Opublikowano 30 sierpnia 20241 r No właśnie się dowiedziałem że słabo z synchro więc już niech bajdurzą po angielsku jak zwierzęta kurde polski też by się przydał, w takiej gierke na stówe by dobrze siadł
Opublikowano 31 sierpnia 20241 r A czeski trzeba pobrać? Bo w menu wyboru na XsX wersji Royal jest tylko niemiecki, angielski, francuski
Opublikowano 31 sierpnia 20241 r 6 godzin temu, Sedrak napisał(a): A czeski trzeba pobrać? Bo w menu wyboru na XsX wersji Royal jest tylko niemiecki, angielski, francuski Czeski jest tylko na PC
Opublikowano 31 sierpnia 20241 r Jaka bzdura... Z czego to wynika? Q drugiej części będzie normalnie na konsoli?
Opublikowano 31 sierpnia 20241 r 1 godzinę temu, Sedrak napisał(a): Jaka bzdura... Z czego to wynika? Q drugiej części będzie normalnie na konsoli? Z okazji pięciolecia premiery PeCety dostały patcha z czeskim językiem, a o konsolach zapomniano. W dwójce podobno ma już być na dzień dobry dla wszystkich.
Opublikowano 1 września 20241 r Zdecydowanie grając w wersji angielskiej czuję się trochę jakbym grał w wiedźmina po angielsku. No nie za bardzo to pasuje. Tym bardziej, że język pepików dla znającego język polski jest dość ciekawy
Opublikowano 1 września 20241 r Ja sobie pograłem 2 godziny i jest spoczko. Czuć ten swojski klimat, widać że to gra z naszej części świata a nie z ameryczkowego taśmociągu co niestety wiąże się też z wadami bo jest czasami sakramenckie drewno cofające nas do goticzkowych lat mimo wszystko wydaje mi się że polubie się z gierką
Opublikowano 1 września 20241 r Na pc jest kilka modów must have, jak ktoś chce sobie bardziej to drewno wygładzić. Z systemem zapisów na czele.
Opublikowano 1 września 20241 r System zapisów kompletnie nie przeszkadza, mocno wyolbrzymiony problem. Chyba ,że to połatali i teraz jest ok, w każdym razie mi nic tutaj w tym aspekcie nie przeszkadzało a spędziłem 80h z gierką.
Opublikowano 1 września 20241 r Wydaje się być okej ten system, najważniejsze że przy wychodzeniu z gry robi zapis
Opublikowano 1 września 20241 r Najlepszy mod na PC to ten usuwający kolizje krzaków. Sznapsy są dość łatwo dostępne do zakupu, można je warxyć przy stanowiskach alchemicznych. Jedynie na początku gry mogą stanowić pewne uniedognienie z uwagi na ograniczone zasoby, ale po kilku godzinach człowiek ma już tego pod dostatkiem. Natomiast koń blokujący się w krzakach jak wpipi na początku gry tak robi to do samego końca.
Opublikowano 1 września 20241 r 21 minut temu, Ukukuki napisał(a): System zapisów kompletnie nie przeszkadza, mocno wyolbrzymiony problem. Dokładnie, nie stanowi on żadnego problemu. Z jednej strony musimy i tak korzystać regularnie z łóżka, bo Henryk musi być wypoczęty. Z drugiej zużywamy zbawienne sznapsy, które spokojnie można samemu łatwo warzyć. No i zapis przy wyjściu z gry oraz autozapisy przy postępach w questach. Więcej możliwości wcale nie potrzeba
Opublikowano 1 września 20241 r Też mam takie wrażenie, spać trzeba bo mechanika gry to wymusza, autozapisy są często więc sznapsy nie są problemem.
Opublikowano 1 września 20241 r Warto też regularnie korzystać z usług łaźniSą nawet darmowe po aktywacji jednego z perków
Opublikowano 2 września 20242 wrz Ponad 40 godzin już za mną, wsiąknąłem w questy poboczne jak w bagnoOd kilkunastu godzin nie ruszałem w ogóle głównej fabuły. Ot, jeżdżę sobie po wioskach, rozmawiam z ludźmi i robię dla nich zadania. Sporo czasu spędziłem szczególnie w Sazawie. Reputacja wyraźnie dzięki temu wzrosła Przypomniał mi się Skyrim, uwielbiam taką swobodę w grach Teraz wróciłem do Ratajów, do pana Ptaszka. Tutaj też powinienem zadbać trochę o reputację, bo wcześniej nieco nabroiłem i często strażnicy przez to mnie chcieli sprawdzać
Opublikowano 2 września 20242 wrz 23 godziny temu, Paolo1986 napisał(a): Warto też regularnie korzystać z usług łaźniSą nawet darmowe po aktywacji jednego z perków Jedyny problem - można dostać op13rdol od Teresy. I po romansie Eeeee, ten, kolega mi mówił, że tak jest ED - literówka. Edytowane 2 września 20242 wrz przez Agent_Man
Opublikowano 2 września 20242 wrz @Agent_Manromansik z Teresą mam już "zaliczony" Poza tym w łaźni masz wybór "usług" Edytowane 2 września 20242 wrz przez Paolo1986
Opublikowano 2 września 20242 wrz 53 minutes ago, Agent_Man said: Jedyny problem - można dostać op13rdol od Teresy. I po romansie Eeeee, ten, kolega mi mówił, że tak jest ED - literówka. A skąd Teresa ma się dowiedzieć?
Opublikowano 2 września 20242 wrz Ciekawe Spoiler Po Teresie "zaliczyłem" też panią Szczepankę A potem i tak mogłem udać się do Teresy i zaprosić ją na spacer
Opublikowano 2 września 20242 wrz @Sedrak Raz KOLEGA skorzystał z łaźni w pobliżu młyna, w którym pracuje Teresa. No i chyba było za głośno A potem jeszcze głośniej jak porozmawiał z Teresą.