Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Wolałbym aby zajęli się Warcraftem 4 i wydali go na wszystkie next-geny.

Bo granie w RTSa na padzie to świetny pomysł.

Jaki widzisz problem żeby podpiąć klawe i myszkę jak komuś zależy ?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Z tym ekranem dotykowym w DS4 dałoby się wygodnie grać po odpowiednim ustawieniu czułości.

Opublikowano

problem zaden ale wtedy posiadanie konsoli traci troche sens co nie?

Opublikowano

Ja tam bym Wowa przyjął z miła checia a nextgenach ale żeby był to pełnoprawny Wow jak na PC

Co to znaczy pełnoprawny jak na PC? Masz na myśli port gry która ma już 10 lat?

Pełny swiat wszystkie dodatki,itd chyba zdajesz sobie sprawe że ta gra przez te lata się sie zmieniłą ?

Opublikowano

Jakoś w przypadku Halo Wars nie było to problemem :)

Opublikowano

problem zaden ale wtedy posiadanie konsoli traci troche sens co nie?

jest alternatywa jest komu nie pasuje granie na padzie w rtsa na konsoli może podpiąć klawe

Opublikowano

Każuale by niczego nie podłączali, tylko grali na padzie. Z myślą właśnie o nich wcześniej taki RTS zostałby odpowiednio uproszczony i ogłupiony, co by nie trzeba było zbyt wielu przycisków wciskać. Taki los spotkał już FPSy i TPSy, gdzie pod jednym klawiszem masz pięć różnych akcji, a opcja wychylania się zza ścian jest w 2014 traktowana jako przełomowa nowość.

Opublikowano

A tymczasem na Amazonie w top 100 obecnie nawet WiiU jest przed Xbonem (69, X 79). Króluje oczywiście PS4, które cały czas siedzi w pierwszej 10.

Będzie jeszcze śmieszniej jeśli po wynikach NPD w czerwcu PS4 będzie znowu przed X0 mimo jego obniżki ceny :)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Każuale by niczego nie podłączali, tylko grali na padzie. Z myślą właśnie o nich wcześniej taki RTS zostałby odpowiednio uproszczony i ogłupiony, co by nie trzeba było zbyt wielu przycisków wciskać. Taki los spotkał już FPSy i TPSy, gdzie pod jednym klawiszem masz pięć różnych akcji, a opcja wychylania się zza ścian jest w 2014 traktowana jako przełomowa nowość.

No tak bo o tym jak wymagająca jest gierka świadczy to ilu przycisków trzeba użyć  :whistling: 

Opublikowano

"Wymagająca" nie jest synonimem "rozbudowana". Pong też może być wymagający.

Opublikowano

Niedawno papermana ogladałem, ale co ma wspólnego to czy obejrzałem go w kinie? DVD nie kupuje.

To, że mimo tego wywodu o tym, że wszystkie filmy są równe (lol), siłą rzeczy nie traktujesz krótkiego metrażu/dokumentu tak samo, jak "filmu AAA", raczej nie weźmiesz na niego dziewczyny na randkę, nie śledzisz newsów i trailerów, i to naturalne, tak jak i to, że ludzie mają tak samo z grami, ale musisz tak walczyć o to równe traktowanie indyków, poprawne używanie tego określenia (definicja definicją, a użycie potoczne to potoczne, no ale można się kłócić, jak o "sandboxa"), byle niemainstreamowo było.

Możesz oczywiście mi powiedzieć, że traktujesz premierę Papermana na równi z, dajmy na to, premierą Mistrza czy Her.

Opublikowano

Halo Wars pokazało, że mimo wszystko się da.

A tymczasem na Amazonie w top 100 obecnie nawet WiiU jest przed Xbonem (69, X 79). Króluje oczywiście PS4, które cały czas siedzi w pierwszej 10.

Będzie jeszcze śmieszniej jeśli po wynikach NPD w czerwcu PS4 będzie znowu przed X0 mimo jego obniżki ceny :)

Kiedy tych wyników można się spodziewać? Bo sam jestem ciekaw jak XO po obniżce poradził sobie w starciu z PS4 w JU ES end Ej.

Opublikowano

Pewnie słabo, jeżeli jest tak jak w uk czyli xone, kinect, titanfall £389, a xone bez kinecta i gry kosztuje £349

Opublikowano

"Wymagająca" nie jest synonimem "rozbudowana". Pong też może być wymagający.

Mój błąd miałem skrobnąć jak "wymagająca i skomplikowana" , ach ten pospiech :(

Opublikowano

Ciekawie się robi. Najpierw była premiera: Xbox One musi się rozkręcić! Potem: Spokojnie, wyjdzie Titanfall, to sprzedaż wyskoczy w niebiosa, zobaczycie niedowiarki. Potem: Oj tam, PS4 wygrywa tylko przez cenę, niech tylko wywalą Kinecta i dadzą 399 dolarów! Ciekawe co następnie "na pewno" uratuje Xboxa, kolekcja Halo? Sony było mądre i uzgodniło sobie z wydawcami third party różne umowy i w ten sposób połowa sztuk Watch Dogs sprzedała się na PS4, teraz Destiny też jest ciągle kojarzone z PS4, BF Hardline również... Widzę że Xbone tylko będzie miał wcześniejszą betę z Evolve. Yeah... such hype. A, i dlcki CoDa wcześniej na maszynce Billa... I tak gra się lepiej sprzeda na PS4 xD

Opublikowano

O kurde, lecę sprzedać xone zeby moc pograć w jakas śmieszna bete wcześniej xD a nie sorry zostawiłem bo dostanę 3 mocarne exy, a plejka dostanie szmaciana lalkę z fizyka z dup,y 3

Opublikowano

Ciekawie się robi. Najpierw była premiera: Xbox One musi się rozkręcić! Potem: Spokojnie, wyjdzie Titanfall, to sprzedaż wyskoczy w niebiosa, zobaczycie niedowiarki. Potem: Oj tam, PS4 wygrywa tylko przez cenę, niech tylko wywalą Kinecta i dadzą 399 dolarów! Ciekawe co następnie "na pewno" uratuje Xboxa, kolekcja Halo? Sony było mądre i uzgodniło sobie z wydawcami third party różne umowy i w ten sposób połowa sztuk Watch Dogs sprzedała się na PS4, teraz Destiny też jest ciągle kojarzone z PS4, BF Hardline również... Widzę że Xbone tylko będzie miał wcześniejszą betę z Evolve. Yeah... such hype. A, i dlcki CoDa wcześniej na maszynce Billa... I tak gra się lepiej sprzeda na PS4 xD

Gorzej jeśli okaże się, że i tym razem M$ wywali 50 baniek na czasową wyłączność fabularnego DLC do GTA V tak jak zrobił to z DLC do GTA IV.

Opublikowano

Gorzej jeśli okaże się, że i tym razem M$ wywali 50 baniek na czasową wyłączność fabularnego DLC do GTA V tak jak zrobił to z DLC do GTA IV.

Nie ma szans.

Opublikowano

Ja sam dalej używam XP <rumieniec>

Na monitorze crc?

Opublikowano

ale uratować przed czym?

Opublikowano

Niech wywalają. Dodatki prędzej czy później na PS4 też wyjdą, a za 50 baniek Sony może zrobić jedną albo dwie gry na poziomie.

Opublikowano

No xboty wiją się ostatnio strasznie ale to pewnie przez to iż wiedzą że koniec nadchodzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.