Voytec 2 761 Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Moja tak zaczęła robić jak uszkodził się napęd i wypluwała płyty których nie było w środku. Podobno to jest drobna usterka, którą można samemu naprawić dokręcając jedną śrubkę, ale ja wtedy na 2 miechy straciłem konsole we francuskim serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 ale by sie sama konsola wlaczyla w srodku nocy jak byla wylaczona, a nie w standby bez ingerencji pada, nacisniecia przycisku power czy czegokolwiek xDDD playstation to ma dusze Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 jak miałem ps4 miałem to samo xd sama sie odpalała i wyła o pierwszej w nocy, teraz mi przypomniałeś tą akcje xd z gniazdka musiałem ją odłączać bo sie budziłem w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Konsola teskni za wami i chciała pograć Po tej ostatniej aktualizacji dużo osób ma z tym problem i wypluwaniem płyt, to raczej coś z softem, wiec spcjalnie nie ma co sie martwić tym w tej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Po raz kolejny (pipi)a konsola nie wyłączyła się prawidłowo i nastąpiło odtwarzanie bazy danych, daje wyłącz, obraz znika i tak konsola miga na biało do usranej śmierci. Normalny objaw czy konsola idzie do Allacha ? Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Wejdź do recovery menu i zrób jakieś naprawianie plików systemowych czy coś w tym stylu. Może pomoże? Warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Zielu - za każdym razem tak sie dzieje czy pojedynczy przypadek? Mi tak kilka tygodni temu sie zdarzyło raz, ale pozniej wszystko ok wyłacz też na kilka minut z gniazdka Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Zielu - za każdym razem tak sie dzieje czy pojedynczy przypadek? Mi tak kilka tygodni temu sie zdarzyło raz, ale pozniej wszystko ok wyłacz też na kilka minut z gniazdka Co jakiś czas ale jest to wkurzające bo dla mnie to nie jest normalne Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Może chodzi o ostatnią aktualizacje softu, ewidetnie coś tam zepsuli bo dużo osób narzeka na eject disc, problemz odczytem z płyty, z dyskiem twardym inne Może konsola sama sie naprawi po 3.0 Cytuj Odnośnik do komentarza
AbraHAM 8 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Od kilku dni konsola zaczyna mulić tzn. co chwile ilość klatek spada do ok 15-20. Nie dzieje się to ciągle tylko w momencie jak w grze dzieje się dużo albo gra zapodaje jakieś efekty (battlefield4 jak jest sporo graczy na ekranie , Metal Gear Solid 5 podczas burzy piaskowej i w trakcie deszczu) Macie jakiś pomysł co się z nią dzieje ? Konsola nie grzeje się i nie zapodaje szybszego chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Też mi muli MGS w czasie deszczu. Jest to widoczne kiedy siedzimy w kabinie helikoptera, Quiet zaczyna sie prężyć a my obracamy w tym czasie kamerą. Z burzą piaskową miałem tak samo kiedy zdejmowalem kogoś snajperką. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Od kilku dni konsola zaczyna mulić tzn. co chwile ilość klatek spada do ok 15-20. Nie dzieje się to ciągle tylko w momencie jak w grze dzieje się dużo albo gra zapodaje jakieś efekty (battlefield4 jak jest sporo graczy na ekranie , Metal Gear Solid 5 podczas burzy piaskowej i w trakcie deszczu) Macie jakiś pomysł co się z nią dzieje ? Konsola nie grzeje się i nie zapodaje szybszego chłodzenia. A co ma sie dziac ? Dodatkowe efekty graficzne mocno obciazaja proc i ten nie daje sobie rady stad te duze dropy. Cytuj Odnośnik do komentarza
AbraHAM 8 Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Od kilku dni konsola zaczyna mulić tzn. co chwile ilość klatek spada do ok 15-20. Nie dzieje się to ciągle tylko w momencie jak w grze dzieje się dużo albo gra zapodaje jakieś efekty (battlefield4 jak jest sporo graczy na ekranie , Metal Gear Solid 5 podczas burzy piaskowej i w trakcie deszczu) Macie jakiś pomysł co się z nią dzieje ? Konsola nie grzeje się i nie zapodaje szybszego chłodzenia. A co ma sie dziac ? Dodatkowe efekty graficzne mocno obciazaja proc i ten nie daje sobie rady stad te duze dropy. Ok rozumiem jakby to były inne gry, ale ja grałem ostatnio tylko w b4 i mgs5 i gdzie nie było wcześniej problemów w tych grach tam teraz pojawiają się te zwolnienia i przycięcia. To wina nowego softu ? Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Znaczy co, wczesniej podczas burzy miales niby 60fps na konsoli ? Inna sprawa, ze patche mgs spowolnily idroida, wiec mogly tez pozmieniac efekty graficzne, optymalizacje etc, Cytuj Odnośnik do komentarza
