Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

jeśli chodzi o multiplatfromy w poprzedniej generacji:

- lepsza grafika na X360

- lepszy pad X360

- lepszy online  X360

- sporo tańszych gier na X360

w tej generacji:

- w kilku muliplatformach rocznie więcej o 180p dla ps4, czego i tak nie widać

- lepszy pad dla XO

- lepszy online dla XO

- sporo tańszych gier na XO

podsumowując:

X360 >>>> ps3

XO >> ps4

:kaz:

:facepalmz:

szkoda że o exach nic nie wspomniałeś ( tych lepszych na PS3 w porzedniej generacji jak i obecnie lepszych na One )

na XBL różnica to często 30-110zł na premierę. 

Co do exów wiadomo że więcej było na X360, co komu pasowało kwestia gustu.

Teraz 2013/2014 to miażdżenie ps4 przez XO, 2015 zapowiada się na kontynuowanie tej tradycji  :)  Co będzie dalej ? zobaczymy.

Opublikowano

w tej generacji:

- w kilku muliplatformach rocznie więcej o 180p dla ps4, czego i tak nie widać

71244743751020215445.png

34735483011757714480.png

64450008608002191185.png

11015376775088233804.png

Kolor zielony oznacza lepiej na danej konsoli w porównaniu z konkurencyjną konsolą

Kolor czerwony oznacza gorzej niż na konkurencyjnej konsoli.

Opublikowano

Klapki łapcie, bo lubicie cyferki.

Caly dzien byly problemy z Livem << nie było możliwości pograć online przez 3 tygodnie

Znów wygraliście, jednak mikroszrotowi nie służą cyferki :/

Opublikowano

To może jakiś merytoryczny wpis:

xboty smarują chleb kremem do fistingu  :kaz:

Opublikowano

Tokar jak tam padzik od PS4, dobrze leży w rąsi? Nie ślizga się?

Opublikowano

Nie wiem, nie używam. Nie należę do osób, które najpierw kupują konsolę, a później zastanawiają się czy to miało sens. Preferują odwrotną kolejność.

Opublikowano

Ja nie wiem co Wy macie do tych padów od PS4. Kumpel  kupił konsolkę na premierę i pad śmiga jak nówka. A gra całkiem sporo. 

O dziwo ja musiałem przez 5 lat posiadania PS3 kupić trzy Duale bo pierwszy zaczął się pjer.dolić pół roku po zakupie. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Może być coś lepszego od zapachu pieczonych zwieraczy botów w niedziele o poranku?

Myślę, że tak, ale może klapki lubią wąchać cudze zwieracze, co mnie do tego w sumie

Opublikowano

@Nemesis

Może nie ma żrącego potu?

Opublikowano

Nie wiem - może po prostu jest dorosły i nie obgryza analoga jak małe dziecko, które potem krzyczy w Internetkach, że "pady do PS4 są be" xD

Opublikowano

Ja nie wiem co Wy macie do tych padów od PS4. Kumpel  kupił konsolkę na premierę i pad śmiga jak nówka. A gra całkiem sporo. 

Gdyby każdy, pojedynczy pad się pi.erdolił, to już daaawno byłoby o tym wszędzie głośno.

Opublikowano

Sunset Overdrive? Spoko. Ale jeśli tak ma wyglądać dla studia "powrót do korzeni", to ja od razu czekam na kolejną generację, jak zaczną znowu powstawać duże gry typu Spyro. Ile można szczelać i szczelać.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Może być coś lepszego od zapachu pieczonych zwieraczy botów w niedziele o poranku?

Myślę, że tak, ale może klapki lubią wąchać cudze zwieracze, co mnie do tego w sumie

fKXtnY6.gif

Opublikowano

Szkoda, że tylko grafiką.

Opublikowano

Jak można nie widzieć różnic między PSN a XBL:
-Wiadomości przychodzą z opóźnieniem na PSN

-NA x360 sklep działa z poziomu konsoli(na PS3 nie)
-Notorycznie wypisuje mnie z PSN
-Nie jestem w stanie poprawnie wyświetlić listy znajomych jeżeli przekroczę 100 na PSN
-Na PSN market potrafi zawiesić konsolę
-Na XBL nie ma prac konserwowych
-XBL posiada lepsze zabezpieczenia danych
-XBL posiada lepszy interfejs zarządzania usługami online
-Szybkość pobierania na XBL jest znacznie lepsze
-Na imprezie nie ma znanego każdemu posiadaczowi PS4 błędu komunikacji "Fake NAT error"
-Szybkość działania na XBL
-Działający online na Xboxie
-Doświadczenie MS

Nie ma różnic xDDDDD

Opublikowano

Aj srednia z  I: SS nie pasuje do tego obrazka i za kazdym razem trzeba dac srednia dodatku.

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

Jeśli patrzeć tylko na oceny to straszna bieda jest z tymi exami na PS4. PS3 po 7-8 miesiącach od premiery dostało już Sigmę, Uncharted, Heavenly Sword czy obłędnie śmigającego Ratcheta. 

Sony, ogarnijcie się a nie tylko przechwalanie się 13,5 milionami.

Opublikowano

Jakas mowa o liczbach byla?

czUH6QW.png

Do xboxa można dopisać:

Project Spark

Dance Central Spotlight

Titanfall

D4

Dead Rising 3

Forya Motorsport 5

STF

Te gry te oscylują  w granicach 80% a są exami ;)

Opublikowano

Pierwszy dzień Xboxa One w moim domu, wiec napisze, krótkie podsumowanie.

Na poczatku, aby  każdy zrozumiał jak ja to odbieram. Dla mnie konsola ma tylko jedno zadanie. Odpalac gry. Nie interesuje mnie mp3 z pendrivam nie interesuje mnie ze mozna odpalic przegladarke, jakies obslugiwanie mecz, puszczanie filmow etc. Ja na konsoli Gram.

Drogi Graczu.

Jesli chcesz kupic konsole na gwiazdke, konsole na ktorej chcesz tylko grac. I jesli akurat nie masz konsoli w domu. To kup .... PS3. Ograj wszystko, zajmie Ci to spokojnie 6-9 miesiecy. 

Jesli chcesz kupic Next gena a stac cie na jedna konsole, lub nie widzisz sensu posiadania dwóch bo rynek gier to w 95% multiplatformy, kup PS4.

Nie zauwazysz zadej róznicy w działaniu Xbox live i PSN. I nawet sławne konserwacje PSN nie beda miały dla ciebie znaczenia, bo wcale nie sa one uciazliwe, i wcale nie sa tak czeste. Nie zauwazysz zadnej róznicy w działaniu komunikacji, bo poprostu bedziesz ja miał w obu przypadkach, i bedzie dla Ciebie tak samo akceptowalna.

Ani PS4 / Ani Xone nie maja system sellera. Nie wierz ani Botom ,ze SO to jakis mesjasz, ani Klapkom , że Infamous  jest az taki za(pipi)isty. Bedziesz sie z tymi grami poprostu dobrze bawił, jesli bawisz sie dobrze przy graniu na konsoli. 

Na nowej generacji, jest tylko jedna gra na obu sprzetach , która moze pomóc podjac decyzje jesli nie ograłes jej wczesniej. The Last of Us. Ale na samym poczatku napisałem o PS3 i to tam powinienes ja ograc. Jesli juz chcesz miec nowa konsole, to własnie z tym tytułem ja kup.

Wiele razy w tym temacie padało zdanie ze DC jest hujowy ( w przypadku osob ktore go nie miały) i ze jest bardzo dobry ale nie skonczony w przypadku osob ktore w niego graja. Przy okazji drugiej opcji czesto towarzyszył tekst "Jakbys wydał 200zł na gre to tez bys tak mówił"

Wiec drodzy fani Xbone. Ja wydałem 1700 zł na to aby zagrac w SO. Wiec musze wiedziec najlepiej. Nie jest to za(pipi)ista gra. Jest fajna, gra sie przyjemnie, ale nie jest rewelacyjna, A DC nie jest hujowy... jest fajny , gra sie przyjemnie .. i tylko tyle.

Pad jest lepszy w Xbox One. Ale znowu nie jest to róznica, za która mozna tesknic i która moze byc powodem wyboru konsoli. Tak samo jak nie jest wazny jej wyglad, wielkosc itd.

Baterie , czy ładowanie z USB - jakie to ma znaczenie?

Rok  konsol nowej generacji na rynku. Zadnego system sellera na zadnej z nich, Lepsze multiplatformy na PS4, 

PS4 głowna konsola , Xbox one do exów.

Zdemolowałeś temat, nie wstyd ci? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.