Opublikowano 15 sierpnia15 sie Nie wiem jest z innymi grami, ale AI dostało najłatwiejszy (i najtrudniejszy) tryb kilka miesięcy po premierze, nie jakoś ostatnio. Edytowane 16 sierpnia16 sie przez dominalien
Opublikowano 16 sierpnia16 sie 14 godzin temu, MEVEK napisał(a):Ciekawi mnie jak to sie dzieje ze po jakim czasie niektore gry dostaja boosta w odblokowaniu trudniejszych trofeow i tym samym platyny. Przeciez to juz sie nie przelicza na sprzedaz takiej gry a nawet gdyby to juz za pozno na takie zmiany. Czasem jest satysfakcja pochwalic sie trudnym trofeum a pozniej sie okazuje ze to znerfili. Dziwne podejscie. Albo cos jest trudne bo takie ma byc albo przecietne. Po co to zmieniac po latach? Nie czepiam sie tylko glowkuje skad to sie bierze A.Isolation przeszlo mi kolo nosa. Kiedys nadrobie. W kazdym razie gratki Ile juz masz na swoim koncie ?Nerf czasami jest potrzbny. W Tony hawk's pro skater 1 + 2, też lekko znerfili po premierze , bo pewne combo do wykonania w bazie kosmicznej było niemalże nie do wykonania. BTW i tak poległem, choć na innej mapie. Platyna dalej trudna bo 0,1% posiadaczy gry ma wg statystyk.
Opublikowano 16 sierpnia16 sie Tony zawsze byl wymagajacy. Kiedys umialem robic manuale po kilka baniek. Dzis juz tylko rekreacja
Opublikowano 16 sierpnia16 sie Autor 10 godzin temu, Pauli87 napisał(a):Platyna dalej trudna bo 0,1% posiadaczy gry ma wg statystyk.Tam głównie platynę blokuje osiągnięcie 100 poziomu, bo to słaby grind.
Opublikowano 16 sierpnia16 sie W ramach ogrywania serii Far Cry wpadły dwie . Gry są raczej mało wymagające, a większość trofeów zdobywa się naturalnie podczas przechodzenia fabuły oraz misji pobocznych. Platyna w Far Cry 5 jest nieco mniej przyjemna ze względu na konieczność zdobycia części trofeów w trybie multiplayer.Far Cry 5Ocena gry: 6/10Trudność platyny: 3/10Czas do platyny: ~43hFar Cry: New DawnOcena gry: 6/10Trudność platyny: 2/10Czas do platyny: ~22h
Opublikowano 19 sierpnia19 sie Fallout 4Udało się. Cudowna przygoda, nie zapomnę jej nigdy. Powiem tak - platyna sprawia, że odkrywamy w tej grze dodatkowe niezbadane tereny gdzie zwykłe questy by nas w ogóle nie doprowadziły. Bethesda wie jak wrzucać questy dla platyniarzy i dzięki temu w kolejnej ich grze będą również na nią polował, bo twórcy znają dwój assignment w tej firmie. Powiedziałbym, że jest to taka wisienka na torcie całej tej długiej przygody z dodatkami.Pare ciekawszych trofeów do wbicia i co zwróciło moją uwagę:- Mercenary - poradnik platynowca wspomina, że trzeba robić jakieś głupie powtarzalne zadanie by to wbić. Nie trzeba. Podczas normalnego grania wpada tylko zadań dodatkowych, które czasem wbijają się nawet bez naszej wiedzy, że tym konkretnym trofikiem niema co się przejmować. Co w nim ciekawego? Są to tzw. aktywności, które dzieją się zazwyczaj w świecie podczas robienia zwyklych czynności - kogoś tam atakują to trzeba pomóc, coś tam się nam aktywuje przez przypadek, bo weszliśmy do jakiegoś budynku itp. Nie są to side questy.- Lovable - musimy wbić RESPEKT naszego kompana. Ja miałem koleżankę KAIT i jak robicie jakieś rzeczy w świecie to ta postać na niego reaguje reakcją "lubie to" "nie lubi tego". Kait akurat lubiła jak otwierałem skrzynie wytrychem i waliłem wódkę podczas przygody. Jak mam maxa z tą postacią to odblokowuje się specjalny quest z jej historią związany. Kompanów jest ponad 10 więc sporo grania by było jakbym musiał jeszcze to robić dla każdego z osobna. Od każdego kompana jest inny perk za zrobienie maxa (ja miałem jakieś 25% do celności chyba z VATSA) i aktywuje się on jak się z daną postanią prześpimy w łóżku.- …They're Action Figures - już wspomniałem wyżej, że bethesda poukrywała fajne questy podczas robienia platyny. Podczas szukania figurek jest ich najwięcej, bo wiele tych figurek odkrywa się zapuszczając się w rejony mapy wcześniej nie odkryte. Polecam, dużo dodatkowego kontentu mnie spotkało (nie zrobione od szablonu gry).- Restoring order - jeden z DLC. Jest to zakończenie całego dodatku. Historia jest o pewnym superzłoczyńcy z fallouta 3. Dużo strzelania do robotów.- Cleansing The Land - zakończenie dodatku Far harbor. Warto zrobić ten dodatek według idei "zróbmy tak by wszyscy się kochali", bo wtedy mamy więcej rzeczy do odblokowania wśród innych frakcji.A zapomniałem - trudność platyny to bethesda/10
Opublikowano 19 sierpnia19 sie Gratsy! Największy cyrk w F4 to był z trofikiem z maximum popularności w osadzie. Różne metody działały ale pamiętam że zeszło mi około 5h na oddzielnym sejwie bo robiłem to w Res Rocket. Trzeba było mieć podpiętych tragarzy, budować wieżyczki obronne, sklepy najwyższego poziomu różnych typów oraz.. tablice do koszykówki - a dokładniej dziesiatki tablic do kosza jedna przy drugiej aby affinity rosło. Zdarzało się że czasem bez powodu popularność spadała. Wtedy pomagało wgranie sejwa sprzed spadku affinity i wybudowanie czegoś innego np ławeczki do wyciskania zamiast tablic. Dla mnie osobiście był to jeden z najbardziej absurdalnych pucharków ze względu na pojebaną mechanikę naliczania popularności. Cała reszta trofików była spoko.
Opublikowano 19 sierpnia19 sie Czytałem o poprzednim sposobie. W nowym patchu PS5 poprawili to (a może nawet przed nim) i wystarczyło postawić 5ciu chłopa w klinikach oraz jednego chłopa co zbiera jedzenie. Do tego 10 wieżyczek i rozbudowa wioski do ranki "large". Żeby to zrobić trzeba oblepić ściany obrazami w 100stu sztukach No to był poyebany trofik. Wspólczuje tym co musieli to robić po premierze.