AbraHAM 8 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Sprawa rozwiązana ,pomogło recovery odnowa systemu plików w systemie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 czyli dysk twardy ci zamulal wobec tego Cytuj Odnośnik do komentarza
AbraHAM 8 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Wymieniłem niedawno na 1TB, ale okazuje się ze większy nie znaczy lepszy. Edytowane 25 Września 2015 przez AbraHAM Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Latem zdarzało mi się, że konsolka podczas prób gry w MGSV, czy NBA 2K15 wskakiwała na jakieś ultra wysokie obroty, robiąc taki hałas, że nie dało się grać, po czym wyłączała się z przegrzania. Ogólnie takie coś zdarzyło się 3, może 4 razy. Po odczekaniu i uruchomieniu gry po raz drugi, dało się już grać, ale hałas był nie do wytrzymania. Tłumaczę to sobie bardzo wysokimi temperaturami na zewnątrz. Teraz jakby tego mniej, jak już słychać chłodzenie, to bez przesady, w granicach normy, ale zdarzy jej się przy rozróbie w GTAV, czy dłuższych rozgrywkach w PES 16 znowu odpalić wiatraki tak, że boję się, że się rozpadnie. Gwarancji nie mam, da się coś zrobić oprócz wymiany pasty (tego się boję, bo nie chcę sobie spieprzyć konsoli)? Plejka stoi niedaleko okna, w pionie między innymi konsolami, po obu stronach ma odstęp tak na grubość PS4, ogólnie miejsca dość sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Ja miałem półtora roku w pionie aż mnie w końcu zaczeło drzaźnić wycie. Wymieniłem pastę (banalna sprawa - może spróbuj lub serwis, bierze 120 za to jak coś) i konsole poozyłem. Jest lepiej o niebo. Jak ma konsola stać w pionie to tylko na podstawce a tak to tylko poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Jak konsola wylaczala Ci sie z przegrzania i nie ma gwarancji to nawet bym nie czekal z wymiana pasty. Stubokret, gelid gc extreme poogladaj przed wymiana filmy na youtube jak rozbieraja konsole i krok po kroku na spokojnie wymienisz. W razie watpliwosci pytaj w temacie o wymianie pasty. Edytowane 7 Października 2015 przez gnom Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Dokładnie. Wymienić pastę i cieszyć się cichą konsolą Prócz tego kładź ja normalnie w poziomie, bo stawiając w pionie zatykasz jej główną czerpnię powietrza. Edytowane 8 Października 2015 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
AbraHAM 8 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Dokładnie. Wymienić pastę i cieszyć się cichą konsolą Prócz tego kładź ja normalnie w poziomie, bo stawiając w pionie zatykasz jej główną czerpnię powietrza. Pamiętajcie ze przy tym traci się gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 On juz nie ma gwarancji. Ja wymienilem na 6 miesiecy przed uplywem 2 lat od kupienia konsoli. Powod jest jeden: nie wierze w naprawe tej przypadlosci przez Sony. Do tego dochodzi jeszcze przepychanka ze sklepem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Bo Sony głośnej konsoli nie naprawi. Brat swoją sztukę wysłał na gwarancję z tego powodu. Konsola oczywiście wróciła tak samo głośna. Oni tam pewnie sprawdzają czy działa, a jak działa to pakują i odsyłają z powrotem. Ja tą śmieszną gwarancję olałem, bo pewno te 12 miesięcy konsola by jakoś wytrzymała, a tuż po okresie gwarancji padła (tak miałem z PS3). Wolałem od razu rozebrać konsolę i doprowadzić układ chłodzenia do ładu. Teraz przynajmniej mam nadzieję, że prawidłowo działający sprzęt wytrzyma dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Citizen 4 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Sprawa rozwiązana ,pomogło recovery odnowa systemu plików w systemie. ja mam podobny problem, muli co jakiś czas okrutnie i dropy fps do ok. 10. Dzieje się to co jakiś czas w Wiedzminie, teraz w mad maxie jak ścigam konwój to fps spada do 8-10 klatek. Odnowa systemu plików nic nie pomogła, zresztą zauważyłem że przy każdym uruchomieniu konsoli odnowienie systemu plików samo się uruchamia... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi