BuRRRza 43 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Sor, że tu, ale łatwiej będzie uzyskać odpowiedź. Przy odsprzedaży X360 i chcąc zachować konto na X1, o czym pamiętać, by jakiś typ mi się przez przypadek na nie nie zalogował? Tzn. o czym pamiętać, co usunąć z dysku, by nie było tego typu problemów? Ten sam problem miałem, ale zrobiłem formata i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LordV 16 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Dokladnie, zrob format. Potrzeba do tego wpisac numer seryjny konsoli, ktory masz z tylu na naklejce. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez LordV Cytuj Odnośnik do komentarza
LordV 16 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Panowie mam problem. Poniewaz padl mi router wifi a nowy bede mial dopiero w poniedzialek, podpinam XO do neta kablem. Niestety nie laczy sie. Jest napisane NAT zamkniety. Brak polaczenia z serwerem DHCP. Gdy biore przetestuj pol. Dla wielu graczy pokazuje, ze Twoja siec nie jest skonfigurowana. Mam tak juz 3 dzien z rzedu z tym, ze wczesniej po jakims czasie i "sprobuj ponownie, kilku restartach modemu" itp w koncu sie udalo polaczyc a dzis lipa... Moze mi ktos pomoc? Bede bardzo wdzieczny. Widocznie administrator twojej sieci poblokowal porty, lub masz blokade na adres MAC karty sieciowej. Sprobuj sie z nim skontaktowac, podaj adres MAC xboxa (znajdziesz gdzies w opcjach sieci), poszukaj tez na stronie xbox.com jakie porty nalezy miec odblokowane i takze mu je podaj. Zobacz takze czy w opcjach sieci w konsoli masz ustawione ne auto, bo byc moze konfigurowales wczesniej pod router i masz tam wpisane jakies wartosci. Lub po prostu poczekaj do poniedzialku Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Strasznie denerwujące jest instalowanie gier na X1. Akurat PS4 pod tym względem jest lepsze. Jaki ma GT Spencer ? Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Mroku333 Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Spencer ma GT: P3 Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Maciomaniak Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Na smartglassie widzę, że teraz fala dodawań do znajomych Spencera Podsumowanie pierwszych 6 dni z Xone - 26h nabitych w Killer Instinct, Forza Horizon 2 i prawie 800 GS tylko w tych dwóch grach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) A massive update to the Xbox One come January 2015, where Microsoft will detail the Windows 10 update for Xbox One in January, according to the boss of Xbox (Pill Spencer). Microsoft desires to create cross-platform integration something necessary, so if we see the company we it easier to port games between their platforms: Xbox One, computer or Windows Phone, we could see them changing as a company radically. Spencer will be at a Microsoft event in Washington on january twenty one, where we will be told more details on what specifically is going on. http://www.newsxbox.com/2014/12/microsoft-windows-10-update-for-xbox.html?spref=fb&m=1 No to 21 stycznia pojawi się coś ciekawego Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Maciomaniak Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 No tak, za malo mamy ''exow'' na PC...... Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 No pewno na tym się skończy, że na PC będą trafiać wszystkie gry dostępne na Xone z wyjątkiem Forzy, Halo i... tych, które wykorzystują Kinecta. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) :3 Pewnie, na nic tak nie czekam jak na gry z XO w lepszej jakosci i nizszej cenie na PC...wtedy Xbox byl by mi bardzo potrzebny Edytowane 14 Grudnia 2014 przez hav3n Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Teraz też mówi się, że Killer Instincts ma trafić na PC Ryse już jest, Dead Rising 3 już jest, Titanfall jest. Brakuje jeszcze SO... no i kolekcji Halo. Jak to wyjdzie na PC to będzie porażka Microsoftu. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Halo i Forza na PC nie wyjda ale niech przeportuja SO to pierwszy pale Xboxa i filmik stawiam do CW XD Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Najgorsze, że nie ma alternatywy i ucieczki od tego scenariusza (prawdopodobnie ) Albo Nintendo. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Maciomaniak Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Nie wiem skąd Wy takie wnioski wyciągacie XD Chodzi przecież o ułatwienia dla zewnętrznych developerów żeby ich gry łatwiej było robić na Xone jeśli wychodzą także na PC. Podobnie z aplikacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Historia pokazuje ze MS nie przeszkadza robienie gier na PC, a jak ma byc jeszcze latwiej? Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Daj trochę podramatyzować Ja i tak czekam i nie mogę się doczekać najbardziej tego nowego interfejsu. PS4 pod tym względem znacząco wyprzedza Xone według mnie (szczególnie czasy instalacji gier, tu jest w ogóle niebo, a ziemia). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 No to niech robią. Komu to przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Mi to przeszkadza. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez hav3n Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 troche obawiam sie tego ze beda chcieli polaczyc 2 systemy operacyjne w jedno i gry beda wychodzic jednoczesnie na obydwie platformy, wiadomo kazdy wydawca szuka potencjalnego wiekszego zyksu i moze MS widzi w tym przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Jak otrzyma się zaproszenie do grupy to jest póżniej ono GDZIEKOLWIEK widoczne w menu? Możliwości rozmowy tutaj nie ma? - jak to było w X360. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 prywatnej jeszcze nie ale mają wprowadzić. powiadomienia wszelkiej maści masz później w lewym górnym rogu w tej ikonce z globusem czy czymś tam obok swojego gamertaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MatekDM 1 299 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 W kwestii prywatnej wiadomości - zawsze możesz kogoś dodać do rozmowy i zamknąć grupę dla reszty znajomych Kilka moich spostrzeżeń dotyczących Xboxa One po tych kilku miesiącach użytkowania. - Konsola jest cicha i chodzi bardzo sprawnie - w kwestii charczących wiatraczków czy nadmiernie pracujących dysków nie miałem żadnego problemu, ale domyślam się, jak może to irytować. - Zdarza mi się (zależnie od gry), że po włożeniu płyty w pierwszym momencie Xone jej nie wykrywa i muszę ją wyciągać i wsadzać raz jeszcze. Najgorzej w tej kwestii jest z SO - czasem po trzy, cztery razy potrzebuje takiego zabiegu. W(pipi)ia mnie to nieziemsko, bo nie wiem czy to kwestia psującego się laseru czy kłopotów z softem. - Interfejs Xone jest gorszy od tego w PS4 - konsola Sony po wprowadzeniu dynamicznych motywów ma do zaoferowania ładniejsze, płynniejsze i szybsze menu. No ale Xone ma kilka zalet w tym temacie. WSPANIAŁĄ opcją jest wyłączenie konsoli z odpaloną grą, która się freezuje, a po powrocie, rozpoczęcie od dokładnie tego samego momentu. Ile razy już, siadając do Xone z myślą o pograniu w Horizon 2 czy GTAV trochę narzekałem pod nosem, że będzie się długo wczytywać, a tu bach - przecież gra odpalona, można dalej śmigać od razu - mistrzostwo. Menu w Xone ma taki... specyficzny klimat. Poprzez ten panel friendsów mamy wrażenie, że uczestniczymy w budowaniu ogromnej społeczności i rywalizujemy z każdym znajomym. A to wkręca, jak spojrzymy ile osób gra w jednym momencie, kto ile nabił pkt achievów, kto co odblokował, kto ma jaką wizytówkę - w tym temacie jest znacznie lepiej niż na PS4. Upload jest rewelacyjny. Konsola sama nagrywa co ciekawsze momenty z najnowszych gier, a później aż przyjemnie