Opublikowano 23 maja 201410 l PSX Extreme #202 Czerwcowy numer dostępny od 27.05 (wtorek) Prenumerata - wysyłka 25.05 (niedziela) Mógłbym opisać Wam, jak zachodnia centrala Ubisoftu odmówiła polskiej przysłania płyty z recenzenckim kodem Watch_Dogs i Rozbo musiał lecieć po nią do Niemiec. Tak, po jedną płytę, samolotem, wbijając się na specjalny pokaz dla niemieckich mediów. Obowiązkowo z testkitem PS4 jako „przepustką” do otrzymania kodu. I finalnie nie ograł multi (co chciał zrobić przy okazji), bo Niemcy nie ogarnęli tematu zsieciowania testkitów. Mógłbym też napisać, jak SoQ 4 razy pobierał 50 GB Wolfensteina z PSN przed premierą i za każdym razem gra odmawiała współpracy w innym momencie, wskazując, że brakuje jej danych na HDD. Napisałbym też np., jak Myszaq zapragnął przełożyć sobie tekst na kolejny numer – i poinformował mnie o tym... dzień przed drukiem. Mógłbym, ale po co? Przecież wszystkie powyższe atrakcje finalnie znajdziecie w numerze. Chyba... To właśnie ten tytuł w mniemaniu wielu graczy miał w listopadzie ub. r. rozpocząć ósmą generację gier wideo. Jednak po ostrym poślizgu, Watch_Dogs dopiero teraz ląduje w czytnikach nowych konsol. Czy warto było nerwowo obgryzać pazury? Nasz werdykt poznacie na kolejnych stronach – w komplecie z artykułem o inwigilacji obywateli w dzisiejszym cyfrowym świecie. A zaraz za nim relację z nowożytnego starcia B.J. Blazkowicza z nazistami, garść wspomnień o klasycznym Wolfensteinie oraz kolejny powód do zakupu Wii U – recenzję Mario Kart 8. Zanim tam jednak dotrzecie, zapraszam do Co Nowego po nasze wrażenia z The Evil Within, Ultra Street Fighter IV oraz obszerny raport, który osłodzi Wam oczekiwanie na E3 2014. 8 stron tego, co wiemy, czego chcemy, o czym marzymy w tym roku oraz jak wspominamy historię amerykańskiego show. Cyfrowa dystrybucja średnio dopisała, kieszonsolki umierają z głodu, za to Hardkor pęka w szwach. Dyskutujemy zgRedakcyjnie o inFamous: Second Son, Mielu i Komodo kłócą się nad MGS V: Ground Zeroes, wybieramy nasze najlepsze gry RPG siódmej generacji, przybliżamy fenomen Twitcha, dziwimy się popularności niedokończonych gier i wskazujemy własny pakiet tytułów, które powinny trafić do piachu. Dosłownie i w przenośni. Jakie są nasze ulubione giwery w grach? Jakie Easter eggs zapadły nam w pamięci? Co dobrego dał nam Neversoft i którą z ostatnich gier LEGO warto kupić? No i jak Myszaq widzi kinową edycję GTA? O ile oddał tekst... [Grzegorz 'Butcher' Drabik] PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! TEMAT NUMERU Odliczamy do E3 The best of E3 CO NOWEGO Bombshell Call of Duty: Advanced Warfare Driveclub Sunset Overdrive PLAYTESTY Project Spark The Evil Within Ultra Street Fighter IV RECENZJE Bound by Flame Kinect Sports Rivals Mario Kart 8 The Amazing Spider-Man 2 Watch_Dogs Wolfenstein: The New Order NETWORK Batman: Arkham Origins Blackgate DE Batman: Arkham Origins – Serca twego chłód Daylight Octodad: Dadliest Catch Outlast – Whistleblower The Walking Dead S02E03 Zen Pinball 2 – Heroes Within POCKET God of War Collection Titan Attacks HARDKOR Permanentna inwigilacja Ojczulek strzelanin Ikoniczne giwery Zgrentgen – inFamous: Second Son Co nam w grach gra? Twitch.tv – strumień kasy Hity 7. generacji – RPG AAAlphę sprzedam Do piachu! To nie tak miało być? GTA w kinie Jaja 7. generacji Mity i legendy świata gier Poza ekranem – Zakute łby Kartoteka – Hideo Kojima Martwa strefa – Neversoft Przez pryzmat serii – LEGO cz. 2 To było grane – PaRappa the Rapper Powrót do przeszłości – Daewoo Zemmix Graczpospolita FELIETONYZ dziennika gracza [Dżujo]Babskie sprawy [Monika]Od gracza dla graczy [Mazzi]Fabularna tawerna [Zax]Człowiek z liściem na głowie [HIV]Z uKosa [Koso]New Game Plus [Mielu]Okiem maniaka [butcher]Savepoint [Michał Walkiewicz] STAŁE RUBRYKICo Nowego Ohayo NipponHyde ParkRegion FilmowyListy PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! PRENUMERATA zostanie wysłana w niedzielę, 25.05. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o prenumeracie dostępne są również tutaj. Zapowiedź nowego numeru również na PPE.pl. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym.
Opublikowano 23 maja 201410 l Ciekawe na którym Xenoblade, pierwszy zapewne Skyrim. Fajne te wasze rankingi, wzbudzają emocje i to się liczy. Muszę pochwalić okładkę, w końcu kolorowe, ciepłe tło.
