Opublikowano 2 listopada 20177 l Dzisiaj międzynarodowy dzień Stouta, nie zapomnijcie wypić dziś jakiegoś.
Opublikowano 2 listopada 20177 l Dzisiaj w lidlu jakieś piwko ma być z browaru kingpin z Poznania, nie pamiętam jakie ale raczej każde od nich jest udane więc warto sprawdzić.
Opublikowano 2 listopada 20177 l Zgadza się, dokładnie takie: https://www.ratebeer.com/beer/kingpin-motor-karma/490670/ Cena około 7 zł.
Opublikowano 3 listopada 20177 l U mnie niestety nie było, dzisiaj podjade do innego lidla może nie zdążyło dojechać albo nie wykładali, za to mieli kormorany nie schodzi im coś a całkiem dobre piwka.
Opublikowano 5 listopada 20177 l i kolejne zakupyBartniki już opędzlowane, gdyby ktoś mi to podał nie mówiąc to jest to w życiu bym nie powiedział że to piwo, wersja BA w aromacie ma bardzo dużo whisky, trochę czuć miód, bardzo niskie wysycenie, przez brak piany w zasadzie wyglądało jak whisky, natomiast w smaku alkoholu nie czuć w ogóle (delikatnie rozgrzewa), słodkie, lekka goryczka. Wersja zwykła różni się głównie tym że jest nagazowana i piana chwilę utrzymuje się w szkle, w aromacie zostaje sam miód, w smaku bardziej słodkie od wersji BA.Obie wersje gorąco polecam
Opublikowano 5 listopada 20177 l Ile taka przyjemność? :) Mi w polomarkecie smakowało piwo za 2 zeta: Nawet tutaj taniej, ale niestety już go nie ma. Wchodziło jak woda, procent też jakiś tam był (chyba 5). Dobry i tani browar. Jak znajdziecie w polomarkecie, to bierzcie (i dajcie znać w którym:).
Opublikowano 5 listopada 20177 l Bartnik BA 52zl, wersja zwykła 26zl, a piwka z brokreacji po 20zl Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 8 listopada 20177 l Napiłbym się ze szkła zaprojektowanego przez Banny'egohttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154968592848045&id=372948233044 Edytowane 8 listopada 20177 l przez MrSatan
Opublikowano 8 listopada 20177 l Zestaw spoko ale niestety piwa już mniej, chociaż pierwsze sosnowe mi smakowały teraz albo już za dużo innych wynalazków człowiek wypił albo są gorsze
Opublikowano 8 listopada 20177 l Grafiki, obrazy, murale, mehh nalepki na piwko? Najszczersze gratulacje banny. Jestem dumny, że Cię e-znam.
Opublikowano 8 listopada 20177 l Jakby były za max 3,5zł tak jak jakieś corneliusy itp to by były znośne. Ew jak były w zabkach na promo mozna bylo kupic a tak to raczej sredniaki.
Opublikowano 8 listopada 20177 l Fortuna uwarzyła... Borowikowe Ale, z prawdziwkami i płatkami owsianymi. Do spróbowania na poznańskich targach.
Opublikowano 13 listopada 20177 l http://recenzjepiwa.pl/recenzje-zza-winkla/triple-blond-piwo-browar-sulimar-cornelius/ Triple Blond w Aldim za 2.99 zl. 8% a w ogole nie czuć, schowane pod smakiem cytrusu i słodu.
Opublikowano 15 listopada 20177 l Miałem jakiegoś zagubionego żywca w lodówce :reggie: To go właśnie piję z sokiem jak baba, ale przynajmniej wchodzi jak złoto, po dzisiejszym dniu. Edytowane 15 listopada 20177 l przez Metoda
Opublikowano 15 listopada 20177 l Ja pier.dul, juz w piateczek poznanskie targi piwne :obama: :obama: :obama: Ale bedzie degustacja
Opublikowano 16 listopada 20177 l zazdro, podrzuć jakąś listę ciekawszych piwek. ja miałem jechać na ostatni WFP, ale okazało się, że w tym samym dniu miałem wesele, więc przez Warszawę tylko przejechałem. no nic trzeba czekać na kolejny Beer Weeka tymczasem:
Opublikowano 16 listopada 20177 l Te Wrężele wyglądają ciekawie, daj znać jak kiedyś już ich spróbujesz, czy warto. ;) Natomiast Bomby i Granaty od De Molena to klasyk, chyba mój ulubiony Barley Wine. Jak ktoś się czai na imprezę w najbliższym czasie, to 24-26 listopad Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych. Wystawców sporo, brakuje mi jedynie Browaru Stumostów z tych co się już zapowiedzieli. Ich WRCLW Rye Ris Bourbon BA to top 5 polskich risów w mojej opinii. Na szczęście odwiedzając Wrocław zrobiłem sobie odpowiednie zapasy. :)
Opublikowano 16 listopada 20177 l Wrężel swego czasu zrobił bardzo fajny owsiany stout. Targi w Lublinie, chętnie bym na nie skoczyl, ale czasu brak i chyba nie dam rady. :/