to zobaczyć raz jeszcze. Filmy, o ile ich nie zapiszemy, kasują się same po jakimś czasie. Świetne to jest, że mogę wbić do profilu mojego znajomego i podejrzeć wszystkie jego nagrania, mogę też obczaić polecane nagrania ludzi z całego świata, zobaczyć przy wyborze gry filmy z Upload czy... i tutaj propsy dla Microsoftu, wziąć udział w konkursie. A te zwykle polegają na nagraniu jakiegoś filmu, opisaniu go w odpowiedni sposób i wrzuceniu do sieci. Możemy wygrać np. dodatkowy samochód do Forzy (który dostaje w zasadzie każdy, kto to zrobi). Niby drobna rzecz, a cieszy. Snap sprawdza się doskonale. Choćby wczoraj, jak grał Manchester United i mój bratanek chciał pograć, to odpaliłem sobie mecz w snapie i każdy był zadowolony. Okienko może i małe, ale usiadłem trochę bliżej i było świetnie. Muszę coś sprawdzić w necie, to szybko snapuje i wbijam do przeglądarki. Chcę zobaczyć achievy, no to snap i wszystko w czasie rzeczywistym. Chcę odpisać na wiadomość, no to snap i działa. To doprawdy bardzo użyteczna opcja. Nie obraziłbym się za możliwość dostosowania szerokości okien po zesnapowaniu. Wszystkie dodatkowo podłączone akcesoria (dyski zewnętrzne, pendrive'y) Xone łapie momentalnie i od razu mamy do nich dostęp. Dysk zewnętrzny to zresztą mega użyteczna sprawa - po podłączeniu 1TB na USB 3.0, Xone go sobie sformatował, a później mogłem zgrać na niego dowolne elementy z dysku wewnętrznego. Całe szczęście, że doszła możliwość ustawienia własnej tapety, bo to czarne tło wyglądało jak wersja robocza. Oprócz cholernie długich czasów instalacji gier (to akurat olbrzymia zaleta PS4), menu Xone chodzi szybko i nie jest zamulające. Z początku nie wydaje się zbyt intuicyjne, ale po chwili wiemy już, co gdzie jest. Odnaleźć to później to żaden problem. - Xone ma bardzo dobre wi-fi czy sieć - chociaż mój internet ssie jak diabli, to zasięg mam mocny (mocniejszy od dowolnego sprzętu podłączonego do sieci w tym samym pokoju), a jeżeli nie wystąpi problem z routerem to nie zdarzyło się jeszcze, by coś padło, albo wyskoczył jakiś błąd. - Słabo, że nie mogę wybrać dowolnej wersji językowej z poziomu płyty. Dosłownie garstka gier oferuje taki luksus (choćby Watch_Dogs). Jeżeli ustawię angielskie menu (choćby po to, by mieć komendy głosowe), to większość gier odpali się domyślnie po angielsku i nie mogę tego zmienić. Polskie menu - polskie wersje gier, ale brak komend głosowych. Jaki region, taki język - szkoda, Microsoft powinien umożliwić ustawienie polskiego języka, a pozostawić dowolny wybór regionu. Chociaż bonus, że chcąc taniej kupić jakąś grę, czy skorzystać z promocji w USA, wystarczy jedynie przestawić region. - Pad jest świetny. Po takim czasie bardzo intensywnego użytkowania nie ma żadnych problemów. Gałki wyglądają jak nowe, spusty dalej chodzą świetnie (+ te wibracje w nich to rewelacyjny motyw), krzyżak się nie wyrobił jeszcze. No i ten kontroler znakomicie leży w dłoni. Pod względem jakości wykonania stoi znacznie wyżej od DS4. - Party potrafi się czasem spieprzyć. Po wejściu do grupy zdarza się, że nie słyszę ludzi, z którymi rozmawiam, albo oni nie słyszą mnie i pomaga wtedy jedynie hard reset. Uczestniczę w programie preview, może to tego kwestia. - Przeglądarka internetowa i YouTube chodzą tak szybko i sprawnie, że często nie mam ochoty śmigać do komputera. Strony wczytują się momentalnie, a filmy na YouTube w jednej chwili ładują się w bardzo wysokiej jakości. - Aplikacje to ogromna zaleta Xone. Czekam tylko, aż będzie Spotify i możliwość odpalenia własnej muzyki w tle (bo tę można już odpalić z płyty CD np.) - Kupiłem akumulatorki do pada, podłączam też do niego słuchawki i na pełnym naładowaniu mogę grać ponad 30 godzin. Mam stację dokującą, więc wygodnie wkładam pada do ładowania i śmigam dalej. Pod tym względem to duża przepaść w stosunku do kontrolera