Opublikowano 23 maja 201410 l strzelam 1. skyrim 2. wiesiek 3. fallout 3. 4 mass effect 2(3?) Okładka ładna
Opublikowano 23 maja 201410 l Autor Krótka piłka z mojej strony, Myszaq się załapał do numeru czy nie? Chociaż w swoim stylu jeszcze 2 dni przed terminem oddania materiałów do druku, pytał, czy... można przełożyć tekst .
Opublikowano 23 maja 201410 l czym on się teraz zajmuje? bo chyba przygoda z superstacją już się skończyła
Opublikowano 23 maja 201410 l Okładka, jak to ostatnimi czasy bywa, przeciętna. O zawartości póki co się nie wypowiem, dopóki znajomy nie prześle skanów.
Opublikowano 24 maja 201410 l Krótka piłka z mojej strony, Myszaq się załapał do numeru czy nie? Chociaż w swoim stylu jeszcze 2 dni przed terminem oddania materiałów do druku, pytał, czy... można przełożyć tekst . Ej, to nie jego wina ,przesunęliście premierę o 1 dzień to chłopak się pogubił
Opublikowano 24 maja 201410 l "Iran to jeden z najbardziej przyjaznych krajów jakie widziałem" - felieton Mazziego. Dawno mnie tak nie zamurowało.
Opublikowano 25 maja 201410 l Ciepło się wyrażałem o psx extreme i dostałem za to bana, więc naturalną koleją rzeczy odechciało mi się kupować. Wet willy fuck you.
Opublikowano 27 maja 201410 l Autor Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży. Poza tradycyjną wycieczką do kiosku/saloniku prasowego zapraszamy do skorzystania z opcji zakupu wydania papierowego lub e-wydania.
Opublikowano 27 maja 201410 l 202 # już jest w moich łapskach. Okładka pięknie rozświetlona.Wygląd barwy czarnej na nowym papierze trochę się polepszył. Pewnie nic więcej z tego rodzaju papieru się nie wyciągnie.Myszaq- pisz dalej,zacznij już dzisiaj by zdążyć na czas ( ekranizacje Diablo, Tenchu, Crasha B.,Far Cry, Assassina, Mirrors Edge ,Portal ,Tomb raider reboot)Co do reszty :-wygląd graficzny pisma- bardzo urozmajcony, Romek pochwała -recenzja Watch Dogs - dobór zdjęć mógł być mniej monotonny -podsumowanie RPG- szkoda że nie było 20 miejsc w rankingu,jakieś niszowe popierdółki ,lekkie niewypały by się załapały. Po ograniu największych hitów coś by się znich wybrało. - zbyt dużo jak na jeden numer podsumowań ,przeglądów ( eastery,bronie,E3,RPG,najgorsze). Pewnie spowodowane jest to specyfiką sezonu ogórkowego który trwa od conajmniej stycznia ( PS4,XONe ;(- tekst o google leci priorytetem, oczywiście po Myszaqu ,Watch Dogs, HP, Kubie
Opublikowano 27 maja 201410 l Kupiłem, choć opinii na temat zawartości jeszcze nie zaserwuję, bo ów zawartości nie przeczytałem, takiego tempa nie mam Po przekartkowaniu większość materiałów zapowiada się smacznie, a czerń istotnie została poprawiona.
Opublikowano 28 maja 201410 l Właśnie dla mnie jest lepsza w dotyku. Szkoda, że na okładce nie znalazł się Mario
Opublikowano 28 maja 201410 l Dokładnie, okładka fajna w dotyku, ogólnie zmiana papieru wyszła na plus. PS. Gruszki w popiele zasypiamy, nie zasypujemy - zapowiedź Driveclub.
Opublikowano 29 maja 201410 l Odczuwam spory niedosyt po tekście Martwa Strefa o Neversofcie.Brak wzmianki o GUN ( oprócz zdjęcia). Ciekawe co skłoniło developera Tonego Hawka na taki skok na główkę . Niemniej gra jest bardziej niż udana.K.Sobek w Kartotece - wymienia kamienie milowe Hideo- zamiast MGSiV dałbym jednak Snake Eater , lub Snatchera /Policenauts
Opublikowano 29 maja 201410 l Kali zafascynowany Conchitą Wurst Takie wrażenie można odnieść czytając playtest Ultra Street Fighter IV
Opublikowano 29 maja 201410 l Z braku czasu jak na razie jedynie przekartkowałem Ekstrima i nie wierzę, że Deus Ex Human Revolution nie załapał się do rankingu RPG.
Opublikowano 29 maja 201410 l Odczuwam spory niedosyt po tekście Martwa Strefa o Neversofcie.Brak wzmianki o GUN ( oprócz zdjęcia). Ciekawe co skłoniło developera Tonego Hawka na taki skok na główkę . Niemniej gra jest bardziej niż udana. K.Sobek w Kartotece - wymienia kamienie milowe Hideo- zamiast MGSiV dałbym jednak Snake Eater , lub Snatchera /Policenauts Dzięki. Ja się zgadzam z Tobą. Ale mając do dyspozycji tyle fajnych cytatów nt Tony'ego ostatecznie dałem spokój GUNowi - niech spoczywa w roomie. Co do Kartoteki, to o ile w Martwej sobie używam i zestawienie "Wiecznie żywe" jest na maksa moje, prywatne i nieobiektywne, o tyle "Kamienie milowe", jak sama nazwa wskazuje, traktuję trochę poważniej. Wydaje mi się, że MGS IV zrobił jednak większe halo niż SE - te długie cutscenki. Narracja, opowiadanie - to są pola zainteresowania Hideo, co starałem się wyciągnąć w tekście. Facet ma problem, bo w MGS IV przegiął z przerywnikami i próbuje znaleźć inną możliwość opowiadania historii.