Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

MP wyszedł w czasach, gdzie grali pasjonaci i tylko pasjonaci. Nie było stękań, typu:" nie mam czasu, chcę krótkich gier", " gdzie strzałki z kierunkiem!!!". Jedynka to przełom. Dwójka, to "tylko" to samo z rewolucyjną na swoje czasy fizyką. Gry absolutnie genialne i kwestionowanie tego świadczy o totalnej ignorancji. Żaden z exów Sony z ostatnich lat, nawet stać obok tych gier nie ma prawa.

Bzdury, wiele exów Sony i Nintendo miecie serię MaxP. Choćby Metroid Prime, Uncharted, God of War i wiele innych. To po prostu lepsze gry. Na pierwszym boxie oba Halo i Ninja Gaiden. Za dużo tego aby wymieniać.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Lecisz na ignora. Jakbys juz chociaz to TLOU wymienil to bym sie wachal, ale (pipi)a uncharted i god od war XDDD co wnioslo Uncharted? Skrypty od ktorych zaczela sie psuc cala branza i przechodzenie gry z uzywaniem 2 przyciskow.

Opublikowano

Okulary nostalgii wśród graczy to jednak ulubione akcesorium. Kilkanaście lat i tak jak piszecie o Maxie, ktoś będzie pisał np. o "starszych" Assassin's Creed.

Nie no kur.wa teraz to pojechałeś z tym AC. :obama:

Nostalgia jest super, ale dlaczego ciągle wracamy do starszych gier nawet we wspomnieniach? Bo były lepsze i chvj. Sorry, ale nie mam ochoty grać w obecne tasiemce, w których największą zmianą od części poprzedniej(wydanej notabene rok temu) jest grafika.

Chciałbym aby wychodziło więcej gier nietuzinkowych, z fajnymi pomysłami, jakimś eksperymentem w gameplayu, z fajną historią, a nie grę gdzie są samonaprowadzające się granaty czy wszystko się robi jednym przyciskiem, żeby janusz ogarnął.

Jak dobrze, że są indyki. :dafuq:

Bzdura. Wychodzą też nowe gierki z pomysłami lub po prostu są dobre, np. Evil Within, Obcy czy Dying Light. Nie zestawiaj wszystkiego do poziomu CoD'a. Zresztą, ja sam lubię od czasu do czasu się odmóżdżyć przy tej serii. Wczoraj do późna katowałem Black Opsa 2.

Pamiętaj także, że jeszcze istnieje taka firma jak Nintendo.

Opublikowano

Dokładnie, jakby wymienił TLOU to jeszcze spoko, ale God of War i Uncharted. Hahahahahahahaha. xDDDDDDDDDD

Opublikowano

God of War

Nie ma bata by łysy głupek był lepszy od Maxa.

Jakiś rok temu ponownie ograłem MP1/2 na STEAMie i grało się równie świetnie co tych paręnaście lat temu. Do tego grafika i fizyka w MP2 nadal potrafią cieszyć oko.

Opublikowano

Dziś chwilę pograłem w czwóreczke ten model jazdy jest tak bardzo goty, czemu musieli go zmieniać  :frog:

Bo wymagal troche umiejetnosci a rockstar nie moze sobie na to pozwolic :<

Rockstar niestety idzie coraz bardziej w strone januszy i taka jest brudna prawda, auto aim, skipowanie trudnych fragmentow, prostsze misje, cala seria z czesci na czesc staje sie coraz latwiejsza, wyobrazcie sobie co by bylo gdyby do vtki wsadzili misje typu Esspresso-2-go z 3jki, Wrong Side of the tracks z SA czy chocby demolition man z VC, przeciez janusze by sie obsraly w kazdym odcieniu brazu z lamentu na forach pewnie.

Vteczka jest genialnym GTA, ale wkurza mnie ze coraz wieksze wspomagacze wrzucaja do serii.

Misja The Driver z VC :banderas:
Opublikowano

I tak wydany w tym samym roku pierwszy DMC był dla mnie dużo lepszy od Maxa.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Uncharted wnioslo downgorady,mikrotransakcje,samograj i skrypty tak jak powiedziales. ND to rak branzy nie to co kiedys

Opublikowano

I tak wydany w tym samym roku pierwszy DMC był dla mnie dużo lepszy od Maxa.