od PS4. Trzeba za to oddać DS4, że ten głośniczek w padzie fajnie się sprawuje, potęgując wrażenia z gry. - Duży bonus dla M$, że nie muszę podłączać słuchawek poprzez bluetooth, tylko wpinam mini-jack do adaptera w kontrolerze. Bardzo wygodna opcja. - Konsola sprawdza dostępne aktualizacje każdej nocy (koło 2:00-3:00), więc wracając rano powinno być już wszystko ściągnięte i zainstalowane. Bardzo brakuje jakichś logów, czy dodatkowej zakładki z informacjami, co pobrano i zainstalowano (mamy tylko info, o której godzinie konsola sprawdziła czy są uaktualnienia i czy ich instalacja zakończyła się powodzeniem). - Nie wiem, czy to tylko u mnie tak, ale zdarza się, że achievy wpadają kilka godzin później od wykonania zadania. Mistrzostwem była kolekcja Halo, gdzie trzy osiągnięcia po ukończeniu pierwszej części dostałem dopiero po dwóch tygodniach. - Standardowy headset dla Xone jest o niebo lepszy od sznurówki dla PS4, nie ma potrzeby kupować czegoś lepszego (ale można, pewnie). Gry to kwestia gustu, ale bawię się wspaniale przy Horizon 2, czy Sunset Overdrive. Co ciekawsza akcja, to konsola mi to nagra, więc później mogę zobaczyć raz jeszcze, jak masakrowałem pomarańczowe paskudztwo, czy leciałem ponad polami buraków. Komfort użytkowania tego sprzętu jest bardzo wysoki, a w kwestii interfejsu można mieć pewność, że Microsoft będzie go stale zmieniać i rozwijać. Brakuje polskich komend głosowych, możliwości wyboru języka niezależnie od ustawień regionu i szybszych instalacji gier (bo to czasem dramat po prostu). Ale stabilność Xbox Live, kontroler, snap czy wykreowanie całej tej społeczności (i osobna zakładka w menu) to ogromne zalety konsoli. Chociaż Ryse był balasem, to dalej lepszy tytuł od Knack. Lista wydanych i nadchodzących produkcji dostępna jest w necie, więc zależnie od upodobań. A czy serio widać różnicę między 900p, a 1080p? Jeżeli nie mamy obok drugiego TV z odpaloną tą samą grą w wyższej rozdzielczości - nie, nie widać. Nie interesuje nas to, wsadzamy płytkę i gramy, a skaler w Xone robi swoje i gra dalej świetnie wygląda na ekranie TV. Tragedią jest za to 720p. W Watch_Dogs jeszcze spoko, ale np. PES 2015 to graficzny dramat. Taka rozdzielczość nie powinna mieć miejsca na next-genach. Po tych kilku miesiącach jestem bardzo zadowolony i chociaż PS4 ma kilka świetnych gier (TLOU, DriveClub czy nadchodzące Bloodborne), lepsze menu (zakładam, że do czasu), po stokroć szybsze czasy instalacji gier i lepsze multiplatformy (w większości dzięki 1080p, zamiast 900p), to nie mógłbym już funkcjonować bez Upload czy snapa Różnica w multiplatformach będzie się zacierać (na początku było gorzej, teraz wystarczy spojrzeć na Unity, FC4, The Crew czy Aliena), interfejs nabierze kolorów (i pewno zostanie całkiem przebudowany), gier przybędzie sporo, a czasy instalacji zapewne da się poprawić oprogramowaniem. To znacznie lepszy sprzęt niż te pół roku temu, a comiesięczne aktualizacje dodają mu wiele użytecznych funkcjonalności. Spencer czuwa, dokonał już wielu pozytywnych zmian, a konsola dostępna za "grosze" w USA rozeszła się jak ciepłe bułeczki. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Aż musiałem się przełaczyć z wersji mobilnej by dać Ci Plusa. Dobry tekst z konstruktywną krytyką która pokrywa się z moją opinią. Jaka jest różnica w pobocze mocy z i bez trybu instant-on? Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Dzięki! Tutaj masz trochę więcej informacji na ten temat: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ppibo1 1 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Chłopaki wyczytałem , że najlepiej jak zasilacz jest podłączony bezpośrednio do gniazdka. Po wyłączeniu konsoli moge spokojnie ją odłączyć z gniazdka? Nic tam złego się nie dzieje ? Bardzo dziękuje za odp! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi