Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX Extreme 205

Oceń okładki PSX Extreme 205 41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń okładkę PSX Extreme 205 (Obcy: Izolacja)

2. 2. Oceń okładkę PSX Extreme 205 (Dead Island 2)

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

W rankingu platformerów 7. generacji brakuje Donkey Kong Country Returns. Skandal.

Tuż za TOP 10. Niewiele brakowało, ale jednak Ratchet wyżej był i trafił na ostatnie miejsce zestawienia.

Który Ratchet? Bo jeśli powyżej jedynki to znów się zbłazniliście bo jesli DK jest niżej postawioną platformówką od strzelanki jaką jest R&C to ja nawet nie... 

• Odpowiedzi 76
  • Wyświetleń 19 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• o jezu ragus, zrozum, forumek to forumek, inni, lepsi i bardziej charyzmatyczni gracze którzy wiedzą co to dobre, magazyn natomiast musi sie sprzedawac wiec i podpasowac pod target trzeba, a targetem

• Myślę ze to najwyższy czas, by recenzje z działu Pocket i Network połączyć z recenzjami gier pudelkowych. W dzisiejszych czasach ten podział jest sztuczny. Wszystkie te gry powinny byc traktowane na r

• Ratchet czy tam LBP to mogę zrozumieć, bo gusta, posiadanie tylko jednej konsoli w donu itp ale Journey wtf? To już jest nie łapanie gatunków, a to moim zdaniem już mega słabe jak na fachowców.

Opublikowano

Nie kupiłem, pani z pobliskiego kiosku jak na złość wzięła sobie wolne i będę musiał ruszyć cztery litery do CH ;-)

Opublikowano

W rankingu platformerów 7. generacji brakuje Donkey Kong Country Returns. Skandal.

Tuż za TOP 10. Niewiele brakowało, ale jednak Ratchet wyżej był i trafił na ostatnie miejsce zestawienia.

Który Ratchet? Bo jeśli powyżej jedynki to znów się zbłazniliście bo jesli DK jest niżej postawioną platformówką od strzelanki jaką jest R&C to ja nawet nie... 

Ciekawsze, że w tym zestawieniu znajdziemy 2 części LBL i ... Journey, o którym w ogóle nie myślałem w kategorii "gra platformowa", a już w ogóle miałbym duży problem, gdyby ktoś kazał mi uzasadnić wybór tej gry do TOP 10 platformówek. Tak czy siak, każda opinia będzie budziła kontrowersje i dociekanie "kto się zna, a kto nie".

Opublikowano

Fajny pomysł z kącikiem Unplugged ( bardziej pasuje nazwa Gry z Tekturą ;) BtW ktoś jeszcze gra w planszówki oprócz fanów i starych pryków pamiętających czasy bez elektroniki?(Magia i Miecz rządziła!)

Raport z GC –graficznie wygląda świetnie ( screeny w kółku lansował już Trocu wtedy trochę psioczyłem, teraz mogą być ale bez przesady)
Myszaq przepadł na dobre, narobił smaku i znikł F*ck!

Brakuje mi info o Rime i nowym Tomb Raiderze myślałem że coś wyszperacie na GC. Widocznie cała szpiegowska "para" poszła w zdybanie Kojimy :)

Butch- trafnie skonkludował w swoim tekście to całe zamieszanie z Larą.

Przegląd Tv - kiedyś się przyda,chociaż pewnie się zdezaktualizuje

Dżujo w Transylwanii - co do oceny urody zgadzam się lecz w mym rankingu są za Polkami, Ukrainkami, Czeszkami,Rosjankami,Chinkami ;)

Sobek fajna relacja z wyjazdu zarówno wersja tekstowa jak i video (chociaż rzygam już na samą myśl o dubstepie i gdzie zaległy  filmik ze spotkania  Zgredów ,Koso +Akordeon) 

PS. dostałem okładkę z DI2 na żywo wygląda obłędnie kolorowo jak MY Little Pony ;)

Do następnego #

Opublikowano

Dzięki. Ale słuchaj, przewietrzyłem oprawę dźwiękową i mamy tu trochę rocka, pop - rocka. Miało być tego więcej, ale czas nie pozwolił na szukanie. Z drugiej strony, uwielbiam montować pod dubstepy, choć nie słucham ich prawie wcale. Ot, połamana muzyka świetnie mi się komponuje z łamaniem na montażu. Dużo akcentów muzycznych, które da się pocisnąć obrazem.

Opublikowano

Bez jaj... recenzja u was Risena 3 na pół strony, a u konkurencji (którą pierwszy raz kupiłem od KILKU lat) na 7 stronnic...

Opublikowano
  • Autor

Bez jaj... recenzja u was Risena 3 na pół strony, a u konkurencji (którą pierwszy raz kupiłem od KILKU lat) na 7 stronnic...

No i? Bo nie bardzo rozumiem, czy to zarzut czy jak? Inna rzecz, że u nas recenzje na 7 stron to absolutna rzadkość. 

Opublikowano

A po co 7 stron na takiego średniaka?

Opublikowano

No i? Bo nie bardzo rozumiem, czy to zarzut czy jak? Inna rzecz, że u nas recenzje na 7 stron to absolutna rzadkość. 

Nie no tak tylko porównuje, bo od kilku lat jestem wiernym czytelnikiem PSX-a...

A po co 7 stron na takiego średniaka?