Obie gry wyznaczyly nowe standardy w swoim gatunku. Mantis, pewnie GoW miecie DMC co? :taknieco:

@khadgar

:fsg:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Uncharted wnioslo downgorady,mikrotransakcje,samograj i skrypty tak jak powiedziales. ND to rak branzy nie to co kiedys

A xbox wniósł te rakowe strzelanki do konsolowego mainstreamu przez co jesteśmy zalewani toną gównianych pif pafów od ostatniej generacji :reggie:

Opublikowano

Spoko Kobik, dla Ciebie teraz wystarczy asasyn i masz mokro w gaciach. :)

@Vice City

Misja z napadem na bank, jakie to jest goty. :fsg:

Opublikowano

MP 1 to byl hit nie z tej ziemi. Zwlaszcza na PC gdzie gra wygladala fenomenalnie (ta "realistyczna" grafa z ryjem Maxa). Do tego bullet time, historia, klimat noir oraz humor i przelamywanie 4 sciany. Na koniec mody np. na trzymanie dwoch uzi na raz itd. <3

Jakis juz czas temu dali MP1 w plusie. Odpalone na PS3 i na lcd spowodowalo u mnie serie wymiotow i spazmow. Only PC.

Opublikowano

No ale przytoczyłem przykład Assassin's Creed, żeby pokazać po prostu, że to co starsze zawsze uważamy za lepsze i niekoniecznie jest związane z jakością (ja nie lubię tej serii w ogóle i nie gram w nią). Kiedyś kupsztali było równie dużo co teraz (pewnie więcej). Gry się zmieniają jak wszystko w okół, dla mnie to naturalna ewolucja,  ja się przy grach dobrze bawię ciągle, gdyby tak nie było to skończyłbym z tym hobby.  Swoją drogą jedyną dłuższą przerwę w graniu miałem w latach 2004-2006, wypaliłem się i przez ten czas w zasadzie w nic nie grałem.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Ale dwa pierwsze god of wary są takie fajne chłopaki  :frog:

Opublikowano

>narzekaj, że TLoU to samograj

>graj w Mordora

lol

Opublikowano

Jak można w ogóle zestawiać ze sobą Maksa Payne'a z Uncharted i God of Warem. o_O

Opublikowano

>graj w Mordora

lol

A ty idz graj w tego raymana.

Opublikowano

>graj w Mordora

lol

A ty idz graj w tego raymana.

Rayman goty gra akurat.

Opublikowano

Raymana to ty szanuj. 2 i 3 super gierki ale nigdy nie skonczylem :(

Opublikowano

@Hendrix

No spoko, aczkolwiek wydaje mi się, że gry z obecnych czasów, które będziemy kiedyś wspominać to będą RDR, GTA 4/5, TLOU, DE:HR, Dark Souls, może Skyrim, Wiedźmin z pewnością, Fallout 3, Batman: AA, BC2.

@Rayman

Dwójka najlepsza, ale nigdy nie skończyłem. Zawsze dochodziłem do ostatniego bossa i prawie już miałem pokonać i coś szło nie tak. :( Nie mogłem wyczuć kiedy chvj podnosi lawę. :frog:

Edytowane przez suteq

Opublikowano
Rayman goty gra akurat.

No przeszedłem kilka pierwszych poziomów i jakoś mnie nie ciągnie, aby grać dalej. Chyba będę musiał zmienić avatar :(.

Opublikowano

Mam nadzieję, że ubi oprócz tych wszystkich tasiemców machnie jeszcze jednego Raymana. Przy Legends świetnie się bawiłem, gra była strasznie wypasiona contentem.

Rayman goty gra akurat.

No przeszedłem kilka pierwszych poziomów i jakoś mnie nie ciągnie, aby grać dalej. Chyba będę musiał zmienić avatar :(.
To szkoda. Ja przed premierą jakoś tak nie zwracalem na grę uwagi, dopiero jakos na premierze nagle mnie coś natchnęło i poleciałem do empiku.

Edytowane przez Oski918

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.