Nie obawiasz się że 8 GB vramu może okazać się kulą u nogi tej karty w najbliższych latach i nie zestarzeje się ona najlepiej? Nie, szczerze mówiąc czekam na 4070. Kilka lat siedzieć na jednej konfiguracji to dla mnie abstrakcja a w PC jednak człowiek ma cały czas ochotę grzebać. Dlatego poszedłem też w kompletnie nie opłacalne DDR5. RT to jest naprawdę fajny bajer i wolę grać w 80-100 klatkach i to mieć włączone. Tutaj też złożyło się ,że czekam na dostępność Oleda od Della a do obsłużenia tego i tak będzie mi potrzebna mocniejsza karta więc i tak tymczasowe rozwiązanie. 12 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Generacja się na dobre nie rozkręciła i gdy zaczną pojawiać się tytuły już wyłącznie na Series X i PS5 VRAMu może zacząć brakować. To raczej nie z tego powodu tylko z popularyzacji kart z większą ilością pamięci. Więc twórcy nie będą mieli związanych rąk. Konsole mają tylko 16GB całkowitej pamięci dzielonej więc z ich strony nie ma żadnej presji, to ta sama architektura więc nie przepala się mocy PCtów.
Opublikowano 15 maja 20222 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kolejna gierka na stosik nieruszonych gier