Średniak jak średniak, ale jednak jest to duży tytuł... I nie mam na myśli tego, że 7 stron powinno być. Ale przynajmniej 1 być powinna na pewno, bo w grach Piranhii głównie liczy się fabuła i większość kupuje ich gry dla tego elementu. A nie ma praktycznie żadnej wzmianki o niej. A recenzja w jakości jakby to był indyk.

Takie po prostu jest moje zdanie i nie hejtujcie mnie, bo zaraz wyjdę na jakiegoś wroga pisma, a jestem jego wiernym fanem. xD

Edytowane przez Kamillente

Opublikowano
  • Autor

Nie hejtuję, dopytuję :). Czemu tylko tyle? Doszliśmy do wniosku, że nie ma sensu dawać więcej, skoro Zax niespecjalnie znalazł plusy tej produkcji. A co do fabuły - ostatnie 2 zdania drugiego akapitu. Jeśli autor recki używa zwrotów w odniesieniu do fabuły "żenująco słaba", to chyba jednak szkoda miejsca na rozwodzenie się nad tym elementem (no chyba że ktoś lubi się znęcać :)). 

Opublikowano

Nie hejtuję, dopytuję :). Czemu tylko tyle? Doszliśmy do wniosku, że nie ma sensu dawać więcej, skoro Zax niespecjalnie znalazł plusy tej produkcji. A co do fabuły - ostatnie 2 zdania drugiego akapitu. Jeśli autor recki używa zwrotów w odniesieniu do fabuły "żenująco słaba", to chyba jednak szkoda miejsca na rozwodzenie się nad tym elementem (no chyba że ktoś lubi się znęcać :)). 

OKs. Ale i tak jestem zdania, że akurat w tej recce się w ogóle nie wysililiście i bardzo się zawiodłem. ;p Ale tak to jak zawsze spok numer.

Opublikowano

Okładka z obcym niszczy czytelnika ( gracza ) fana Obcego . Świetny numer :dance2:

Opublikowano

Najbardziej dopracowany platformer 2D 7 generacji, z perfekcyjnym level designem, za który odpowiedzialne jest studio Retro, z uroczą grafiką, wachlarzem animacji, przez które człowiek zastanawiał się, czy na pewno to jest na Wii, o idealnie (IDEALNIE) wyważonym poziomie trudności, nie załapał się do rankingu top 10? Bardzo mi smtuno.

Dlaczego Ratchet, który jest quasi-platformerem, gdzie ogromny nacisk jest kładziony także na strzelanie łapie się na taką listę, a Donkey Kong Country Returns się nie łapie? Dlaczego? Little Big Planet się łapie, a DK nie. Dlaczego?

Smutne kochani, smutne. Tak tylko wystukałem moje żale. Zagotowałem się normalnie, brawo chłopaki. Odwalając taką lipę można odnieść wrażenie, że nie macie pojęcia o platformerach. Super Meat Boy/N+ się chociaż załapał?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

o jezu ragus, zrozum, forumek to forumek, inni, lepsi i bardziej charyzmatyczni gracze którzy wiedzą co to dobre, magazyn natomiast musi sie sprzedawac wiec i podpasowac pod target trzeba, a targetem są a) plejstejszonowe januszki b) plejstejszonowa gimbaza.

Opublikowano
  • Autor

Zastanawia mnie z czego wynika, że w miejscu gdzie mogą być screeny z gier są grube gęby recenzentów? Jaki to ma cel?

Że co?

o jezu ragus, zrozum, forumek to forumek, inni, lepsi i bardziej charyzmatyczni gracze którzy wiedzą co to dobre, magazyn natomiast musi sie sprzedawac wiec i podpasowac pod target trzeba, a targetem są a) plejstejszonowe januszki b) plejstejszonowa gimbaza.

Takiej argumentacji bym w życiu nie wykombinował :). W ogóle widziałeś ten ranking? Czy tak dla zasady pohejtować pismo? 

Opublikowano

jaki był powód nie ograniczania się do jednej gry na serię? czy gatunek platformówek jest w tak bardzo opłakanym stanie?

Opublikowano

Takie są subiektywne gusta Redakcji nie mnie to oceniać.

A jak redakcja słabo rozpoznaje gatunki gier to już można oceniać?

Opublikowano

Ratchet czy tam LBP to mogę zrozumieć, bo gusta, posiadanie tylko jednej konsoli w donu itp ale Journey wtf? To już jest nie łapanie gatunków, a to moim zdaniem już mega słabe jak na fachowców.

Opublikowano

Trochę beka, bo sam komodo w Psxie napisał o Journey "że próba zamknięcia jej w sztywnych ramach gatunkowych byłaby krzywdząca". No tak to by wychodziło

Opublikowano

Ratchet czy tam LBP to mogę zrozumieć, bo gusta, posiadanie tylko jednej konsoli w donu itp ale Journey wtf? To już jest nie łapanie gatunków, a to moim zdaniem już mega słabe jak na fachowców.

LBP w 2009 roku to była istna rewolucja - tytuł jak najbardziej zasłużony na liście. Wystarczyłoby jednak poprzestać na jedynce (dwójka była odtwórcza), podobnie z Raymanem - Legends jako dopakowany Origins byłby godnym reprezentantem serii, a zostałoby miejsce dla Małpiszona oraz absolutnie rewelacyjnego Guacamelee.

Journey oraz tak wysokiej lokaty Limbo nie skomentuję...

Opublikowano

No i w końcu prawda wychodzi na jaw. Redaktorzy PE to zwykli niedzielni każuale.